Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δω διαφήμιση που αφορά την αλβανική κοινότητα ή όποια άλλη κοινότητα σε κανάλι ελεύθερης διανομής και λήψης. Αλήθεια αν τη βλέπατε σε μπουκέτο θα ορυώσαστε ή εκεί ΜΟΚΟ;;;; Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να έβλεπα και ελληνική μετάφραση σε τρέιλερ.

Και για να ρωτήσω... Πόσοι διαμαρτύρονται με τις διαφημίσεις που χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ την αγγλική γλώσσα;

Α, και κάτι ακόμα. Οι μετανάστες στην Ελλάδα διαθέτουν εδώ και πολλά χρόνια πολλές εφημερίδες (ειδικά οι ρωσόφωνες πουλούν 60.000
φύλλα την εβδομάδα). Ο σημαντικότερος εκδότης είναι ο Θεόδωρος Μπενάκης. Επίσης λαμβάνουν καλωδιακά κανάλια από τη χώρα προέλευσής τους. Για τις συνδέσεις κλπ. ρωτήστε το ΓΔ που έχει εμπειρία επί του θέματος, όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τα ΜΜΕ των μεταναστών, παρακαλώ στείλτε μου ΠΜ και θα λάβετε κείμενο σχετικό.

Εγώ πάλι γιατί δε βλέπω πρόβλημα στην υπογεννητικότητα; Θεωρούμε δηλαδή ότι αν αντί για 8-10 εκατομμύρια είμασταν κάποια στιγμή 15 εκατομμύρια στην Ελλάδα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα; Από που κι ως που; Εδώ τώρα που είμαστε 11 εκατομμύρια (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Και εντάξει να δεχτώ ότι σε κάποια ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, η υπογεννητικότητα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Σε ποια άλλα ζητήματα μας επιρρεάζει όμως; Στο θέμα της ασφάλειας; Υπάρχουν αυταπάτες πως αν κάποτε αποφασιστεί να εκλείψουμε σαν χώρα αυτο θα αποτραπεί αν αντί για 10 εκατομμύρια είμαστε 15;

Και να μην ξεχνάμε και τούτο. Τα σκανδιναβικά μοντέλα που κατά καιρούς επικαλούμαστε ως πρότυπα για κάθε μας κοινωνικό ζήτημα εφαρμόζονται σε χώρες που έχουν πληθυσμό μικρότερο της Ελλάδας.

Για όσους θεωρούν ότι έχουμε πάρει την κάτω βόλτα και δεν έχουμε επάνοδο κλπ. επειδή δεν γεννούμε:

Προσωπικά δεν αναγνωρίζω σε κανένα άτομο το δικαίωμα να εκφέρει αυτές τις πομπώδεις εκφράσεις, αν δεν έχει επιτέλέσει ο ίδιος την υποχρέωση/καθήκον του, δηλ. να έχει κάνει τουλάχιστον 3 παιδιά, έτσι ώστε ο ίδιος να συμβάλλει στην διατήρηση και στην αύξηση του ελληνικού έθνους.

Αλλιώς τα θεωρώ λόγια του καφενείου.

Λοιπόν για να ακούσω πόσα παιδάκια έχετε εσείς που μιλάτε απαξιωτικά για το μέλλον του ελληνισμού;

Απάντηση: Re: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δω διαφήμιση που αφορά την αλβανική κοινότητα ή όποια άλλη κοινότητα σε κανάλι ελεύθερης διανομής και λήψης. Αλήθεια αν τη βλέπατε σε μπουκέτο θα ορυώσαστε ή εκεί ΜΟΚΟ;;;; Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να έβλεπα και ελληνική μετάφραση σε τρέιλερ.

Και για να ρωτήσω... Πόσοι διαμαρτύρονται με τις διαφημίσεις που χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ την αγγλική γλώσσα;

Α, και κάτι ακόμα. Οι μετανάστες στην Ελλάδα διαθέτουν εδώ και πολλά χρόνια πολλές εφημερίδες (ειδικά οι ρωσόφωνες πουλούν 60.000
φύλλα την εβδομάδα). Ο σημαντικότερος εκδότης είναι ο Θεόδωρος Μπενάκης. Επίσης λαμβάνουν καλωδιακά κανάλια από τη χώρα προέλευσής τους. Για τις συνδέσεις κλπ. ρωτήστε το ΓΔ που έχει εμπειρία επί του θέματος, όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τα ΜΜΕ των μεταναστών, παρακαλώ στείλτε μου ΠΜ και θα λάβετε κείμενο σχετικό.

