Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Πάντως απορώ!

Πώς και αφού τελικά υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης του προϊόντος, έστω δηλαδή και υπό κάποιες λίγο ζορισμένες συνθήκες χρήσης, πώς λοιπόν και δεν το φτιάχνει η μαμά εταιρία έστω και προαιρετικά, κατευθείαν με πιο ενεργό σύστημα ψύξης όπως π.χ. κατάλληλο ανεμιστήρα με αεραγωγό που θα έκανε δουλειά και σε πιθανό εσωτερικό δίσκο και θα έβγαζε τον θερμό αέρα συνολικά προς τον έξω από το κουτί χώρο, παρά αρκείτε στην παθητικότατη ψυκτρούλα!

Το επιπλέον κόστος, σε επίπεδο χοντρικής παραγωγής μάλιστα, θα ήταν αμελητέο για τον ανταγωνισμό. Η δε εξωτερική του εμφάνιση θα επηρεαζόταν ελάχιστα και πιθανότατα μόνο στο ύψος. Το δε επιπλέον βάρος θα ήταν της τάξης των λίγων γραμμαρίων, πιθανότατα λιγότερο κι από 15!

Είναι ν' απορεί κανείς ορισμένες φορές!

Ακόμα και στο νέο Popcorn Hour a-110 δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει σύστημα ψύξης... έχεις δίκιο έιναι να απορεί κανείς..
αλλά
γρήγορο κέρδος > όλων...

Δεν ξέρω τι κολλήματα έχεις στα 1080p, πάντως αυτό που φταίει σίγουρα είναι το μεγάλο profile και τα πολλά reference frames (>5).

Το δικό μου και με 3.5 δίσκο μέσα, κλειστό δεν είχε ποτέ πρόβλημα υπερθέρμανσης. Απλά είναι ζεστό.

Μετά από παίξιμο στα 1080p η ψύκτρα απλά δεν αγγίζεται... Είχα κάποια κολλήματα στην πρώτη ώρα παιξίματος...
τώρα με το ανεμιστηράκι σταματήσαν όλα τα προβλήματα ..
(γνωρίζω για τα >5.1 profile, όταν έχω τέτοια πρώτα mkv2vob και μετά παίζουν ρολόι στο PH)..

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

δεν ήθελα να τρυπήσω το κουτί για να χωρέσει ο ανεμιστήρας
Κακος.. ειναι πολυ αλανικο τρυπημενο :hippy:
Παντος το fun που του εβαλα ακουγετε σαν τον ανεμιστηρα της γιαγιας μου... :stoned:

Last edited:
Βάλε το ανεμιστηράκι που αναφέρω παραπάνω.. Είναι ΑΨΟΓΟΤΑΤΟ!!!! και ΑΘΟΡΥΒΟΤΑΤΟ!!!!

για το κάλυμμα του PH για να το κρατήσετε ψηλά... ίσως να μην σαν φαίνεται τόσο όμορφο ...(δεν ήθελα να τρυπήσω το κουτί για να χωρέσει ο ανεμιστήρας)
Πάντως και κατά τη δική μου άποψη, ίσως θα ήταν καλύτερο να προβείς τελικά, σε λύση μιας μεγάλης τρύπας στο καπάκι για το κομμάτι του ανεμιστήρα που δε χωρά (κατά πάσα πιθανότητα ολόκληρη την επιφάνεια του ανεμιστήρα δηλαδή) αλλά με κατάλληλο σκληρό και τρυπητό κάλυμμα από πάνω (κάτι σα μεταλλικό διχτάκι π.χ.) παρά να έχεις όλο το καπάκι με άλλη πατέντα αφημένο ψηλότερα. Πέρα από τους αισθητικούς λόγους, θα έχει και πολύ καλύτερη αποδοτικότητα η προσθήκη του ανεμιστήρα που έτσι κι αλλιώς έκανες ειδικά αν έβαλες και τον κόφτη ισχύος / στροφών / θορύβου.

Καταλαβαίνω πως θα θέλει λίγη ακόμα δουλίτσα και μάλιστα με μεράκι για να βγει και ωραίο αλλά το αποτέλεσμα μάλλον θα σε δικαιώσει.

Βέβαια δε ξέρω αν ποντάρεις και στο θέμα εγγύηση που υπάρχει περίπτωση να μην ισχύει αν τρυπηθεί το καπάκι. Αν και άμα το αγόρασες από εξωτερικό, δε θα ήταν και τόσο απλό "την κακιά την ώρα" να κάνεις χρήση εγγύησης εδώ που τα λέμε (μακριά από 'μας!).

Κοιταχτε.. Εγω που το πηγα σε εναν μηχανουργο που βρηκα στην τυχη μου το εκανε με σφυρη και σφηνα.καταλαβαινετε..σαν να το ειχε πατησει νταλικα ηταν οταν το πηρα στα χερια μου..(εντομεταξυ εγω περιμενα και κοφτη ακριβιας ο μλκς.. το ειχα χαρα3ει με μεγαλη προσοχη ισα ισα για να βγαινει το fun με λιγη πιεσουλα...) τεσπα την δουλεια της την κανει η τρυπα και με λιγες ζωγραφιες και γκραφιτι με ανεξυτιλο το κουτακι φαινεται γαματο :afro:

Last edited:
Την δουλειά για τέτοια κοψίματα πάντως, πιστεύω ότι μπορεί να την κάνει ο καθένας μας με λίγη υπομονή και με ελάχιστα εργαλεία.

