Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Δεύτερη ερώτηση: έχω πάνω στον router μου ένα mybook ΔΙΚΤΥΑΚΟ (ethernet). και πάνω στο router αν είναι θα βάλω το popcorn.

Μπορεί να παίξει δικτυακά .mkv αρχεία σε 1080p μαζί με το ελληνικό .srt υπότιτλο;

εννοείται το pc κλειστό.

Θα ήθελα σίγουρη απάντηση. Thanks

Μόλις πριν λίγο κατάφερα να διαβάσω σερί όλα(!) τα σχετικά posts και αν και είχα ήδη μια θετική εικόνα για το προϊόν, οφείλω να ομολογήσω ότι "ψήθηκα" για τα καλά πια!

Βέβαια σαφώς και έχει ακόμα κάποιες ελλείψούλες και αναφέρομαι στο κομμάτι του hardware που σαφώς και είναι και το πιο σημαντικό αλλά η αλήθεια είναι πως συγριτικά με άλλες σχετικές λύσεις δείχνει να είναι από τις συμφερότερες επιλογές βάσει και του κόστους του πάντα!

Και μια - δυο ερωτησούλες (σιγά μη δεν έκανα!):
1) Η αναπαραγωγή κάποιων "δύσκολων" φορμά video, είναι το ίδιο καλή είτε μέσω δικτύου (δεδομένου ότι είναι max 100Mbps) γίνεται είτε μέσω του ενσωματωμένου (αν έχει μπει) δίσκου του; Δηλαδή καμία διαφορά υπέρ της μίας ή της άλλης εναλλακτικής;
2) Όταν συνδεθεί στο PCH εξωτερική USB συσκευή τύπου DVD ή HD 2,5" που κανονικά η τροφοδοσία τους αρκείται από την παροχή του ίδιου του USB καλωδίου, εξακολουθεί να τα καλύπτει έτσι ή μήπως αυτά χρειάζονται πια ενίσχυση τροφοδοσίας από κάποιο μπλενταρισμένο USB βύσμα που θα συνδυάζει και τροφοδοτικάκι κατάλληλο για τις συσκευές;

Πάντως είναι λίγο περίεργο που δεν έχουν ενσωματώσει ακόμα στο home site τους και την Ελληνική αντιπροσώπευση από την όποια εταιρία το κάνει!

Όσο αφορά τη σημαντικότατη (για αυτά τα οικονομικά μεγέθη) διαφορά κόστους που προκύπτει μεταξύ κατευθείαν αγοράς και αγοράς από την εδώ εταιρία που τα εισάγει (αντιπροσωπεύει;;;), να πω πως όσο και καλοπροαίρετα "δικαιολογημένη" να είναι, δε παύει να είναι πολύ σημαντική.
Στην απλούστερη των περιπτώσεων θα πρέπει να βρουν εδώ, μια μέθοδο να μειώσουν το δυνατόν περισσότερο αυτή τη διαφορά ώστε να έχουν σοβαρές ελπίδες στην πορεία. Διαφορετικά θα είναι κρίμα και γι αυτούς αλλά και για εμάς που σαφώς και θα προτιμούσαμε την Ελληνική αγορά αν δεν νιώθουμε ότι θα πρέπει να την χρυσοπληρώνουμε.

Μια ακόμα ερωτησούλα (μία - μία μου έρχονται) σχετικά με τα αρχεία κειμένου (text files) των Ελληνικών εξωτερικών υποτίτλων!

Συγκεκριμένα...
Παίζει σωστά τους εξωτερικούς Ελληνικούς υπότιτλους σε ότι encoding format κι αν είναι σωσμένα τα αρχεία τους ή θέλει κάποια συγκεκριμένη επιλογή σε αυτό;
Π.χ. στα iZak θέλει αυτά τα αρχεία (*.srt κλπ) σωσμένα σε unicode encoding format και όχι σε ANSI που είναι όμως και το default του είδους.
Στο PCH παίζει σωστά και σε unicode αλλά και σε ANSI;
Ρωτώ για το αν παίζει και για τα δυο αυτά επειδή έχοντας ήδη κάποιο iZak, εχώ μετατρέψει σημαντικό αριθμό αρχείων Ελληνικών υποτίτλων σε unicode αλλά παράλληλα έχω και ένα επείσης πολύ σημαντικό αριθμό τέτοιων αρχείων ακόμα σε ANSI. Θα παίζει σωστά και στα δύο λοιπόν;

Λοιπόν διάβασα αυτό το post και άλλα πολλά και ομολογώ έχω μπερδευτεί...

α) Διάβασα ότι το Popcorn A-100 υπερθερμαίνεται όταν παίζει MKV αρχεία για πάνω από κάποια ώρα με αποτέλεσμα να κολάει... ειδικά αν μπει και σκληρός δίσκος. Μάλιστα προτείνονται κάποιες λύσεις βάζοντας ανεμιστηράκι πάνω από την ψύκτρα.. και άλλα ποιο "extreme"

Η ερώτηση μου είναι η εξής...:

- Χρειάζεται να βάλω ανεμιστηράκι? αν ναι ποιό.. από που να το αγοράσω.. πως μπαίνει?

- Ποιον δίσκο να βάλω εσωτερικά... 3.5? 2.5? ο 2.5 πως θα μπει κανονικά?
(οι 2.5 ρηδες διάβασα ότι κάνουν λιγότερη φασαρία και εκπέμπουν λιγότερη θερμότητα..)..
Προτείνετέ μου παρακαλώ κάποιον 3.5 ή 2.5 ήσυχο....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

(παρεπιπτόντως περιμένω το Popcorn από Γαλλία... 245 ευρουλάκια με μεταφορικά...)...

Last edited:
γιατι δεν το παραγγειλες απευθειας απο το σαιτ τους;

θα γλιτωνες +- 90 ευρω...

εγω εχω ενα ανεμιστηρακι usb για τις δυσκολες στιγμες...

Δεν ήξερα πόσο θα περίμενα...

μπορείς να κάνεις link το ανεμιστηράκι?

δίσκο εσωτερικό έβαλες?

Το πολυ 3-4 εβδομαδες θα περιμενες απο το σαιτ τους....

πηρα ενα ανεμιστηρακι και ενα usb-μπρίζα απο ebay

συνολο 5-6 ευρω

εσωτερικο εβαλα εναν ξεχασμενο 20άρι που ειχα. Δεν τον δουλευω ομως αφου στελνω απο τον Η/Υ με devolo power plugs

Attachments

• 4572_2.JPG
    4572_2.JPG
    6.5 KB · Views: 23
Last edited:
τον ανεμιστήρα τον βάζεις από την αριστερή πλευρά όπως βλέπουμε το Popcorn? (εξωτερικά?).. είδα της thermaltake στο αμαζον...

γιατί δεν το συνέδεσες στην usb θύρα?

Κρίμα για το δίσκο ήθελα να μάθω περισσότερα....

τον βαζω στην μπριζα και οχι στο usb του popcorn... αν μπει απο μπροστα με δυσκολευει στην επικοινωνια του remote control με τον δεκτη...

Για τον δισκο τι ακριβως θελεις να μαθεις...

είναι 3.5 .ή 2.5? 5400 ή 7200? (αν και μάλλον για 5400 τον κόβω)..
κάνει φασαρία όταν λειτουργεί?... ανεβάζει την γενικότερη θερμοκρασία του Ποπκορν α-100?

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Δεύτερη ερώτηση: έχω πάνω στον router μου ένα mybook ΔΙΚΤΥΑΚΟ (ethernet). και πάνω στο router αν είναι θα βάλω το popcorn.

Μπορεί να παίξει δικτυακά .mkv αρχεία σε 1080p μαζί με το ελληνικό .srt υπότιτλο;

εννοείται το pc κλειστό.

Θα ήθελα σίγουρη απάντηση. Thanks

Επειδή είδα ότι διαμαρτύρεστε... κάποια πρώτες απαντήσεις...
Λογικά αν τα συνδέσεις και τα 2 πάνω στο router θα παίζουν με κλειστό το PC ... αυτό άλλωστε υποτίθεται ότι κάνουν!
Αν τώρα η σύνδεσή σου είναι εξολοκλήρου wired μαλλον τότε θα δεις 1080p mkv ... με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (ασύρματα ή μέσω ρεύματος) 1080p αποκλείονται (ακόμα και με myihome) .... σίγουρα πάντως wired πάνω στο router απο το δίσκο του PC 1080p έπιαζαν κανονικά .... ελπίζω να μην έχεις θέμα με το πρωτόκολλο του NAS (smb κλπ)

είναι 3.5 .ή 2.5? 5400 ή 7200? (αν και μάλλον για 5400 τον κόβω)..
κάνει φασαρία όταν λειτουργεί ναι αλλα δεν με ενοχλει, γουστα ειναι αυτα?... ανεβάζει την γενικότερη θερμοκρασία του Ποπκορν α-100 ναι?

-bye--bye-

1) Η αναπαραγωγή κάποιων "δύσκολων" φορμά video, είναι το ίδιο καλή είτε μέσω δικτύου (δεδομένου ότι είναι max 100Mbps) γίνεται είτε μέσω του ενσωματωμένου (αν έχει μπει) δίσκου του; Δηλαδή καμία διαφορά υπέρ της μίας ή της άλλης εναλλακτικής;
2) Όταν συνδεθεί στο PCH εξωτερική USB συσκευή τύπου DVD ή HD 2,5" που κανονικά η τροφοδοσία τους αρκείται από την παροχή του ίδιου του USB καλωδίου, εξακολουθεί να τα καλύπτει έτσι ή μήπως αυτά χρειάζονται πια ενίσχυση τροφοδοσίας από κάποιο μπλενταρισμένο USB βύσμα που θα συνδυάζει και τροφοδοτικάκι κατάλληλο για τις συσκευές;

Για το πρώτο ερώτημα και από τις μέχρι σήμερα δοκιμές....
1080p και mt2s παίζει τέλεια από δίσκο (εσωτερικό ή USB) και από όσο τουλάχιστον έκατσα και είδα και μέσω Ethernet ....
Οποιαδήποτε απόπειρα να δω μέσω άλλου τρόπου (wifi-powerline) έβγαλε σπασίματα και καθυτσερήσεις!
Επίσης με 16αρι USB 2.0 stick έπαιξε μέχρι και 720p που δοκίμασα άψογα αλλά μετά κολλούσε και αρνιόταν να παίξει οτιδήποτε άλλο (οπότε πρέπει να βγει απο την πρίζα μιας και δεν έχει κουμπί on/off γιανα έρθει στα ίσια του)

Μέσω wifi (54G - Linkys game adapter που δοκίμασα εγώ ή ethernet bridge) παίζει άνετα όλα τα sd formats και οριακά κάποια 720p κλιπάκια.... mkv όχι...
Μέσω Netgear 200HD Powerline (στο Πλαίσιο το ζευγάρι 170 , τα devolo ήταν σε έλλειψη και κάνουν και 200 +ΦΠΑ) είδα τα εξής:
Στην άλλη άκρη του σπιτιού (όπου δοκιμάστηκε και το wifi) απόδοση περίπου όπως το wifi (20Mbps TX - max 43Mbps RX)
Στο διπλανό δωμάτιο από το PC/router (119Mbps TX - 143Mbps RX) σαφώς καλύτερα μιας και παίζουν καλά μέχρι και 720p και με μικρά σπασίματα ακόμα και mt2s (1080p mkv δεν πρόλαβα να δω)... Σημειωτέον όμως ότι τα καλύτερα αποτελέσματα (οπότε θα χρειαστει να ξανακάνω όλα τα test πάλι) τα είχα αφού εγκατέστησα το myihome .... καθώς με samba ακόμα και στην τελευταία καλή περίπτωση τπυ powerline έιχα σπασίματα στα 720p.....
Οι δοκιμές βέβαια ακόμα συνεχίζονται και θα ενημερώνω για όσα βλέπω..
Σε γενικές γραμμές πάντως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το μηχανάκι και ας έκανα 1,5 μήνα σχεδόν για να το πάρω....

Για δε το 2ο ερώτημα θα σου πω σύντομα μιας και άλλαξα το παραπάνω 16αρι stick που μου κολλούσε το μηχάνημα (και ήταν και αργό συν τοις άλλοις) με ένα 2,5 αρι εξωτερικό WD (χωρίς δική του τροφοδοσία) στα 120GB (και πήρα και ρεστα!!!) ....

Δοκίμασα και εσωτερικό 3,5αρι στις 7200rpm (μάλλον WD είναι) στα 160GB και μάλλον να τα βρω με το δίκτυο θα τον βγάλω γιατί κάνει θόρυβο.
Βέβαια αν δεν χρησιμοποιείται σταμάταέι μόνος του μετά από λίγι αλλά αν τύχει και ξαφνικά πάρει μπρος τρομάζεις από το ξαφνικό!!!!!

Για το πρώτο ερώτημα και από τις μέχρι σήμερα
Στο διπλανό δωμάτιο από το PC/router (119Mbps TX - 143Mbps RX) σαφώς καλύτερα μιας και παίζουν καλά μέχρι και 720p και με μικρά σπασίματα ακόμα και mt2s (1080p mkv δεν πρόλαβα να δω)... Σημειωτέον όμως ότι τα καλύτερα αποτελέσματα (οπότε θα χρειαστει να ξανακάνω όλα τα test πάλι) τα είχα αφού εγκατέστησα το myihome .... καθώς με samba ακόμα και στην τελευταία καλή περίπτωση τπυ powerline έιχα σπασίματα στα 720p.....

ενδιαφερον και για να συγκρινω το set up το δικο μου με devolo powerline 200.

Τα Mbps (upload/download) παιζουν απο 60 μέχρι 120!!!:FSGSFGS4: Σκιζει η ΔΕΗ μας!!!

99% βλέπω ανετα μέχρι και 720p.
Στα 1080 κολλαει. Σε αυτες τις περιπτωσεις παιζω απο εξωτερικο usb hd ή τα αντιγραφω στον σκληρο του pch απο το pc μου μέσω δικτύου. Η μεταφορα όμως των αρχείων ειναι χρονοβόρα....

:)

Από ότι βλέπω θα τσιμπήσω ένα Seagate Baracuda.. γιατί διάβασα ότι είναι σχετικά αθόρυβοι...

τώρα με την ψύξη του Popcorn Hour... είδωμεν...
ίσως βάλω κανά ανεμιστηράκι 40χ40χ10 πάνω στην ψύκτρα του, αφήνοντας το κουτί ελαφρά ανοικτό... ή
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....om=R40&_trksid=m37&satitle=220219568158&fvi=1

βάζοντας κάτι τέτοιο ακριβώς πάνω από την ψύκτρα και βγάζοντας το αριστερό πλάγιο άκρο...

Όλα αυτά γιατί διάβασα ότι μετά από αρκετή χρήση mkv τηγανίζεις πάνω στην ψύκτρα...

είδωμεν Χ 2...

Last edited:
Το παρήγγειλα κι εγώ στις 5-6.
Επειδή είχα κάποιο πρόβλημα με την πιστωτική μου ( το οποίο έλυσα ) η google checkout μου στέλνει μήνυμα προχθές Δευτέρα 11-6 που λέει τα εξής :
You have successfully updated your payment information, and Popcorn Hour is now processing your order.
Δυο μέρες τώρα καμία ειδοποίηση .
Κάποια εμπειρία όσο αφορά την καθυστέρηση της εξέλιξης της παραγγελίας από κάποιον που το έχει παραγγείλει ????