Αυτοκινητιστικά νέα

Λογικό το νούμερο. Άλλο τι μας φαίνεται με το μάτι και άλλο τι λένε τα νούμερα.
Μην κρίνετε από τα Βόρεια/Νότια προαστια. Για βγείτε λίγο έξω από τον Ν.Αττικής. Η παλιατζούρα ζει και βασιλεύει.

και μάλιστα εδώ βλέπουμε τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Αν συνυπολογίζουμε τις παλιατζούρες, άστα

εκτός και αν κάνω λάθος, με έναν πρόχειρο υπολογισμό το 2024 οι πωλήσεις ηλεκτρικών αντιπροσωπεύουν μόλις το 3.1% σε σύνολο 137 χιλ

Άρα το 1/20 που έγραψα είναι και ουτοπικό. Χαρίζει η ομάδα! 😀
Όταν στα καινούργια είναι το 3.1%, σε αυτά που κυκλοφορούν δεν είναι ούτε το 0.3%.

• Like
Reactions: trav
εκτός και αν κάνω λάθος, με έναν πρόχειρο υπολογισμό το 2024 οι πωλήσεις ηλεκτρικών αντιπροσωπεύουν μόλις το 3.1% σε σύνολο 137 χιλ

https://www.autotriti.gr/data/newcars/bestseller/montela/2024.asp
Κάνεις λάθος.

Greece: 8,707 EVs sold in 2024, +36.5% YoY growth, 6.35% EV market share. Steady upward trend.

Greece, after a huge 2023 (+125.6%), kept growing this year and moving the EV market share from 4.7%→6.35%.

Γιατί στην λίστα πωλήσεων δεν διαχωριζει κάποια μοντέλα με την έκδοση κινητήρα.

• Like
Reactions: avpap
Κάνεις λάθος.

Γιατί στην λίστα πωλήσεων δεν διαχωριζει κάποια μοντέλα με την έκδοση κινητήρα.

έφερα τη λίστα στο excel και ξεχώρισα ένα προς ένα τα αμιγώς ηλεκτρικά.
Και αν έχει ξεφύγει κάποιο το πολύ να αλλάξει κάποιο δεκαδικό.
Αν θέλεις μπορείς να το επαληθεύσεις

έφερα τη λίστα στο excel και ξεχώρισα ένα προς ένα τα αμιγώς ηλεκτρικά.
Και αν έχει ξεφύγει κάποιο το πολύ να αλλάξει κάποιο δεκαδικό.
Αν θέλεις μπορείς να το επαληθεύσεις
1 δεκαδικό δεν είναι 4000 αυτοκίνητα που σου ξέφυγαν...

Το άρθρο λέει ότι τα στοιχεία είναι από την ΕΛΣΤΑΤ, αυτήν αμφισβητείς;

Εκτιμήσεις ότι η βενζίνη θα ακριβύνει από 23 έως 39 λεπτά ανά λίτρο από το 2027 λόγω της νομοθεσίας των εκπομπών:

Αστεία αύξηση όταν τα 2/3 στην χώρα μας είναι φόροι......Τι βρεγμένοι τι μούσκεμα.. Στην κυριολεξία.

Παει, χαθηκε η μπαλα! Θα χρυσοπληρωνουμε πρασινη ενεργεια και η Ευρωπη θα ψηνεται ολο και περισσοτερο τα καλοκαιρια. Μαλλον αντιστροφα λειτουργει η πρασινη ενεργεια! Οσο αναπτυσεται τοσο αναβαινουν οι θερμοκρασιες και αλλο τοσο αδειαζει η τσεπη μας (μαλλον αυτο ειναι το ζητουμενο απο τας Ευρωπας. Τσαμπα σκοτωσαν και τα πλαστικα καλαμακια.:mad: Οτι και να κανουν δεν υπαρχει γυρισμος. Ο πλανητης μακροπροθεσμα παντα θα περνα περιοδους θερμανσης και ψηξης διαδοχικα.

σου ζήτησα να μου αποδείξεις το αντίθετο, αφού σε βλέπω τόσο σίγουρο. Κάνε τον πίνακα paste σε ένα excel και δείξε μου πως προκύπτουν τα 8707 αμιγώς ηλεκτρικά

σου ζήτησα να μου αποδείξεις το αντίθετο, αφού σε βλέπω τόσο σίγουρο. Κάνε τον πίνακα paste σε ένα excel και δείξε μου πως προκύπτουν τα 8707 αμιγώς ηλεκτρικά
Για αρχή αμφισβητώ την λίστα. Για να λείπουν 4000 αυτοκίνητα έχουν συμπεριλάβει από λάθος πολλά ως ένα μοντέλο και ας έχει άλλη τεχνολογία.

Όλες οι πηγές αναφέρουν 8707.

evstats ελλαδα

6.35% το 2024. Ραγδαια αυξηση την οποια βλεπετε και μονοι σας στον πινακα. 8707 ειναι το σωστο νουμερο συνολικων πωλησεων bev

1751623463105.png

Απορώ πως γίνεται ακόμα και το φθηνότερο φασόν Ι.Χ να έχει πλέον σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης για αποφυγή σύγκρουσης, και όχι τα λεωφορεία που μεταφέρουν κόσμο. Απίστευτο.

Πιθανολογώ ότι παίζει ρόλο η φύση του οχήματος;
Άλλο να φρενάρει απότομα ένα αυτοκίνητο με 4 καθισμένους δεμένους με ζώνες, άλλο να έρθουν δύο ντουζίνες γιαγιάδες αγκαλιά στον οδηγό.
Ο @vlad66 θα ξέρει μάλλον καλύτερα. :)

Απορώ πως γίνεται ακόμα και το φθηνότερο φασόν Ι.Χ να έχει πλέον σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης για αποφυγή σύγκρουσης, και όχι τα λεωφορεία που μεταφέρουν κόσμο. Απίστευτο.
Μου αρέσει που ρωτάς μη ξέροντας τα λεωφορεία που κυκλοφορούν , την ηλικία τους και την 100% ελλιπή συντήρηση! Εχω την εντύπωση ότι ούτε τα μπαταριοκίνητα έχουν τέτοιο. Για έκει ναι να αναρωτηθείς. Αλλά αυτά αποτελούν το 5% του στόλου και ΑΝ