Κατά τη γνώμη μου, αν μπορέσει κάποιος να σημειώσει με ικανοποιητική ακρίβεια το "ίχνος" της επιφάνειας που θα πρέπει να αφαιρεθεί (ίσως το σημαντικότερο όλης της διαδικασίας), μετά θα αρκεί μια λεπτή τρυπούλα π.χ. με ένα απλό τρυπανάκι από τη μεριά του κομματιού που θα αφαιρεθεί (εσωτερικά του σχήματος) αλλά κοντά στην γραμμή κοπής, και μετά με ένα απλό πριονάκι τύπου νήμα (όπως αυτά που είχαμε για... ξυλοκοπτική για όσους θυμούνται!), σιγά σιγά κόβουμε ακριβώς πάνω στη περιφέρεια του ίχνους μέχρι να αφαιρεθεί όλο το κομμάτι.
Μετά πια, το πολύ πολύ με μια στενή και όχι άγρια λυμούλα, τρίβουμε - καθαρίζουμε την ακμή της κοπής για να μην αφήσει ούτε καν γρεζάκι, και "ούτε γάτα ούτε ζημιά"!

Άσχετο!
Ελπίζω ο ανεμιστήρας να τοποθετείται με τρόπο που να απάγει τη θερμότητα από την ψήκτρα, τραβώντας αέρα από αυτή και όχι να στέλνει αέρα προς αυτή γιατί φαντάζομαι ότι αν στέλνει, θα πρέπει μετά να υπάρχει πρόβλεψη ώστε να μπορεί να διαφεύγει από κάπου και ομαλά ο θερμός πια αέρας (δηλαδή να μη "μπουκώνει") ώστε να έχει και ικανή αποδοτικότητα το όλο σύστημα.

παιδιά το κόψιμο είναι τελείως υπερβολή. Δεν μιλάμε για overclocked core 2 duo, για ένα chipaki με 10watt κατανάλωση έχουμε να κάνουμε.

Μην τρελένεστε λοιπόν, 2 30χ30 μικρά στα πλάγια (δυσέυρετα) κάνουν τέλεια δουλειά.

αυτο που ειδα διαβασα στα λινκ που δοθηκαν προηγουμενως και μου αρεσε σαν ιδέα ειναι να φτιαξεις ενα δευτερο καπακι απο αλουμινιο, η πλεξιγκλας. μπορεις να του κανεις οτι θες και να εχεις το κανονικο σου αν το χρειαστεις για εγγυηση.

δεν ξερω ακομα το κοστος αποστολης, αλλα και θεμα εγγυησης να μην ειναι αν θες πχ καποια στιγμη να το πουλησεις το εχεις στην αρχικη του κατασταση.

ps. απο την στιγμη που ειναι released from customs σε ποσες μερες το εχεις στα χερια σου?
σημερα το πρωι ειδαι οτι εγινε release το δικο μου

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

παιδιά το κόψιμο είναι τελείως υπερβολή. Δεν μιλάμε για overclocked core 2 duo, για ένα chipaki με 10watt κατανάλωση έχουμε να κάνουμε.
Μην τρελένεστε λοιπόν, 2 30χ30 μικρά στα πλάγια (δυσέυρετα) κάνουν τέλεια δουλειά.
Βασικά δε μπορώ να διαφωνήσω σε αυτό, δεδομένου και ότι δεν έχω ακόμα το προϊόν, αν και το θέμα της υπερθέρμανσης με τις όποιες συνέπειες στην απόδοση δείχνει να είναι υπαρκτό.
Ωστόσο, από τη στιγμή που κάποιος μπαίνει στη διαδικασία για πατέντα με ανεμιστήρα στην ψήκτρα, οι απόψεις περί της προσαρμογής της φαντάζομαι ότι θα είναι αποδεκτές στο να υπάρχουν.

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

αλλα και θεμα εγγυησης να μην ειναι αν θες πχ καποια στιγμη να το πουλησεις το εχεις στην αρχικη του κατασταση.
Συμφωνώ σε αυτό αλλά παίζει και να το εκτιμήσει ακόμα καλύτερα αν έχει πετύχει η παρέμβαση και καταλαβαίνει και το λόγο!

από που το είδες? Εγω έχω το νούμερο, αλλά όταν το βάζω στο σαιτ της ΕΜΣ, μου βγάζει έρορ.

στο google μου στειλαν οτι εγινε shipped 27 του μηνα που πηρα και το νουμερο το EBxxxxxxxxxxxCN
στο site του ems φαινεται η πρωτη κινηση 29 του μηνα και αν θυμαμαι καλα ενημερώθηκε απογευμα της 30 ωρα ελλαδας.
εχει μια σχετικη καθυστερηση στην ενημερωση. απλα κανε υπομονη και θα εμφανιστει

ΟΚ thanks. Από υπομονή άλλο τίποτα.

Ήδη έχω ξεκινήσει και φτίαχνω με το 'yet another movie jukebox' το index.htm αρχείο ώστε να δείχνει τις ταινίες μου με γραφικά.

μολις παρελαβα, δεν μου το εφεραν πηγα εγω και το πηρα για να μην κλειστω ολη μερα αυριο μεχρι να μου το φερουν
κανενα προβλημα με τελωνειο, με ems εγινε η αποστολη.
ακριβες κοστος δεν ξερω μιας και δεν εχει ερθει ακομα το εχτρε της πιστωτικής μου