Αυτή η νύχτα μένει...

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Το θέμα της νυκτερινής φωτογραφίας όχι τοπίου ή πόλης αλλα ανθρώπων σε στιγμές διασκέδασης δεν το έχουμε πιάσει καθόλου. Με την παρακάτω ευκαιρία είπα να το ανοίξω. Είναι ένα θέμα που όλοι έχουμε ασχοληθεί στις ιδιωτικές μας στιγμές, μιας και σίγουρα δεν παίρνουμε μόνο φωτογραφίες απο ζουνούνια, φύλλα και τοπία!!!

Μία φίλη που δουλέυει ως δημοσιογράφος σε γνωστή εκπομπή ντοκυμαντερίστικη, για θέμα σχετικό με τα ιστορικά μπουζούκια και τον κόσμο τους χρειαζόταν μερικές φωτογραφίες για το αρχείο τους (η κάτι τέτοιο... δεν καταλαβα καλα). Μου ζήτησε αν μπορώ να την βοηθήσω γιατι δεν γνωρίζει η ίδια πολλά απο φωτογραφία και να μην τις βγάλειμε μία κόμπακτ.

Το μαγαζί είναι ο Ζυγος, που βρίσκεται έξω απο την Ηλιόυπολη στον δρόμο που φέυγει για Σερρες,Καβάλλα. Είναι απο τα πλέον ιστορικά μέρη του είδους με πορεία πάνω απο 30 χρονια.
Παραθέτω μερικές απο τις φωτογραφίες. Είναι με την Pentax K100D με τον 18-55 DA του κίτ εκτός απο κανα δύο με τον 50mm f1.7.
Έχω βάλει το φλάς (Nikon SB-25) στην μηχανή, ρυθμισμένο στο 1/4 της δύναμής του και ζουμαρισμένο στα 35mm. Στοχευμένο στο ταβάνι σε γωνίες 75 και 60 μοιρών ανάλογα με την απόσταση του θέματος. Τα πολλά χρωματιστά φώτα δυσκολέυουν λίγο το WB (όπως και το μπλέ ταβάνι που δίνει ελαφρή απόχρωση). Το διόρθωσα στο RAW οσο μπορούσα αλλα σε μερικές δεν μπορούσε να έρθει πιό φυσικό χωρίς να χαλάσει κάτι άλλο.

#1 Χορός και τσιφτετέλια
3074479990_90c8201fdc.jpg

#2 Τραδουδιστής και Τυμπανιστής
3073642393_856f07d4e8.jpg

#3 Ζεϊμπέκικο
3073640305_80978d923f.jpg

#4 Το παιδί πίσω βγάζει μία σαμπάνια απο το κουτί και την ανοίγει
3073631303_6d9e41db3e.jpg

#5 Μία λουλουδου
3073622053_b6c065fb12.jpg

#6 Άλλο ενα ζεϊμπέκικο με τον φίλο να χτυπάει παλαμάκια
3073625725_120afa1fab.jpg

Έβγαλα καμια 100 φωτογραφίες... Λουλουδούδες, μουσικούς, τραγουδιστες, πελατες, χορευτριες. Αλλα άντε να τις ανεβάσεις όλες... Ασε που επειδή είναι για το αρχείο της εκπομπής δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν θα έπρεπε.
Ο Ζούμπας έχει κατέβει Αθήνα νομίζω

Ωραιο το θεμα, ωραιοτερες οι φωτογραφιες και.... μεγαλο πραγμα η σταθεροποιηση (δε νομιζω να ειχες και τριποδο μαζι??)

Όχι τρίποδο δεν ειχα μαζί αλλα αυτές είναι με φλας οπότε δεν τίθεται θέμα σταθεροποίησης. Μόνο η #2 και άν θυμάμαι καλά και η #5 είναι χωρίς φλας απο αυτές.
Απλά δεν είναι απο bounce στο ταβάνι γιαυτό φαίνονται έτσι.

Το θέμα δεν είναι μόνο να είσαι εσύ σταθερος εδω. Πρέπει να "παγώσεις" και το θέμα. Στον χορό χωρίς φλας δεν βγάζεις φωτογραφία τέτοια ούτε με τον Noctiflux f1.0.

Έχω πολλές απο νύχτα όμως με και χωρίς φλας, θα ανεβάσω και άλλα δείγματα. Βάλε και τις δικές σου απο την γιορτή των αγγέλων εδώ, να συγκεντρώνουμε τις νυχτερινές!

Αν και δεν ειναι κατι ιδιαιτερο (και τις εβαλα και σε αλλο θεμα) ας τις ξαναβαλω για το καλο...

Attachments

• giortiaggelon 023.jpg
    giortiaggelon 023.jpg
    106.8 KB · Views: 22
  • giortiaggelon 063.jpg
    giortiaggelon 063.jpg
    117.7 KB · Views: 17
  • giortiaggelon 064.jpg
    giortiaggelon 064.jpg
    57.1 KB · Views: 23
Σήμερα στις 12.00 στο ΜΕΓΚΑ θα παιχθεί η εκπομπή για την οποία τράβηξα και τις φωτογραφίες. Δεν γνωρίζω αν θα χρησιμοποιηθεί καμία και στη ίδια την εκπομπή αν και έμαθα οτι τους άρεσαν πολύ. Τραβήχθηκαν για το αρχείο τους όπως είπα στην αρχή.
Είναι οι Πρωταγωνιστές του Στάυρου Θεοδωράκη και ο τίτλος της είναι Μαύρα Μεσάνυχτα στην Θεσσαλονίκη.

Kαι μιας και το ξαναθυμίθηκα το θέμα κανα δύο ακόμα απο νυχτερινές εξορμήσεις. Τα shaker είναι απο χθές, ενώ η άλλη είναι απο Παρτάκι πριν απο ένα μήνα σπίτι μου...

3131007033_36c0138aec_b.jpg

3008561095_c622b5b368_b.jpg

Ένα πράγμα που παραδέχομαι σε σένα Αλέξη είναι ότι δε φοβάσαι τη δημόσια έκθεση.:grinning-smiley-043

Οι φωτογραφίες σου είναι "στιγμές ζωής" και γιαυτό για μένα είναι μοναδικές όσο ένα πανέμορφο τοπίο ή μια ωραία φωτογραφία του διαστήματος.

Η φωτογραφία με τους δύο φίλους όπου ο ένας χτυπάει παλαμάκια στον άλλο είναι έως και συγκινητική!

Παρατήρησες από πίσω τι γράφει? Τίποτα δεν είναι τυχαίο!