:grinning-smiley-043

Ενταξει οπως καταλαβαινουμε ολοι δεν εχει σχεση με τις διαφημισεις αλλα ειδικοτερα με την αλβανικη μειονοτητα...δηλαδη στο στυλ..δεν φτανει που μας τρωνε τις δουλειες και μας κλεβουν αλλα μεχρι και στη tv ? Μπροστα στα μουτρα μας ? Αναλογη αντιδραση θα υπηρχε και για μια τουρκικη διαφημιση αλλα για αλλους λογους πιο εθνικους..

Σιγα να μην πειραζε καποιον αν η διαφημιση ηταν...γαλλικη η αγγλικη...και τι παει να πει να υπηρχαν υποτιτλοι ?Φορος τιμης στο αθανατο Ελληνα ?

Εγώ πάλι γιατί δε βλέπω πρόβλημα στην υπογεννητικότητα; Θεωρούμε δηλαδή ότι αν αντί για 8-10 εκατομμύρια είμασταν κάποια στιγμή 15 εκατομμύρια στην Ελλάδα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα; Από που κι ως που; Εδώ τώρα που είμαστε 11 εκατομμύρια (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Και εντάξει να δεχτώ ότι σε κάποια ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, η υπογεννητικότητα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Σε ποια άλλα ζητήματα μας επιρρεάζει όμως; Στο θέμα της ασφάλειας; Υπάρχουν αυταπάτες πως αν κάποτε αποφασιστεί να εκλείψουμε σαν χώρα αυτο θα αποτραπεί αν αντί για 10 εκατομμύρια είμαστε 15;

Και να μην ξεχνάμε και τούτο. Τα σκανδιναβικά μοντέλα που κατά καιρούς επικαλούμαστε ως πρότυπα για κάθε μας κοινωνικό ζήτημα εφαρμόζονται σε χώρες που έχουν πληθυσμό μικρότερο της Ελλάδας.

Εντελώς διευκρινιστικά, αυτό που επηρρεάζει περισσότερο δεν είναι τόσο ο συνολικός πληθυσμός όσο η αναλογία νέων (πχ κάτω των 30) και ηλικιωμένων (συνταξιούχων δηλαδή).

Δεν είναι θέμα αύξησης του απόλυτου αριθμού κατοίκων. Θα μπορούσαμε να είμαστε 15 εκατομμύρια και να είμαστε πολύ χειρότερα από τότε που ήμασταν 8, γιατί ακριβώς η υπογεννητικότητα επηρεάζει στις λεγόμενες "πυραμίδες" πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή η ηλικιακή κατανομή πληθυσμού δίνει στην πυραμίδα της χώρας μας τη μορφή σβούρας. Σε λίγες δεκαετίες θα έχει τη μορφή της πυραμίδας για την Ανδόρα. Μίας ανάστροφης δηλαδή πυραμίδας. Και αυτό τα επηρεάζει όλα. Δεν είναι θέμα πολλαπλασιασμού μας και εξάπλωσης σε όλη τη γη, είναι απλά θέμα επιβίωσής μας ως κράτους.

Εντελώς διευκρινιστικά, αυτό που επηρρεάζει περισσότερο δεν είναι τόσο ο συνολικός πληθυσμός όσο η αναλογία νέων (πχ κάτω των 30) και ηλικιωμένων (συνταξιούχων δηλαδή).

Σωστο
Αλλα που θα απορροφηθουν ολοι αυτοι οι μελλοντικοι εργαζομενοι νεοι ? Σε ποιες δουλειες που οι επιχειρησεις η μια μετα την αλλη φευγουν για αλλες χωρες μακρινες ?

Ας λυθουν αλλα προβληματα πολυ πιο σημαντικα και μετα ας μιλησουμε για την υπογεννητικοτητα...γιατι καλο ειναι να γεμισουν τα ασφαλιστικα ταμεια...αλλα αυτο προυποθετει πρωτα κατι αλλο...

