Αυτοκινητιστικά νέα

Διαμαντη,
το ονειρο λαμαρινας και χρωμιου που ποσταρα παραπανω ειναι η Plymouth Belvedere του 58.
Hταν η αρχιπρωταγωνιστρια στην ταινια τρομου > "Christine".

Ναι το έργο αυτό μου έχει μείνει λόγω ακριβώς της... Christine... που είναι πανέμορφη!

Ξεχασα δυο ακομα αξεχαστα κουκλακια ....

Ford Thunderbird E

Ενω δειχνει μακρυ και πλατυ οσο μια Cadillac .... ΔΕΝ ειναι !
Ειναι πολυ μαζεμενο και στενο. Ομως ... ΤΙ φινετσα ειναι αυτη !!!

1957thunderbirdecode032011.jpg

και Shelby Cobra (... για ολους τους πασχοντες απο δισκοκηλη ... :icon15:)

1965-Shelby-427-Street-Cobra_russo-and-steele.jpg

Eν κατακλειδι, αυτο που εκπλησει σε μια εκθεση αυτοκινητων ειναι .... η συγκριση μεγεθων.
Ποσα αυτοκινητα τα βλεπεις ξανα και ξανα σε φωτο και νομιζεις οτι ξερεις τις διαστασεις τους.
ΜΟΝΟ οταν τα δεις παρατεταγμενα διπλα-διπλα ... σου πεφτει το σαγονι, με μερικα !!!!!!
Οι περισσοτερες φωτο εχουν συνηθως το οχημα (προς επιδειξη) απομονωμενο και αποπροσανατολιζουν
ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ. Δεν ειναι μονο το μεγεθος αλλα και το χαμηλο προφιλ καθε αμαξωματος. Αν ολοι οι
φωτογραφοι "τραβουν" το οχημα ξαπλωτοι απο το δαπεδο .... αντε μετα να αποδειξεις οτι το
αντικειμενο του ποθου σου καθεται στην ασφαλτο σαν ..... (δεν λεω :p)

Over and out -bye-

Last edited:
Το Shelby τα σπάει....ειδικά τώρα που μπήκαμε κ στο καλοκαίρι!! :music-smiley-005:

Τα κοκκαλα , εννοεις ...... :icon15:

Eπρεπε να δεις απο κοντα την "πακτωση" του οδηγου στην θεση του !
Φορας το αμαξι ... ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ !

ΤΟ ΓΥΨΩΝΕΣΑΙ απο την μεση και κατω !

Last edited:
Ε,κάποιος μικροκαμωμένος δεν θα έχει πρόβλημα φαντάζομαι. Μάλλον το δικό μου ύψος που είναι γύρω στο 1,75,θα είναι πρόβλημα.....

Τι να κάνουμε,ο εντυπωσιασμός,θέλει και θυσίες!! :flipout::flipout:

Κατι που ονειρευομαι απο 1η Γυμνασιου .....

Voila ... μια αντιβαρυτικη Citroen SM (μοντελο '72) !!!

flying_citroen_sm_by_jacobmunkhammar-d5vni8x.jpg

Το μοναδικο σουλουπι αμαξιου που δειχνει αρκετα αεροδυναμικο για ... χαμηλη πτηση.
Και που να το δειτε απο κοντα. Οπως το ζαχαρωνα εγω, χθες .... :p
Εχεις την εντυπωση οτι ξεκινησε κατι "αλλο" ... και κατεληξε, εντελως αδοξα, τροχοφορο.

..... αλλα ισως να μην το προλαβω, τελικα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

Κατι που ονειρευομαι απο 1η Γυμνασιου .....

Φοβερο αυτοκινητο Μανο (το κανονικο οχι το...αντιβαρυτικο).
Συνεργασια Citroen-Maserati oταν η πρωτη ειχε αγορασει τη δευτερη και στο τελος...φουνταραν και οι δυο.:flipout:

Τοτε την αγορασε η Πεζω...

Να παρουσιάσω και εγώ μερικά οχήματα που με εντυπωσίασαν τον τελευταίο καιρό :

The monster by Costas S. T., on Flickr

Το εργαλείο είχα την τύχη να το δω τόσο στην έκθεση όσο και στην πίστα και ήταν εκπληκτικό

Επίσης να σας δώσω και το τελευταίο S Class Coupe. Εχουν κατασκευαστεί 6 οχήματα και (όσο φαίνεται ) δείτε τον καθρέπτη του οδηγού που είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Arab's dream car by Costas S. T., on Flickr

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

(το κανονικο οχι το...αντιβαρυτικο).

Χμμμμμ ..... :chinscratch:

(Eχεις δει και το αντιβαρυτικο και σημειωνεις την διαφορα ? .... :laugh::laugh::laugh:)

Εκει κοντα στο 70 ... βγηκαν κατι ΑΜΑΞΑΡΕΣ, κατι σουλουπια (αντε μην μιλησω για την Countach)

Φοβερο αυτοκινητο Μανο (το κανονικο οχι το...αντιβαρυτικο).
Συνεργασια Citroen-Maserati oταν η πρωτη ειχε αγορασει τη δευτερη και στο τελος...φουνταραν και οι δυο.:flipout:

Τοτε την αγορασε η Πεζω...

Xάζευα ένα τέτοιο όταν κατέβαινα πριν πολλά χρόνια με τον ηλεκτρικό προς Αθήνα, πρέπει να ήταν μετά το σταθμό του Νέου Ηρακλείου παρκαρισμένοστα αριστερά όπως βλέπεις πηγαίνοντας προς Αθήνα. Πάντα περίμενα να το δω όταν έπαιρνα τον ηλεκτρικό.

Τέλος, να σας δώσω και μια πολύ όμορφη γυναίκα που ευγενικά της ζήτησα να μου ποζάρει και δέχθηκε όχι μόνο να φωτογραφηθεί αλλά και να συζητήσουμε για αρκετή ώρα στο σαλόνι της έκθεσης.

B&W by Costas S. T., on Flickr

Να παρουσιάσω και εγώ μερικά οχήματα που με εντυπωσίασαν τον τελευταίο καιρό :
.....

Κωστα,
εκπληκτικα τα εργαλεια που μας παραθετεις αλλα .... ποσο θα λαμποκοπουν μετα απο 30 χρονια ???
Τα specs τους ειναι αναμφισβητητα λαμπροτερα απο τα δικα μας τα παλιοτερα. Αλλα δεν παυουν
να ειναι γεννηματα θρεμματα εποχων που εχουν πνιγει μεσα στο Planned Obsolescence, της
τρισκαταρατης επιστημης που κανει ΟΛΑ τα προιοντα να φθειρονται σε προδιαγεγραμενο χρονο.
Θα μου πεις και τα "δικα" μας ... γεννηθηκαν στις απαρχες αυτης της εποχης. ΝΑΙ .... αναμφισβητητα !

Ομως, μερικα (πολυ λιγα) δειχνουν να βιωσαν μερικους σιωπηρους εσωτερικους πολεμους μεταξυ των
τεχνικων και των μαρκετιστων της εταιριας τους. Στην σημερινη εποχη, υπαρχει ΕΣΤΩ και ΕΝΑΣ
τεχνικος/σχεδιαστης που να δινει σιωπηρη μαχη να ΜΗΝ αστοχησει εστω και ενα μπουλονι
απο το καμαρι του ?

ΕΝΑΣ ? ......

(κατα τα αλλα, φιλε Κωστα .... εκπληκτικα τα εργαλεια που παραθετεις -bye-)

Last edited:

Θα σου πω φίλε μου με πολύ ειλικρίνεια ότι η ποιο σημαντική εμπειρία που αποκόμισα από την διεθνή έκθεση αυτοκινήτου, ήταν η κουβέντα με τις εξαιρετικές γυναίκες που ήταν στα περίπτερα.

Μετά απο 30 χρόνια δεν με ενδιαφέρει τι θα υπάρχει όπως δεν με ενδιαφέρουν και τόσο τα μοντέλα του του 1980 σήμερα. Από ρετρό προτιμήσεις.. με συγκινεί πχ το αυτοκίνητο του πατέρα μου που είχε προ 40 χρόνια, τα πρώτα αυτοκίνητα που οδήγησα στις αρχές του 1980 και όχι αυτά που έβλεπα πχ στο σινεμά ή αυτά που έβλεπα στα περιοδικά (με εξαίρεση τα αυτοκίνητα του Acropolis) !!

Τέλος πάντων, να δώσω και κάποιες όμορφες κυρίες .. που περάσαμε όμορφα.

What a Lady .. by Costas S. T., on FlickrB&W by Costas S. T., on Flickr

To πρωτο κρατα το (μαζι με την κυρια) :p

Το τελευταιο ... μπορεις να μου το δανεισεις για κατι αναποδα τιμονια σε μια αλανα που ανακαλυψα προσφατα ?

:driver:

Last edited:
Να βάλω και μια τελευταία κυρία που με έχει πραγματικά ξελογιάσει : 458 Spider

Η φωτογραφία είναι στο κατάστημα της Ferrarri .. θα βρώ κάπου και την φωτογραφία όταν αφού αγοράστηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατάντησε να γίνει αυτοκίνητο για κόντρες ..

Ferrari 458 Spider by Costas S. T., on Flickr

Λίγες εβδομάδες αργότερα στο ίδιο μαγαζί είχαν ξαμείνει από άσπρα !!

362f28ba_o.jpeg

και η κλασική κόκκινη βέβαια να βγάζει μάτι

Ferrari 458 by Costas S. T., on Flickr

Last edited:
Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

To πρωτο κρατα το (μαζι με την κυρια) :p

Το τελευταιο ... μπορεις να μου το δανεισεις για κατι αναποδα τιμονια σε μια αλανα που ανακαλυψα προσφατα ?

:driver:
Που ειναι η αλάνα γιατί θέλω να δοκιμάσω κάτι με κοντή κρεμαγιέρα να δω ...?