ayon triton ii

Re: Απάντηση: Re: ayon triton ii

Aυτες ειναι διαφορετικες.Κρινοντας απο την τιμη,θα ελεγα σχεδον με βεβαιοτητα οτι ειναι κατασκευασμενες στην Γιουγκοσλαβια απο την Ei και οχι στο Μοναχο οπως λεει στο κουτι.

Συγνώμη.. ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.tubeampdoctor.com/en/shop_TAD_Tubes_amp_Accessoires_NOS_Rare_amp_Vintage/ECC82_Telefunken_NOS_1561

Αυτές είναι......(έχω και δύο από τις άλλες και πήγε σε εκείνες το μυαλό μου)

RFT Ανατολικης Γερμανιας.
Tα plates σιγουρα "προδιδουν" την προελευση.
Καλες οπως ειπα πριν,οχι σαν μια αυθεντικη Telefunken η Mullard,αλλα πολυ καλες.

Last edited:
Συμφωνώ με τον Αudiolytic στο παραπάνω... οι RFT 12au7 είναι πολύ καλές λυχνίες και θέλω να προσθέσω ότι χαρακτηριστικό τους είναι το σφιχτό μπάσο και η καθαρότητα στα μεσοϋψηλά. Σε κάποια συστήματα ανάλογα με το set-up ίσως ακουστούν λίγο τσιμπημένες ψηλά (δεν έχουν roll-off ψηλά με αποτέλεσμα ηχεία τύπου κόρνας κλπ που κάποιες φορές επωφελούνται από τα μαζεμένα πρίμα άλλων λυχνιών, εδώ να βγάζουν μια οξύτητα στον ήχο).
Η κύρια αδυναμία τους σε σύγκριση με τις κορυφαίες telefunken και mulard είναι κάποια μικρή έλλειψη σώματος, αλλά και πάλι είναι πολύ καλές.
Δώσε τους μια ευκαιρία για στρώσιμο και μετά γράψε εντυπώσεις φίλε. -bye-

Last edited:
Συμφωνώ με τον Αudiolytic στο παραπάνω... οι RFT 12au7 είναι πολύ καλές λυχνίες και θέλω να προσθέσω ότι χαρακτηριστικό τους είναι το σφιχτό μπάσο και η καθαρότητα στα μεσοϋψηλά. Σε κάποια συστήματα ανάλογα με το set-up ίσως ακουστούν λίγο τσιμπημένες ψηλά (δεν έχουν roll-off ψηλά με αποτέλεσμα ηχεία τύπου κόρνας κλπ που κάποιες φορές επωφελούνται από τα μαζεμένα πρίμα άλλων λυχνιών, εδώ να βγάζουν μια οξύτητα στον ήχο).
Η κύρια αδυναμία τους σε σύγκριση με τις κορυφαίες telefunken και mulard είναι κάποια μικρή έλλειψη σώματος, αλλά και πάλι είναι πολύ καλές.
Δώσε τους μια ευκαιρία για στρώσιμο και μετά γράψε εντυπώσεις φίλε. -bye-

Όπως ακριβώς τον περιγράφεις είναι ο ήχος τους και δίνει ζωή στο σύστημα
αλλά μάλλον με την κόρνα δημιουργείται το θέμα.. πάντως νομίζω ότι μου αρέσει γιατί οι jan philips είναι λίγο μουντές να το πω..

Απάντηση: Re: Απάντηση: ayon triton ii

Ποιες θεωρείς καλύτερες?

Και οι δυο ειναι αψογες.Αν κρινω απο τα σχολια σου για την RFT και δεν κανω λαθος οτι σου αρεσει καπως ο πιο αναλυτικος ηχος,τοτε οι Telefunken θα σου αρεσουν πολυ.Αν ψαχνεις και καλυτερα σωματα στις χαμηλες,τοτε οι Mullard ειναι η λυση.

Ειχα το ιδιο διλημα με τις ECC83 και τελικα κατεληξα και στις δυο:laugh:

Φοβάμαι μην με κουράζει η πολλή ανάλυση σε πολύωρες ακροάσεις..
Δηλαδή οι mullard είναι στα επίπεδα ανάλυσης των jan philips που ανέφερα
πριν ή κάπου ανάμεσα σε telefunken-jan philips?
Για τις psvane τι γνώμη έχεις?

Απάντηση: Re: ayon triton ii

Φοβάμαι μην με κουράζει η πολλή ανάλυση σε πολύωρες ακροάσεις..
Δηλαδή οι mullard είναι στα επίπεδα ανάλυσης των jan philips που ανέφερα
πριν ή κάπου ανάμεσα σε telefunken-jan philips?
Για τις psvane τι γνώμη έχεις?
Oι Mullard δεν υστερουν σε αναλυση απλα δεν το "φωναζουν"
Εχουν πολυ ισορροπημενο και ανετο ηχο που σιγουρα δεν θα κουρασει σε πολυωρες ακροασεις.

Προσωπικα κλινω προς τις Mullard τις περισσοτερες φορες.

Δεν εχω ακουσει καποιες psvane ακομη,αλλα διαβαζω καλα λογια,δεν ξερω ομως αν ειναι αξιοπιστες.Kαποιες αλλες Κινεζικες που ακουσα,ηταν παρα πολυ καλες αλλα απο αξιοπιστια ασε......

Τώρα που ακούω πιο προσεκτικά, νομίζω πως τις είχα αδικήσει λίγο..
Βγάζουν τεράστια ενέργεια σε σχέση με τις ''μαμά''

Έχω την εντύπωση πως απ'όταν άλλαξα τις 12au7,
το δεξί κανάλι παίζει λίγο πιο δυνατά απ'ότι το αριστερό..

Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο?

Έχω την εντύπωση πως απ'όταν άλλαξα τις 12au7,
το δεξί κανάλι παίζει λίγο πιο δυνατά απ'ότι το αριστερό..

Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο?
αν δεν ειναι ματσαρισμενες
ΝΑΙ

Είναι ματσαρισμένες σε ζευγάρια.
Μπορεί κάποιο ζευγάρι να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα
και να δημιουργείται αυτό?

Aλλαξε τις θεσεις μεταξυ τους και δες αν παιζει το αλο καναλι πιο δυνατα