Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Εγω ενα πραγμα θα πω
Καντε μια βολτα στην αθηνας και προς σοφοκλεους κατα της 10 το βραδυ και μετα ελατε να μου πειτε πως νιωσατε
Καλο θα ηταν να μην πατε μονοι σας

Εγώ κάνω βόλτα στήν πλατεία στον Χολαργό που μένω και ο γιός μου παίζει μιά χαρά με τα Αλβανάκια τής περιοχής.Και δέν είναι λίγα.
Και οι γονείς τους είναι αξιοπρεπέστατοι.Και μένουν σέ δυάρια οι άνθρωποι.
Το κέντρο τής Αθήνας κρύβει πλέον βία που προερχεται από πολλούς ανθρώπους.
Και από έλληνες.
Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχουν και εγληματικά στοιχεία αλλά δεν θα απενοχοποιήσω ολόκληρο το ´ελληνικό είδος´ στέλνοντας στό πύρ το εξώτερο όλους τούς μετανάστες.

Εγώ περπατούσα σε καθημερινή βάση τη σοφοκλέους την ώρα που λες φίλε Κυριάκο, αλλά στη λεωφόρο αλεξάνδρας ήταν που μου την έπεσαν και δεν ήταν αλλοδαποί. Και ο δρόμος που λες εκτός από μετανάστες περιλαμβάνει τα κεντρικά καταστήματα δύο τραπεζών, το χρηματιστήριο και το συμβούλιο της επικρατείας. Αν στο μυαλό μας θέλουμε να βλέπουμε τους ξένους σαν εγκληματίες και απειλή για τη ζωή μας έτσι θα τους δούμε. Αν πάλι θέλουμε να τους δούμε σαν ανθρώπους, ίσως να νοιώσουμε και λίγο ντροπή για το πως τους έχουμε στριμώξει εκεί. Ειδικά η εικόνα των Κούρδων που ζούσαν μέσα στα χαρτόκουτα στο τέρμα της Σοφοκλέους πριν μια δεκαετία, εμένα με έχει στοιχειώσει.

Σπύρο στο θεμα της βίας θεωρώ ότι κυριαρχεί η υπερβολή. Δεν έχουμε τόση βία όσο νομίζουμε. Ειδικά στο κέντρο. Σε απομακρυσμένα προάστεια της Αττικής ναι, υπάρχει φόβος κυρίως λόγω έλλειψης αστυνόμευσης. Αλλά στο κέντρο δεν φοβάμαι ποτέ να κυκλοφορήσω.

Απάντηση: Re: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Σπύρο στο θεμα της βίας θεωρώ ότι κυριαρχεί η υπερβολή. Δεν έχουμε τόση βία όσο νομίζουμε. Ειδικά στο κέντρο. Σε απομακρυσμένα προάστεια της Αττικής ναι, υπάρχει φόβος κυρίως λόγω έλλειψης αστυνόμευσης. Αλλά στο κέντρο δεν φοβάμαι ποτέ να κυκλοφορήσω.

Φώτη περισσότερο η ´ατμόσφαιρα ´τρομάζει.
Πάντα όμως το κέντρο είχε ιδιαιτερότητες..
Από την εποχή πού ήμουν φοιτητής δηλαδή πρίν 30 χρόνια έβλεπες περιθωριακούς στην Ομονοια,τζάνκια και πάει λέγοντας.
Από τοτε έχει αγριέψει πιό πολύ το πράγμα,σίγουρα.
Και μεγαλύτερο ζήτημα είναι τα τζάνκια,πού δέν ασχολείται κανείς μαζί τους.
Αυτό είναι εξαθλίωση...
Υ.Γ
Οι στατιστικές γενικώς δέν δείχνουν ότι η εγκληματικότητα οφείλεται στούς μετανάστες πάντως.
Η αναλογία παραβατικών συμπεριφορών είναι ίδια με τών Ελλήνων.

Εγω ενα πραγμα θα πω
Καντε μια βολτα στην αθηνας και προς σοφοκλεους κατα της 10 το βραδυ και μετα ελατε να μου πειτε πως νιωσατε
Καλο θα ηταν να μην πατε μονοι σας

Αστα φίλε,μην την ψάχνεις..

Μερικοί νομίζουν οτι η Σοφοκλέους είναι το Χρηματιστήριο και τελειώνει στην Αθηνάς.

