Αυτοκινητιστικά νέα

VTS με 177 άλογα αν δεν ήταν κανένα με μετατροπή σε turbo, δύσκολα... .

To Corsa θα το αφήσω χωρίς σχόλιο αλλά το Punto μετά τη στροφή δεν σου έδινε χαμόγελο;
Δίλιτρο Turbo ήταν το Citroen. Εννοούσα C4 ξέχασα να το γράψω. Το είχα δώσει και στην σύζυγο και το οδηγούσε αυτή και είχα πάρει άλλο αμάξι παράλληλα τότε.
Αυτό εδω ήταν το Citroen

Το Punto επειδή ήταν παλιά δεν το θυμάμαι καλά, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι χάλασε η τουρμπίνα κλασικά σε όλα τα Punto Gt χάλαγε. Προφανώς είχα χαρεί, αλλά ήταν το πρώτο μου αμάξι, ότι και αν είχα παρει τότε θα χαιρόμουν!!

Δίλιτρο Turbo ήταν το Citroen. Εννοούσα C4 ξέχασα να το γράψω. Το είχα δώσει και στην σύζυγο και το οδηγούσε αυτή και είχα πάρει άλλο αμάξι παράλληλα τότε.
Αυτό εδω ήταν το Citroen

Το Punto επειδή ήταν παλιά δεν το θυμάμαι καλά, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι χάλασε η τουρμπίνα κλασικά σε όλα τα Punto Gt χάλαγε. Προφανώς είχα χαρεί, αλλά ήταν το πρώτο μου αμάξι, ότι και αν είχα παρει τότε θα χαιρόμουν!!

E, μα είπες VTS και το καμπανάκι αυτόματα χτύπησε σε τόνο Saxo. :ROFLMAO:
Είπα κι εγώ... . Το C4 δεν ήταν ποτέ driver's car.

Τέλος πάντων. Από αυτά που γράφεις, καταλαβαίνω - και με δεδομένες τις διαθέσιμες επιλογές τότε - ότι εσύ δεν ήσουν φτιαγμένος για driver's cars, αλλά για κάτι τύπου tesla. Κανένα πρόβλημα και θεμιττό αυτό και σήμερα βρήκες αυτό που σου ταιριάζει. Απλώς με την οδηγική ευχαρίστηση και τον πραγματικό οδηγό, έχει διαφορά...

Υ.Γ. για να μην παρεξηγηθώ. Ο όρος πραγματικός οδηγός αναφέρεται όπως προκύπτει μέσα από τα χρονικά της αυτοκίνησης.

E, μα είπες VTS και το καμπανάκι αυτόματα χτύπησε σε τόνο Saxo. :ROFLMAO:
Είπα κι εγώ... . Το C4 δεν ήταν ποτέ driver's car.

Τέλος πάντων. Από αυτά που γράφεις, καταλαβαίνω - και με δεδομένες τις διαθέσιμες επιλογές τότε - ότι εσύ δεν ήσουν φτιαγμένος για driver's cars, αλλά για κάτι τύπου tesla. Κανένα πρόβλημα και θεμιττό αυτό και σήμερα βρήκες αυτό που σου ταιριάζει. Απλώς με την οδηγική ευχαρίστηση και τον πραγματικό οδηγό, έχει διαφορά...

Υ.Γ. για να μην παρεξηγηθώ. Ο όρος πραγματικός οδηγός αναφέρεται όπως προκύπτει μέσα από τα χρονικά της αυτοκίνησης.
Ναι βρήκα επιτέλους αυτό που μου ταιριάζει και κλείσαμε και για δεύτερο αμάξι πάλι Tesla το model 3 αυτή την φορά, αλλά την φτηνή έκδοση για την σύζυγο….ημουν στο Τσακ να πάρουμε το Omoda 5, αλλά πάλι σε Tesla καταλήξαμε…στο τέλος έκανα πίσω να πάρω το Κινέζικο….φοβηθηκα λίγο, ειδικά αν μου έβγαζε και τίποτα θέματα και ποιος άκουγε την σύζυγο που αυτή θα το οδηγεί!!

