Αυτοκινητιστικά νέα

Ο σκοπός που τα αγοράζουμε είναι για να έχουμε τσάμπα ενέργεια από τον ήλιο. Εγώ πχ γι' αυτό τα αγόρασα. Όσο φθηνότερα τόσο καλύτερα. Αν χρειάστηκε να θυσιαστούν 10 παρθένες σε κάποιο χωριό της Κίνας για να τα πάρω εγώ στο 1/5 απ' ότι θα τα αγόραζα από Γερμανία, λίγο με ενδιαφέρει. Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι το κάνουμε για το καλό του περιβάλλοντος;

Η Κίνα ήταν πίσω σε όλα, το κινέζικο ήταν συνώνυμο με το σκάρτο, και τώρα είναι πρώτη σε όλες τις τεχνολογίες αιχμής. Μόνο στους επεξεργαστές δεν είναι πρώτη αλλά δε θα αργήσει κι αυτή η στιγμή. Αν το κατάφεραν με "επιδοτήσεις", μαγκιά τους. Αν το κατάφεραν ρυπαίνοντας, ποιοι είμαστε εμείς να τους κουνήσουμε το δάχτυλο που ρυπαίναμε τα προηγούμενα 200 χρόνια της βιομηχανικής επανάστασης;

Δεν αισθάνομαι το Γερμανό εταίρο, όπως δε με βοήθησε κι αυτός στη δύσκολη ώρα έτσι κι εγώ ούτε που με νοιάζει αν καταρρεύσει η αυτοκινητοβιομηχανία τους. Κι ας έχω Γερμανικό VW.
Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα λοιπόν. ΟΚ.

Ο μεγαλύτερος εμπορικός μας εταίρος είναι η ΕΕ. Μεγαλύτερος εισαγωγέας οπωροκηπευτικών, μεγαλύτερος εξαγωγέας τουριστικού συναλλάγματος κλπ. Επίσης τα Κοινοτικά κονδύλια με τα οποία αγοράστηκε πχ. το ηλεκτρικό λεωφορείο που οδηγείς, ο Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ που κυκλοφορείς και πολλά άλλα δεν έπεσαν απο τον ουρανό, είναι απο τους φόρους που πληρώνουν οι πλούσιοι Βορειοευρωπαίοι. Αν φτωχύνουν αυτοί μάντεψε τι θα γίνουν τα κονδύλια αυτά. Και μη μου πεις ότι η εργατική τάξη δεν ωφελείται απο δημόσια έργα...

Σε ποιον τα λές; Εγώ τι είμαι;

Έλεος...

Κινέζικα κινητά, κινέζικα φωτοβολταικά, κινέζικα αυτοκίνητα στο κοντινό μέλλον. Επι τη ευκαιρία, στην Κίνα φτωχός θεωρείται όποιος κερδίζει κάτω απο 339 δολλάρια το χρόνο. Έτσι, πληροφοριακά...
προτιμώ να συνεχίσουμε την κουβέντα από κοντά, με άφθονη μπύρα και μπόλικο μεζέ γιατί η φτώχεια θέλει καλοπέραση... ;) :LOL:

Συμφωνώ με τον @athlon6401. Η ΕΕ αντί να κοιτάξει να ασχοληθεί με την εγχώρια βιομηχανία ασχολείται με σκ@τ@. Πχ αυτή η βλακεία με τα κολλημένα καπάκια στα αναψυκτικά είναι ΤΟΣΟ σημαντική; Πιο σημαντική από το γεγονός που συζητάμε;

Πάνε και κάνουν ΈΝΑ σωρό χαζομάρες όταν ξέρουν πολύ καλά ότι ο "απέναντι" δεν έχει τέτοιες οικολογικές και οικονομικές ανησυχίες. Γράφτηκε ότι η κρατική βοήθεια καταστρατηγεί το ελεύθερο εμπόριο. Λέτε ότι οι Κινέζοι να μην το γνωρίζουν; Φυσικά και το γνωρίζουν και γι' αυτό το κάνουν. Για να διαλύσουν τον ανταγωνισμό.

Το είχα γράψει και πριν λίγες εβδομάδες με το αυτοκίνητο της Xiaomi. Το επαναλαμβάνω και τώρα. Το κατασκευάζει η ίδια εταιρία που φτιάχνει τις εκεί Mercedes. Πήραν τεχνογνωσία και τώρα την πουλάνε. Ναι με κρατική επιδότηση. Και φυσικά ο οδηγός θα το αγοράσει όπως αγόρασε τα αντίστοιχα κινητά Xiaomi. Κάποτε ήταν όντως σκουπίδια. Τώρα όχι. Με 200-300€ αγοράζεις κινητάρα. Οι δυνατότητες ΊΔΙΕΣ με τις ναυαρχίδες καθώς τρέχουν το ΊΔΙΟ λειτουργικό και 90% των επιδόσεων σε φωτογραφική κτλ. Κοιτάξτε μια μέρα γύρω σας στο γραφείο ή στην καφετέρια τι κυκλοφορεί.