Διαφωνώ ως προς την ώρα μαζί σου.
Εκείνη την ώρα παίζουν συνήθως τα παιδιά των Βορειοανατολικών Προαστείων στις πλατείες τους..
Μετά τις 12 έρχονται τα καλαμπούρια.
Και όχι μόνο στη Σοφοκλέους.
Στην Σωκράτους και στις καθέτους της να δείς ,στον Κορυδαλλό και στην Νίκαια να δείς.

Κλείνοντας να πω οτι πέντε χρόνια που έζησα στην Γερμανία δεν είδα ελληνική διαφήμιση στην τηλεόραση (ούτε τούρκικη,ούτε ιταλική κλπ)
Γιατί θα πρέπει να βλέπω ως "φυσιολογικό" μια καθαρά Αλβανική διαφήμιση στην τηλεόρασή μου ??

Αστα φίλε,μην την ψάχνεις..

Μερικοί νομίζουν οτι η Σοφοκλέους είναι το Χρηματιστήριο και τελειώνει στην Αθηνάς.

Διαφωνώ ως προς την ώρα μαζί σου.
Εκείνη την ώρα παίζουν συνήθως τα παιδιά των Βορειοανατολικών Προαστείων στις πλατείες τους..
Μετά τις 12 έρχονται τα καλαμπούρια.
Και όχι μόνο στη Σοφοκλέους.
Στην Σωκράτους και στις καθέτους της να δείς ,στον Κορυδαλλό και στην Νίκαια να δείς.

Κλείνοντας να πω οτι πέντε χρόνια που έζησα στην Γερμανία δεν είδα ελληνική διαφήμιση στην τηλεόραση (ούτε τούρκικη,ούτε ιταλική κλπ)
Γιατί θα πρέπει να βλέπω ως "φυσιολογικό" μια καθαρά Αλβανική διαφήμιση στην τηλεόρασή μου ??

Δηλαδή οικογένειες μεταναστών περιφέρονται στό κέντρο στίς δύο τα ξημερώματα??:afro:
Πάντα κυκλοφορούσε μιά ´περιθωριακή μερίδα´τού πληθυσμού εκεί είτε ήσαν μετανάστες είτε όχι.Τόχω ζήσει προσωπικά 30 χρόνια τώρα.
Και ναί υπάρχουν πιά μετανάστες που μένουν και σε μικρο-μεσο-αστικές περιοχές.Και είναι μιά χαρά.Και αξιοπρεπέστατοι.Δεν μένουν όλοι στο κέντρο.Και σε μιά πολυκατοικία επίσης πίσω απο την Κολιάτσου πού έχει ένα διαμέρισμα η γυναίκα μου,πρίν 12 χρόνια έμεναν στο ισόγειο 10 ατομα.Τωρα έχουν αγοράσει τρία διαμερίσματα.Δεν έκλεψαν,ξεσκίστηκαν στήν δουλειά και τώρα ζούν αξιοπρεπέστατα.Και μπράβο τους.3 οικογένειες αξιοπρεπών Αλβανών
Και στίς ´ανεπτυγμένες χώρες´μεταγλωττίζονται οι ταινίες στίς εθνικές γλώσσες.Καραγκιοζιλίκι ολκής.Αυτό σε απάντηση περί μή ελληνικής διαφήμισης έξω ..
Ισως εδώ είμαστε λιγότερο εθνικιστές τελικά απο τούς Γερμανούς.
Αυτό πέστο σε αυτούς πού θεωρούν ότι είμαστε οι πιό ρατσιστές στην Ευρώπη..
Πάντως και εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ τίς εικόνες πού έβλεπα επανειλημένα,οταν πήγαινα ξενύχτης στην Ομονοια για εφημερίδα και παραδίπλα σειρές από μετανάστες σαν τίς ´πόρνες´να περιμένουν να τούς πάρουν για μαύρη εργασία.
Εικόνες τραγικές για τον πολιτισμό...

Να ξεκαθαρίσω βεβαια ότι είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η εξωτερική πολιτική πού ασκεί μιά χώρα σε αλυτρωτικά αιτήματα γειτόνων και άλλο η εσωτερική πολιτική πρός όλους τούς κατοίκους της.

Σπύρο δεν διαφωνώ στα περισσότερα από οσα γράφεις.:grinning-smiley-043
Απλά τα πράγματα στο Κέντρο δεν είναι πλέον τόσο "ρόδινα"

Επίσης έχω δεί και φρίξει να κυκλοφορούν ανήλικα παιδάκια 5,6,7 μέχρι και 11 χρόνων μέχρι τις 6 το πρωί ζητιανεύοντας και χορεύοντας στην Μύκονο ανάμεσα σε μεθυσμένους τουρίστες και τουρίστριες που ξερνοβολούσαν μπροστά τους,άντρες αγκαλιά με άντρες και χίλια δυο πράγματα που ένα τρυφερό μυαλό δεν ξέρεις πως θα τα εκλάβει και τι επιπτώσεις θα τους δημιουργήσει.

Φυσικά και τα τράβηξα βίντεο και θα αποτανθώ στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και στα κανάλια ακόμα αν χρειαστεί..

Κάποιος νεαρός τουρίστας με την γυναίκα του γύρισε προς αυτά αγανακτισμένος και είχαν την εξής συνομιλία
-"Do you know that you should be in bed now?"
-Γέλια ο μικρός των 8 χρόνων και απάντηση:Νο μπεντ

-"Are you Greek"?
-Νο, ο μικρός.
-"What are you ?"
-Αλμπάνιαν Τζίπσι
-"Where are your parents? Mama, Papa?"

Εκεί ο μικρός αρπάζει την 5χρονη αδερφούλα του και το έβαλε στα πόδια.

Οσο για τις προηγμένες χώρες που ανέφερες και τον εκνευριστικό ομολογουμένως μεταγλωττισμό τους στα πάντα έχεις δίκιο αν και εκεί μπαίνει ο σωβινισμός (Γαλλία-Γερμανία) και η αγραμματοσύνη (Ισπανία,Ιταλία,κλπ) στη μέση.
Πάντως επιμένω πως στην Σκανδιναβία πχ που ΔΕΝ μεταγλωττίζουν τα προγράματά τους δεν υπάρχουν διαφημίσεις άλλων χωρών..

Last edited:
Δημήτρη μου φυσικά δεν είναι ρόδινα.
Εχει σκληρύνει συνολικά η κοινωνία πιά.
Και αυτό αποτυπώνεται πιό πολύ στίς ´δύσκολες περιοχές´.
Οσο για τα παιδάκια πού λές,δεν διαφωνώ,αλλά ξερω και πολλά χαλασμένα ελληνάκια πολλαπλώς.
Το ´θεμα είναι ότι χρειαζόμαστε σαφή πολιτική για την μεταναστευση.Και αυτό αργεί..

Το συγκεκριμένο περιστατικό Σπύρο μου το ζούσα κάθε βράδυ ως τα ξημερώματα επί τρείς βδομαδες και με πονούσε συνέχεια.
Στα ματάκια τους έβλεπα την κούραση με την αθωότητα μαζί και την έκφραση της παιδικής άγνοιας και περιπέτειας ταυτόχρονα.
Εκείνη τη στιγμή δεν με ένοιαζε αν ήταν Ελληνάκια ,Τουρκάκια,Γυφτάκια,Αλβανάκια,Ρωσάκια κλπ.
Ηταν ΠΑΙΔΙΑ !!!
Και μη μου πεις πως δεν ήταν ενήμερη η Αστυνομία και ο Δήμος Μυκόνου.
Αλλά εγώ θα το πάω μακρυά και όσο φτάσει.Ωραία εικόνα θα σχηματίσουν και οι ξένοι για την χώρα μας.
(βέβαια το θλιβερό ήταν πως πολλοί τα κοιτο'ύσαν,γελούσαν,κάναν πλάκα μαζί τους..)

Re: Απάντηση: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Σπύρο δεν διαφωνώ στα περισσότερα από οσα γράφεις.:grinning-smiley-043
Απλά τα πράγματα στο Κέντρο δεν είναι πλέον τόσο "ρόδινα"

Επίσης έχω δεί και φρίξει να κυκλοφορούν ανήλικα παιδάκια 5,6,7 μέχρι και 11 χρόνων μέχρι τις 6 το πρωί ζητιανεύοντας και χορεύοντας στην Μύκονο ανάμεσα σε μεθυσμένους τουρίστες και τουρίστριες που ξερνοβολούσαν μπροστά τους,άντρες αγκαλιά με άντρες και χίλια δυο πράγματα που ένα τρυφερό μυαλό δεν ξέρεις πως θα τα εκλάβει και τι επιπτώσεις θα τους δημιουργήσει.

Φυσικά και τα τράβηξα βίντεο και θα αποτανθώ στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και στα κανάλια ακόμα αν χρειαστεί..

Κάποιος νεαρός τουρίστας με την γυναίκα του γύρισε προς αυτά αγανακτισμένος και είχαν την εξής συνομιλία
-"Do you know that you should be in bed now?"
-Γέλια ο μικρός των 8 χρόνων και απάντηση:Νο μπεντ

-"Are you Greek"?
-Νο, ο μικρός.
-"What are you ?"
-Αλμπάνιαν Τζίπσι
-"Where are your parents? Mama, Papa?"

Αν κατάλαβα καλά ο Αλβανός γύφτος απάντησε σε άπταιστα Αγγλικά ανώ ο Ελληνας γύφτος ήταν in bed?????
αυτό με κάνει υπερήφανο απο την μία ..... γιατί οι δικοί μας γύφτοι έχουν αρχές...τα παιδιά απο νωρίς στο κρεβάτι ...
αλλά απο την άλλη ..... ο Αλβανός γύφτος έχει καλύτερη παιδεία και μιλά english?????άπταιστα !!!!!απο τα 8 χρόνια???? ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!
ενώ τα δικά μας Γυφτάκια που ούτε στα 18.. δέν ξέρουν να μιλούν Ελληνικά!!! είnai in bed!!!!!!????και όπου λάχει γιατί εμείς τα έχουμε γράψει....
Μάλλον οι Αλβανοί Γύφτοι κάπου είναι καλύτεροι απο εμάς...........
και απλά πιστεύω οτι είναι παράδειγμα προς μίμηση
σύμφωνα με όσα αναφέρειςς....φυσικά.....

Συμπέρασμα??? Ας μάθουμε στα Γυφτάκια μας στα 8 μία ξένη γλώσσα!!!!

Το περιστατικό φίλε μου το έγραψα κυρίως για την εκμετάλλευση των παιδιών.
Τα αγγλικά τους δεν ήταν άπταιστα.Ο ξένος τους μιλούσε αργά και επαναλάμβανε πολλές φορές την ερώτησή του.Προφανώς όμως οι "επαγγελματίες" γονείς τους φρόντισαν για να τους μάθουν τα βασικά αγγλικά.Ελληνικά μιλούσαν άπταιστα ειδικά τα "γαλλικά" μας..-bye-
Και έχω πολλά ακόμα για την γούνα του Δήμου Μυκόνου.
Στριμώχνονταν δεκάδες μετανάστες (κυρίως αλβανοί) στο Δημαρχείο ,στα σκαλειά σαν τα πρόβατα όλη νύχτα περιμένοντας να ξημερώσει ο Θεός την μέρα και να πάνε σε κάποια "δουλειά".Θλιβερό θέαμα,με τα ίδια ρούχα κάθε βράδυ,στο αγιάζι και στα 9 μπ[οφόρ των τελευταίων ημερών να προσπαθούν να ζεσταθούν ο ένας πάνω στον άλλο.Ετσι θα βγεί και ο χειμώνας τους?Αγανάκτησα..

Και αν διαπίστωσες ρατσισμό στα γραφόμενά μου διάβασέ με καλύτερα.

Το ´θεμα είναι ότι χρειαζόμαστε σαφή πολιτική για την μεταναστευση.Και αυτό αργεί..
Φίλε να έβλεπες τι εισπράττει το κράτος!!!! και πόσα????αυτές τις ημέρες......που ανανεώνουν τις άδεις παραμονής.... όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι...που απλά ζητούν στην Πατρίδα μας, μία καλύτερη ζωή.....θα έβαζες τα κλάματα.....
άν έβλεπες το πως μεταχειρίζονται αυτοί που εκπροσωπούν το κράτος ή οι περισσότεροι απο αυτούς οι Δημόσιοι Υπαλήλλοι δηλαδή θα ντρεπόσουν....
Τα πάντα είναι σκατ@@ά
και το Ψάρι ξέρεις απο που Βρωμάει????έτσι??
Και τώρα και πρίν.........
και μετά...

.

