Σπύρο στο θεμα της βίας θεωρώ ότι κυριαρχεί η υπερβολή. Δεν έχουμε τόση βία όσο νομίζουμε. Ειδικά στο κέντρο. Σε απομακρυσμένα προάστεια της Αττικής ναι, υπάρχει φόβος κυρίως λόγω έλλειψης αστυνόμευσης. Αλλά στο κέντρο δεν φοβάμαι ποτέ να κυκλοφορήσω.
Εγω ενα πραγμα θα πω
Καντε μια βολτα στην αθηνας και προς σοφοκλεους κατα της 10 το βραδυ και μετα ελατε να μου πειτε πως νιωσατε
Καλο θα ηταν να μην πατε μονοι σας
Αστα φίλε,μην την ψάχνεις..
Μερικοί νομίζουν οτι η Σοφοκλέους είναι το Χρηματιστήριο και τελειώνει στην Αθηνάς.
Διαφωνώ ως προς την ώρα μαζί σου.
Εκείνη την ώρα παίζουν συνήθως τα παιδιά των Βορειοανατολικών Προαστείων στις πλατείες τους..
Μετά τις 12 έρχονται τα καλαμπούρια.
Και όχι μόνο στη Σοφοκλέους.
Στην Σωκράτους και στις καθέτους της να δείς ,στον Κορυδαλλό και στην Νίκαια να δείς.
Κλείνοντας να πω οτι πέντε χρόνια που έζησα στην Γερμανία δεν είδα ελληνική διαφήμιση στην τηλεόραση (ούτε τούρκικη,ούτε ιταλική κλπ)
Γιατί θα πρέπει να βλέπω ως "φυσιολογικό" μια καθαρά Αλβανική διαφήμιση στην τηλεόρασή μου ??
Σπύρο δεν διαφωνώ στα περισσότερα από οσα γράφεις.
Απλά τα πράγματα στο Κέντρο δεν είναι πλέον τόσο "ρόδινα"
Επίσης έχω δεί και φρίξει να κυκλοφορούν ανήλικα παιδάκια 5,6,7 μέχρι και 11 χρόνων μέχρι τις 6 το πρωί ζητιανεύοντας και χορεύοντας στην Μύκονο ανάμεσα σε μεθυσμένους τουρίστες και τουρίστριες που ξερνοβολούσαν μπροστά τους,άντρες αγκαλιά με άντρες και χίλια δυο πράγματα που ένα τρυφερό μυαλό δεν ξέρεις πως θα τα εκλάβει και τι επιπτώσεις θα τους δημιουργήσει.
Φυσικά και τα τράβηξα βίντεο και θα αποτανθώ στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και στα κανάλια ακόμα αν χρειαστεί..
Κάποιος νεαρός τουρίστας με την γυναίκα του γύρισε προς αυτά αγανακτισμένος και είχαν την εξής συνομιλία
-"Do you know that you should be in bed now?"
-Γέλια ο μικρός των 8 χρόνων και απάντηση:Νο μπεντ
-"Are you Greek"?
-Νο, ο μικρός.
-"What are you ?"
-Αλμπάνιαν Τζίπσι
-"Where are your parents? Mama, Papa?"
Αν κατάλαβα καλά ο Αλβανός γύφτος απάντησε σε άπταιστα Αγγλικά ανώ ο Ελληνας γύφτος ήταν in bed?????
αυτό με κάνει υπερήφανο απο την μία ..... γιατί οι δικοί μας γύφτοι έχουν αρχές...τα παιδιά απο νωρίς στο κρεβάτι ...
αλλά απο την άλλη ..... ο Αλβανός γύφτος έχει καλύτερη παιδεία και μιλά english?????άπταιστα !!!!!απο τα 8 χρόνια???? ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!
ενώ τα δικά μας Γυφτάκια που ούτε στα 18.. δέν ξέρουν να μιλούν Ελληνικά!!! είnai in bed!!!!!!????και όπου λάχει γιατί εμείς τα έχουμε γράψει....
Μάλλον οι Αλβανοί Γύφτοι κάπου είναι καλύτεροι απο εμάς...........
και απλά πιστεύω οτι είναι παράδειγμα προς μίμηση
σύμφωνα με όσα αναφέρειςς....φυσικά.....
Συμπέρασμα??? Ας μάθουμε στα Γυφτάκια μας στα 8 μία ξένη γλώσσα!!!!
Φίλε να έβλεπες τι εισπράττει το κράτος!!!! και πόσα????αυτές τις ημέρες......που ανανεώνουν τις άδεις παραμονής.... όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι...που απλά ζητούν στην Πατρίδα μας, μία καλύτερη ζωή.....θα έβαζες τα κλάματα.....Το ´θεμα είναι ότι χρειαζόμαστε σαφή πολιτική για την μεταναστευση.Και αυτό αργεί..
Φίλε μου δεν διαπίστωσα ρατσισμό!!!Το περιστατικό φίλε μου το έγραψα κυρίως για την εκμετάλλευση των παιδιών.
Τα αγγλικά τους δεν ήταν άπταιστα.Ο ξένος τους μιλούσε αργά και επαναλάμβανε πολλές φορές την ερώτησή του.Προφανώς όμως οι "επαγγελματίες" γονείς τους φρόντισαν για να τους μάθουν τα βασικά αγγλικά.Ελληνικά μιλούσαν άπταιστα ειδικά τα "γαλλικά" μας..
Και έχω πολλά ακόμα για την γούνα του Δήμου Μυκόνου.
Στριμώχνονταν δεκάδες μετανάστες (κυρίως αλβανοί) στο Δημαρχείο ,στα σκαλειά σαν τα πρόβατα όλη νύχτα περιμένοντας να ξημερώσει ο Θεός την μέρα και να πάνε σε κάποια "δουλειά".Θλιβερό θέαμα,με τα ίδια ρούχα κάθε βράδυ,στο αγιάζι και στα 9 μπ[οφόρ των τελευταίων ημερών να προσπαθούν να ζεσταθούν ο ένας πάνω στον άλλο.Ετσι θα βγεί και ο χειμώνας τους?Αγανάκτησα..
Και αν διαπίστωσες ρατσισμό στα γραφόμενά μου διάβασέ με καλύτερα.
Στήν Αλβανική μειονοτητα υπάρχει και μιά κατηγορία,που´ονειρεύεται την μεγάλη Αλβανία.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.