Ναι βρήκα επιτέλους αυτό που μου ταιριάζει και κλείσαμε και για δεύτερο αμάξι πάλι Tesla το model 3 αυτή την φορά, αλλά την φτηνή έκδοση για την σύζυγο….ημουν στο Τσακ να πάρουμε το Omoda 5, αλλά πάλι σε Tesla καταλήξαμε…στο τέλος έκανα πίσω να πάρω το Κινέζικο….φοβηθηκα λίγο, ειδικά αν μου έβγαζε και τίποτα θέματα και ποιος άκουγε την σύζυγο που αυτή θα το οδηγεί!!

Και πολύ καλά έκανες και έκλεισες δεύτερο tesla και πολύ καλά έκανες και αμφιταλαντεύτηκες με το κινέζικο αλλά κατέληξες στο tesla. Στην αγορά είναι όλα θέμα ψυχολογίας. Από τη στιγμή που επέλεξες κάτι που ήξερες και εμπιστεύεσαι και δεν ήταν επιβολή επιλογών άλλου, σε κάθε επόμενο πρόβλημα που θα παρουσιάσει η νέα σου αγορά, οι δεύτερες σκέψεις θα είναι λιγότερες, ακριβώς γιατί θα έχεις την σκέψη ότι εσύ έκανες την τελική επιλογή.
Εάν είχες επιλέξει το κινέζικο, ακόμα και να παρουσίαζε λιγότερα προβλήματα από το τεσλα, θα μεγεθύνονταν αυτά στο βαθμό που θα επέβαλε η ψυχολογία σου.

Πήρα που λες ένα ζευγάρι ακουστικά που τα είχα στοχεύσει όταν τα προηγούμενα που με ικανοποιούσανε χαλάσανε μέσα στο τρίμηνο. Τα αντικατέστησα εντός εγγύησης με ίδια. Αυτά χαλάσανε στον ενάμισυ χρόνο. Επειδή είχα πετάξει την απόδειξη και δεν θυμόμουν έτσι κι αλιιώς αν ισχύει η διετής εγγύηση ή έχουν ένα έτος εγγύηση (που να ξέρεις τώρα με τα χαζά) έβαλα πλώρη για εκείνα που μου είχανε κάνει κλικ όταν χάλασε το πρώτο ζευγάρι. Ε, τελικά δεν είναι τόσο καλά σε ήχο όσο εκείνα που χαλάγανε.
Έχω δεύτερες σκέψεις; Ναι έχω αλλά αφορούν μόνο στην επιλογή τη δική μου και δεν έχω να κατηγορήσω κανέναν άλλον, να το παίξω θύμα κλπ.

• Like
Reactions: karamela
Και πολύ καλά έκανες και έκλεισες δεύτερο tesla και πολύ καλά έκανες και αμφιταλαντεύτηκες με το κινέζικο αλλά κατέληξες στο tesla. Στην αγορά είναι όλα θέμα ψυχολογίας. Από τη στιγμή που επέλεξες κάτι που ήξερες και εμπιστεύεσαι και δεν ήταν επιβολή επιλογών άλλου, σε κάθε επόμενο πρόβλημα που θα παρουσιάσει η νέα σου αγορά, οι δεύτερες σκέψεις θα είναι λιγότερες, ακριβώς γιατί θα έχεις την σκέψη ότι εσύ έκανες την τελική επιλογή.
Εάν είχες επιλέξει το κινέζικο, ακόμα και να παρουσίαζε λιγότερα προβλήματα από το τεσλα, θα μεγεθύνονταν αυτά στο βαθμό που θα επέβαλε η ψυχολογία σου.