Το ίδιο θα γίνει και εδώ. Αν δεν παρθούν ΣΟΒΑΡΑ μέτρα και δεν εννοώ πρόστιμα σε λίγα χρόνια θα έχει απομείνει μόνο η Ferrari και η Rolls Royce.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο γείτονας μας δεν νοιάζεται για την δική μας κατσίκα καθόλου εδώ και πολλές δεκαετίες... Και τώρα πρέπει εμείς σαν τελικοί καταναλωτές να σκεφτούμε την δική του?? Την στιγμή που υπάρχουν κι αλλού φθηνότερες κατσίκες? Ας βρουν πρώτα τρόπο αυτοί και μετά εμείς σαν τελικοί καταναλωτές. Αυτοί παράγουν κι εμείς καταναλωνουμε, άρα έχουμε διαφορετικά πράγματα να σκεφτούμε. Εγώ θα σκεφτώ το πορτοφόλι μου κι αυτός το δικό του.

Same Sh1t... Different Day...

Μας έχουν κάνει τα καλαμάκια χάρτινα ένα καφέ θες να πιεις και δεν μπορείς με τα άθλια καλαμάκια.
Τώρα με τα καπάκια κολλημένα πάνω στα κουτιά ότι πιο τραγικό έχουν κάνει.
Την ίδια ώρα όλα αυτά τα σκουπίδια που βάζουν τους νόμους κυκλοφορούν να 5 6 χιλιάδες κυβικά αυτοκίνητα που έχουμε πληρώσει εμείς προφανώς τα οποία βγάζουν καυσαέριο όσο 10 εκατομμύρια καπάκια. Είναι τραγικά σκουπίδια όλοι αυτοί οι Ευρωπαίοι χαρτογιακαδες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και το μόνο που ξέρουν είναι να ταλαιπωρούν το κόσμο και να τον κατακλεβουν μόνιμα με τους δασμούς και τους φόρους.

Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Tα κολλημενα καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια
Μετράμε μεχρι στιγμής
ένα κινητό που πήρε νερό μεσα στην τσάντα, έγγραφα βρεγμένα στην τσάντα. με το μπουκαλάκι νερού στραβοβιδωμένο.
και 5-6 πλημύρες το ψυγειο που έχουμε βαλει στραβοβιδωμενα τα καπακια και το μπουκαλι να αδειαζει μέσα στο ψυγείο.
να μην αναφέρω ότι δεν μπορούν να ανοίξουν τα μπουκάλια (ο πατέρας μου το πεταξε περα απο τα νεύρα του) οι ηλικιωμένοι και τα παιδάκια, θα βρεθουν άνθρωποι που θα πεθάνουν απο δίψα.... νερό το πιο απλό πραγμα.
Θα έβαζα κλεισμένους σε κελί όσους ψηφισαν αυτες τις εξυπνάδες, με τα μπουκαλάκια να μη μπορουν να τα ανοιξουν μέχρι να βάλουν μυαλό...... υπάρχουν όρια στις βλακείες και τα έχουν ξεπεράσει.....

Μας έχουν κάνει τα καλαμάκια χάρτινα ένα καφέ θες να πιεις και δεν μπορείς με τα άθλια καλαμάκια.
Ευτυχώς συνήλθαν. Ακόμα και στον Γρηγόρη δίνουν πλέον πλαστικά.
Νικάμε αδέρφια 😃👍

Tα κολλημενα καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια
Μετράμε μεχρι στιγμής
ένα κινητό που πήρε νερό μεσα στην τσάντα, έγγραφα βρεγμένα στην τσάντα. με το μπουκαλάκι νερού στραβοβιδωμένο.
και 5-6 πλημύρες το ψυγειο που έχουμε βαλει στραβοβιδωμενα τα καπακια και το μπουκαλι να αδειαζει μέσα στο ψυγείο.
να μην αναφέρω ότι δεν μπορούν να ανοίξουν τα μπουκάλια (ο πατέρας μου το πεταξε περα απο τα νεύρα του) οι ηλικιωμένοι και τα παιδάκια, θα βρεθουν άνθρωποι που θα πεθάνουν απο δίψα.... νερό το πιο απλό πραγμα.
Θα έβαζα κλεισμένους σε κελί όσους ψηφισαν αυτες τις εξυπνάδες, με τα μπουκαλάκια να μη μπορουν να τα ανοιξουν μέχρι να βάλουν μυαλό...... υπάρχουν όρια στις βλακείες και τα έχουν ξεπεράσει.....
Τωρα που το λες οντως. Με φωνάζει προχθές η μάνα μου 80+ χρονών, έλα να ανοίξεις την πορτοκαλάδα!!! Χωρίς πλάκα δυσκολεύτηκα κι εγώ. Εβαλα αρκετή δύναμη.

Τωρα που το λες οντως. Με φωνάζει προχθές η μάνα μου 80+ χρονών, έλα να ανοίξεις την πορτοκαλάδα!!! Χωρίς πλάκα δυσκολεύτηκα κι εγώ. Εβαλα αρκετή δύναμη.
Χαλάμε το νήμα.
Αλλά ας πούμε οι αναπτήρες. πρέπει να χρειάζονται δυναμη τα κουμπια τους να μη μπορει ενα τετραχρονο παιδακι να τους πατήσει. Λογικό προσυπογράφω.
Δοκιμασε κανεις τι δύναμη χρειάζεται να ανοιξει κάποιος τα νεα μπουκάλια; Που παραμορφωνονται καθως τα σφίγγεις με το άλλο χέρι;
Σαν να ζούμε σε εποχές που κυριαρχεί η ηλιθιότητα μέχρι και στους επιστήμονες, στις επιτροπές, σε κάθε έκφανση.

Δεν ειναι να μεγαλοποιούμε ένα θέμα αλλά, ποιος θα ανοίξει το μπουκάλι σε κάποιον που έχει βελόνα με ορο στο χερι του στο νοσοκομείο και δεν μπορει να σφιξει, σε εναν ηλικιωμενο με αρθριτικα, σε ένα τριχρονο παιδακι που διψάει σε ένα δωμάτιο σε ένα αυτοκινητο.

θα έχουμε μαζι πενσες και σφιγκτήρες ταναλιες και ροποκλειδα να ανοιξουμε ένα μπουκαλάκι νερό;
Και φυσικά το μπουκαλι καταστρέφεται πολλοι άνθρωποι ξαναγεμιζαν τα μπουκάλια τώρα πάει για πεταμα με την πρώτη το μέτρο αυτό είμαι σιγουρος επιβαρύνει το περιβάλλον και όλη την ρυπανση.

ρε τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει?????!!!???? ΑΑΑΑΑΑΑΑ ναι αυτο
1720780452818.png
χαχαχαχα. Ο μύθος λέει ότι όλα αυτά είναι εξελίξεις του MATRIX για να παίζουν οι πράκτορες στα ρεπό τους!!!! χαχαχαχα

• Like
Reactions: karajim80
Όσο αφορά την ασύρματη φόρτιση, κάπου αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να δίνει έως περίπου 35KW ασύρματα σε έναν δέκτη / αμάξι.

Ακούγεται υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό, τεχνικά μιλώντας.

Για το κόστος δεν συζητάμε καν.. λίγο πάνω από το μύριο ανά χιλιόμετρο.

Για το κόστος δεν συζητάμε καν.. λίγο πάνω από το μύριο ανά χιλιόμετρο.
Στην Ελλάδα τόσο κοστίζει ένας Αυτοκινητόδρομος, οπότε μιλάμε για διπλασιασμό του κόστους. Αλλά αν υπάρξει κέρδος απο την φόρτιση EV ίσως να μην είναι τόσο εξωφρενικό όσο ακούγεται.

Δεν υπάρχει ανάγκη για φόρτιση στο δρόμο. 20 λεπτά στάση κάθε 300km. Είναι κάτι που ήδη συμβαίνει και θα γίνει καλύτερο στο μέλλον. Δε θα πληρώσει κανείς δισεκατομμύρια για δρόμους φόρτισης για να μη κάνεις 20 λεπτά στάση.

• Like
Reactions: avpap
Ρε παιδιά, προφανώς αν/όταν γίνει γενικευμένη η χρήση τέτοιων τεχνολογιών το κόστος θα είναι τελείως διαφορετικό από το τωρινό. Είναι αρκετά χρόνια που έχει προταθεί αυτό και είναι πολύ καλή ιδέα. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι με ευρεία χρήση του θα μπορούν οι μπαταρίες να γίνουν κατά πολύ μικρότερες (με ό,τι αυτό σημαίνει σε κόστος, βάρος, και επικινδυνότητα).

Αν γίνει πραγματικότητα αυτό, τότε game over. Θα έχει λυθεί το μεγαλύτερο και ανυπέρβλητο μέχρι στιγμής πρόβλημα των ηλεκτρικών.

Δεν υπάρχει ανάγκη για φόρτιση στο δρόμο. 20 λεπτά στάση κάθε 300km. Είναι κάτι που ήδη συμβαίνει και θα γίνει καλύτερο στο μέλλον. Δε θα πληρώσει κανείς δισεκατομμύρια για δρόμους φόρτισης για να μη κάνεις 20 λεπτά στάση.

Η ιδέα είναι περισσότερο να βοηθήσει αυτούς που δεν μπορούν να φορτίσουν στα σπίτια τους.

Αλλά διατηρώ πάρα πολλές επιφυλάξεις για το αν θα φτάσει ποτέ να είναι οικονομικά βιώσιμο.

• Like
Reactions: avpap
Η ηλεκτροκίνηση δεν φαίνεται να έχει μέλλον και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μόνο μικρό δεν είναι και οι πρώτες ύλες για τις μπαταρίες δυστυχώς περιορισμένες και ανήκουν σε λίγους.
Η μόνη βιώσιμη λύση σε καύσιμο είναι το υδρογόνο με μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον,φυσικές πηγές του στοιχείου στο έδαφος και μπορούν εύκολα να το έχουν όλοι.

Sent from my iPhone 15 Pro using Tapatalk

• Like
Reactions: trav