Το περιστατικό φίλε μου το έγραψα κυρίως για την εκμετάλλευση των παιδιών.
Τα αγγλικά τους δεν ήταν άπταιστα.Ο ξένος τους μιλούσε αργά και επαναλάμβανε πολλές φορές την ερώτησή του.Προφανώς όμως οι "επαγγελματίες" γονείς τους φρόντισαν για να τους μάθουν τα βασικά αγγλικά.Ελληνικά μιλούσαν άπταιστα ειδικά τα "γαλλικά" μας..-bye-
Και έχω πολλά ακόμα για την γούνα του Δήμου Μυκόνου.
Στριμώχνονταν δεκάδες μετανάστες (κυρίως αλβανοί) στο Δημαρχείο ,στα σκαλειά σαν τα πρόβατα όλη νύχτα περιμένοντας να ξημερώσει ο Θεός την μέρα και να πάνε σε κάποια "δουλειά".Θλιβερό θέαμα,με τα ίδια ρούχα κάθε βράδυ,στο αγιάζι και στα 9 μπ[οφόρ των τελευταίων ημερών να προσπαθούν να ζεσταθούν ο ένας πάνω στον άλλο.Ετσι θα βγεί και ο χειμώνας τους?Αγανάκτησα..

Και αν διαπίστωσες ρατσισμό στα γραφόμενά μου διάβασέ με καλύτερα.
Φίλε μου δεν διαπίστωσα ρατσισμό!!!
απλά δίνω μία άλλη διάσταση στο πρόβλημα......
Τώρα για τον Δήμο Μυκόνου που αναφέρεις.....Πιστεύω ότι απλά μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπίσει κανένα πρόβλημα στην περιοχή δικαιοδοσίας του...

Φιλικά!!!!
Σταύρος...

Δηλαδή, τι βραχυπρόθεσμες λύσεις θα προτείνατε γιά την παραπάνω κατάσταση ?
Και μην αρχίσουμε τα περί μεταναστευτικής πολιτικής κλπ που αφ'ενός μεν δεν υπάρχει, αφ'ετέρου αν υπάρξει, θέλει βάθος χρόνου να υλοποιηθεί, και να βρεί μια σωστή ισορροπία...
Εδώ και τώρα μια απάντηση. Τι προτείνετε γιά τους παραπάνω αλβανούς της Μυκόνου ?
Ιδού η Ρόδος...

Ουδέποτε πίστεψα στίς άμεσες λύσεις.Υποθέτω ότι τέτοιες καταστάσεις αφορούν κοινωνικές υπηρεσίες.Οπως και πολλά περιστατικά αιμομιξίας στά Ελληνικά χωριά από Ελληνες γονείς.Σήμερα που μιλαμε έχω 5 περιστατικά κατά νού..
Φυσικά και οι σοβαρές μεταναστευτικές πολιτικές λύνουν τα θέματα σε βάθος χρόνου.
Και ασφαλώς χρειάζεται καιρός για να αποκατασταθούν οι ισορροπίες..

Κοιτα να δεις... Εντελώς απερίσκεπτα κάποιοι κλαίνε γιά τους φουκαράδες λαθρομετανάστες, απαγγέλουν φιλιππικούς κατά της αναλγησίας του κράτους και ανεμίζουν την σημαία της "μεταναστευτικής πολιτικής"... Οχι οτι το κράτος δεν είναι υπεύθυνο γιά την κατάσταση που έχει προκύψει, αλλά κάποιος πρέπει να τους πεί οτι και η οποιαδήποτε πιθανή μεταναστευτική πολιτική έχει τα όριά της τα οποία ορίζονται σαφώς από ψυχρούς αριθμούς...
Ας υποθέσουμε ότι σε μιά σωστά εφαρμοσμένη μεταναστευτική πολιτική, το όριο ασφάλειας γιά την χώρα και γιά τους ίδιους τους μετανάστες είναι να απορροφά πχ. 50.000 μετανάστες τον χρόνο. Διαπιστώνεις όμως ότι από τα σύνορα περνάνε 100.000 άνθρωποι... Τότε τι μπορούν να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ? Πάλι θα μαζευτούν οι περισσευούμενοι λαθρομετανάστες στην Μύκονο και θα κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλο... Και πάλι οι ευαίσθητοι θα κλαίνε... Τι να κάνεις ? Να τους νομιμοποιήσεις όλους ? Ηδη έχει επέλθει αλλοίωση του γηγενούς πληθυσμού - 1 στους 9 είναι αλλοδαπός... Γιατί κανείς από τους ευαίσθητους δεν λαμβάνει υπ'όψιν του ότι η Ελλάδα είναι μιά πολύ μικρή χώρα γιά να φιλοξενήσει και να συντηρήσει τόσους πολλούς λαθρομετανάστες ? Κι αν καταφύγουν οι υπηρεσίας ασφάλειας σε βίαιες πράξεις αποτροπής εισόδου στη χώρα, πέφτουν όλοι επάνω τους να τους φάνε... Κι όμως, σε όλες τις ευρωπαικές χώρες, οποιαδήποτε απόπειρα παράνομης εισόδου σε αυτές αντιμετωπίζεται με πολύ ακραίους τρόπους όπως έγινε και με το γεμάτο αλβανούς πλοίο που πήγαινε να τους ξεφορτώσει στην Ιταλία... Κι όμως η Ιταλία έχει μιά πολύ καλή μεταναστευτική πολιτική και οποιαδήποτε αντίδρασή της δεν είναι απερίσκεπτη... Η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγοι αλβανοί προσπαθούν να περάσουν στην ιταλία σε σύγκριση με την Ελλάδα...
Γιά να το κάνουμε πιό λιανά, όσο θα φροντίζουμε να μη λείψει τίποτα στις καραβιές των κούρδων που έρχονται από την ανατολή και στα κοπάδια από αλβανούς που έρχονται από την δύση, μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι δεν θα είμαστε γιά πολλοί κυρίαρχοι στον ίδιο μας τον τόπο... Ψυχρά λόγια αλλά εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα...

