Αυτοκινητιστικά νέα

Επίσης υπάρχει η περίπτωση να βυθιστεί το καράβι και να χάσεις το αμάξι σου. Πώς θα επιστρέψεις;
Σχολίασα απλά την περίπτωση του να πάω κάπου και να χρειαστεί να επιστρέψω αμέσως (που φυσικά μπορεί να συμβεί), θα το κάνουμε όπως μπορούμε.

Δεν μπορώ να καταλάβω εσάς τους υπέρμαχους των ηλεκτρικών, πως "αγνοείτε" το βασικότερο πρόβλημα τους και προσπαθείτε να πείσετε τους άλλους ότι τέτοιο πρόβλημα ΔΕΝ υπάρχει....
Δικαίωμά σας να κλείνετε τα μάτια σας σε αυτό, ΔΕΝ μπορείτε όμως να κάνετε το άσπρο μαύρο.

Το αμαξοστάσιο είναι γεμάτο με ηλεκτρικά.. γιατί βγάζω βάρδια με τέτοιο μόνο μια φορά την εβδομάδα και ΑΝ;;;

Γιατί έχουν "άδειο ντεπόζιτο" και αυτά που βγαίνουν κάθε πρωί, δεν φτάνουν για όλους....

Μη μου πει κανείς ότι θα φτάνουν όταν θα γεμίσει φορτιστές ο τόπος...
Η έμφαση είναι στο ότι το diesel ρίχνει σε κάθε σχόλασμα 250 λίτρα καυσίμου σε 3 λεπτά και είναι έτοιμο να βγει για δουλειά επί τόπου.
Το ηλεκτρικό θα μπει στην πρίζα και θα είναι έτοιμο σε 4,5-5 ώρες.

Να αλλάξω το παράδειγμα;;;
Έφτασα στο χωριό με το ηλεκτρικό μου και με παίρνουν τηλ για κακό λόγο και πρέπει να ξαναγυρίσω Αθήνα επί τόπου..
(Να δω τι θα γράψετε ..ξανά)
Γιατί πραγματικά δεν υπάρχει στο βαθμό που μερικοί θέλουν να το παρουσιάζουν.
Που είναι το χωριό σου για να σου απαντήσω συγκεκριμένα στο παράδειγμά σου και να δεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Φτάνεις με το θερμικό σου στην πχ Αστυπάλαια και σε πέρνουν τηλέφωνο να γυρίσεις για οποιοδήποτε λόγο και το επόμενο καράβι είναι σε 24 ώρες!
Δεν έχω πάρε-δώσε με νησιά.. Κυλλήνη πάω μόνο!
Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν όσοι είναι από νησί , αφού στην τελική "με αναγκάζεις" να γίνω "κακός"

Υπάρχει και η επαρχία ξέρεις. Δεν μένουν όλοι γύρω από τον ευαγγελισμό.
Και φυσικά δεν το ρισκάρεις να είσαι στην τσίτα με ηλεκτρικό και φροντίζεις να είναι φορτισμένο με την πρώτη ευκαιρία. Δεν πειράζει άσε να λέω εγώ.
Η επαρχία έχει και κέντρα υγείας και περιφερειακά νοσοκομεία. Δώσε παράδειγμα από που θες να πας που για να δούμε για πόσα km μιλάμε και πόση μπαταρία χρειάζεται.

Σχολίασα απλά την περίπτωση του να πάω κάπου και να χρειαστεί να επιστρέψω αμέσως (που φυσικά μπορεί να συμβεί), θα το κάνουμε όπως μπορούμε.
Αυτό ισχυει όπου και να είσαι στον πλανήτη. Τα ΣΚΑΣ και παίρνεις το πρώτο αεροπλάνο, ταξι, ναυλώνεις ιδιωτικό σκάφος κλπ και κάνεις την δουλειά σου.

Γιατί πραγματικά δεν υπάρχει στο βαθμό που μερικοί θέλουν να το παρουσιάζουν.
Που είναι το χωριό σου για να σου απαντήσω συγκεκριμένα στο παράδειγμά σου και να δεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Υπάρχει και πάντα θα υπάρχει.
Όπως είπε ο gkas1973 παραπάνω, το θέμα είναι ο χρόνος φόρτισης.
Ποτέ δεν θα φτάσει κοντά στα υγρά καύσιμα και πάντα θα πρέπει να έχεις πρόγραμμα

Η επαρχία έχει και κέντρα υγείας και περιφερειακά νοσοκομεία. Δώσε παράδειγμα από που θες να πας που για να δούμε για πόσα km μιλάμε και πόση μπαταρία χρειάζεται.
Δεν είπα ότι δεν θα φτάσεις με ηλεκτρικό. Είπα ότι δεν ρισκάρεις να είσαι στα κόκκινα με ηλεκτρικό για τους γνωστούς δύο λόγους (χρόνος φόρτισης και δίκτυο φόρτισης) .

Υπάρχει και πάντα θα υπάρχει.
Όπως είπε ο gkas1973 παραπάνω, το θέμα είναι ο χρόνος φόρτισης.
Ποτέ δεν θα φτάσει κοντά στα υγρά καύσιμα και πάντα θα πρέπει να έχεις πρόγραμμα
Δεν απαντάς, πες το χωριό για να σου απαντήσω με στοιχεία

Δεν είπα ότι δεν θα φτάσεις με ηλεκτρικό. Είπα ότι δεν ρισκάρεις να είσαι στα κόκκινα με ηλεκτρικό για τους γνωστούς δύο λόγους (χρόνος φόρτισης και δίκτυο φόρτισης) .
Δεν απαντάς, δώσε το παράδειγμά σου για να δούμε αν έχει βάση.

Προφανώς θελουμε αρκετούς ακόμα ταχυφορτιστές τύπου tesla μέσα και έξω από τις πόλεις για να είμαστε άνετα, αλλιώς δεν γίνεται δουλίτσα με τα ηλεκτρικά. Αν θέλω να πάω στην Αχαϊα ή στη Λάρισα και έχω tesla είμαι θεός γιατί υπάρχουν στο δρόμο μου ταχυφορτιστές. Αν θέλω να πάω αλλού πρέπει να υπολογίζω και το χρόνο φόρτισης στο ταξίδι.

Επομένως μεταξύ των δύο επιλογών γιατί να επιλέξεις εκείνη που θα σε δυσκολέψει περισσότερο;

Το γράφω απλά, για να καταλάβουμε ότι οι συγκρίσεις αφορούν τα ηλεκτρικά και τα θερμικά στο θέμα της εμβέλειας δηλαδή συγκεκριμένα πράγματα άμεσα συγκρίσιμα. Όχι τι θα γίνει αν πέσουν πυρηνικά.
Και για το τι ισχύει τώρα, όχι τι ίσχυε ή τι θα ισχύσει στο μέλλον.
Γιατί το έχουμε διαβάσει κι αυτό για την αυτονομία των αυτοκινήτων στη δεκαετία του... '80 ως επιχείρημα.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Το ένα από τα δύο έχει μεγαλύτερη εμβέλεια χωρίς στάσεις και χάσιμο χρόνου. Ό,τι και να γίνει αυτό δεν αλλάζει, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Από τη στιγμή που έτσι έχει το πράμα είναι απόλυτα αναμενόμενο να υπερτερεί στο σημείο αυτό η μία επιλογή και ως εκ τούτου να είναι προτιμότερη.

Δεν έγραψε κανείς ότι δεν έχουν άλλα πλεονεκτήματα τα ηλεκτρικά. Έχουν και παραέχουν και το πιο πιθανό, αν όχι σίγουρο είναι ότι η αυτοκίνηση στο μέλλον ηλεκτρική θα είναι. Άλλο αυτό όμως και άλλο το τι ισχύει στο συγκεκριμένο θέμα που είναι σημαντικό όπως και να το δει κάποιος.

Δεν απαντάς, πες το χωριό για να σου απαντήσω με στοιχεία
Κυλλήνη βρε συ.. το έγραψα στο πόστ #8.223

Κάτω από 300χιλ από πόρτα σε πόρτα.
Μια χαρά απόσταση για ένα καλούτσικο ηλεκτρικό χωρίς στάση.

Τι κάνω στην περίπτωση που φτάσω εκεί νύχτα (όπως τις περισσότερες φορές) και ο μη γένοιτο πρέπει να φύγω πίσω στα καπάκια;;;;

Κυλλήνη βρε συ.. το έγραψα στο πόστ #8.223

Κάτω από 300χιλ από πόρτα σε πόρτα.
Μια χαρά απόσταση για ένα καλούτσικο ηλεκτρικό χωρίς στάση.

