Αυτοκινητιστικά νέα

To θέμα είναι ότι συγκρίνετε 2 διαφορετικά πράγματα.
Για να μη μακρηγορήσω.
Οι έχοντες ηλεκτρικό έχουν κ το χώρο και το χρόνο να φορτίσουν κ να προγραμματίσουν το ταξίδι τους εάν κ όποτε χωρίς κανένα θέμα.
Οι μη έχοντες ας πάρουν diesel, petrol, plyg in κ τελειώνει εκεί γιατί η συζήτηση είναι ατέρμονη και γυρίζουμε στα ίδια κ στα ίδια .
Ούτε η χώρα είναι έτοιμη ,ούτε οι ίδιοι οι χρήστες είναι έτοιμοι για αλλαγή γιατί είναι μεταβατικό και μεγάλο το διάστημα.

Αν αρχίσουμε να λέμε τι θα πάθουμε καήκαμε όλοι και αυτοί που πχ δεν έχουν ρεζέρβα αλλά κιτ κ έγινε πλαϊνό κλατάρισμα κ τέλος επιτόπου , και με ιμάντες και με ένα κάρο πράγματα ...

Όταν θα βγουν ηλεκτρικά με 2.000χλμ αυτονομία και 15.000 φορτιστές ανά 100χλμ για ν αντέξει ο ΔΕΔΗΕ που δε θα καταρρεύσει κ κοστίζει κ 10.000 ευρώ να το πάρεις κ η μπαταρία του έχει 1.000 ευρώ άμα χαλάσει ,τότε ετοιμαστείτε για Ζωγράφου , 1ο , 3ο και πάει λέγοντας ..

Και αν την ώρα που οδηγάς σε πυροβολήσει κάποιος στο κεφάλι; Τι θα κάνετε εσείς που οδηγάτε ηλεκτρικά; Ε;

Εγώ πάντως πέρα από το ότι το δίκτυο δεν είναι ακόμη έτοιμο, δεν βρίσκω κάτι που να με κρατάει μακριά από ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Μέχρι βέβαια να χρειαστεί να αγοράσω παίζει να έχω φορτιστή ακόμη και έξω από το σπίτι μου. :D

Παίζει βέβαια και το κλασικό, να πέφτει το ρεύμα και να τα ρίχνουν σε αυτόν που έχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο οι γείτονες.

Και αν την ώρα που οδηγάς σε πυροβολήσει κάποιος στο κεφάλι; Τι θα κάνετε εσείς που οδηγάτε ηλεκτρικά; Ε;

Εγώ πάντως πέρα από το ότι το δίκτυο δεν είναι ακόμη έτοιμο, δεν βρίσκω κάτι που να με κρατάει μακριά από ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Μέχρι βέβαια να χρειαστεί να αγοράσω παίζει να έχω φορτιστή ακόμη και έξω από το σπίτι μου. :D

Παίζει βέβαια και το κλασικό, να πέφτει το ρεύμα και να τα ρίχνουν σε αυτόν που έχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο οι γείτονες.
Εσύ να μη πάρεις θα έχουμε θέμα :p:ROFLMAO:
Δεν είσαι πελάτης ηλεκτρικού

• Haha
Reactions: Tzimisce
Εγώ; Στα ώπα ώπα με έχουνε στη ΔΕΗΔΕ!
Με τους λαμπάτους μου, την τάξη Α μου, το λογαριασμό δεν μου τον φέρνει ταχυδρόμος! Η φιλαρμονική μου τον φέρνει!
Εμ γι αυτό στο λέω , θα ρίξεις το δίκτυο κ εγώ δε θα μπορώ να φορτίζω .Άστο καλύτερα πάρε γεννήτρια

• Haha
Όλα αυτά είναι αδιάφορα σε ένα πολιτισμένο κράτος. Δεν είμαστε στην Παταγωνία, ούτε στην Αραβική Χερσόνησο, ούτε στο Μεξικό.
Παίζει και να είναι χειρότερα από αυτές όταν περιμένεις το ΕΚΑΒ να έρθει από άλλη περιφερειακή ενότητα.

Εμ γι αυτό στο λέω , θα ρίξεις το δίκτυο κ εγώ δε θα μπορώ να φορτίζω .Άστο καλύτερα πάρε γεννήτρια

Γιατί βρε; Θα βγάλουν αυτοκίνητο σε τάξη Α και φοβάσαι μην το πάρω;
Γεννήτρια θα πάρω για να συνεχίσω να βάζω βενζίνη.

• Haha
Reactions: DimAsi
Γιατί βρε; Θα βγάλουν αυτοκίνητο σε τάξη Α και φοβάσαι μην το πάρω;
Γεννήτρια θα πάρω για να συνεχίσω να βάζω βενζίνη.
Στο χω πει το σενάριο το δικό σου .

Παίρνεις γεννήτρια και φορτίζεις αν πέσει το ρεύμα .
Την έχεις μαζί σου και φορτίζεις άμα δε βρεις .
Και μία στο χωριό για ρέστα κ είσαι οκ ;)

• Haha
Ρε παιδιά σε κάποια χρόνια η βενζίνη θα έχει γίνει εξωτικό καύσιμο, πλήρως ανανεώσιμο, παραγμένο από πράσινο υδρογόνο και βιομάζα και με μια τιμή στο θεό. Όλοι θα κοιτάμε τους ευκατάστατους να μοστράρουν τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και να λέμε κοίτα να δεις πόση άνεση έχει να πληρώνει καύσιμο αντί να το βάζει απλά στην πρίζα.
Μέχρι να γίνει αυτό θα περάσουν χρόνια και εμείς θα περάσουμε πολλά :)

Ρε παιδιά σε κάποια χρόνια η βενζίνη θα έχει γίνει εξωτικό καύσιμο, πλήρως ανανεώσιμο, παραγμένο από πράσινο υδρογόνο και βιομάζα και με μια τιμή στο θεό. Όλοι θα κοιτάμε τους ευκατάστατους να μοστράρουν τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και να λέμε κοίτα να δεις πόση άνεση έχει να πληρώνει καύσιμο αντί να το βάζει απλά στην πρίζα.
Μέχρι να γίνει αυτό θα περάσουν χρόνια και εμείς θα περάσουμε πολλά :)
Κάτι σαν το βινύλιο δηλαδή; Με βάζεις σε πειρασμό...

• Haha
  • Like
Reactions: Tzimisce and vlad66
Κάτι σαν το βινύλιο δηλαδή; Με βάζεις σε πειρασμό...
Έχω σκοπό να κρατήσω το focus μέχρι τότε...χαχαχαχαχαχα...ένα πρόγραμμα να του περάσω να φτάσει τα 200 άλογα χωρίς περιφερειακά και να ενεργοποιήσω cruise control / hill assist από το μενού (με ένα νέο τιμόνι γιατί το τωρινό δείχνει τα χρόνια του) για να αντέξει σαν δεύτερο (ή τρίτο μόνιμα στο νησί) μέχρι τότε...

Κυλλήνη βρε συ.. το έγραψα στο πόστ #8.223

Κάτω από 300χιλ από πόρτα σε πόρτα.
Μια χαρά απόσταση για ένα καλούτσικο ηλεκτρικό χωρίς στάση.

Τι κάνω στην περίπτωση που φτάσω εκεί νύχτα (όπως τις περισσότερες φορές) και ο μη γένοιτο πρέπει να φύγω πίσω στα καπάκια;;;;
Πολύ ωραία. Ας πάρουμε ένα ID4 καινούριο, όχι και το ποιο efficient αυτοκίνητο, δε βάζω Tesla Model 3 ή ID7 γιατί θα ήταν κλέψιμο. The Mall Athens - Κυλλήνη κάνεις στάση φόρτισης στο Σκλαβενίτη στο Ρίο για 20 λεπτά και φορτίζεις ως το 75%. Στο Σκλαβενίτη φτάνεις με 35% περίπου ακόμα κι αν πηγαίνεις με 140km/h πραγματικά. Φεύγεις μετά και φτάνεις Κυλλήνη με 60%. Αν χρειαστεί να επιστρέψεις άμεσα, στην επιστροφή φορτίζεις για περίπου 15 λεπτά στο ίδιο σημείο και φτάνεις Αθήνα με 10%.
Στην ουσία λοιπόν μιλάμε για μια καθυστέρηση 20 λεπτών στο πήγαινε για να εξασφαλίσεις πως αν γίνει κάτι επείγον θα χρειάζεσαι μόνο 15 λεπτά επιπλέον. Αν δε κάνεις στάση στο πήγαινε, θα φτάσεις με 20% και δε θα σου φτάνει να φτάσεις πάλι στο γρήγορο φορτιστή στο Ρίο, άρα θα χάσεις περισσότερο χρόνο.
Οπότε, για να ολοκληρώσω, δεν υπάρχει πρόβλημα αυτονομίας αν υπάρχει το δίκτυο φόρτισης. Και επειδή το δίκτυο φόρτισης σε 5-10 χρόνια που η ηλεκτροκίνηση θα είναι πιο mainstream θα είναι απείρως πιο πυκνό από τώρα, στη πραγματικότητα δεν υπάρχει και δε θα υπάρχει πρόβλημα αυτονομίας - δεν θα εξυπηρετεί τίποτα περισσότερο να βγει ένα αυτοκίνητο με αυτονομία 800km από το να γλυτώσεις 25-30-40 λεπτά χρόνου. Ε αν είναι τόσο πολύτιμος ο χρόνος σας που δε μπορείτε να χάσετε λίγα λεπτά, θα πάρετε υδρογόνου. Γιατί τα θερμικά θα καταργηθούν και ηλεκτρικά με άπειρη αυτονομία και φόρτιση σε 2-3-5 λεπτά δε θα συμβούν πιθανότατα ποτέ. Θα πάρετε υδρογόνο και θα το πληρώνετε μια περιουσία, η τιμή του kg υδρογόνου από ΑΠΕ θα είναι 2-3 φορές πάνω από τη σημερινή του υδρογόνου από steam reforming.

