Σκεφτείτε ότι είδα VW Up ICE να κοστίζει όσο κόστιζε πρόπερσι το ηλεκτρικό. Και στα μεταχειρισμένα κοντεύουν να φτάσουν την τιμή που έκαναν καινούργια πριν 5-6 χρόνια.Μεταξύ μας, καμια μάρκα πλέον δεν είναι για αγορά με τις τιμές να είναι στο Θεό.
Σκεφτείτε ότι είδα VW Up ICE να κοστίζει όσο κόστιζε πρόπερσι το ηλεκτρικό. Και στα μεταχειρισμένα κοντεύουν να φτάσουν την τιμή που έκαναν καινούργια πριν 5-6 χρόνια.Μεταξύ μας, καμια μάρκα πλέον δεν είναι για αγορά με τις τιμές να είναι στο Θεό.
Δεν γίνεται να πειστείς με έαν ΣΚ και ένα αμάξι το οποίο είναι συντηριμένο για να μην χαλάσει και χάσουνε λεφτά. Μια γύρα στα forum Tesla, θα σου δείξει την πραγματική αλήθεια και κόστος ενός Tesla. Όταν τα πουλάγανε με δωρεάν φόρτιση και τρελή επιδότηση, άξιζε τον κόπο. Τώρα το σκέφτεσαι ξανά και ξανά.Δώσε 3-4 κατοστάρικα και νοίκιασε ένα Tesla για ένα ΣΚ. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να πειστείς. Το έκανα και έπαθα πλάκα.
Αρκεί να μπορείς να φορτίζεις σπίτι. Αν το έχεις λύσει αυτό, τέλος.
1. Μόνο που αν δεν τρακάρεις, δεν θα προλάβεις να την αλλάξεις.1. Η μπαταρία είναι μια μονάδα, όλο το πάτωμα. Αλλαγή $20Κ.
2. Όλο και περρισότερες λειτουργείες γίνονται με συνδρομή.
3. Ποιότητα κατασκευής τραγική με τεράστια κενά ανάμεσα σε panel, σε πολλές περιπτώσεις.
4. Ανταλλακτικά μόνο στα Tesla συνεργεία.
5. Εάν τολμήσεις και το επισκευάσεις μόνος σου, σε αποκλείουν από το σύστημα φόρτισης.
1. Η αλλαγή έχει να κάνει και με την μεταπόληση ή εάν έχει κάποιο πρόβλημα μετά την εγγύηση (μόνο 5 χρόνια ή 80Κ km).1. Μόνο που αν δεν τρακάρεις, δεν θα προλάβεις να την αλλάξεις.
2. Το ίδιο κάνουν και οι άλλοι. Θερμαινόμενα καθίσματα BMW κανείς;
3. Αυτό έχει φτιάξει πια, κυρίως χάρη στο εργοστάσιο του Βερολίνου.
4. Μόνο που τα απλά (φίλτρα κλπ) σου τα στέλνει η Tesla σπίτι να τα αλλάξεις μόνος σου.
5. Αυτό δεν το ξέρω, αλλά τι να επισκευάσει τρίτος σε ένα τόσο κλειστό σύστημα; Τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να πάει στην Ιταλία για φαναρτζή (βλέπε BMW i3).
Εγώ βρίσκω πολύ πιο πρακτικά προβλήματα σε ένα Tesla (πχ η ανυπαρξία διακοπτών και ο μεγάλος κύκλος στροφής που τα κάνει δυσκίνητα μέσα στις πόλεις).
Δεν γίνεται να πειστείς με έαν ΣΚ και ένα αμάξι το οποίο είναι συντηριμένο για να μην χαλάσει και χάσουνε λεφτά. Μια γύρα στα forum Tesla, θα σου δείξει την πραγματική αλήθεια και κόστος ενός Tesla. Όταν τα πουλάγανε με δωρεάν φόρτιση και τρελή επιδότηση, άξιζε τον κόπο. Τώρα το σκέφτεσαι ξανά και ξανά.
Την ταχύτητα εκίνησης, την έχουν όλα τα ηλεκτρικά, δεν έχει να κάνει με Tesla. Εγώ θα παραθέσω μόνο μερικά πράγματα για τα οποία, δεν θα αγόραζα ποτέ καινούργιο Tesla.
1. Η μπαταρία είναι μια μονάδα, όλο το πάτωμα. Αλλαγή $20Κ.
2. Όλο και περρισότερες λειτουργείες γίνονται με συνδρομή.
3. Ποιότητα κατασκευής τραγική με τεράστια κενά ανάμεσα σε panel, σε πολλές περιπτώσεις.
4. Ανταλλακτικά μόνο στα Tesla συνεργεία.
5. Εάν τολμήσεις και το επισκευάσεις μόνος σου, σε αποκλείουν από το σύστημα φόρτισης.
Άσε που προσωπικά μου αρέσει μόνο το S σαν design.
Όσο για τα αστειάκια με την Volvo, δεν πα να είναι και Τούρκοι, τα αμάξια είναι κορυφή. Και μετά το V60 που έχω, όνειρο για ηλεκτρικό είναι το Polestar 4. Το αμάξι είναι όλα τα λεφτά.
Αναδημοσίευση από Νίκο Στεφανάτο (ΚΑΠΕ)Eνώ οι μπαταρίες κατασκευάζονται από θαλασσινό νερό που είναι ανεξάντλητο...
Δούλεμα σαν τις ΑΠΕ.
Aπό τον Σεπτέμβριο του 2022 έως σήμερα,Δευτέρα έως και Παρασκευή,πηγαίνω στο Λαύριο.
Λίγο πριν από αυτό,υπάρχουν 7 ανεμογεννήτριες.
Από τις 7,δουλεύει μόνο η μία και αυτή μόνο αν φυσάει πάνω από 5 μποφόρ.
Υποτίθεται ότι οι ανεμογεννήτριες έχουν ένα κύκλο ζωής 20 ή 25 χρόνια (δεν θυμάμαι ακριβώς).
Αυτές εκεί,αποκλείεται να είναι εκεί 20 χρόνια αλλά και να είναι και έχουν "πεθάνει",τι στα διάλα τις έχουν εκεί;
Ακριβώς αυτό Τάσο.Υ.Γ. αλλά τι λέω....σε έναν κόσμο που με χαρά όλοι ανεβάζουν όλα τα προσωπικά τους από τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι πότε κατούρησαν, το Tesla θα τους πειράξει;
Ναι,ξεκίνησε μία να δουλεύει.Αναδημοσίευση από Νίκο Στεφανάτο (ΚΑΠΕ)
Veteran Vestas V47-660 wind turbine at CRES Demonstration wind farm back in operation at full power. 660 kW may be a small contribution to Greece decarbonization target, however, a 23 year old wind turbine operating at full power, do says a lot about the resilience and the reliability of wind energy technology.
Many thanks to Marios Zangas and all his team at Vestas Hellas Wind Technology for taking good care of "our" V47.
Θα την βλέπεις την μεγάλη από τις ανεμογεννήτριες εκεί να ξαναδουλεύει και να παράγει.
Είναι σημαντικό επίσης ότι είναι 23 ετών και συνεχίζει μετά από σωστή συντήρηση να δουλεύει σωστά.
Οι τιμές για Ελλάδα χωρίς την επιδότηση!Υποψιάζομαι ότι τα 37.570 € είναι μετά την επιδότηση και για το μοντέλο με την αυτονομία των 300km.
Αν ισχύει αυτό η Tesla (την οποία αντιγράφει ξεδιάντροπα στο εσωτερικό του btw) τους έχει ήδη φάει.
Δεν βλέπω επίσης κουβέντα για autonomous driving.
Τέλος, πίσω είναι κακάσχημο, για τα δικά μου γούστα.
Οχι δεν μου αρέσουν. Περιμένω πόσα χρόνια ένα s40 αλλά δεν...Τίμιο φαίνεται.. αν σου αρέσουν τα SUVοειδή..
Προσωπικά απλά δεν.
ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!Ενώ τα κινητά που βάζετε δαχτυλικό δεν είναι big brother...
Σε πρόσφατο ταξίδι προς Ουρανούπολη δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα και σε καμία περίπτωση δεν έπεσα κάτω από 20% όταν μπήκα να φορτίσω σε συνθήκες Αγ Πνεύματος (τριήμερο).
Από το 20% στο 80% όπως και στο κινητό πήγε σε 30 λεπτά .
Ακόμα και μέσα στο πάρκινγκ της Ουρανούπολης για προσκυνητές είχε φορτιστές ! Παρόλο που ήταν γεμάτο κανείς καγκουρας ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ δεν είχε παρκάρει στη θέση φόρτισης.
Ούτε εγώ το έκανα για να αφήσω το αυτοκίνητο 3 μέρες κουμπωμένο κ να το πάρω όταν βγω.
Βγήκα το κούμπωσα πήγα για καφέ πριν την επιστροφή και σε μισή ωρίτσα έφυγα ξέροντας που θα φορτίσω πάλι.
Οι ήρωες των 700/1000 χλμ με καύσιμο χωρίς ανάσα και με 170/200 τελειώσανε και θα τους τελειώσει το ραντάρ πού μπήκε στη Θεσσαλία .Εκεί δεν καίει βενζίνη άραγε ?
Τι πάει να πει βιάζονται που διάβασα ? Ας ξυπνήσει 1 ώρα νωρίτερα να φτάσει .Τι είναι εδώ Autobahn ? αμφιβάλω ότι ξέρει και εκεί να οδηγήσει ..Για παίξε τα φώτα κ το φλας κ θα σου πω πως θα φας την κλήση αν κολλήσεις πίσω και σε δουν οι κάμερες .
Ελληνάρας κλασικά βιαστικός που τον βλέπεις από μακριά οδηγώντας στο αριστερό ρεύμα μη πάθει κάτι η super ανάρτηση που έχει ...φτάνει για καύσιμα βγαίνει να ξεμουδιάσει για 3 λεπτά κ άντε πάλι βουρ όποιον πάρει ο Χάρος ...με 5 δις μυγάκια που βαριέται να καθαρίσει
Ούτε καν έχει ελέγξει το αυτοκίνητο από λάστιχα, πιέσεις , τακάκια, νερά ,κτλ κ του φταίει ο δρόμος , τα rest area και ότι άλλο εκτός από αυτόν . Και καλά να είναι μόνος του , αν έχει κ οικογένεια ?
Ξαναλέω με 36Κ το Tesla είναι ότι πρέπει και 40 να πάει , όχι τα απίστευτα ποσά που ζητάνε η VW και όλοι οι άλλοι.
Οι μπαταρίες ξαναλέω έχουν 8 χρόνια εγγύηση οπότε ? Τι ? και μετά τα 8 χρόνια δεν παίρνεις καινούργια. Γιατί ? Γιατί πολύ απλά μια μπαταρία των 10Κ επισκευάζεται με 1.200 Ευρώ ήδη κ πέφτει η τιμή .
Βάλτε το κόστος χρήσης 8 ετών σε σύγκριση με ηλεκτρικό κ θα δείτε . 300 Ευρώ service στα 5 έτη απλά .Σε 5 πόσα θα δώσεις με μικρά κ μεγάλα service και ότι άλλο θα σου βγάλει ? Που θα βγάλει .
Πάμε στη μπαταρία 90KWh άδεια να τη γεμίσεις από 0 % με 9 λεπτά /KWh στην Αθήνα που έχει το ρεύμα κ άντε να πάει 20 λεπτά για 500χλμ στην κίνηση έχεις γεμίσει με 10 ευρώ ? ή 20 Ευρώ Ναι.
500χλμ με καύσιμα πόσο ? Εδώ γέμισα το ηλεκτρικό με 30 Ευρώ εθνική στο 80 % και έφυγα πάλι .
Έκανα λοιπόν 637 x 2 = 1.274 χλμ και πλήρωσα 70 διόδια πήγαινε έλα κ 100 Ευρώ σε φόρτιση , με το A/C αναμμένο συνέχεια 2 άτομα , έπαιζα στα 149 (όριο πριν το αυτόφωρο για παν ενδεχόμενο) ,
Και αυτά στην Εθνική με 50 λεπτά χρέωση . Αθήνα απλά δε φτάνω καν τα 100 Ευρώ .
Άντε γεια !
Οίστρος ...σορρυ
τι περιμένεις απο το s40?, σταματησαν από 2010 ίσως και λιγο νωρίτερα, προσωπικά έχω το v50Οχι δεν μου αρέσουν. Περιμένω πόσα χρόνια ένα s40 αλλά δεν...
Για εμένα είναι το ιδανικο μέγεθος αυτοκινήτουτι περιμένεις απο το s40?, σταματησαν από 2010 ίσως και λιγο νωρίτερα, προσωπικά έχω το v50
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.