Πήρα που λες ένα ζευγάρι ακουστικά που τα είχα στοχεύσει όταν τα προηγούμενα που με ικανοποιούσανε χαλάσανε μέσα στο τρίμηνο. Τα αντικατέστησα εντός εγγύησης με ίδια. Αυτά χαλάσανε στον ενάμισυ χρόνο. Επειδή είχα πετάξει την απόδειξη και δεν θυμόμουν έτσι κι αλιιώς αν ισχύει η διετής εγγύηση ή έχουν ένα έτος εγγύηση (που να ξέρεις τώρα με τα χαζά) έβαλα πλώρη για εκείνα που μου είχανε κάνει κλικ όταν χάλασε το πρώτο ζευγάρι. Ε, τελικά δεν είναι τόσο καλά σε ήχο όσο εκείνα που χαλάγανε.
Έχω δεύτερες σκέψεις; Ναι έχω αλλά αφορούν μόνο στην επιλογή τη δική μου και δεν έχω να κατηγορήσω κανέναν άλλον, να το παίξω θύμα κλπ.
Αν είναι κάτι φτηνό οκ δεν το ψάχνω πολύ και αν δεν βγει δεν θα σκάσω….αλλα στο αμάξι που θα δώσω 30Κ ε φοβάμαι λίγο να πάω σε κάτι άγνωστο, και αν δεν μου βγει θα σκάσω θα λέω, δεν έπαιρνες αυτό που ξέρεις….βασικα πήγαμε χωρίς πλάκα σε όλες σχεδόν τις αντιπροσωπείες και σε όλες τις Κινέζικες εδώ και 3 μήνες….ηθελα να τα δω όλα από κοντά, έστω για να τα αποκλείσω…τελικά κάναμε ένα τοπ5 επιλογών….υπαρχουν πάρα πολλές επιλογές πλέον, με την έλευση των Κινέζων γίνεται χαμός….χανεται η μπάλα…

Είναι σωστή η ανάλυση σου, έτσι ακριβώς είναι. Η ψυχολογία στις αγορές είναι το Α και το Ω και γενικά επειδή την έχω πατήσει από γνώμες και απόψεις άλλων, δεν ακούω πλέον κανένα, παίρνω αυτό που θέλω εγώ και αν κάτι δεν μου βγει φταίω μόνο εγώ και δεν τα ρίχνω σε άλλους.

Μόνο για το αμάξι τώρα, που το συζήτησα με γνωστούς κλπ. Κάθε ένας είχε και άλλη γνώμη που την θεωρούσε και απόλυτα σωστή…κάπου εκνευρίστηκα.

Αν είναι κάτι φτηνό οκ δεν το ψάχνω πολύ και αν δεν βγει δεν θα σκάσω….αλλα στο αμάξι που θα δώσω 30Κ ε φοβάμαι λίγο να πάω σε κάτι άγνωστο, και αν δεν μου βγει θα σκάσω θα λέω, δεν έπαιρνες αυτό που ξέρεις….βασικα πήγαμε χωρίς πλάκα σε όλες σχεδόν τις αντιπροσωπείες και σε όλες τις Κινέζικες εδώ και 3 μήνες….ηθελα να τα δω όλα από κοντά, έστω για να τα αποκλείσω…τελικά κάναμε ένα τοπ5 επιλογών….υπαρχουν πάρα πολλές επιλογές πλέον, με την έλευση των Κινέζων γίνεται χαμός….χανεται η μπάλα…

Είναι σωστή η ανάλυση σου, έτσι ακριβώς είναι. Η ψυχολογία στις αγορές είναι το Α και το Ω και γενικά επειδή την έχω πατήσει από γνώμες και απόψεις άλλων, δεν ακούω πλέον κανένα, παίρνω αυτό που θέλω εγώ και αν κάτι δεν μου βγει φταίω μόνο εγώ και δεν τα ρίχνω σε άλλους.

Μόνο για το αμάξι τώρα, που το συζήτησα με γνωστούς κλπ. Κάθε ένας είχε και άλλη γνώμη που την θεωρούσε και απόλυτα σωστή…κάπου εκνευρίστηκα.

Κατανοητό. 30Κ δεν τα βρίσκεις στο δρόμο και θες και επιβεβαίωση όσο γίνεται από γνώμες άλλων.

Έτσι για να γελάσεις, το παράδειγμα με τα ακουστικά είναι της τάξης κόστους του δεκάευρου.... :ROFLMAO: Αλλά η ψυχολογία είναι erga omnes.

• Like
Με συγχωρείτε αλλά οδηγική ευχαρίστηση και δημόσιος δρόμος δεν πάνε μαζί. Δε φταίει τίποτα κανείς να διασταυρωθεί με έναν "χομπίστα οδηγό" που βγαίνει με τις πάντες για να δοκιμάσει το καινούριο πρόγραμμα που έβαλε. Υπάρχουν πίστες για να βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του. Οπότε πολύ καλώς και τα mainstream αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο ουδέτερα, οι δημόσιοι δρόμοι είναι για μετακίνηση. Τα υπόλοιπα είναι ειδικού ενδιαφέροντος.

