αυτό γιατί υπάρχει?

ΩΧ, δεν το χω ξαναδεί. Μήπως είναι τίποτα για συσκευασία και πρέπει να βγει κατά την χρήση;
Απ' ότι βλέπω είναι AV που σημαίνει ότι αν του τα χώσεις και είναι και χωμένο σε κανά ράφι, από πάνω βράζεις αυγά με κίνδυνο να λιώσει το πλαστικό!

Στο manual δεν αναφέρει τίποτα περί αυτού;

Τασο, ούτε εγώ το έχω ξαναδεί! εντάξει ελεύθερος είναι απο πάνω, αλλά τι λόγο ύπαρξης έχει αυτό το πράγμα?

Πάντως οι οδηγίες δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό, οτι πρέπει να αφαιρεθεί κτλ. Τα πλαστικά κλιπάκια δεν βγαίνουν χωρίς να καταστραφούν.

Και ο Denon AVR-3808 το ίδιο έχει.
Ισως δεν θα φαινόταν στον ασημένιο, αλλά στο δικό μου που είναι μαύρος, φαίνεται όπως στη φωτογραφία.

Re: Απάντηση: αυτό γιατί υπάρχει?

Το πλαστικό έχει κανονικά γρίλιες για εξαερισμό (οπότε προφανώς δεν είναι προς αφαίρεση).

Απ ότι διάβασα, ο σκοπός του είναι να αποφευχθεί πιθανό έγκαυμα από την απευθείας επαφή του χεριού πχ με το μέταλλο.

Ακούγεται υπερβολικό (για κάποια μοντέλα τουλάχιστον) και πιθανόν είναι απόρροια κάποιων προδιαγραφών ασφαλείας.

υπάρχει περίπτωση να ανεβάσει τέτοιες θερμοκρασίες ένας μικρός AV???

για τον εν λογο ενισχυτακι η γιαμι εκρινε οτι και το πλαστικο δεν εχει προβλημα
και για λογο οικονομιας εβαλε πλαστικο
η denon στον 3805 εβγαζε μια βιδα εκτος κατω σασι
χιλιοστα λαμαρινας σε τοσα καομματια ειναι κατι
αλλα ποιος εχισχυτης εχει μα βιδα να εξεχει στο σασι του

Re: Απάντηση: αυτό γιατί υπάρχει?

υπάρχει περίπτωση να ανεβάσει τέτοιες θερμοκρασίες ένας μικρός AV???

Ακούγεται υπερβολικό (για κάποια μοντέλα τουλάχιστον) και πιθανόν είναι απόρροια κάποιων προδιαγραφών ασφαλείας.

για τον εν λογο ενισχυτακι η γιαμι εκρινε οτι και το πλαστικο δεν εχει προβλημα
και για λογο οικονομιας εβαλε πλαστικο
η denon στον 3805 εβγαζε μια βιδα εκτος κατω σασι
χιλιοστα λαμαρινας σε τοσα καομματια ειναι κατι
αλλα ποιος εχισχυτης εχει μα βιδα να εξεχει στο σασι του

Ή εγώ δεν κατάλαβα πάλι τίποτα από αυτά που λες (ως συνήθως :p) ή εσύ δεν κατάλαβες το θέμα μας και την εξήγηση που έδωσα.

Enlighten us please master :p

Εγω πάλι θα έλεγα οτι κάνουν μαλακίες όπου τους πιάσει η τσιγκουνιά τους.
Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά? Αν φοβούνται να μην καεί κανείς να βάλουν blowers, πιο μεγάλες ψύκτρες , πιο μεγάλη απόσταση της σίτας του καπακιού από την ψύκτρα.Αντε με τους τουρκόγυφτους που τους τα ακουμπάμε μια ζωή και μας κάνουν τέτοιες μαλακίες.ΟΥΦ.
Πάντως στον sony ta-e9000es που εχω και δουλέυει μάλλον τάξη Α και σηκώνει κάτι τρελλές θερμοκρασίες μετά απο κανά δίωρο σε dd,dts πιάνεις το καπάκι εε την γρίλια εννοώ αλλά δεν παθαίνεις έγκαυμα, θερμοκρασία γρίλιας περίπου 50-55 κελίου.Οπότε στον yamaha μπορεί να είναι λίγο παραπάνω που έιναι και ολοκληρωμένος, αλλά τόσο πολύ ?Μπα κάποια ηλίθια οικονομία κλίμακας εχουν κάνει οι λογιστάδες τους και εχει βγεί με αυτήν την βλακεία απο πάνω.

Είναι κάτι που δεν είναι κατανοητό από το ακόλουθο;

Απ ότι διάβασα, ο σκοπός του είναι να αποφευχθεί πιθανό έγκαυμα από την απευθείας επαφή του χεριού πχ με το μέταλλο.

Τι βίδες και τσιγκουνιές και πράσινα άλογα λέτε πάλι;

Απλώς, προφανώς λόγω μίας, υπερβολικής το λιγότερο προδιαγραφής, και για να αποφύγουν τίποτα ʽΑμερικανικέςʼ μηνύσεις από ʽκαμένουςʼ χρήστες και ʽεπαγγελματίες δικηγόρους αποζημιώσεωνʼ οι άνθρωποι έβαλαν και ένα πλαστικό extra.

ειλικρινά και εγώ δεν κατάλαβα τι δουλειά έχει η βίδα που προεξέχει από τον deon και γιατί λόγο οικονομίας πρόσθεσαν ένα πλαστικό μέρος το οποίο (κάτι) στοιχίζει! :D

το πιο πιθανό είναι αυτό που λέει ο spcan, αφού κάτω από το πλαστικό είναι μια τεράστια ψύκτρα

argi ..λαμαρίνα έχει από κάτω! το πλαστικό είναι κλιπαρισμένο πάνω στην λαμαρίνα.

"Αντιμαλακικό" Αμερικανών..

οταν ο ενισχυτής δουλέυει στα 115V AC στην αμερική, τα τρανζίστορς του switching PSU (εκτος κι αν εχει κανα κτηνος τοροειδή, για γιαμάχα επικρατέστερο αν και εχω καμια 10ετια να πιασω AV YAMAHA στα χερια μου) πυρώνουν ακόμα περισσότερο, καθως μετατρέπουν ισχυρότερα ρευματα στις επιθυμητές τάσεις.

οπότε, οπως προεπιώθηκε, για να μην τρεχουν για μηνυσεις τα αμερικανακια, βαλαν το πλαστικάκι για πρόληψη.

Ορίστε και ο Denon.. Μια απ' τα ίδια.

attachment.php

Απάντηση: Re: αυτό γιατί υπάρχει?

argi ..λαμαρίνα έχει από κάτω! το πλαστικό είναι κλιπαρισμένο πάνω στην λαμαρίνα.
τοτε το εχει για τα ζεμτισματα του
αλλα και παλι