Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Χθές παρελαβα το δικό μου από επισκευή. Εγινε αντικατάσταση του mainboard.
Τα rma για επισκευή δεν πάνε Κίνα αλλά Αμερική. Δεν χρειάζεται να αποσταλεί ολόκληρο το PCH αλλά μόνο το board για να περιοριστούν τα μεταφορικά στο ελάχιστο οπότε δεν τείθεται θέμα εγγύησης αν τρυπίσετε το καπάκι (εγω το έχω κάνει). Το έστειλα με ΕΛΤΑ σε αντιστατικό σακουλάκι και χάρτινο κουτάκι, συστημμένο με συνολικό κόστος 4.5€. Εκανε 1 εβδομάδα να πάει, 2 μέρες να το ελένξουν/αντικαταστήσουν και άλλη μία εβδομάδα να επιστρέψει.

Οσον αφορά την ψύξη, εγώ έχω βάλει ενα φανάκι 4χ4χ1 βιδωμένο από τη μέσα μεριά στο καπάκι με στρογγυλή τρύπα και παροχή ρεύματος από τα 5v του εσωτερικού hdd για να γυρνάει αργά και αθόρυβα.

το batch μου ηταν 20 ιουνιου.

δυο ερωτησεις
1. ελληνικα ονοματα σε folder υπαρχει τροπος να δει?
2. αν εχει ενσωματωμενους ενα mkv και εξωτερικους, πως μπορω να επιλεξω ποιον υποτιτλο θα εμφανισει?

παντως το μηχανημα ειναι πολυ καλο. παιζει οτι του εβαλα ενω καλη φαση ειναι το youtube Κλπ.
εκει μπορω να προσθεσω και δικα μου?

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Δεν χρειάζεται να αποσταλεί ολόκληρο το PCH αλλά μόνο το board για να περιοριστούν τα μεταφορικά στο ελάχιστο οπότε δεν τείθεται θέμα εγγύησης αν τρυπίσετε το καπάκι
Για φαντάσου!
Ενδιαφέρουσα αντιμετώπιση!

Δύο ακόμα ερωτήσεις

1. Ελληνικούς υπότιτλους srt σε mkv αρχείο τους βγάζει κινέζικους lol, ξέρει κανείς γιατί? Στο PC εμφανίζονται μία χαρά
2. Ενώ όταν το συνδέω στον RV1600 HDMI παίζουν όλα μιά χαρά (ήχος-εικόνα), όταν το συνδέω στην PX80 HDMI δεν παίζει ήχο. Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση από το setup?

Και σε μένα κολλάνε κάποια mkv1080p, το ψάγνω στο wiki να δω τι φταίει.

ευχαριστώ

Κατά τη γνώμη μου, αν μπορέσει κάποιος να σημειώσει με ικανοποιητική ακρίβεια το "ίχνος" της επιφάνειας που θα πρέπει να αφαιρεθεί (ίσως το σημαντικότερο όλης της διαδικασίας), μετά θα αρκεί μια λεπτή τρυπούλα π.χ. με ένα απλό τρυπανάκι από τη μεριά του κομματιού που θα αφαιρεθεί (εσωτερικά του σχήματος) αλλά κοντά στην γραμμή κοπής, και μετά με ένα απλό πριονάκι τύπου νήμα (όπως αυτά που είχαμε για... ξυλοκοπτική για όσους θυμούνται!), σιγά σιγά κόβουμε ακριβώς πάνω στη περιφέρεια του ίχνους μέχρι να αφαιρεθεί όλο το κομμάτι.
Μετά πια, το πολύ πολύ με μια στενή και όχι άγρια λυμούλα, τρίβουμε - καθαρίζουμε την ακμή της κοπής για να μην αφήσει ούτε καν γρεζάκι, και "ούτε γάτα ούτε ζημιά"!
καλη ιδεα... αλλα που να βρεις νημα ομως... εγω γενικα δν εχω εργαλεια για τετοια μαστορεματα πρς το παρων.. παντος ακανα μλκια που το εδωσα ετσι.. ελεος με σφυρι το εκανε ο τσοπανος!!

Για ελληνικούς υπότιτλους ρύθμισε σωστά στο Setup του Ph... Subtiltes -> Greek..

Για τα mkv διαβασε παραπάνω καθώς και στο forum του www.networedmediatank.com

Αυτά

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

που να βρεις νημα ομως... εγω γενικα δν εχω εργαλεια για τετοια μαστορεματα
Όσο αφορά το μεταλλικό "νήμα", έχω πάρα πολύ καιρό να χρειαστώ κι εγώ κάτι τέτοιο αλλά πιστεύω ότι θα υπάρχει σε διάφορα σημεία που πουλάνε κοπτικά για εργαλεία κοπής ξύλου ή μέταλλου. Ακόμα και σε μαγαζιά με σχολικά είδη μπορεί. Φυσικά θα θες και το εργαλείο πάνω στο οποίο δένεις το νήμα αν δεν έχεις. Κάτι σε σχήμα σαν "U". Εξαιρετικά απλή και φτηνή κατασκευή λέμε.
Όσο αφορά το τρυπανάκι, υπάρχουν και μικρά χειροκίνητα ή μπαταρίας σε διάφορα σχετικά μαγαζιά με μικρό κόστος αν δε το θες και για κάτι πιο σοβαρό άσε που όλο και κάποιος γνωστός / κολλητός σου θα έχει κάτι.

Υπάρχει κανένα πρόβλημα με νέο firmware που ΔΕΝ το είχε παλιό firmware?
Αν ναι τι πρόβλημα?
Και το ρωτάω αυτό γιατί στο istar συμβαίνει αυτό?

μ' εχει σπασει τα νευρα το προγραμμα μετατροπης του ηχου απο DTS σε AC3
το audioconverter εννοω .
Αλλοτε δουλευει αλλοτε οχι και δεν μπορω να καταλαβω γιατι .

Μηπως υπαρχει κανενα αλλο προγραμμα μετατροπης του ηχου DTS ???

Λοιπον εχουμε και λεμε
αν εχουμε προβλημα με το audioconverter

1) tsMuxeR βγαζει τον DTS ηχο απο το mkv αρχειο
2) DAudioK μετατρεπει το DTS σε AC3
3) mkvmerge.GUI ενσωματωνει το νεο αρχειο AC3 στο mkv

απλο αλλα χρονοβορο .

YΓ.
Ας δωσει καποιος εναν οδηγο ψυξης του PCH γιατι τωρα με τους καυσωνες θα παρει φωτια .

Last edited:
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Μετά από αυτά που διάβασα σκέφτομαι και εγώ να παραγγείλω το pch για κάτι-σαν-mediapc χρήση. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι ακριβώς χρειάζεται τελικά για να σταλεί το pch μέσω ems και να αποφύγω τρεχάματα με τελωνεια; Αρκεί να το γράψω σαν σημείωση στην παραγγελία ή να τους στείλω επιπλέον και κάποιο e-mail; . Αν έχει ήδη απαντηθεί ζητώ συγνώμη αλλά διάβασα το thread λίγο βιαστικά...

EMS είναι default ποια. Εγώ απλά το παρήγγειλα χωρίς να πω τίποτα παραπάνω και μου έρχεται μέσω ΕΜΣ

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Μετά από αυτά που διάβασα σκέφτομαι και εγώ να παραγγείλω το pch για κάτι-σαν-mediapc χρήση. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι ακριβώς χρειάζεται τελικά για να σταλεί το pch μέσω ems και να αποφύγω τρεχάματα με τελωνεια; Αρκεί να το γράψω σαν σημείωση στην παραγγελία ή να τους στείλω επιπλέον και κάποιο e-mail; . Αν έχει ήδη απαντηθεί ζητώ συγνώμη αλλά διάβασα το thread λίγο βιαστικά...
Αμα δν εισε γκαντεμης σαν κ εμενα θα σου ερθει κανονηκα με ΕΜS ...
Τωρα εγω εχω προβλημα με τον σκληρο μου... Τον εβαλα να κανει φορματ αλλα κολλησε στα 29 και μου εκανε reboot απο μονο του. Στο reboot ξανακολλησε _ του εβγαλα το ρευμα _και οταν το 3αναβαλα δν μου ειχε option για να κανω format τον δισκο!!! τι λετε να εγινε?

Σε παίρνει, καθαρά για δοκιμή, να βάλεις αυτόν το δίσκο σε κάποιο PC και να δοκιμάσεις να τον φορμάρεις από εκεί ώστε να δεις α) αν έτσι προχωρήσει και β) αν προχωρήσει και τον ξαναβάλεις στο μηχανάκι, αν πια δεν έχει πρόβλημα;;;

Μια ερωτηση σχετικη και ασχετη :P .. αν πασαληφτει το κατω μερος ενος σκληρου με αγωγημη σιλικονη ο σκληρος χαλαει?? :BDBDG54:
Δν 3ερω ποτε θα μπορεσω να τον δοκιμασω σε pc :(

προφανώς εννοείς θερμό-αγώγιμη και όχι ηλεκτρικά αγώγιμη.

Πολλές θερμο-αγώγιμες πάστες είναι και ελαφρώς ηλεκτρο-αγώγιμες οπότε η πιθανότητα να χαλάσει υπάρχει.

Ναι. Θερμοαγωγιμη... δλδ μεγαλητερη πιθανοτητα ειναι να χαλασε?? λες να το καλυπτει η εγγυηση xP .. παντος την στιγμη που ειχε κολλησει στο format το μπλε λαμπακι τρεμοαναψε για μια στιγμη.. απο τοτε και μετα οταν ο σκληρος ειναι συνδεδεμενος το φωτακι του pch αναβει αλλα συνεχιζω να μην εχω το format στο maintenance....... εχει βαλει κανεις αλλος σκληρο στο pch?

Έχω βάλει έναν 500άρη 3.5 και δεν έχει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής (φτου φτου). Εκτός από ζέστη βέβαια... τα πειράματα συνεχίζονται ;-)