Τι κάνω στην περίπτωση που φτάσω εκεί νύχτα (όπως τις περισσότερες φορές) και ο μη γένοιτο πρέπει να φύγω πίσω στα καπάκια;;;;
Για Κυλλήνη πάρε tesla και θα είσαι άρχοντας :)

Για Κυλλήνη πάρε tesla και θα είσαι άρχοντας :)
Tesla για την "μεσαία" τάξη ή για την Άρχουσα;;;
Βγάζουν δλδ τα νορμάλ της μοντέλα 700-800χιλ αν υπάρξει ανάγκη για μονοκοπανιά και 120-130 μέση ωριαία ταχύτητα;;;

Απο περιεργεια, τι φοβασαι οτι μπορει να συμβει που να χρειαστει την ΑΜΕΣΗ επιστροφη σου; Δηλ τοσο αμεση που να μην μπορεις να σπαταλησεις πχ 30' να φορτισεις καπου.
Αν ειναι θεμα υγειας, και με θερμικο και πηγαινοντας με 200km/h θα χρειαστεις 1.5 ωρα, επομενως δεν τους σωζεις. Θα πρεπει να καλεσουν ασθενοφορο. Αν πχ ειναι θεμα ασφαλειας, παλι σε 1.5 ωρα δεν σωζεις κανεναν, θα πρεπει να καλεσουν την αστυνομια.
Δεν ρωταω απο κακια και με αιχμες τωρα, απλα προσπαθω να καταλαβω τι ειδους συμβαν εχεις στο νου σου; Ισως καμμια ανοιχτη βρυση;ματι; θερμοσιφωνα; νομιζω ολα αυτα μπορουν να περιμενουν 30'παραπανω.

Έχει γίνει κι εδώ η συζήτηση περί εμβέλειας και αποδείχτηκε ότι είναι ανεπαρκή τα ηλεκτρικά σε αυτό το σημείο και επίσης έχει αποδειχτεί ότι θα πρέπει να επιβαρυνθείς με χρόνο σε στάσεις ακόμα και σε ένα μικρό ταξίδι. Με πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα.
Το ότι κάποια στιγμή στην τότε συζήτηση σταματήσαμε να σου απαντάμε δεν σημαίνει ότι "αποδείχθηκαν" οι ισχυρισμοί σου. Σημαίνει ότι απλά βαρεθήκαμε.

Η συζήτηση είναι εκεί, όποιος θέλει μπορεί να τη βρει, να τη διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Tesla για την "μεσαία" τάξη ή για την Άρχουσα;;;
Βγάζουν δλδ τα νορμάλ της μοντέλα 700-800χιλ αν υπάρξει ανάγκη για μονοκοπανιά και 120-130 μέση ωριαία ταχύτητα;;;

Κάντα δύο τα tesla @vlad66. Που να φορτίζεις για την επιστροφή... . Και τρίτο να πάρεις αλλά όχι αμέσως γιατί θα ζεσταθεί. Άσε να πιούμε τα πρώτα δύο πρώτα.

• Haha
Reactions: vlad66
Κάντα δύο τα tesla @vlad66. Που να φορτίζεις για την επιστροφή... . Και τρίτο να πάρεις αλλά όχι αμέσως γιατί θα ζεσταθεί. Άσε να πιούμε τα πρώτα δύο πρώτα.
Και εγώ θέλω ένα γιατί έχω ένα astra g από το 2000. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

• Love
Reactions: Pleo
Απο περιεργεια, τι φοβασαι οτι μπορει να συμβει που να χρειαστει την ΑΜΕΣΗ επιστροφη σου; Δηλ τοσο αμεση που να μην μπορεις να σπαταλησεις πχ 30' να φορτισεις καπου.
Αν ειναι θεμα υγειας, και με θερμικο και πηγαινοντας με 200km/h θα χρειαστεις 1.5 ωρα, επομενως δεν τους σωζεις. Θα πρεπει να καλεσουν ασθενοφορο. Αν πχ ειναι θεμα ασφαλειας, παλι σε 1.5 ωρα δεν σωζεις κανεναν, θα πρεπει να καλεσουν την αστυνομια.
Δεν ρωταω απο κακια και με αιχμες τωρα, απλα προσπαθω να καταλαβω τι ειδους συμβαν εχεις στο νου σου; Ισως καμμια ανοιχτη βρυση;ματι; θερμοσιφωνα; νομιζω ολα αυτα μπορουν να περιμενουν 30'παραπανω.
Άδικο δεν έχεις, θέμα ψυχολογίας είναι.
Και η ψυχολογία είναι με το μέρος του θερμικού.
Σταματάς στο 1ο βενζινάδικο και ρίχνεις τσακ μπαμ το καύσιμο.

Σε όλα τα άλλα προτιμώ την μπαταρία.. μαγεία η λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα, μαγεία και οι 0 βλάβες του.

• Like
Reactions: avpap
Αν θέλει κάποιος να βρει λόγους να μην πάρει ηλεκτρικό, θα βρει.

Το ίδιο ισχύει και για τα θερμικά.

Το ίδιο και για το υβριδικά, plug-in ή μη.

Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα, εν τέλει.

Αυτό είναι το ρεζουμέ.

Last edited: