τα λένε αυτά...Νομίζω κάπου διάβασα ότι το ξήλωσε από τρακαρισμένο.. είπαμε..![]()
Δεν ξέρω για τον συγκεκριμένο, αλλά το YouTube δίνει αρκετά λεφτά σε κανάλια με σοβαρή κίνηση. Λεφτά που υπό προϋποθέσεις μπορεί ακόμα και να δικαιολογούν το να κάνεις βίδες ένα Tesla.ο τύπος αγόρασε Tesla και το έκανε φύλλο και φτερό για να δει τα συστήματά του;;;
νόμιζα ότι μόνο εγώ είμαι ο τρελός που αγόρασε M5G και το διέλυσε.. αυτός είναι πολύ πιο σαλεμένος από μένα...![]()
(πικάπ είναι το M5G , όχι κάποια BMW M5..το λέω για όσους δεν κατάλαβαν)
Δε ξέρω και πολλά από ηλεκτρικά αλλά διαβάζω ότι καλό είναι να μη φορτίζεις μεχρι 100% αν δε το χρειάζεσαι.Ευχαριστώ Τάσο!
Το παρέλαβα με 92% φόρτιση, Παρασκευή βράδυ ήταν με λίγο κάτω από 40% οπότε το έβαλα να φορτίσει μέχρι 100%.
Το έβαλα να ξεκινήσει στις 2:00 (που ξεκινάει το νυχτερινό) και ολοκλήρωσε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά αργότερα, έχοντας βάλει 36KWh.
Αυτονομία με 100% για την ώρα μου εμφανίζει 430km. Θα δούμε που θα πάει αυτό το νούμερο όταν "μάθει" τις συνήθειές μου.
σε περιπτωση EMP τι κανεις ?![]()
(καλοταξιδο ΔημΔημ και με το καλο )
Καλοτάξιδο βρε!
Περιμένουμε βόλτα για εντυπώσεις!
Από τη θέση του συνοδηγού, στο πίσω κάθισμα, στο πορτ παγκάζ (μπρος και πίσω)...
Έχει ήδη στον εσωτερικό καθρέπτη. Είπαμε είναι ολοκληρωμένο big brother ,όχι μισές δουλειές.εισαι λαλακας που θα μπεις στο πορτμπαγκαζ ?
βαλε μια action camera μεσα καλυτερα να τονωσουμε και το φωτογραφικο κομματι της κουβεντας![]()
δεν εχω κατλαβει ακομα αν η παροτρυνση για φορτιση εως το 100% υπαρχει λογω διαφορετικης χημειας της μπαταριας ή για να γινει σωστο calibration του BMS (που στις lfp υπαρχει θεμα με αυτο). Εχεις βγαλει ακρη;Έχει να κάνει με τον τύπο της μπαταρίας που έχει το αμάξι. Τα πιο πολλά όντως φοράνε μπαταρίες που θέλουν προσοχή όπως λες, αλλά το Model 3 SR φοράει τύπου LFP, οι οποίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φορτίζονται στο 100%. Η Tesla μάλιστα συνιστά να φορτίζονται στο 100% τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
Περίπου τα ίδια και εδώ με το 15 pro maxΕυχαριστώ Τάσο!
Το παρέλαβα με 92% φόρτιση, Παρασκευή βράδυ ήταν με λίγο κάτω από 40% οπότε το έβαλα να φορτίσει μέχρι 100%.
Το έβαλα να ξεκινήσει στις 2:00 (που ξεκινάει το νυχτερινό) και ολοκλήρωσε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά αργότερα, έχοντας βάλει 36KWh.
Αυτονομία με 100% για την ώρα μου εμφανίζει 430km. Θα δούμε που θα πάει αυτό το νούμερο όταν "μάθει" τις συνήθειές μου.
Γενικά μιλώντας, χωρίς να το έχω κοιτάξει για το συγκεκριμένο, το 100% που μας δείχνει ο μετρητής μπορεί να μην είναι το πραγματικό SOC της μπαταρίας. Μπορείς να πάρεις μια μπαταρία που να έχει χωρετικότητα 100 μονάδες και αντί να δείχνεις το State of Charge από 0 ως 100 λέγοντας στον πελάτη σου να μην φορτίζει πλήρως και ούτε να το κατεβάζει στο μηδέν να δώσεις ένα διαφορετικό σενάριο. Την πουλάς σαν μπαταρία 80 μονάδων χωρετικότητας και το 100% που βλέπει ο τελικός χρήστης είναι πχ το 90% και το 0% είναι το 10%. Έτσι έχεις καταφέρει να σιγουρέψεις ότι δεν θα έχεις πολλές φορτίσεις στο 100% ή πολλές εκφορτίσεις. Την πουλάς στην ίδια τιμή με του ανταγωνιστή στα 100, αλλά δίνεις εγγύηση πχ 10 χρόνια γιατί ξέρεις ότι και μόνο με αυτή τη διαχείριση που έχεις επιβάλει έχεις αυξήσει κατακόρυφα τους κύκλους φόρτισης/εκφόρτισης πριν τα παίξει η μπαταρία. Ο καταναλωτής είναι επίσης πολύ πιο χαρούμενος συνήθως να πάρει την λίγο μικρότερη με τόση εγγύηση ή να δώσει εξτρά λεφτά για να πάρει από τον ίδιο κατασκευαστή μια "100αρα" για να έχει αυτό που ήθελε εξαρχής. Όλοι κερδισμένοι.Κυρίως λόγω του calibration.
Η διαφορετική χημεία δεν "επιβάλλει" το να φορτίζονται περιοδικά στο 100% για βέλτιστη διάρκεια ζωής, αλλά μιας και αυτό δεν τις βλάπτει, και μιας και υπάρχει η ανάγκη του calibration, μας προτείνουν να κάνουμε φόρτιση στο 100% μια φορά την εβδομάδα.
πήρα μάτι σε άλλο βίντεο τι γίνεται σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ και κατάλαβα ακόμα καλύτερα πόσο πιο απλά είναι τα πράγματα σε σχέση με τα θερμικά....Ναι, είναι το λεγόμενο "frunk" (front + trunk).
Πάρε εδώ μάτι..
Λογικά θα υπάρχει πολύ υλικό και για τις αναρτήσεις, απλά δεν έχω ψάξει..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.