Κατανοητό. 30Κ δεν τα βρίσκεις στο δρόμο και θες και επιβεβαίωση όσο γίνεται από γνώμες άλλων.

Έτσι για να γελάσεις, το παράδειγμα με τα ακουστικά είναι της τάξης κόστους του δεκάευρου.... :ROFLMAO: Αλλά η ψυχολογία είναι erga omnes.
Ζαχάρωνα και εγώ κάτι ψείρες ακουστικά των 50 ευρώ Κινέζικα από AliExpress…6 μήνες τα σκεφτόμουν, την έκανα την κίνηση τελικά….καλα μου έχουν βγει…χαχα

Προφανώς 30Κ δεν είναι λίγα και είναι χρήματα που θα μας λείψουν από κάπου αλλού, απλά πάμε με την λογική ότι το συγκεκριμένο αμάξι θα το κρατήσουμε χρόνια και επειδή το φορτίζει το αμάξι δωρεάν στην δουλειά η σύζυγος, λιγο λίγο θα κάνουμε και μια σχετική απόσβεση. Θα δείξει….μακαρι να μας βγει σαν αγορά…

Εγώ λέω ότι και οι κινέζοι αξίζουν την αμφιταλάντευση, έχουν σοβαρότατες προτάσεις, και επαφίεται κατόπιν στο πόσο τολμηρός είσαι. Για να ανακαλύψεις στη συνέχεια ότι είναι ευχάριστη έκπλκηξη και ότι είναι θέμα χρόνου να εγκαθιδρυθεί στο κοινό υποσυνείδητο η αξία τους.

Σήμερα αναφέρει κανείς τις Hisense ως Κινεζιά; Μπα. Ούτε καν την TCL που έκανε αργότερα ντεμπούτο δεν τη λέει κανείς κινεζιά.

• Like
Με συγχωρείτε αλλά οδηγική ευχαρίστηση και δημόσιος δρόμος δεν πάνε μαζί. Δε φταίει τίποτα κανείς να διασταυρωθεί με έναν "χομπίστα οδηγό" που βγαίνει με τις πάντες για να δοκιμάσει το καινούριο πρόγραμμα που έβαλε. Υπάρχουν πίστες για να βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του. Οπότε πολύ καλώς και τα mainstream αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο ουδέτερα, οι δημόσιοι δρόμοι είναι για μετακίνηση. Τα υπόλοιπα είναι ειδικού ενδιαφέροντος.

Σε συγχωρούμε γιατί δεν έχεις οδηγήσει επάνω στη μπογιά με τη μία ρόδα κρατώντας τροχιά εύκολα τη στιγμή που σου μιλάει το τιμόνι, έχοντας δει πιο πριν ότι δεν έρχεται κανείς από απέναντι στο οπτικό πεδίο της επόμενης πλαγιάς.

Στο μυαλό σου έχεις κάγκουρες. Δεν συζητάμε αυτό.

• Like
Reactions: donk
Εγώ λέω ότι και οι κινέζοι αξίζουν την αμφιταλάντευση, έχουν σοβαρότατες προτάσεις, και επαφίεται κατόπιν στο πόσο τολμηρός είσαι. Για να ανακαλύψεις στη συνέχεια ότι είναι ευχάριστη έκπλκηξη και ότι είναι θέμα χρόνου να εγκαθιδρυθεί στο κοινό υποσυνείδητο η αξία τους.

Σήμερα αναφέρει κανείς τις Hisense ως Κινεζιά; Μπα. Ούτε καν την TCL που έκανε αργότερα ντεμπούτο δεν τη λέει κανείς κινεζιά.
Ο βασικός λόγος που δεν πήγα σε Κινέζικο δεν είναι ότι δεν αξίζουν, το αντίθετο είναι εξαιρετικά VFM…αλλά φοβάμαι τις Ελληνικές αντιπροσωπείες…ποιος ξέρει αν π.χ. Σε 5 χρόνια θα υπάρχουν ακόμα, θα εισάγουν την συγκεκριμένη μάρκα και ότι θα βρίσκεις ανταλλακτικά; Ενώ τι γίνεται με την μεταπωλητική αξία; Με το Tesla έχω λύσει αυτά τα θέματα και ξέρω ότι και να το πουλήσω μετά από χρόνια θα βγάλω κάποια λεφτά, με το Κινέζικο θα πάρω κάτι πίσω ή θα το χαρίσω;

Ο βασικός λόγος που δεν πήγα σε Κινέζικο δεν είναι ότι δεν αξίζουν, το αντίθετο είναι εξαιρετικά VFM…αλλά φοβάμαι τις Ελληνικές αντιπροσωπείες…ποιος ξέρει αν π.χ. Σε 5 χρόνια θα υπάρχουν ακόμα, θα εισάγουν την συγκεκριμένη μάρκα και ότι θα βρίσκεις ανταλλακτικά; Ενώ τι γίνεται με την μεταπωλητική αξία; Με το Tesla έχω λύσει αυτά τα θέματα και ξέρω ότι και να το πουλήσω μετά από χρόνια θα βγάλω κάποια λεφτά, με το Κινέζικο θα πάρω κάτι πίσω ή θα το χαρίσω;

ΟΚ, δεν είμαι στην αγορά του αυτοκινήτου για να ξέρω από μέσα τι παίζει, αλλά αν κρίνω από τη δύναμική των Κινέζων, ξεπερνά οποιαδήποτε Ελληνική πατεντα του τώρα είμαι αύριο δεν είμαι.
Η φάση είναι ο Ελληνας αντιπρόσωπος να σκέφτεται όχι μόνο αν τους θέλει, αλλά αν τον παίρνει να ακολουθήσει την επόμενη κίνησή τους για να μην τους χάσει. Το αυτοκίνητο είναι μεγάλη αγορά, ακόμα παίζει το τοπικό κανάλι πώλησης που το έχει ο αντιπρόσωπος. Αλλιώς θα τα έβλεπες όλα να έχουν την μάρκα και να ακολουθεί το Hellas στην επωνυμία. Δηλαδή με λίγα λόγια να είναι οι ίδιοι εδώ και να είναι υποκατάστημα του κατασκευαστή η αντιπροσωπεία της χώρας.

Το θέμα των επιδόσεων στη σύγχρονη αυτοκίνηση είναι πρακτικά λυμμένο. Όλα σχεδόν τα καινούργια, ειδικά αν μιλάμε για ηλεκτρικά, έχουν επιταγχύνσεις αξιοπρεπέστατες που τα κάνουν ασφαλή για μια -νόμιμη- προσπέραση, ασφαλή για να στρίψουν -με κάτω από το όριο- στην χάλια ελληνική άσφαλτο των ορεινών επαρχιακών δρόμων και να φρενάρουν αξιόπιστα.
Αυτά που σήμερα είναι δεδομένα, μόνο δεδομένα δεν ήταν 15-20 χρόνια πριν που ήταν οκ να έχει 0-100 ένα οικογενειακό αυτοκίνητο 13+ δευτερόλεπτα, που για να κάνει ένα 60-90 για προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο έψηνε καφέ στο αντίθετο ρεύμα ή ευχόταν να σταματήσει όταν πάταγε το φρένο.
Και επίσης όλα τα σημερινά καίνε και λιγότερη βενζίνη και εκπέμπουν λιγότερα καυσαέρια.
Μια φορά είχα μπει στο τριπάκι της μεγάλης μετατροπής (όταν ήμουν μικρός), ήμουν από αυτούς που το έψαχναν τεχνικά και όχι τι έγραφε ο Μπάμπης ο πεταλούδας στο κάθε φόρουμ και το αυτοκίνητο όταν τελείωσε η μετατροπή είχε περίπου 50% βελτίωση στην ιπποδύναμη, έκαιγε λιγότερη βενζίνη και στην επόμενη κάρτα καυσαερίων οι εκπομπές είχαν πέσει σημαντικά - φυσικά το πρώτο που είχα αναβαθμίσει ήταν τα φρένα.
Τότε το κόστος ήταν η βασική δύναμη και όχι ο συνολικός βαθμός απόδοσης. Ναι είχαμε φθηνότερα αυτοκίνητα, αλλά ήταν όπως ήταν. Τώρα βλέπεις το βαθμό βελτιστοποίησης των κινητήριων συνόλων κυρίως λόγω ανάγκης χαμηλών ρύπων.

