Αυτοκινητιστικά νέα

εκτός και αν κάνω λάθος, με έναν πρόχειρο υπολογισμό το 2024 οι πωλήσεις ηλεκτρικών αντιπροσωπεύουν μόλις το 3.1% σε σύνολο 137 χιλ

https://www.autotriti.gr/data/newcars/bestseller/montela/2024.asp
εκανες λαθος στους υπολογισμους. Ισως δεν αναγνωρισες ολα τα ηλεκτρικα. Εκατσα και ειδα και εγω την λιστα 1 προς 1 τα μοντελα και εκανα αθροισμα. Δεν εφτασα καν στο τελος της λιστα και εχω φτασει στα 6821. Επομενως το 8707 ειναι οντως το σωστο νουμερο.

• Like
Reactions: songless_bird
Απορώ πως γίνεται ακόμα και το φθηνότερο φασόν Ι.Χ να έχει πλέον σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης για αποφυγή σύγκρουσης, και όχι τα λεωφορεία που μεταφέρουν κόσμο. Απίστευτο.

μόλις είδα την είδηση..
της κοινοπραξίας και τα 2 οχήματα
(των ιδιωτικών ΚΤΕΛ δλδ και όχι της δημόσιας Ο.ΣΥ. ΑΕ)

Αν ο Ζότα οδηγούσε κανένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο (Porsche Taycan, Tesla Model S Plaid) και έπαιρνε φωτιά μετά από τη σύγκρουση, θα μας τα ζαλίζανε για βδομάδες για το πόσο επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρικά. Τώρα που είναι Λαμποργκίνι, απλώς είναι άλλη μια μέρα στη δουλειά.

Μου αρέσει που ρωτάς μη ξέροντας τα λεωφορεία που κυκλοφορούν , την ηλικία τους και την 100% ελλιπή συντήρηση! Εχω την εντύπωση ότι ούτε τα μπαταριοκίνητα έχουν τέτοιο. Για έκει ναι να αναρωτηθείς. Αλλά αυτά αποτελούν το 5% του στόλου και ΑΝ

τώρα είδα το πόστ σου..

όπως έγραψα πιο πάνω, τα Λ/Φ ήταν της κοινοπραξίας και ολοκαίνουργια!
Diesel φυσικά.

ναι, ούτε τα ηλεκτρικά έχουν σύστημα "αυτόματου/αυτόνομου" φρεναρίσματος.. μόνο "ΜΠΙΠ"

κατά την γνώμη μου (αν δεν υπάρχει "δόλος" από την πλευρά του οδηγού) , η σύγκρουση έγινε λόγω υπερβολικής κόπωσης.

αν εμάς στην ΔΕΚΟ μας βγάζουν το λάδι στα δρομολόγια μία φορά, εκεί τους το βγάζουν δέκα.

περισσότερα δεν μπορώ να γράψω για ευνόητους λόγους.....

• Like
Reactions: karajim80
Πιλοτικά σήμερα θα είναι 24ωρες οι γραμμές του μετρό 2&3, το τραμ καθώς και κάποιες γραμμές λεωφορείων. Πιλοτικά για να δουν πως θα το υποδεχθεί το κοινό.

Εγώ είμαι υπέρ! Να μπορείς να επιστρέψεις στο σπίτι χωρίς να σκέφτεσαι αν θα προλάβεις το τελευταίο δρομολόγιο, οικονομικά, με ασφάλεια, και ας έχεις πιει τον Βόσπορο.

Υ.Γ. Και για να προλάβω τυχόν εργασιακά θέματα που έχουν να κάνουν και με την προηγούμενη σύγκρουση των δύο λεωφορείων όπως ακούγεται, εννοείται ότι το ένα δεν πρέπει να αποκλείει το άλλο.

Από την μια μεριά εξυπηρετικό το μέτρο, από την άλλη δεν θα ήθελα να ήμουν οδηγός λεωφορείου μεταμεσονύκτια και να μπαίνουν όλοι οι μεθυσμένοι με απρόβλεπτες συνέπειες (φωνές, κάνα μαχαίρι κλπ)

• Like
Reactions: vlad66
Αν ο Ζότα οδηγούσε κανένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο (Porsche Taycan, Tesla Model S Plaid) και έπαιρνε φωτιά μετά από τη σύγκρουση, θα μας τα ζαλίζανε για βδομάδες για το πόσο επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρικά. Τώρα που είναι Λαμποργκίνι, απλώς είναι άλλη μια μέρα στη δουλειά.
Έτσι νομίζεις. Και εσύ μας έχεις ζαλίσει με τα κουρδιστά. Ο καθένας με ότι του αρέσει. Γίνεσαι εριστικός.

για εισιτήρια τέτοια ώρα, ούτε λόγος......

Και το tap2ride τι το έχουμε; Το ξέρεις ότι αυξήθηκε ο αριθμός επικύρωσης εισιτηρίων με την ευκολία αυτή.

Και το tap2ride τι το έχουμε; Το ξέρεις ότι αυξήθηκε ο αριθμός επικύρωσης εισιτηρίων με την ευκολία αυτή.

μακάρι....