Μα σε μια μεταβατική πορεία συρρίκνωσης του πληθυσμού αυτό το φαινόμενο θα είναι αναπόφευκτο. Αν όμως κάποια στιγμή σταθεροποιηθούν οι γεννήσεις, ώστε να έχουμε ένα πληθυσμό 7 εκατομμυρίων, ΚΑΙ με τις σωστές αναλογίες, πολύ θα ήθελα να δω τί θα λέγαμε τότε για ανεργία, ανάπτυξη, ανθρώπινους ρυθμούς στα αστικά κέντρα κλπ. Εγώ το λέω ξεκάθαρα. Σαν έθνος και σαν τόπος θεωρώ ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα ζωτικού χώρου και πόρων. Και θεωρώ ότι με αύξηση του πληθυσμού αυτό το πρόβλημα επιδυνώνεται.

Εννοείται Φώτη ότι κάποτε θα επέλθει ισορροπία. Αυτό είναι γενικός κανόνας της φύσης. Αλλά αλίμονο στη γενιά αυτή, που θα της τύχει να συντηρεί περισσότερους γέρους και από τα άτομά της. Και πολύ φοβούμαι ότι ο ρόλος αυτός θα πέσει στη δική μας ή στη γενιά των παιδιών μας.
1 εργαζόμενος να συντηρεί και να περιθάλπει 2-3 συνταξιούχους γέροντες.... και με δεδομένα τα ταμεία μας... θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση. Θα περιμένουμε μετά από τον εργαζόμενο αυτό να τεκνοποιήσει και από πάνω?

@BIOS
Και πες ότι ο άνεργος απόφοιτος πιάνει δουλειά στην οικοδομή.
Το θεωρείς ως εναλλακτική λύση; Και ποιος θα τον πάρει για δουλειά αφού υπάρχει ο αλλοδαπός που και χαμηλότερο μεροκάματο θα πάρει και θα δουλέψει χωρίς ασφάλιση. Αμα το κράτος και ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορούν να απορροφήσουν τους αποφοίτους των πανεπιστημίων να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων και να καταργηθούν/μειωθούν σε πλήθος τμήματα τα οποία δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας και να ενισχυθεί η τεχνική εκπαίδευση. Προσωπικά τουλάχιστον δεν γνωρίζω κάποιον που σπούδασε μόνο για τη γνώση χωρίς να αποσκοπεί σε επαγγελματική αποκατάσταση μέσω των σπουδών. Αλλά και πάλι ο Έλληνας έχει τη λύση. Οι Ιταλίες, Ρουμανίες, Βουλγαρίες και Αγγλίες να'ναι καλά. Και είναι φυσικό γιατί πρακτικά αν δεν υπάρχει δουλειά στρωμένη οι σπουδές είναι η μόνη μάλλον λύση έτσι όπως έχει η κατάσταση σήμερα.
Αλλά βέβαια η ίδρυση ΑΕΙ και ΤΕΙ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι πιο βολική από το να υπάρχει τεχνική εκπαίδευση της προκοπής, γιατί φέρνει λεφτά στην πόλη που φιλοξενεί το ΑΕΙ/ΤΕΙ, ο αριθμός των παιδιών που πηγαίνουν φροντιστήριο μένει αμείωτος, οι νέοι μέχρι τα 25-27 δεν λογαριάζονται ως άνεργοι αφού σπουδάζουν (είτε για το 1ο πτυχίο είτε για μεταπτυχιακό) και μετά η υπερπροσφορά πτυχιούχων αυξάνει τον ανταγωνισμό και ο νέος/νέα είναι ευχαριστημένος με 700 γ@μ#ευρώ.
Τώρα όσον αφορά την υπογεννητικότητα το πρόβλημα είναι και οικονομικό και πρακτικό. Αφενός οι εργαζόμενες μητέρες δεν τα βγάζουν πέρα και με τη δουλειά και με τα παιδιά αφού γιαγιά και παππούς ανήκουν στο παρελθόν ειδικά στο αστικό περιβάλλον. Το άλλο ευτράπελο είναι πως η μάνα παίρνει σύνταξη όταν πλέον τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει ενώ θα ήταν πιο λογικό να παίρνει άδεια μακράς διαρκείας για να μεγαλώσει τα παιδιά της και να συνταξιοδοτείται πιο αργά. Για το οικονομκό σκέλος του προβλήματος πιστεύω να είναι σε όλους κατανοητό πως με 700 ευρώ δεν ζεις ούτε τον εαυτό σου.
Και δύο μισθοί να μπαίνουν στο σπίτι δλδ 1500 ευρώ δε φτάνουν ούτε για ζήτω για μια τριμελή οικογένεια ειδικά αν δεν υπάρχει και ιδιόκτητο σπίτι. Άρα ο 25άρης δεν δύναται να κάνει οικογένεια γιατί απλά δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της και τα έξοδά της. Θα πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια ώστε να μπορέσει να έχει οικονομική ανεξαρτησία και να ικανοποιεί κάποια κριτήρια που θα καθιστούν δυνατή ως ένα βαθμό τη δημιουργία οικογένειας. Καλά 30 δηλαδή...