Γούστα είναι αυτά...
Εσένα τώρα σε φτιάχνει το ηλεκτρικό που δεν ακούγεται, δεν έχει καντράν, δεν έχει λεβιέ φλας (αν κ το έβαλαν τώρα), ενώ σε εμένα όταν ακούω ένα μοτέρ (χωρίς να είναι φτιαγμένο - as is). ;)
Εμένα πάλι δε με φτιάχνει να ακούω κανένα μοτέρ. Το θεωρούσα πάντα ως μειονέκτημα που απλώς το αποδεχόμουν γιατί όλα έτσι ήταν. Όπως δε με φτιάχνει να αλλάζω χειροκίνητα ταχύτητες, το θεωρούσα αναγκαίο κακό - γιατί τα παλιά αυτόματα ήταν άθλια και δε συγκρίνονται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ χωρίς ταχύτητες. Και το μηχανικό χειρόφρενο που έπρεπε να το χρησιμοποιείς σε σταμάτημα σε ανηφόρα πάλι δε με φτιάχνει. Τώρα έχουμε auto-hold με το που σταματάει και ξεκλειδώνει μόλις πατήσεις το γκάζι.

Το ότι κάποιοι βρίσκετε ως θετικά τα αρνητικά της παλιάς τεχνολογίας πραγματικά δε μπορώ να το καταλάβω. Μπορώ να καταλάβω τη δύναμη της συνήθειας, αλλά τα αρνητικά ήταν πάντα αρνητικά.

Γιατί απλά δεν αποδέχεστε ότι τον καθένα τον φτιάχνουν διαφορετικά πράγματα;
Εδώ και τον ίδιο άνθρωπο τον φτιάχνουν διαφορετικά πράγματα στην πορεία του χρονου
Πλέον εγώ βάζω σε πρώτη προτεραιότητα την άνεση, την επιτάχυνση σε προσπέραση άρα ασφάλεια και την παθητική ασφαλεια
Αν με ρώταγες πριν 30 χρόνια οι απαντήσεις θα ήταν αλλες
Αυτή τη στιγμή ο μόνος λόγος που δεν παίρνω καθαρά ηλεκτρικό είναι η φόρτιση σε ταξίδια και η πραγματική αυτονομία (τα Χ χιλιόμετρα που γράφει πόσα θα καταλήξουν να είναι στον καύσωνα ή στην παγωνιά)

Σε συγχωρούμε γιατί δεν έχεις οδηγήσει επάνω στη μπογιά με τη μία ρόδα κρατώντας τροχιά εύκολα τη στιγμή που σου μιλάει το τιμόνι, έχοντας δει πιο πριν ότι δεν έρχεται κανείς από απέναντι στο οπτικό πεδίο της επόμενης πλαγιάς.

Στο μυαλό σου έχεις κάγκουρες. Δεν συζητάμε αυτό.
Γράφεις για "Driver's cars" και το πρόβλημα του βάρους των ηλεκτρικών και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, δεδομένου ότι αυτοκίνητα όπως το Audi RS6 ζυγίζουν 2 τόνους+.
Eκτος και τέτοια αυτοκίνητα αν δεν τα θεωρείς Driver's cars.
Το point μου ειναι πως ενα αυτοκίνητο ανεξαρτήτως κιλών (σε λογικά πλαίσια) και τύπου κινητήρα, μπορεί να έχει εξαιρετική & απολαυστική οδηγική συμπεριφορά εάν αυτό έχει ως στόχο ο κατασκευαστής του.
Τα fundamentals παραμένουν τα ίδια οπως εγραψα παραπάνω.

Εμένα πάλι δε με φτιάχνει να ακούω κανένα μοτέρ. Το θεωρούσα πάντα ως μειονέκτημα που απλώς το αποδεχόμουν γιατί όλα έτσι ήταν. Όπως δε με φτιάχνει να αλλάζω χειροκίνητα ταχύτητες, το θεωρούσα αναγκαίο κακό - γιατί τα παλιά αυτόματα ήταν άθλια και δε συγκρίνονται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ χωρίς ταχύτητες. Και το μηχανικό χειρόφρενο που έπρεπε να το χρησιμοποιείς σε σταμάτημα σε ανηφόρα πάλι δε με φτιάχνει. Τώρα έχουμε auto-hold με το που σταματάει και ξεκλειδώνει μόλις πατήσεις το γκάζι.

Το ότι κάποιοι βρίσκετε ως θετικά τα αρνητικά της παλιάς τεχνολογίας πραγματικά δε μπορώ να το καταλάβω. Μπορώ να καταλάβω τη δύναμη της συνήθειας, αλλά τα αρνητικά ήταν πάντα αρνητικά.
Κοίτα αν έχεις κανένα V6-V8 με 300-400 άλογα οκ το καταλαβαίνω να σε φτιάχνει ο ήχος και οι αλλαγές ταχυτήτων κλπ, και εμένα θα με έφτιαχνε...άλλα τώρα να σε φτιάχνουν οι κουβάδες που κυκλοφορουν στους Ελληνικούς δρόμους με μοτεράκια 1600 κυβικών και 120 άλογα το πολύ που για να κάνεις προσπέραση παίζεις την ζωή σου κορώνα γράμματα...ε όχι....μην τρελαθούμε κιόλας....

Θεωρώ πάντως ότι όσοι τα γράφουν αυτά δεν έχουν οδηγήσει και δεν έχουν ακόμα στην κατοχή τους κάποιο σύγχρονο ηλεκτρικό αμάξι...και εγώ λίγο πολύ τα ίδια έλεγα, άλλα με το που πήρα ηλεκτρικό αμάξι, το έμαθα, το συνήθισα, είδα τις ευκολίες κλπ. δεν ξαναγυρνάω πίσω που να με πληρώνουν...

Γιατί απλά δεν αποδέχεστε ότι τον καθένα τον φτιάχνουν διαφορετικά πράγματα;
Εδώ και τον ίδιο άνθρωπο τον φτιάχνουν διαφορετικά πράγματα στην πορεία του χρονου
Πλέον εγώ βάζω σε πρώτη προτεραιότητα την άνεση, την επιτάχυνση σε προσπέραση άρα ασφάλεια και την παθητική ασφαλεια
Αν με ρώταγες πριν 30 χρόνια οι απαντήσεις θα ήταν αλλες
Αυτή τη στιγμή ο μόνος λόγος που δεν παίρνω καθαρά ηλεκτρικό είναι η φόρτιση σε ταξίδια και η πραγματική αυτονομία (τα Χ χιλιόμετρα που γράφει πόσα θα καταλήξουν να είναι στον καύσωνα ή στην παγωνιά)
Πράγματι είναι ένα μειονέκτημα αυτό που αναφέρεις...με το ηλεκτρικό αμάξι θέλει καλό προγραμματισμό και παίζει φυσικά ρόλο και το αμάξι, αρκετά καλά ηλεκτρικά έχουν μεγάλη αυτονομία πάντως σήμερα.

• Like
Reactions: Aggelos M.
Η ολη συζητηση μου θυμιζει γεροντια που θυμουνται τι (νομιζουν οτι) εκαναν στα νιατα τους. Για να ειμαι πιο ακριβης, ειμαι σιγουρος οτι καποιοι τα εκαναν, αλλα οχι με τη συχνοτητα που νομιζουν, ωστε να τους λειπουν τωρα.

Απο εκει και περα μερικες παρατηρησεις:
- αν υπηρχε η αγορα για ενα νεο αμαξι τυπου 106 rallye, οι εταιρειες θα το ειχαν φτιαξει και θα το πουλουσαν.
- τα οδηγικα χαρακτηριστικα που αναπολειτε, θεωρω οτι ηταν εως ενα βαθμο, αναγκαια για να ειναι τα αμαξια ασφαλη με την τοτε διαθεσιμη τεχνολογια. Αν δεν εχεις traction control, abs, esp, τοτε αν το τιμονι δεν ειναι ακριβες και η αναρτηση δεν δινει πληροφοριες, θα αγορασεις οικοπεδο πολυ πολυ γρηγορα
- η "οδηγικη ευχαριστηση" οπως η "ομορφια" ειναι εννοιες δυναμικες που αλλαζουν μεσα στο χρονο. Στην αναγεννηση ομορφη γυναικα ηταν καποια που αν την βλεπαμε στο δρομο τωρα θα την χαρακτηριζαμε "χοντρη". Ετσι και η "οδηγικη ευχαριστηση" εχει αλλαξει ως εννοια. Οι παλιοι θυμουνται την οδηγικη ευχαριστηση με την οποια μεγαλωσαν και δεν την ξεχνουν επειδη ταυτοχρονα θυμουνται ρομαντικα τα νεανικα τους χρονια. Οι νεοτεροι ή ισως λιγοτερο προσκολλημενοι στο παρελθον, βλεπουν διαφορετικα τον ορο "οδηγικη ευχαριστηση" που πλεον κυριως σημαινει ανεσεις (θερμαινομενα, αεριζομενα, μασαζ καθισματα, ψηφιακες ευκολιες, συνδεσιμοτητα, καλο ηχοσυστημα, ηχομονωση, καλη ποιοτητα κυλισης κτλπ κτλπ)
- οι αναγκες αλλαζουν αναλογα με τις συνθηκες οδηγησης. Οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ, η συντριπτικη πλειοψηφια των χιλιομετρων ενος οχηματος, γινεται σε συνθηκες πολης. Σταματα ξεκινα. Εκει τα "drivers' cars" με τα (ωραια) χειροκινητα κιβωτια ειναι ανυποφορα, Σε τετοιες συνθηκες θες ηλεκτρικο, υβριδικο ή εστω ενα αυτοματο θερμικο οχημα. Το εθνικο οδικο δικτυο εχει βελτιωθει ΠΟΛΥ σε σχεση με τις εποχες που μεγαλωσατε. Ειμαι 47 χρονων, οποτε νομιζω θυμαστε ολοι πως ηταν το οδικο μας δικτυο τις δεκαετιες του 80 και 90 που μεγαλωσα. Τωρα, στα περισσοτερα μερη στην ελλαδα που θα επιλεξεις να επισκεφτεις, η συντιριπτικη πλειοψηφια των χιλιομετρων θα γινει σε ασφαλεις και ανετες εθνικες οδους με τουλαχιστον 2 λωριδες σε καθε κατευθυνση. Τι να το κανεις ενα οχημα σαν το rallye σε τετοιους δρομους; Εκει θες ενα ανετο οχημα που μπορει να ταξιδευει με 130-140km/h με ανεση, να μην ακους τον θερμικο κινητηρα (αν εχει), να ειναι σταθερο σε τετοιες ταχυτητες και ανθεκτικο σε ανεμους.
- βαρος. Αναφερθηκε το βαρος των νεων οχηματων ως αρνητικο. Το αυξημενο βαρος, τουλαχιστον εν μερει, οφειλεται στις συνεχως αυξανομενες απαιτησεις ασφαλειας.

Απο εκει και περα, οποιος εχει την οικονομικη ανεση και τον χρονο να εχει ενα δευτερο/τριτο/τεταρτο αυτοκινητο το οποιο να ειναι τυπου rallye, καλα κανει και να το εχει! Οτι μας προσφερει χαρα ειναι παντα θεμιτο!

Σας αφηνω με ενα βιντεο φορο τιμης στον ken block και αναπαρασταση του gymkhana απο ενα κινεζικο ηλεκτρικο οχημα (ποσα red flags μαζι για τους enthusiasts! ;) ) το xiaomi su7 ultra. Και αν μου πειτε οτι δεν κ*υλωσατε, θα σας αποκαλεσω ψευτες :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Γράφεις για "Driver's cars" και το πρόβλημα του βάρους των ηλεκτρικών και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, δεδομένου ότι αυτοκίνητα όπως το Audi RS6 ζυγίζουν 2 τόνους+.
Eκτος και τέτοια αυτοκίνητα αν δεν τα θεωρείς Driver's cars.
Το point μου ειναι πως ενα αυτοκίνητο ανεξαρτήτως κιλών (σε λογικά πλαίσια) και τύπου κινητήρα, μπορεί να έχει εξαιρετική & απολαυστική οδηγική συμπεριφορά εάν αυτό έχει ως στόχο ο κατασκευαστής του.
Τα fundamentals παραμένουν τα ίδια οπως εγραψα παραπάνω.

Το έχω απαντήσει αυτό με την αναλογία κιλών ανά ίππο σε διαφορετικά μεγέθη μάζας.

Fundamentally η μάζα όταν αυξάνεται αλλάζει και η συμπεριφορά της στις στροφές.