Το να βυθίζεις πλοία δεν αποτελεί λύση. Και στην Ιταλία που ανέφερες αυτό συνέβει μία φορά και έγινε μεγάλος σάλος. Και οι Αλβανοί που έχουν προορισμό την Ιταλία εξακολουθούν να είναι περισσότεροι από αυτούς που έρχονται Ελλάδα.

Εγώ όμως σκέφτομαι το εξής. Τι είναι αυτό που κάνει τους Αλβανούς να φύογουν από τον τόπο τους και όχι τουσ Σκοπιανούς, τους Βούλγαρους, τους Μαυροβούνιους; Έχω την εντύπωση ότι η Αλβανία είναι η λιγότερο ανεπτυγμένη χώρα στα Βαλκάνια. Και αυτή για την οποία οι προβλέψεις είναι και οι πιο δυσοίωνες. Ειδικά σε χώρες με τις οποίες συνορεύουμε, η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να περιλαμβάνει και ένα πλάνο ανάπτυξης των γειτονικών χωρών ώστε να δίνονται κίνητρα στους ντόπιους να παραμείνουν στον τόπο τους. Ένα λάθος που νομίζω πως κάναμε με το άνοιγμα των συνόρων είναι ότι αντιμετωπίσαμε την Αλβανία με έναν σκεπτικισμό όσον αφορά τις εκεί επενδύσεις μας. Θα μπορούσαμε, αν κάναμε τότε τις κατάλληλες κινήσεις, σήμερα να είχαμε τρομερό έρισμα μέσα στην Αλβανία. Και οι κατάλληλες κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν σε όλα τα επίπεδα. Νόμιμα και όχι τόσο νόμιμα. Αλλά νομίζω πως την συγκεκριμένη περίοδο αυτό που μας ενδιέφερε πρωτίστως ήταν η εισροή φτηνού εργατικού δυναμικού. Τόσο γιατί μπαίναμε και εμείς οι ίδιοι σε μια τροχιά ανάπτυξης, όσο και για να χτυπηθεί το εγχώριο εργατικο κίνημα. Και αυτή η άμεση λύση, ήταν που μας έφερε στην σημερινή κατάσταση. Μεσοπρόθεσμα σχέδια ήταν που χρειαζόμασταν αλλά αυτά δεν υπήρξαν και εκεί ήταν το μεγάλο λάθος μας.

Στήν Αλβανική μειονοτητα υπάρχει και μιά κατηγορία,που´ονειρεύεται την μεγάλη Αλβανία.

Μια παρατήρηση. Αλβανική μειονότητα δεν υφίσταται. Υφίσταται αλβανική κοινότητα. Η ύπαρξη συμπαγούς πληθυσμού που προήλθε από μετανάστευση οδηγεί στη δημιουργία κοινότητας. Για το σχηματισμό μειονότητας πρέπει να υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν και το χώρο στον οποίο διαβιεί και επί μακρόν.