Για όσους θεωρούν ότι έχουμε πάρει την κάτω βόλτα και δεν έχουμε επάνοδο κλπ. επειδή δεν γεννούμε:

Προσωπικά δεν αναγνωρίζω σε κανένα άτομο το δικαίωμα να εκφέρει αυτές τις πομπώδεις εκφράσεις, αν δεν έχει επιτέλέσει ο ίδιος την υποχρέωση/καθήκον του, δηλ. να έχει κάνει τουλάχιστον 3 παιδιά, έτσι ώστε ο ίδιος να συμβάλλει στην διατήρηση και στην αύξηση του ελληνικού έθνους.

Αλλιώς τα θεωρώ λόγια του καφενείου.

Λοιπόν για να ακούσω πόσα παιδάκια έχετε εσείς που μιλάτε απαξιωτικά για το μέλλον του ελληνισμού;

Βλάση, βαρειά η κατηγορία σου. Έχω δύο, και το τρίτο το βλέπω πολύ, πολύ δύσκολο. Ειδικώς για ένα ζευγάρι εργαζόμενων ελευθέρων επαγγελματιών, δίχως σημαντική βοήθεια από παππούδες/γιαγιάδες, με δάνειο, κλπ κλπ. Οι υποδομές για ενίσχυση της τεκνοποιΐας είναι ανύπαρκτες στη χώρα μας. Θα μπορούσε έστω η σύζυγός μου να μην είναι αναγκασμένη να μαγειρεύει κάθε βράδυ για το ολοήμερο του μεγάλου και το νηπιαγωγείο του σπόρου, δεν βρίσκεις? Κι αυτό είναι μόνο ένα μικρό απλούστατο παράδειγμα. Συνθηματάκια τύπου "κάνε κι εσύ έναν Έλληνα, μπορείς", εύκολα λέγονται. Μετά τι γίνεται.

Εντέλει το πρόβλημα δεν είναι το εάν εμείς είμαστε εθνικιστές η ρατσισταριά
το θέμα προέρχεται απο την μόυρλα των αλβανών για μεγαλη αλβανία και αλλους μεγαλοιεδατισμόυς που τους εχουν καλλιεργήσει ,, αλλα κέντρα παράξενα .... εξου και η διαφήμηση , που ουσιαστικά λεει ΕΔΩ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ !!! ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΜΙΚΡΕ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΕΛΛΗΝΑ !!! (Ποτε θα τους πάρει ο διάλος δεν ξέρω ) και τους ξέρω καλα τους εχω ζήσει απο κοντά ,,
υπάρχουν παιδια διαμάντια αναμεσα τους , και πιο τιμιοι και νοικοκιρηδες απο αρκετους απο εμάς ,, αλλα η γενικότερη εκφραση σαν λαός , είναι φάτε τους μικροαστούς έλληνες και κάντε την μεγάλη αλβανία , ,,, η πλάκα είναι οτι είναι οι ιδιοι πλέον είναι πραγματικά μικροαστοί και μικρουληδες , κατά πως λέμε large μερακλής μπεσαλής φιλότιμος ,, ε το ανάποδο !!!! ενα αλλο προβλημά τους είναι η μη παραδόχη οτι η χωρα που ζούνε καί φυλάει , μορφώνει τα παιδιά τους , και τρέφει και τους ιδιους , (πράγμα που δεν καταφέραν 60 χρόνια στην πατριδα τους )είναι φίλια χώρα , και δεν κοιτάει να τους βγάλει τα μάτια ! το ανάποδο εντέλει συμβάινει!!!!!!
ΑΥΤΑ!! ΚΑΙ ΑΛΛΑ
DEN EXO KAMIA RATSISTIKH DIATHESH GIAYTO KAI TA greeklish

Last edited:
Εντέλει το πρόβλημα δεν είναι το εάν εμείς είμαστε εθνικιστές η ρατσισταριά
το θέμα προέρχεται απο την μόυρλα των αλβανών για μεγαλη αλβανία και αλλους μεγαλοιεδατισμόυς που τους εχουν καλλιεργήσει ,, αλλα κέντρα παράξενα .... εξου και η διαφήμηση , που ουσιαστικά λεει ΕΔΩ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ !!! ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΜΙΚΡΕ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΕΛΛΗΝΑ !!! (Ποτε θα τους πάρει ο διάλος δεν ξέρω ) και τους ξέρω καλα τους εχω ζήσει απο κοντά ,,
υπάρχουν παιδια διαμάντια αναμεσα τους , και πιο τιμιοι και νοικοκιρηδες απο αρκετους απο εμάς ,, αλλα η γενικότερη εκφραση σαν λαός , είναι φάτε τους μικροαστούς έλληνες και κάντε την μεγάλη αλβανία , ,,, η πλάκα είναι οτι είναι οι ιδιοι πλέον είναι πραγματικά μικροαστοί και μικρουλιδες , κατά πως λέμε large μερακλής μπεσαλής φιλότιμος ,, ε το ανάποδο !!!! ενα αλλο προβλημά τους είναι η μη παραδόχη οτι η χωρα που ζούνε καί φυλάει , μορφώνει τα παιδιά τους , και τρέφει και τους ιδιους , (πράγμα που δεν καταφέραν 60 χρόνια στην πατριδα τους )είναι φίλια χώρα , και δεν κοιτάει να τους βγάλει τα μάτια ! το ανάποδο εντέλει συμβάινει!!!!!!
ΑΥΤΑ!! ΚΑΙ ΑΛΛΑ
DEN EXO KAMIA RATSISTIKH DIATHESH GIAYTO KAI TA greeklish

Εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις ρατσιστικη διαθεση ? Αυτα καταλαβες απο την διαφημιση την οποια ολοι σχεδον παραδεχτηκαμε οτι δεν μας ενοχλησε ?

Εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις ρατσιστικη διαθεση ? Αυτα καταλαβες απο την διαφημιση την οποια ολοι σχεδον παραδεχτηκαμε οτι δεν μας ενοχλησε ?

ουτε εμένα με ενόχλησε , απλά , ετσι την ερμήνευσα
και αυτο θέλουν να πούνε ,,

εχείς κάνει παρέα ποτέ με αλβανούς? η άλλους αλοδαπούς?
επι 10 συνάπτα έτη συναλλάσομαι καθημερίνα μαζί τους , αυτο μου εβγαλε η διαφήμηση εμένα βάσει της εμπειρίας μου μαζίτους !!

Last edited:
Δέν είναι κακό να διατηρεί ο μετανάστης τίς ρίζες του.
Και οι δικοι μας μετανάστες διατηρούσαν στο εξωτερικό τούς δεσμούς με τήν πατρίδα τους.
Βέβαια οι ελληνες μεταναστες ζούσαν σε χώρες που δεν γειτόνευαν με την μητέρα-πατρίδα,οπότε δεν ετιθετο θέμα Μεγάλης Ελλάδας ή δεν ξέρω εγώ τι...
Το ίδιο φυσικά ισχύει για μετανάστες που ζούν στην Ελλάδα και προέρχονται από μακρυνές χώρες..Δεν τίθεται θέμα μεγάλου Κογκό ας πούμε.
Στήν Αλβανική μειονοτητα υπάρχει και μιά κατηγορία,που´ονειρεύεται την μεγάλη Αλβανία.Αυτό είναι αλήθεια.Και θα παραμείνει ως τέτοιο.
Ομως οι περισσότεροι έχουν ενσωματωθεί..Η προσωπική μου εμπειρία αυτό δείχνει.
Και προσωπικά προτιμώ ο κάθε μετανάστης να μήν ´ξεχνάει´τίς ρίζες του,αλλά ταυτόχρονα να αποδέχεται -υπό συνθήκες ισονομίας με τούς ντόπιους-τούς νόμους τής φιλοξενούσας χώρας...Και η φιλοξενούσα χώρα θα πρέπει να τού προσφέρει όλα τα νόμιμα μέσα γιά τήν ανάπτυξή του.Βάζοντας όμως πλαίσιο(γενικότερα)με μιά σοβαρή μεταναστευτική πολιτική..
Και γι´αυτό θεωρώ τιμητικό ο Αλβανός μαθητής να είναι σημαιοφόρος όταν πρωτεύει.
Τον τιμά και η χώρα πού τον εκπαιδεύει και αυτός τής το ανταποδίδει.Θεωρώντας την σάν δευτερη πατρίδα του...