μια μέρα είμαστε μερικοί συνάδερφοι σαν επιβάτες στο Λ/Φ κοντά στον συνάδερφο οδηγό για να μας πάει σε κεντρική πλατεία του Πειραιά να πιάσουμε δουλειά...

ένας από τους συναδέρφους είχε την κάρτα της τράπεζας στην τσέπη του πουκαμίσου.. πλησιάζει ανυποψίαστος το ακυρωτικό της μπροστινής πόρτας και ακούμε ένα "μπλινκ" με την οθόνη του ακυρωτικού να γράφει "η συναλλαγή σας ολοκληρώθηκε"

του τράβηξε το ευρώπουλο από τον λογαριασμό του στο φτερό! :LOL:

καντίλια κέρατα αυτός με τους υπόλοιπους να έχουμε σκάσει στα γέλια.....

Καταπληκτικό. Κατέβηκα το Πάσχα Αθήνα και ρωτούσα που μπορώ να αγοράσω εισιτήριο για αστικό και μου είπαν ότι αν έχεις κάρτα Visa απλά την χρησιμοποιείς σαν εισιτήριο ακόμη και ως εναιαιο στο μετρό. Μου έλυσε τα χέρια.

• Like
Reactions: avpap and vlad66
Στο Λονδίνο σε προειδοποιούν σχετικά, να μην έχεις την κάρτα διαδρομών μαζί με την πιστωτική γιατί χρεώνεται!

Έτσι νομίζεις. Και εσύ μας έχεις ζαλίσει με τα κουρδιστά. Ο καθένας με ότι του αρέσει. Γίνεσαι εριστικός.
Κύριοι, παρακαλώ, λίγη ψυχραιμία.

Επειδή βλέπω από τη κουβέντα να παρελαύνουν ηλεκτρικά και μη δεκάδων χιλιάδων ευρώ και εκτός πραγματικότητας για το μέσο Έλληνα, βάζω την εικονα ως υπενθύμιση.
Μπράβο στους έχοντες early adopters, εγώ εμαθα το μάθημα μου όταν πήρα cd recorder 2X 420 ευρω :)

Attachments

• FB_IMG_1751800133286.jpg
    FB_IMG_1751800133286.jpg
    54.5 KB · Views: 43
Τι άσχετο σχόλιο ήταν αυτό;

Αυτά τα γράφει ένας τύπος στο internet. Δε θα πω όνομα αλλά είναι από τους γελοιωδέστερους Youtubers. Μούσι και βραχνή φωνή. Πχ μην αγοράσεις σπίτι, εγώ δεν έχω καμία ιδιοκτησία και λοιπά επικίνδυνα.

Αυτό που έγραψε ισχύει μόνο για πράγματα που έχουν μεγάλη υποτίμηση όπως τα supercars. Το καθημερινό αυτοκίνητο που έχουμε είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ. Πως θα πας στη δουλειά σου ή θα μετακινηθείς; Με το Μετρό ή τα ανύπαρκτα ΜΜΜ; Ή μήπως οι άλλες χώρες είναι ροζ συννεφάκια και πάνε πετώντας στις δουλειές τους; Στην επαρχία που μένω ακόμη χειρότερα γιατί η κρίση έφερε οριζόντιο πετσόκομμα στα ΚΤΕΛ.

Τα αυτοκίνητα όπως οι Ferrari και οι Rolls Royce που είναι πολυτελή οχήματα χάνουν πολύ μεγαλύτερη αξία σε σχέση με τα δικά μας. Εκεί όντως είναι βλακεία να δώσεις 500000€ για μια Phantom η οποία μέσα σε ένα χρόνο θα κοστίζει τα μισά και σε λίγα χρόνια το 1/10 χωρίς να σου έχει δώσει ούτε ένα €€€ πίσω. Δεν είναι καθημερινά αυτοκίνητα αλλά αυτό που λένε έξω "weekend cars". Κανένας δεν οδηγάει τέτοιο αυτοκίνητο καθημερινά λόγω του υπερυψηλού κόστους συντήρησης.

για 80Κ λέει... και έχει δίκιο

έχει λογική να δώσει κάποιος 80Κ για αυτοκίνητο "εργαλείο" ;;;

Η χώρα μας δεν είναι σημείο αναφοράς. Αν είδες γράφει $$$ που σημαίνει ότι το πήρε έτοιμο από κάποιο άλλο site. Σε άλλες χώρες τόσο κοστίζουν τα κανονικά αυτοκίνητα.

Δες εδώ τι πουλάει στην Αμερική μιας που είναι αμερικάνικο το meme.

Εκεί το RAV4 θεωρείται ΜΙΚΡΟ.

για 80Κ λέει... και έχει δίκιο

έχει λογική να δώσει κάποιος 80Κ για αυτοκίνητο "εργαλείο" ;;;

Ρε παιδιά, ο καθένας επιλέγει με βάσει τις ανάγκες του και τις οικονομικές του δυνατότητες. Το αμάξι δεν είναι ξερά μόνο εργαλείο/μέσο μετακίνησης, είναι και κάτι που σου προκαλεί συναισθήματα.
Και αν καλομαθει κάποιος σε πιο premium αυτοκίνητα, δύσκολα γυρνάει σε mass market μοντέλα.