Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100
1) Η αναπαραγωγή κάποιων "δύσκολων" φορμά video, είναι το ίδιο καλή είτε μέσω δικτύου (δεδομένου ότι είναι max 100Mbps) γίνεται είτε μέσω του ενσωματωμένου (αν έχει μπει) δίσκου του; Δηλαδή καμία διαφορά υπέρ της μίας ή της άλλης εναλλακτικής;
2) Όταν συνδεθεί στο PCH εξωτερική USB συσκευή τύπου DVD ή HD 2,5" που κανονικά η τροφοδοσία τους αρκείται από την παροχή του ίδιου του USB καλωδίου, εξακολουθεί να τα καλύπτει έτσι ή μήπως αυτά χρειάζονται πια ενίσχυση τροφοδοσίας από κάποιο μπλενταρισμένο USB βύσμα που θα συνδυάζει και τροφοδοτικάκι κατάλληλο για τις συσκευές;
Για το πρώτο ερώτημα και από τις μέχρι σήμερα δοκιμές....
1080p και mt2s παίζει τέλεια από δίσκο (εσωτερικό ή USB) και από όσο τουλάχιστον έκατσα και είδα και μέσω Ethernet ....
Οποιαδήποτε απόπειρα να δω μέσω άλλου τρόπου (wifi-powerline) έβγαλε σπασίματα και καθυτσερήσεις!
Επίσης με 16αρι USB 2.0 stick έπαιξε μέχρι και 720p που δοκίμασα άψογα αλλά μετά κολλούσε και αρνιόταν να παίξει οτιδήποτε άλλο (οπότε πρέπει να βγει απο την πρίζα μιας και δεν έχει κουμπί on/off γιανα έρθει στα ίσια του)
Μέσω wifi (54G - Linkys game adapter που δοκίμασα εγώ ή ethernet bridge) παίζει άνετα όλα τα sd formats και οριακά κάποια 720p κλιπάκια.... mkv όχι...
Μέσω Netgear 200HD Powerline (στο Πλαίσιο το ζευγάρι 170 , τα devolo ήταν σε έλλειψη και κάνουν και 200 +ΦΠΑ) είδα τα εξής:
Στην άλλη άκρη του σπιτιού (όπου δοκιμάστηκε και το wifi) απόδοση περίπου όπως το wifi (20Mbps TX - max 43Mbps RX)
Στο διπλανό δωμάτιο από το PC/router (119Mbps TX - 143Mbps RX) σαφώς καλύτερα μιας και παίζουν καλά μέχρι και 720p και με μικρά σπασίματα ακόμα και mt2s (1080p mkv δεν πρόλαβα να δω)... Σημειωτέον όμως ότι τα καλύτερα αποτελέσματα (οπότε θα χρειαστει να ξανακάνω όλα τα test πάλι) τα είχα αφού εγκατέστησα το myihome .... καθώς με samba ακόμα και στην τελευταία καλή περίπτωση τπυ powerline έιχα σπασίματα στα 720p.....
Οι δοκιμές βέβαια ακόμα συνεχίζονται και θα ενημερώνω για όσα βλέπω..
Σε γενικές γραμμές πάντως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το μηχανάκι και ας έκανα 1,5 μήνα σχεδόν για να το πάρω....
Για δε το 2ο ερώτημα θα σου πω σύντομα μιας και άλλαξα το παραπάνω 16αρι stick που μου κολλούσε το μηχάνημα (και ήταν και αργό συν τοις άλλοις) με ένα 2,5 αρι εξωτερικό WD (χωρίς δική του τροφοδοσία) στα 120GB (και πήρα και ρεστα!!!) ....