Ούτε με ενόχλησε, ούτε μου κακοφάνηκε η διαφήμιση. Αφού απευθύνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων που τυχαίνει και μιλάνε αλβανικά και η ίδια η εφημερίδα είναι γραμμένη επίσης στα αλβανικά, πως θα έπρεπε να μεταδοθεί δηλαδή, στα κινέζικα; Μήπως θα πρέπει να μου κακοφανεί το δελτίο ειδήσεων στα αγγλικά που έχει εδώ τοπικός τηλεοπτικός σταθμός (ΚΥΔΩΝ) και προφανώς απευθύνεται στους μόνιμους και μη αγγλόφωνους κατοίκους;
Μάλλον περισσότερο πρέπει να μου κακοφανούν οι διαφημίσεις στα αγγλικά που απευθύνονται σε Έλληνες όμως που μπορεί και να μην ξέρουν αυτή τη γλώσσα λες και είναι υποχρεωμένοι...

Re: Απάντηση: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Και η φιλοξενούσα χώρα θα πρέπει να τού προσφέρει όλα τα νόμιμα μέσα γιά τήν ανάπτυξή του.Βάζοντας όμως πλαίσιο(γενικότερα)με μιά σοβαρή μεταναστευτική πολιτική..
Και γι´αυτό θεωρώ τιμητικό ο Αλβανός μαθητής να είναι σημαιοφόρος όταν πρωτεύει.
Τον τιμά και η χώρα πού τον εκπαιδεύει και αυτός τής το ανταποδίδει.Θεωρώντας την σάν δευτερη πατρίδα του...
+ 1000 ,,, αλλά ,, ΔΕΝ το καταλαβαίνουν ομως ουτε οι ιδιοι πολλες φορές!! !

Last edited:
Η κουβέντα πήγε στους Αλβανούς. Μιας και συνέβει αυτό ας δούμε λίγο τη προηγήθηκε με αυτή τη χώρα πριν ανοίξουν τα σύνορά της. Πόσο νοιαστήκαμε σαν Ευρωπαϊκή Ένωση (κοινότητα τότε) για τη ζωή των ανθρώπων εκεί; Εμείς σαν Έλληνες τί καναμε για να εξασφαλίσουμε τους ομοεθνείς μας εκεί επί Χότζα; Μήπως αυτή την οργή που χαρακτηρίζει αυτό το λαό, την έχουμε τροφοδοτήσει κι εμείς σαν Ευρώπη (και σαν Ελλάδα γιατί συνορεύουμε κι όλας) με την απάθειά μας απέναντι στο καθεστώς Χότζα, και την αδιαφορία μας για το πως ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι εκεί; Όταν η Ελλάδα είχε Χούντα, σε όλη την Ευρώπη υπήρχε ένα κίνημα συμπαράστασης απέναντι στους δημοκράτες Έλληνες που δοκιμάζονταν εδώ. Με την Αλβανία ακούγοταν τίποτα; Υπήρξε κανένα μέσο πίεσης στον Χότζα για να καλυτερεύσει το βιοτικό επίπεδο στη χώρα του; Υπήρξε κανένας έλεγχος; Καμία σύσταση; Κάτι από οπουδήποτε; Εγώ πλέον αρχίζω και τους δικαιολογώ -εν μέρει- αυτή την οργή απέναντι στους πάντες. "Μας γ@μούσαν κανονικά" σου λένε, "και κανείς σας δεν έλεγε τίποτα. Μας αφήσατε χωρίς καμία βοήθεια, τίποτα. Κλείσατε κι εσείς τα σύνορα και κάνατε τουμπεκί, στην ουσία συμφωνώντας με το καθεστώς Χότζα". Θα μου πει κανείς "και τί να κάναμε". Η απάντηση δεν είναι δεδομένη. Πάντως από το τουμπεκί που κάναμε τόσες δεκαετίες, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ακόμα και αν ο απομονωτισμός που αυτοί επέλεξαν, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια. Θα μπορούσαμε απλά να μην τους είχαμε ξεχάσει και να τους θυμηθούμε όταν άνοιξαν τα σύνορα το 1992.