το ειδα το βιντεο και δεν πιστευω οτι ειναι μουφα. Το αρθρο ομως τα εχει μπλεξει ολα μαζι για νακανει αισθηση. Αναθεμα και αν καταλαβει καποιος που το διαβασει οτι αναφερεται στο αρθρο σε 3-4 διαφορετικες κατηγοριες κλοπης.Λες ότι είναι μούφα το βίντεο ; Δεν τα κλέβουν με ένα laptop και με OBD ;
Ένα απλό Mini USB είναι το βύσμα. Υπάρχουν άπειρα τέτοια καλώδια στην αγορά. Ήταν της μόδας πριν βγει το Micro USB.
Η κάρτα μνήμης μου κάνει για κλασσικότατη Micro SD. Δεν είναι τέτοια;
Τα φλας σε κουμπάκια είναι αποδεδειγμένα μη λειτουργικά σε σημεία που με στραμμένο το τιμόνι πρέπει να ανάψεις φλας. Πέρα από αυτό, δε κοιτάς ποτέ κανένα από τους μοχλούς φλας - high beam και υαλοκαθαριστήρων, ξέρεις που βρίσκονται μηχανικά. Είναι η μηχανική μνήμη από τα χρόνια οδήγησης - γι' αυτό θα έπρεπε να απαγορεύονται τέτοιοι νεωτερισμοί. Όσα αυτοκίνητα έχω οδηγήσει 25+ χρόνια είχαν τα φλας/high beam σε μοχλό αριστερά του τιμονιού και τους υαλοκαθαριστήρες δεξιά.Όποιος έχει οδηγήσει Peugeot δεκαετίας με 4! Μοχλούς πίσω από το τιμόνι και κανένα κουμπί στο τιμόνι θα εκτιμήσει την απόφαση της tesla .
Αυτό το αντί-εργονομικό χάος , η υπερβολή των φυσικών κουμπιών ειναι απλά επικίνδυνο. Δεν έχεις ορατότητα τι κανει ο κάθε μοχλός την ώρα που οδηγας χωρίς να ρίξεις όχι απλά κλεφτη ματιά αλλά κυριολεκτικά ψάξιμο να βρεις αυτό που χρειάζεσαι...
Αν είχαν χώρο τους ειχα ικανούς να χωσουν και των λεβιέ ταχυτήτων στην κολώνα...
Το έχει ο γαμπρός μου και έχει και paddles μέσα σε όλα αυτά...
.![]()

Εμ, είχαν το iDrive που δούλευε μια χαρά, και θέλησαν να το καταργήσουν για να γίνουν μοδάτοι...Χειρότερα προβλήματα αντιμετωπίζει φίλος με την καινούργια BMW X1 που πάει και έρχεται στο συνεργείο χωρίς να μπορούν να του διορθώσουν διάφορες δυσλειτουργίες που έχουν σχέση με touch screen και αυτόματο κλιματισμό.
Δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση για να αντιληφθούμε ότι είναι άκρως αντιεργονομικο τα touch κουμπιά στο αυτοκίνητο.
Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι σε ένα remote control για τα στερεοφωνικα στο σπίτι. Όσα remote control touch έχω πάρει μετά τις πρώτες μέρες της ντιζαϊνιάς εύκολα διαπιστώνεις ότι είναι άβολο στην πράξη. Πόσο μάλλον σε ένα αμάξι.
To χειρότερο στα Peugeot είναι η θέση του τιμονιού με το ταμπλό .Ειδικά σε ψηλά άτομα άστα να πάνε δε βλέπεις τίποτα ή στη μέση .Ας το βγάλει να τελειώνει και ας μείνει με την πλαινή
Ευτυχώς, τη γλίτωσε η Citroen και οι υπόλοιπες ομιλικές μάρκες της
Υποψιν οτι οι κινεζοι το εχουν παει ακομα παρακατω, βαζοντας οθονες μπροστα και στον συνοδηγο.Πριν από λίγο καιρό σε κουβέντα αναρωτιώμασταν αν αυτός ο χαμός με τις περιμετρικές οθόνες θα επιβιώσει ή αν απλά μετά από 20 χρόνια θα τα βλέπουμε γελώντας και λέγοντας τι μοντερνιές έφτιαχναν εκεί τη δεκαετία του 20.
Αφορμή για την κουβέντα ήταν το υπεραυτοκίνητο Pagani Utopia. Από αυτό η φωτογραφία κάτω που το καυτηριάζει αυτό και ξεκάθαρα επιλέγει να μην μπει στο παιχνίδι των πολλών/μεγάλων οθονών.
Αυτό κι αν είναι άκυρο, ειδικά με ελληνική γλώσσα.Υποψιν οτι οι κινεζοι το εχουν παει ακομα παρακατω, βαζοντας οθονες μπροστα και στον συνοδηγο.
Δεν νομιζω οτι ειναι fad, αλλα ομως οντως ισως το εχουν παρακανει. Νομιζω το ιδανικο ειναι μια κεντρικη οθονη και ειτε μια μικρη πισω απο το τιμονι, ειτε ενα hud.
Οσο για τους φυσικους διακοπτες (ή μαλλον την ελλειψη αυτων) οταν δουλευουν σωστα οι φωνητικες εντολες δεν υπαρχει προβλημα.
Πάλι καλά που αν μείνει κλειστό πάνω από 15 λεπτά το αυτοκίνητο κάνει αυτόματα self-reset και έτσι είσαι μόνο 15 λεπτά μακριά από να διορθώσεις πρόβλημα λογισμικού.
Προσωπικά μετά από 4 μήνες οδήγησης αυτοκινήτου που κάνει το 99% των λειτουργιών μέσω οθόνης touch μπορώ να πω ότι πρακτικά ποτέ δεν με έχει δυσκολέψει στην καθημερινότητά μου.Δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση για να αντιληφθούμε ότι είναι άκρως αντιεργονομικο τα touch κουμπιά στο αυτοκίνητο.
Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι σε ένα remote control για τα στερεοφωνικα στο σπίτι. Όσα remote control touch έχω πάρει μετά τις πρώτες μέρες της ντιζαϊνιάς εύκολα διαπιστώνεις ότι είναι άβολο στην πράξη. Πόσο μάλλον σε ένα αμάξι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.