Αυτοκινητιστικά νέα

Ανεβοκατεβάζει μόνο του αλλά αν θες μπορείς να το βάλεις σε ημιαυτόματο και να επιλέξεις εσυ. Δεν το έχω κάνει ποτέ.

Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

Ανεβοκατεβάζει μόνο του αλλά αν θες μπορείς να το βάλεις σε ημιαυτόματο και να επιλέξεις εσυ. Δεν το έχω κάνει ποτέ.
Αλήθεια, δεν χρειάστηκε ποτέ πχ σε ανηφόρα με πολλές στροφές;

Λόγο χαμηλων ταχυτήτων και συχνών αλλαγών, σε παλιότερα αυτόματα υπήρχε πρόβλημα αφού οι μικρές ταχύτητες γέμιζαν γρήγορα λόγο ανηφορας, άλλαζαν και μετά ξανά κατέβασμα λόγο στροφών.
Στο τέλος ο οδηγος αναγκαζοταν να γυρίσει σε ημιαυτόματο.
Ανάβαση πχ σε κάποιο βουνό η χιονοδρομικό δεν σου έτυχε;

Χιονοδρομικό όχι, αλλά έχουμε πάει στεμνιτσα, παυλιανη και 1-2 αντίστοιχα μέρη. Δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα. Οι μόνες φορές που το έχω δει να προβληματίζεται είναι σε συγκεκριμένες πολύ χαμηλές ταχυτητες, πχ όταν κόβω για να περάσω σαμαράκια.
Αυτό έχει να κάνει πολύ και με το πως είναι ρυθμισμένο το κιβώτιο στο κάθε αμάξι.

Σε κανένα σημείο σε αυτοκινητόδρομο ή επαρχιακό δρόμο δεν είδα δισταγμό.

Σε ανάβαση δεν το έχω συναντήσει ποτέ ως πρόβλημα το να ανεβάσει ταχύτητα και να ξανακατεβάσει. Βέβαια σε κινητήρα με μεγάλη ροπή, σε μικρότερους δεν γνωρίζω πως θα αντιδρούσε. Όπως και να έχει, πραγματικά, έστω δοκιμάστε το. Σε μέτρια επιτάχυνση, πέραν του ότι δεν καταλαβαίνεις τις αλλαγές, είναι απίστευτα γραμμική η επιτάχυνση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

Για πες μου αγορίνα εσύ που έχεις, τι γίνεται με τα ανεβοκατεβάσματα σε ανηφορικές ή κατηροφικές στροφές, έχεις μία δυνατότητα επιλογής ή ανεβοκατεβάζει μόνο του κάνοντας ότι γουστάρει αυτό?

Δεν μιλαω για dsg για να το ξερουν οι υπολοιποι.
Μιλαω για το EAT 8 της AISIN που φορανε οι Γαλλοι μου.
Κανενα προβλημα σε αναβασεις καταβασεις, ακομα και στο αυτοματο μπορεις να παιζεις με τα Padle στο τιμονι οποτε οποιαδηποτε στιγμη εχεις σωστο ελεγχο. Αρκει να ξερεις να το χρησιμοποιεις σωστα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

Δεν μιλαω για dsg για να το ξερουν οι υπολοιποι.
Μιλαω για το EAT 8 της AISIN που φορανε οι Γαλλοι μου.
Κανενα προβλημα σε αναβασεις καταβασεις, ακομα και στο αυτοματο μπορεις να παιζεις με τα Padle στο τιμονι οποτε οποιαδηποτε στιγμη εχεις σωστο ελεγχο. Αρκει να ξερεις να το χρησιμοποιεις σωστα
Μια που ούτε και εμένα με ενδιαφέρει το DSG κρατάω τα λεγόμενα σου.

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια συμβίωσης με το Α3 2.0Τ Quattro, δηλώνω ακόμα ερωτευμένος με την Audi. Δεν έχω ξαναδει αμάξι που να'ναι μπορεί να είναι και τόσο ουδέτερο και τόσο δυναμικό, ανάλογα με τις ορέξεις σου.

Με βαριά καρδιά θα το αποχωριστώ σε λίγους μήνες που λήγει το lease, και άντε να δούμε τι θα είναι το επόμενο. (ή πιο σωστά, πως θα πείσω τον εαυτό μου να πάρω κάτι μικρότερο, αφού για τις τυπικές μου διαδρομές αυτό το αμάξι ήταν overkill).

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια συμβίωσης με το Α3 2.0Τ Quattro, δηλώνω ακόμα ερωτευμένος με την Audi. Δεν έχω ξαναδει αμάξι που να'ναι μπορεί να είναι και τόσο ουδέτερο και τόσο δυναμικό, ανάλογα με τις ορέξεις σου.

Με βαριά καρδιά θα το αποχωριστώ σε λίγους μήνες που λήγει το lease, και άντε να δούμε τι θα είναι το επόμενο. (ή πιο σωστά, πως θα πείσω τον εαυτό μου να πάρω κάτι μικρότερο, αφού για τις τυπικές μου διαδρομές αυτό το αμάξι ήταν overkill).

Υπάρχει κάτι μικρότερο από αυτήν την κατηγορία στην Αμερική;

Μικρότερο από 2 λίτρα σπάνια, αλλά μικρότερο από 220 τετρακίνητα άλογα με 5.7 sec επιτάχυνση; Ουουου...

Συγνώμη δεν εξήγησα καλά. Εννοούσα σε μέγεθος αμαξώματος.

Μέσα στο 2020 η παραγωγή οχημάτων μειώθηκε 22,9% στις χώρες της Ε.Ε. και το Ενωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους για το 2020 από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία δέχτηκε ένα πολύ ισχυρό πλήγμα, λόγω της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι απώλειες παραγωγής σε όλη την Ε.Ε. λόγω της COVID-19 ανήλθαν σε 4.243.577 οχήματα. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο 22,9% της συνολικής παραγωγής της Ε.Ε. το 2019 και περιλαμβάνει επιβατικά αυτοκίνητα, ελαφρά φορτηγά, φορτηγά και λεωφορεία.

Αυτές οι απώλειες οφείλονται στο κλείσιμο των εργοστασίων (κατά τη διάρκεια των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου) και του γεγονότος ότι η παραγωγική ικανότητα δεν επέστρεψε ακόμη στα επίπεδα πριν από την κρίση.

production_lost.jpg

Σε μέγεθος υπάρχουν μερικά, πχ το Fiat 500, το Μini, το Βeetle, κλπ. Αλλά ναι, δεν τα λες και πολλά.

Πριν ξεκινήσει ο χαμός της πανδημίας, κάνατε καθόλου εκδρομές; Ώστε να έχει νόημα η κατοχή «μεγάλου» (που δεν είμαι σίγουρος ότι το θεωρούν μεγάλο εκεί ) αυτοκινήτου.

Δε με καταλάβατε βρε... αυτό που σκέφτομαι είναι αν πρέπει να πάω σε νορμάλ αμάξι (τύπου Accord ή κάτι τέτοιο, μεγάλο σε μέγεθος, πούλμαν σε επιδόσεις), γιατί τα αλόγατα και την τετρακίνηση δεν τη χαίρομαι μέσα στην πόλη, και χρόνος για ταξίδια δεν παίζει.

Δε με καταλάβατε βρε... αυτό που σκέφτομαι είναι αν πρέπει να πάω σε νορμάλ αμάξι (τύπου Accord ή κάτι τέτοιο, μεγάλο σε μέγεθος, πούλμαν σε επιδόσεις), γιατί τα αλόγατα και την τετρακίνηση δεν τη χαίρομαι μέσα στην πόλη, και χρόνος για ταξίδια δεν παίζει.

Οι επιδόσεις προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν. Η τετρακίνηση έχει ενδιαφέρον αν είσαι κάπου που χιονίζει. Εγώ ξέρω όμως τι θα αγόραζα αν ήμουν εκεί. Κάτι που μας λείπει στην Ευρώπη και έχουν μόνο Αμερική και Ασία. MINIVAN!!! Ένα ωραίο Honda Odyssey ή ένα Toyota Sienna!!!! Χώροι, χώροι, χώροι.
Μάλλον δεν έχετε παιδιά ακόμα όποτε θα θεωρείς ότι είμαι τρελός

Οι επιδόσεις προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν. Η τετρακίνηση έχει ενδιαφέρον αν είσαι κάπου που χιονίζει. Εγώ ξέρω όμως τι θα αγόραζα αν ήμουν εκεί. Κάτι που μας λείπει στην Ευρώπη και έχουν μόνο Αμερική και Ασία. MINIVAN!!! Ένα ωραίο Honda Odyssey ή ένα Toyota Sienna!!!! Χώροι, χώροι, χώροι.
Μάλλον δεν έχετε παιδιά ακόμα όποτε θα θεωρείς ότι είμαι τρελός

Υπάρχει πάντα το Q8 που μια χαρά χώρους έχει, για να μη μιλήσουμε για το RS6 Avant. :BDGBGDB55:

Όχι, κάτι σαν αυτό που λες (Oddysey) θα'ναι το μεθεπόμενο. Παιδιά δεν υπάρχουν ακόμα, κι αν με το καλό υπάρξουν, θα περάσει καιρός μέχρι να φτάσουμε σε ηλικίες (5+) που να χρειαζόμαστε τέτοιο 'τροχόσπιτο' για μια εκδρομή.

Λόγω leasing, εδώ οι ανάγκες καθορίζονται ανά τριετία. :afro:

Last edited: