Εξακολουθώ και επιμένω ότι παίρνουμε τις ακραίες περιπτώσεις που ίσως δεν δούμε ποτέ. Χτες ο φίλος από πάνω υπονόησε ότι τα ηλεκτρικά στο βουνό είναι επικίνδυνα διότι δεν ακούγονται και πρέπει να πατάς κόρνα. Πόσοι έχετε βρεθεί στο τσακ με κοπάδι από γελάδια; Τα έχετε δει να ιδρώνει το αφτί τους. Τα έχουν όλα γραμμένα στα "βυζιά" τους. Όποτε γουστάρουν αυτά θα μετακινηθούν. Καλά για αγριογούρουνα δεν το συζητάω. Το πιο επικίνδυνο ζώο της χώρας μας μακράν. Και γενικά από τα πιο επικίνδυνα παγκοσμίως. Ποτέ δεν περπατάνε παρά μόνο τρέχουν.
Άσε που στο βουνό με δάσος δεν ακούγονται οι θόρυβοι. Και πιστέψτε με ότι έχω ιδία εμπειρία σαν παλιός πρόσκοπος. Μόλις τα παιδιά σκόρπιζαν στο δάσος δεν άκουγες κιχ. Μιλάμε για απόλυτη ησυχία. Το ίδιο και με τα αυτοκίνητα που πέρναγαν. Έπρεπε να έχεις σχεδόν οπτική επαφή για να τα ακούσεις.
H συγκεκριμένη διαδρομή και κατά συνέπεια όλα όσα αφορούν την κάλυψή της από υποστηρικτή των ηλεκτρικών ξεκίνησε. Αν κάποιος υπερέβαλε θα ήταν αυτός.
Γελάδια τη νύχτα;

Δεν ακούγεται να έρχεται από τη στροφή αυτοκίνητο επάνω στο βουνό; Δεν ισχύουν αυτά. Ο κίνδυνος είναι αν θα είναι κάποια αρκούδα ή αγριογούρουνο κοντά στον δρόμο, όχι κάπου στο δάσος που δεν περνάς έτσι κι αλλιώς από εκεί.
Κορνάρεις είτε έχεις θερμικό, είτε έχεις ηλεκτρικό στην ερημιά το βράδι. Το θερμικό ακούγεται και χωρίς κόρνα να έρχεται, αλλά κι εκεί καλό είναι να την πατάς.
Η κόρνα άραγε πόσο κοστίζει σε αυτονομία στα ηλεκτρικά;

Και επίσης κάτι που αναφέρθηκε σχετικά με τις ταχύτητες. Γράφτηκε ότι είναι επικίνδυνο να έχεις μεγάλη διαφορά. Σχετικά σωστή παρατήρηση. Αλλά τι είναι καλύτερο; 50 με 100 χλμ/ω ή 100 με 150 χλμ/ω; Σε ποια από τις δυο περιπτώσεις θα αντιδράσεις καλύτερα. Στα 100 ή τα 150 χλμ; Δε νομίζω ότι είναι πολλοί άνθρωποι και αυτοκίνητα παγκοσμίως που μπορούν να κάνουν ελιγμό με τέτοια χιλιόμετρα και να το "σώσουν". ΟΚ μπορεί τα σύγχρονα ηλεκτρονικά να σε βοηθήσουν αλλά η ταχύτητα είναι πολύ μεγάλη για να πεις ότι "την έχω"
Τι είναι καλύτερο; Σίγουρα πάντως όχι τα 50 στον αυτοκινητόδρομο.
Γενικότερα το πιο ασφαλές είναι αυτό που λέει και ο ΚΟΚ και που κάποτε ήταν το πρώτο πράγμα που σου μάθαινε ο δάσκαλος οδήγησης (τώρα δεν ξέρω τι γίνεται).
Δηλαδή να ακολουθείς τις ταχύτητες της κυκλοφορίας και να μην γίνεσαι εμπόδιο.