• Like
Reactions: gkas1973
Η FORD διαβάζει avclub, και ακούει τις ανησυχίες των εραστών της βενζίνης.......

Οδηγούμε το νέο Ford Explorer - Κάνει 600 χιλιόμετρα με μία φόρτιση
Tο πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έκανε το γύρο του κόσμου
Βρισκόμαστε στη Σλοβενία, στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση του ηλεκτρικού Ford Explorer. Ενός οικογενειακού SUV μηδενικών ρύπων, το οποίο ήδη έχει αφήσει το αποτύπωμά του. Διότι μιλάμε για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έκανε το γύρο του κόσμου, ταξιδεύοντας σε 27 χώρες και καλύπτοντας πάνω από 30.000 χλμ..

Σημερινή τιμή 39.700 ευρώ: Ford Electric Explorer EXTENDED RANGE RWD
https://www.autotriti.gr/data/news/...anei-600-xiliometra-me-mia-fortish_264872.asp

• Haha
Πολύ ωραία. Ας πάρουμε ένα ID4 καινούριο, όχι και το ποιο efficient αυτοκίνητο, δε βάζω Tesla Model 3 ή ID7 γιατί θα ήταν κλέψιμο. The Mall Athens - Κυλλήνη κάνεις στάση φόρτισης στο Σκλαβενίτη στο Ρίο για 20 λεπτά και φορτίζεις ως το 75%. Στο Σκλαβενίτη φτάνεις με 35% περίπου ακόμα κι αν πηγαίνεις με 140km/h πραγματικά. Φεύγεις μετά και φτάνεις Κυλλήνη με 60%. Αν χρειαστεί να επιστρέψεις άμεσα, στην επιστροφή φορτίζεις για περίπου 15 λεπτά στο ίδιο σημείο και φτάνεις Αθήνα με 10%.
Στην ουσία λοιπόν μιλάμε για μια καθυστέρηση 20 λεπτών στο πήγαινε για να εξασφαλίσεις πως αν γίνει κάτι επείγον θα χρειάζεσαι μόνο 15 λεπτά επιπλέον. Αν δε κάνεις στάση στο πήγαινε, θα φτάσεις με 20% και δε θα σου φτάνει να φτάσεις πάλι στο γρήγορο φορτιστή στο Ρίο, άρα θα χάσεις περισσότερο χρόνο.
Οπότε, για να ολοκληρώσω, δεν υπάρχει πρόβλημα αυτονομίας αν υπάρχει το δίκτυο φόρτισης. Και επειδή το δίκτυο φόρτισης σε 5-10 χρόνια που η ηλεκτροκίνηση θα είναι πιο mainstream θα είναι απείρως πιο πυκνό από τώρα, στη πραγματικότητα δεν υπάρχει και δε θα υπάρχει πρόβλημα αυτονομίας - δεν θα εξυπηρετεί τίποτα περισσότερο να βγει ένα αυτοκίνητο με αυτονομία 800km από το να γλυτώσεις 25-30-40 λεπτά χρόνου. Ε αν είναι τόσο πολύτιμος ο χρόνος σας που δε μπορείτε να χάσετε λίγα λεπτά, θα πάρετε υδρογόνου. Γιατί τα θερμικά θα καταργηθούν και ηλεκτρικά με άπειρη αυτονομία και φόρτιση σε 2-3-5 λεπτά δε θα συμβούν πιθανότατα ποτέ. Θα πάρετε υδρογόνο και θα το πληρώνετε μια περιουσία, η τιμή του kg υδρογόνου από ΑΠΕ θα είναι 2-3 φορές πάνω από τη σημερινή του υδρογόνου από steam reforming.
Αυτοκίνητο με ταμπούρο πίσω δεν αγοράζω ξανά....
Βρες μοντέλο με δίσκους σε όλους τους τροχούς και κάνε τα μαθ ξανά...
:LOL:

• Like
  • Haha
Reactions: donk and karajim80
Αυτοκίνητο με ταμπούρο πίσω δεν αγοράζω ξανά....
Βρες μοντέλο με δίσκους σε όλους τους τροχούς και κάνε τα μαθ ξανά...
:LOL:
Αυτό μόνο για ψυχολογικούς λόγους. Στα ηλεκτρικά ούτε δίσκοι μπροστά χρειάζονται που λέει ο λόγος. Το πιθανότερο να μην αλλάξεις ποτέ τακάκια !!!

Αυτό μόνο για ψυχολογικούς λόγους. Στα ηλεκτρικά ούτε δίσκοι μπροστά χρειάζονται που λέει ο λόγος. Το πιθανότερο να μην αλλάξεις ποτέ τακάκια !!!
πολύ σωστά.. αλλά να βλέπω φρένα από την αυγή της αυτοκίνησης, κάπως μου φαίνεται.... :ROFLMAO: