Αυτοκινητιστικά νέα

Ο EA189 βγαίνει και στα 1.2 εκτός των άλλων... καλή ώρα στο δικό μου. Να δούμε τώρα τι θα κάνουμε...

Klekor τι κωδικό μηχανής έχεις ;
Στη 1η σελίδα του βιβλίου service είναι ο κωδικός με 4 γράμματα
Τι χρονολογίας είναι το δικό σου ;

Εβαλες το vin στη σελίδα της VW ?

Last edited:
Λαμπρά.... Άντε να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε τώρα...

Screen_Shot_2015_10_08_at_20_58_02.png

Klekor τι κωδικό μηχανής έχεις ;
Στη 1η σελίδα του βιβλίου service είναι ο κωδικός με 4 γράμματα
Τι χρονολογίας είναι το δικό σου ;

Εβαλες το vin στη σελίδα της VW ?

Έβαλα τον αριθμό πλαισίου στο site της VW. Ένα Polo bluemotion έχω του 2012

Μα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους τα polo δεν είναι στη κατηγορία αυτών
Είναι τα golf mk6 , Passat mk7 , και η πρώτη γενιά Tiguan

Και όμως! Καλά στην vw γενικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται, και πως να το χειριστούν. Την μέρα που βγαίνει η ανακοίνωση πως είναι 6000+ τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, μιλάω με τον πωλητή μου και μου λέει να μην αγχώνομαι, το δικό μου δεν είναι σε αυτά και πως τα αυτοκίνητα που είναι στην Ελλάδα με το λογισμικό είναι μόλις 600-800 από όλο το vwgroup.

Προφανώς και δεν τον πίστεψα, καθώς ήξερα αρκετές μέρες πως το δικό μου ήταν μέσα σε αυτά καθώς φοράει αυτόν τον κινητήρα. Από όσα καταλαβαίνω μάλιστα είναι η μοναδική έκδοση του Polo που το φοράει. Σημειώνω ξανά, πως είναι το BlueMotion θεωρητικά το αυτοκίνητο της εταιρίας με την μικρότερη κατανάλωση και τους λιγότερους ρύπους, το πλέον οικολογικό. co2 89gr. Εδώ το λινκ για τον κινητήρα: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_diesel_engines#1.2_R3_12v_TDI_CR_55kW

applications
2009- Volkswagen Polo Mk5 (BlueMotion model with longer last two gears), 2010- SEAT Ibiza Mk5 Ecomotive, 2010- Škoda Fabia Mk2, 2010- Škoda Roomster

Πήραμε 2 skoda octavia vrs αρχές 2015.. δίλιτρα. πως είναι δυνατόν μετά απο έλεγχο στο site της skoda να μην είναι ανάμεσα σ' αυτά που έχουν το περίεργο λογισμικό δεν μπορώ να καταλάβω.

εγω πως το ανακαλυψα
ανοιγεις το βιβλιο service και στη 1η σελιδα εχει αυτοκoλλητο με μια σειρα κωδικων κατι σαν αυτο

service-label.jpg

υπαρχει ενας κωδικος με 4 γραμματα (π.χ CLHA )
μετα με λιγο ψαξιμο ( εγω βρηκα πολυ κατατοπιστικη τη σελιδα της skoda στη wiki στο σημειο diesel engines ) βρισκεις τον κινητηρα σου

η επιβεβαιωση ηρθε οταν εβαλα το vin στη vw και δε μου εβγαλε κατι ...

Τα δικα σου πιθανοτατα να εχουν τον κωδικο CUΝA

Το Reuters με δημοσίευμά του, στο οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στην Volkswagen, η Γερμανική εταιρία είχε αναπτύξει αρκετές διαφορετικές εκδόσεις του παράνομου λογισμικού. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η VW για επτά συναπτά έτη, την περίοδο μεταξύ 2009-2015, χρησιμοποιούσε διαφορετικά παράνομα λογισμικά στους 11 εκατομμύρια Euro 5 EA189 diesel κινητήρες της (1.2 TDI, 1.6 TDI και 2.0 TDI) ώστε αυτοί να χειραγωγούν τις εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μετρήσεων.

Σύμφωνα με τις τρεις πηγές που επικαλείται το Reuters, τις οποίες και δεν κατονομάζει -για την μια αναφέρει πως πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού κολοσσού, ενώ για την δεύτερη λέει πως πρόκειται για έναν Αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος γνωρίζει τις εσωτερικές έρευνες που διενεργεί η VW- η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μέσα στην περασμένη επταετία κατασκεύασε αρκετές εκδοχές του παράνομου λογισμικού, το οποίο και τοποθετήθηκε σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους κινητήρων, υποδηλώνοντας πως η απάτη θα μπορούσε να είναι πιο διαδομένη στο εσωτερικό της VW, από ό, τι η VW έχει ομολογήσει μέχρι τώρα.

Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Η VW είχε αναπτύξει διαφορετικές εκδόσεις του παράνομου λογισμικού; - Autoblog.gr

Τα αυτοκίνητα ρομπότ είναι πλέον μια πραγματικότητα. Παρακάτω ένα review:

http://theoatmeal.com/blog/google_self_driving_car

road_ready_small.jpg

I say look at the bigger picture. All the self-driving cars currently on the road learn from one another, and each car now collectively possesses 40 years of driving experience. And this technology is still in its infancy.

Last edited:
Νέο πρόβλημα στην VW : Προβλήματα με την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε 800.000 οχήματα

Πηγή : http://news.in.gr/world/article/?aid=1500036897

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής έρευνας, εντοπίστηκαν «ανεξήγητες ασυνέπειες» όσον αφορά την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε περίπου 800.000 οχήματά της.

Μια αρχική εκτίμηση υπολογίζει το οικονομικό κόστος σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο όμιλος Volkswagen βρίσκεται εδώ και περίπου έναν μήνα στο «μάτι του κυκλώνα», καθώς αποκαλύφθηκε ότι σε 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα είχε τοποθετηθεί παράνομο λογισμικό που παραποιούσε τους ελέγχους εκπομπής ρύπων.
Η διοίκηση της εταιρείας «θα ξεκινήσει αμέσως διάλογο με τις αρμόδιες αρχές όσον αφορά τις συνέπειες αυτής της διαπίστωσης» προστίθεται στην ανακοίνωση.