Αυτα ηταν? Τελος?

Περιμένουμε ήδη εδώ και κάποιους μήνες από την ανακοίνωση τους για τα υπόλοιπα κρατικά, ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, και Βουλή.
Έχει ανοίξει ένα thread που γίνεται λόγος πάνω σε αυτό.

Αργουν για γραφειοκρατικούς λόγους και λόγω ότι τους αρέσει να παίζουν σπασμένο τηλέφωνο ... Το αργότερο το 2012 θα είναι έτοιμοι , οπότε χαλαρώστε ... Το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο , λόγω ότι μπήκαμε στις καλοκαιρινές διακοπές ...

Περιμένουμε ήδη εδώ και κάποιους μήνες από την ανακοίνωση τους για τα υπόλοιπα κρατικά, ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, και Βουλή.
Έχει ανοίξει ένα thread που γίνεται λόγος πάνω σε αυτό.
Αμήν, γιατί εδώ στην Γλυφάδα μόνο η ΝΕΤ πιάνει με συμβατική κεραία. Από την άλλη μεριά, όλα τα ψηφιακά βγαίνουν καμπάνα!

Αμήν, γιατί εδώ στην Γλυφάδα μόνο η ΝΕΤ πιάνει με συμβατική κεραία. Από την άλλη μεριά, όλα τα ψηφιακά βγαίνουν καμπάνα!
Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά με τα ψηφιακά

Εγώ πάντως που έχω πολύ καλό σήμα στα ψηφιακά, ζήτημα να είδα 2 ταινίες και μερικούς αγώνες nba τους τελευταίους 7 μήνες.
H ποιότητα της εικόνας είναι άθλια στην sharp aquos 42". Αν είναι το μέλλον έτσι....προτιμώ να μείνουμε στην αναλογική.

Στα αναλογικά κανάλια έχω πολύ καλύτερη εικόνα.

κι εγώ Άνω Γλυφάδα μένω και η εικόνα δεν βλέπεται. Ίσως η λύση να είναι αι η ON, η οποία δίνει τα ιδιωτικά κανάλια ψηφιακά.

Σεραφείμ φιλος που εχει την On δεν μου λεει και τα καλυτερα λογια λογω του Bandwith πολλες φορες η παρακαλουθηση καναλιων ειναι σχεδον αδυνατη!

Ακομα ειμαι μακρια απο το πραγματικο 3play ή Cable tv.

Μία από τα ίδια και στην Αργυρούπολη (ψηλά κοντά στον Υμηττό). Από Υμηττό το σήμα είναι ανύπαρκτο, ότι πιάσεις από Αίγινα-Πάρνηθα.

Το θετικό είναι πως (με βάση κάποιο άρθρο που είχα διαβάσει πριν κάνα εξάμηνο) τα Νότια Προάστια θα είναι η πρώτη περιοχή στην οποία θα γίνει η εφαρμογή της ψηφιακής μετάδοσης με ταυτόχρονο κλείσιμο στους αναμεταδότες της Αίγινας.

Last edited:
Εγώ πάντως εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, για ποιον λόγο πάνε τόοοοσο αργά τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα!
Να πω ότι ανακαλύπτουμε τον τροχό; Δεν παίζει κάτι τέτοιο! Παραέξω το θέμα το έχουν ψωμοτύρι!

Και φυσικά δεν εννοώ μόνο όσο αφορά στενά τα κανάλια της ΕΡΤ που και ελάχιστα είναι και μικρού ενδιαφέροντος περιεχόμενα έχουν συνήθως. Λέω, γιατί δεν επιτρέπουν πια και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προσπάθειες;! Πόση ακόμα προφύλαξη και μελέτη θέλει ένα τέτοιο ζήτημα;! Δεν θα εκτοξεύσουν και κάναν πύραυλο! Έλεος!

Απ' την άλλη, όχι ότι θα περίμενα και τίποτα σοβαρό από τα ιδιωτικά μας κανάλια! Αν σκεφτεί κανείς δηλαδή ότι, με εξαίρεση το ΣΚΑΪ, όλοι οι άλλοι δεν έχουν καμία εκπομπή σε wide εικόνα ενώ όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις είναι πια σε wide, ε τί να περιμένει κανείς;!

Re: Απάντηση: Αυτα ηταν? Τελος?

Εγώ πάντως εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, για ποιον λόγο πάνε τόοοοσο αργά τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα!
Να πω ότι ανακαλύπτουμε τον τροχό; Δεν παίζει κάτι τέτοιο! Παραέξω το θέμα το έχουν ψωμοτύρι!

Και φυσικά δεν εννοώ μόνο όσο αφορά στενά τα κανάλια της ΕΡΤ που και ελάχιστα είναι και μικρού ενδιαφέροντος περιεχόμενα έχουν συνήθως. Λέω, γιατί δεν επιτρέπουν πια και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προσπάθειες;! Πόση ακόμα προφύλαξη και μελέτη θέλει ένα τέτοιο ζήτημα;! Δεν θα εκτοξεύσουν και κάναν πύραυλο! Έλεος!

Γιατί είμαστε η χώρα της λαμογιάς, της κουτοπονηριάς και των συμφερόντων.

Γιατί αυτό που ενδιαφέρει τους Ελληνες καναλάρχες είναι η κονόμα και τα συμφέροντα και όχι η ψηφιακή τηλεόραση. Αν δε μας υποχρέωνε η Ε.Ε. θα είχαμε αναλογική για 50 χρόνια ακόμα το λιγότερο...

Να κάνω μια υπόθεση; Κάποιοι ίσως περιμένουν τελευταία στιγμή για να γίνουν όλα γρήγορα και όπως τα θέλουν αυτοί. Να αγοράσει το κράτος στα κανάλια τα νέα μηχανήματα που χρειάζονται (και χωρίς πολλές διαδικασίες, διαγωνισμούς, ελέγχους κλπ...). Δηλαδή όχι μόνο να μην επενδύσουν, αλλά αντίθετα να εισπράξουν από την όλη ιστορία...

Κοίτα, όσο αφορά τα ιδιωτικά κανάλια, λογικό είναι να τους ενδιαφέρει πρωτίστως και κυρίαρχα η 'κονόμα τους. Μόνο που αυτό μπορεί να επιτευχθεί κατά βάση και χοντρικά με δυο αντιδιαμετρικούς τρόπους.
Ή κάνουν τα ελάχιστα σε ανανεώσεις, τροποποιήσεις, μισθούς, συντηρήσεις, προγράμματα κ.λ.π. ώστε να έχουν τα λιγότερα έξοδα
Ή αρχίζουν και επενδύουν σε νέες τεχνολογίες, δυναμικό προσωπικό, σύγχρονες μελέτες βέλτιστης απόδοσης, ενδιαφέροντα προγράμματα, ανταπόκριση στον τηλεθεατή κ.λ.π. ώστε να έχουν τα περισσότερα έσοδα!

Να ρωτήσω ακαδημαϊκά(?):
"Εσείς τί από τα δύο πιστεύετε ότι κάνουν τελικά τα ιδιωτικά μας κανάλια;".

Επειδή όμως η απάντηση για πολλούς μπορεί να μην είναι απόλυτη αλλά κάτι ενδιάμεσο, ας την αναδιαμορφώσω λίγο (πιο μπερδεμένη κι εγώ!):
"Σε τί αναλογίες πιστεύετε, σε σχέση με τους δυο αυτούς τρόπους, ότι κινούνται τα ιδιωτικά μας κανάλια;"

Νομίζω πως μια αναλογία που ταιριάζει στο ερώτημα αυτό και αφορά την στρατιγική των καναλιών είναι 90:10.
Πιστεύω πως ακριβώς περιμένουν την ολοκληρωση της προθεσμίας, έτσι ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση να "επιδοτήσει" την αγορά εξοπλισμού (με χορήγηση διαφημήσεων, ξέρουν αυτοί) και να τους βγει τσαμπα η αναβάθμιση.

Στοχεύουν σε περισσότερα έσοδα εφαρμόζοντας το σκεπτικό της πρώτης άποψης.

Έννοιες όπως νέες τεχνολογίες, τις γνωρίζουν αλλά δεν τους έχει περάσει από το μυαλό να τις εφαρμόσουν. Κατασπαταλούν χρήματα σε παραγωγές (σήριαλ) που αποβλακώνουν τον θεατή και θεωρούν ότι κάνουν τέχνη. Κάθε χρόνο αυτοβραβεύονται μεταξύ τους και εμπρός για τη νέα σεζόν.

Μόνος καημός τους, τα ποσοστά τηλεθέασης. Εκεί παίζονται τα φράγκα στις διαφημιστικές υπηρεσίες.

Στοχεύουν σε περισσότερα έσοδα εφαρμόζοντας το σκεπτικό της πρώτης άποψης.
Εννοείς ότι θεωρούν πως με τον 1ο τρόπο, ενώ κατά βάση είναι απλώς για λιγότερα έξοδα, αυτοί θεωρούν πως έτσι θα έχουν το αποτέλεσμα του 2ου τρόπου δηλαδή περισσότερα έσοδα;