Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Mac81

Established Member
12 September 2007
214
Θεσσαλονίκη
Παρακολουθουσα τηλεοραση προ ολιγων λεπτων και οπως ειναι φυσικο το καναλι (Αλτερ) εκανε διακοπη για διαφημησεις. Ξαφνικα ενω πηρα το βλεμμα μου απο την τηλεοραση για να αναψω ενα απο τα εκλεκτα του Γεωργιου Καρελια και των υιων του (Χρυση Κασετινα), ακουω την παρουσιαση καπιου ξενου προιοντος σε ξενη γλωσσα, η οποια δεν ηταν καμια απο αυτες στις οποιες ειμαι πτυχιουχος(Γερμανικα, Αγγλικα) ουτε καποια την οποια εμαθα λογω καποιας παλιας μου σχεσης(Βλαχικα, Ποντιακα).

Ξαφνου ακουω μεσα στις αγνωστες λεξεις την φραση *ALBANIAN PRESS* και συνεχιζει ο τυπος να μιλαει στην ιδια γλωσσα. Αν εκρινα σωστα απο την εφημεριδα που απεικονιζε στην τηλεοραση, ηταν διαφημηση για καποιο εντυπο με Αλβανικα νεα. Δεν βρισκο τιποτα το μεμπτο ουτε στην υπαρξη του, ουτε στην διαφημηση του, ουτε στο μεσο το οποιο χρησιμοποιηθηκε. ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΙΑΦΗΜΗΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ?? ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΟΜΙΜΟ ΑΛΒΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΑΚΟΗΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΣΤΥΛ : ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΗΔΗΞΑΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

ΕΧΩ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ???

θα με συνχωρεσετε που εκανα post σε αυτην την κατηγορια αλλα με εσας συναναστρεφομαι τις τελευταιες μερες, οποτε νιωθω πιο οικεια εδω.

Την έχω δει κι εγώ εδώ και μερικές μέρες. Και δεν μου άρεσε καθόλου φυσικά.
Παλιότερα έτυχε να δω ένα κανάλι μικρού βεληνεκούς που είχε τις ειδήσεις στα ρώσσικα.
Στο Κορδελιό θέλουν την επόμενη φορά να βγάλουν δήμαρχο έναν ρωσσοπόντιο. Είναι πλέον πολύ περισσότεροι από τους Έλληνες.
Αλήθεια το ξέρετε ότι τα άτοκα δάνεια, με εγγυητή το δημόσιο, χωρίς προσημείωση που έπαιρναν οι ρωσσοπόντιοι κοπήκανε;
Ξέρετε γιατί; Διότι δεν τα πληρώνουν. Και δεν μπορεί κανείς να τους πάρει τα σπίτια.
Και τα πληρώνει το δημόσιο. Δηλ. εμείς. Και είναι χιλιάδες τέτοια δάνεια που δόθηκαν τότε με αντάλλαγμα την ψήφο στο Πασόκ.

Που πάμε τελικά;

Μα τι λες τώρα; Με την υπογεννητικότητα που έχουμε εμείς οι Ελληνες σε 25 χρόνια θα έχουμε αλβανό πρωθυπουργό. Αρα μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε στην γλώσσα.

Ρε παιδιά το target group της διαφήμισης είναι Αλβανοί. Προφανώς η διαφήμιση δεν ενδιαφέρει κανέναν Έλληνα. Το ότι προβάλλεται στην Αλβανική γλώσσα πιστεύω ότι γίνεται για να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον υποψήφιο πελάτη που είναι μετανάστης και θα νιώσει μια σύνδεση με το προϊόν λόγω της μητρικής του γλώσσας (νοσταλγία, οικιότητα).

Εμείς γιατί αντιδρούμε; Επειδή ακούστηκε ένα διαφημιστικό μήνυμα που δε μας αφορά σε ξένη γλώσσα από ΜΜΕ της χώρας μας; Δηλαδή που είναι το μεμπτό;

Άμα βγει στις ΗΠΑ μια διαφήμιση για τσολιαδάκια στα Ελληνικά θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν οι Αμερικάνοι;

Και τι πάει να πει ντρέπεσαι για την ανοχή μας; Υπάρχει κανένας νόμος που να λέει απαγορεύεται η μετάεδοση ξενόγλωσσων μηνυμάτων από τα ΜΜΕ; Την τρίχα τριχία κάναμε. Σιγά μη γίνει νέο Μακεδονικό ζήτημα για μια διαφήμιση στα Αλβανικά.

Last edited:
Τέτοια δάνεις που είπατε προηγουμένως έχουν πάρει στην Ελλάδα κοντά όλες οι φυλές εκτός από τους Έλληνες. Το 80% αυτών δεν τα πληρώνουν και συνεχίζουν να τους δίνουν και άλλα ? Αυτό πως το βλέπετε ?????
(Τα χρήματα από αυτά τα δάνεις συνήθως γίνονται ακριβά αυτοκίνητα, είπατε κάτι ????)

Επίσης όσαον αφορά την διαφήμιση την είδα και εγώ και ξενέρωσα επίσης το ίδιο. Αλλά δυστυχώς είμαστε "ανεπτυγμένος" λαός και δεν μας πειράζουν αυτά.
Επίσης είμαστε από αυτό που ονομάζουν τα τελευταία χρόνια "δημοκρατικός" λαός. Τώρα βέβαια ο καθένας έχει άλλη δημοκρατία για το σπίτι του την οποία δείχνει και έξω από αυτό. Ο νοών νοήτο.

Re: Απάντηση: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Μα τι λες τώρα; Με την υπογεννητικότητα που έχουμε εμείς οι Ελληνες σε 25 χρόνια θα έχουμε αλβανό πρωθυπουργό. Αρα μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε στην γλώσσα.

:grinning-smiley-043
μαμάτε γιατί χανόμαστε

Τέτοια δάνεις που είπατε προηγουμένως έχουν πάρει στην Ελλάδα κοντά όλες οι φυλές εκτός από τους Έλληνες. Το 80% αυτών δεν τα πληρώνουν και συνεχίζουν να τους δίνουν και άλλα ? Αυτό πως το βλέπετε ?????
(Τα χρήματα από αυτά τα δάνεις συνήθως γίνονται ακριβά αυτοκίνητα, είπατε κάτι ????)

Επίσης όσαον αφορά την διαφήμιση την είδα και εγώ και ξενέρωσα επίσης το ίδιο. Αλλά δυστυχώς είμαστε "ανεπτυγμένος" λαός και δεν μας πειράζουν αυτά.
Επίσης είμαστε από αυτό που ονομάζουν τα τελευταία χρόνια "δημοκρατικός" λαός. Τώρα βέβαια ο καθένας έχει άλλη δημοκρατία για το σπίτι του την οποία δείχνει και έξω από αυτό. Ο νοών νοήτο.

Δικαίωμα σου να ξενερώνεις, αλλά εγώ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να μας πειράξει. Μας προσβάλλει η μας βλάπτει σαν έθνος με κάποιο τρόπο η διαφήμιση;

Δεν πανε καλα οι ελληνες πολιτικοι. Σε λιγα χρονια θα ακουμε ελληνικη διαφημιση και θα χαιρομαστε. Οχι τιποτ' αλλο βρε παιδια τζαμπα 2 χρονια στρατιωτικη θητεια.

Ε καλά, άλλους τους πειράζει κι άλλους όχι.
Ο καθένας λέει απλώς τη γνώμη του.

Για μένα το συμπέρασμα είναι ότι οι Αλβανοί (και άλλοι πολλοί) γίνανε πλέον πάρα πολλοί. Αυτό θα έπρεπε να μας ανησυχεί.
Τα μηνύματα του τύπου "ε αφού δεν κάνουμε παιδιά καλά να πάθουμε" εμένα δεν με καθησυχάζουν.
Επειδή δεν κάνουμε πια πολλά παιδιά θα βασιστούμε αποκλειστικά σε αλβανούς και άλλους αλλοδαπούς;
Αυτό πως μας φαίνεται δηλ; Αυτή είναι η λύση;

Re: Απάντηση: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Ε καλά, άλλους τους πειράζει κι άλλους όχι.
Ο καθένας λέει απλώς τη γνώμη του.

Για μένα το συμπέρασμα είναι ότι οι Αλβανοί (και άλλοι πολλοί) γίνανε πλέον πάρα πολλοί. Αυτό θα έπρεπε να μας ανησυχεί.
Τα μηνύματα του τύπου "ε αφού δεν κάνουμε παιδιά καλά να πάθουμε" εμένα δεν με καθησυχάζουν.
Επειδή δεν κάνουμε πια πολλά παιδιά θα βασιστούμε αποκλειστικά σε αλβανούς και άλλους αλλοδαπούς;
Αυτό πως μας φαίνεται δηλ; Αυτή είναι η λύση;

Ποια είναι η λύση;

Οι λογοι που υπαρχουν μεταναστες εναι
1.οικονομικος.Χαμηλωμα του κοστους παραγωγης και ταυτοχρονα επειδη επιτηδες τους θελαμε παρανομους δημιουργια καινουργιων τροπων δημιουργιας χρηματος (μαυρου κυριως).
2.Ελεγχος των χαμηλων στρωματων (εργατικο δυναμικο) οντας στριμωγμενοι απο τους μεταναστες τους υποχρεωσε ειτε να γινουν ανεργοι
ειτε να γινουν αφεντικα με αποτελεσμα απο εκμετελευομενοι που ηταν να γινουν εκμεταλευτες.
Το προβλημα ειναι οτι αυτος ο αμερικανικος τροπος οικονομικης αναπτυξης παρολο που ειναι εξυπνος(!), κατα την αποψη μου ειναι λαθος για μικρα κρατη οπως η Ελλαδα γιατι ενω υπαρχει οικονομικη αναπτυξη ,ολοι οι αλλοι τομεις ,πολιτισμος,ποιοτητα ζωης, κλπ καταστρεφονται.
Παγκοσμιοποηση δεν θελαμε? Πως λεγεται στα Αλβανικα?:fahne90:

Απάντηση: Re: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Παγκοσμιοποηση δεν θελαμε? Πως λεγεται στα Αλβανικα?:fahne90:

Ε, δεν την θέλαμε... Μάς την φορέσανε. :antlers:
Συμφωνώ με τα άλλα δύο που λες.

Και για το όνομα της Μακεδονίας κάποιοι λέγανε " ε και τι έγινε, για ένα όνομα, σιγά τα αβγά ".

Η λύση για το δημογραφικό μας πρόβλημα; Χμμ.
Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ο λόγος που τα νέα ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά είναι οικονομικός.
Δεν μπορεί κάποιος να ζήσει με τα 600 - 700 ευρώ του βασικού μισθού. Τελεία.
Αν δουλεύουν και οι δύο κάτι γίνεται αλλά και πάλι είναι δύσκολα.
Δύσκολο επίσης είναι να βρεθεί δουλειά και για τους δύο.
Δύσκολο να κρατηθεί οικογένεια με παιδιά όταν είναι και οι δύο απόντες στην εργασία τους.
Αν αυτά συμβούν σύντομα καταλήγουν να βγαίνει αληθινό το ρητό " όπου υπάρχει φτώχεια, υπάρχει γκρίνια ".
Και όπου υπάρχει γκρίνια αρχίζουν προβλήματα και συχνά έρχεται το διαζύγιο.
Έχουμε πλέον υπερβολικά πολλά διαζύγια. Μερικά μετά από απόκτηση παιδιού.

Το κράτος βοήθησε πιο πολύ τους ξένους παρά τους Έλληνες. Ειδικά τους ρώσσους.
Τη λύση θα έπρεπε να την δώσει το κράτος. Το οποίο ψάχνοντας να βρει λύση στα οικονομικά του βρήκε πρωτότυπες λύσεις.
Π.χ. έκοψε το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ωραία!! Εξοικονομήσαμε πόρους.
Τη στιγμή που σπαταλώνται δισεκατομμύρια ευρώ σε μ@λ@κίες, που τις βλέπουμε όλοι μας κι όμως δεν αντιδρούμε.
Τη στιγμή που βλέπουμε τις ξεδιάντροπες τερατώδεις σε μέγεθος ταμπέλες στους δρόμους που μας πληροφορούν πόσα δισεκατομμύρια στοιχίζει ένας δρόμος, ένα σχολείο, ένα δημόσιο κτίριο, ο φωτισμός ή τα πλακάκια πεζοδρομίου ενός δρόμου κ.λ.π.
Λες και το κάνουν επίτηδες να αφήνουν τα λαμόγια να πέφτει τέτοιο κλέψιμο και εμείς μετά ψάχνουμε να βρούμε λεφτά για τις συντάξεις.

Από μένα; Ούστ όλοι τους. Σιχαμερό κράτος.

Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι τρομακτικό. Εδώ στην Ελλάδα μετά το 1980 έχουμε δείκτη γεννήσεων 1,4 που για να διατηρηθεί σταθερός ένας πληθυσμός πρέπει να έχει δείκτη γεννήσεων 2,1 και για να υπάρξει κάποια αύξηση του πληθυσμού πρέπει να πάει στο 2,2
Οι Σέρβοι μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο αποτελούσαν το 65% του πληθυσμού του Μαυροβουνίου. Με την τρομερή υπογεννητικότητα που έχουν (αλλά και λόγω άλλων παραγόντων) σήμερα στο Μαυροβούνιο είναι μια μικρή μειοψηφία του 20% Γι αυτό σήμερα το Μαυροβούνιο ζητάει την αυτονομία του (και με τις πλάτες της αμερικής φυσικά)
Προβάλετε λοιπόν το δικό μας 1,4 για τα επόμενα 50~70 χρόνια στο μέλλον οπότε καταλαβαίνετε τι έρχεται και για εμάς...