Νικος Πετειναρακης
AVClub Fanatic
Ο καθένας επίσης μπορεί ελεύθερα να λέει ότι θέλει και να κάνει πως δεν το είπε. Ξαναδιάβασε μερικές σελίδες.Τίποτα από αυτά δεν ειπώθηκε αλλά ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει![]()
Ο καθένας επίσης μπορεί ελεύθερα να λέει ότι θέλει και να κάνει πως δεν το είπε. Ξαναδιάβασε μερικές σελίδες.Τίποτα από αυτά δεν ειπώθηκε αλλά ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει![]()
Δεκαετίας κανείς δεν τα είπε σκουπίδια, άλλα τα 20αετιας αμάξια να με συμπαθάς σκουπίδια είναι εκτός ελάχιστον εξαιρέσεων ακριβών μοντέλων ή καλών εκδόσεων.Εδώ και κάμποσες σελίδες έχουμε μάθει ότι:
- Τα δεκαετίας είναι σκουπίδια ( α ρε Τάκη να μην τα είχα να έπαιρνα το... σκουπιδι σου).
- Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης ήταν ένα μαρτύριο 100 ετών, που ευτυχώς ήρθε ο άγιος Ήλον και μας απάλλαξε, όσοι δε έχουν ακόμα τέτοια είναι βρωμιάρηδες που καταπατούν τα δικαιώματα των υπόλοιπων.
- Ότι όποιος απολαμβάνει να οδηγεί δεν πάει με τα καλά του, και άντε να περάσουν τα χρόνια να μας οδηγεί ένα όχημα, και όχι να το οδηγούμε εμείς.
- Ότι η αδράνεια παίζει ή δεν παίζει ρόλο στην αυτοκίνηση, ανάλογα το... στρατόπεδο.
Keep up the good work gentlemen.
Εδώ και κάμποσες σελίδες έχουμε μάθει ότι:
- Ότι η αδράνεια παίζει ή δεν παίζει ρόλο στην αυτοκίνηση, ανάλογα το... στρατόπεδο.
Keep up the good work gentlemen.
Ετσι ακριβώς εκει είναι το κλειδί, τα λεφτά...αν τα έχεις βρίσκεις ότι θες...αν δεν τα έχεις μένεις στην νοσταλγία, το τι είχαμε κάποτε κλπ. και έχεις δίκιο πάντα θυμόμαστε τα παλιά με νοσταλγία και μόνο τα θετικά...Λεωνίδα, το πρόβλημα με την οδηγική απόλαυση δεν είναι το μεγάλο βάρος, είναι το ότι δεν έχουμε τα λεφτά να αγοράσουμε σύγχρονα πολύ γρήγορα αμάξια.
Είναι τόσο απλό.
Τα υπόλοιπα είναι γλυκιά νοσταλγία για περασμένους καιρούς, και ξέρεις πως δουλεύει η νοσταλγία.. θυμάσαι μόνο τα καλά..
Τις προάλλες π'ηγα το αμάξι μου για σέρβις, και ο μάστορας (γκουρού όμως, και με πλούσιο αγωνιστικό παρελθόν) είχε κέφια και ηρεμία. Δε μπορεις να φανταστείς τι μου "έμαθε". Μέχρι και τι είναι ο "βασιλικός πείρος" μου εξήγησε, και πως ρυθμίζεται σε αγωνιστικά.Εγώ σε αυτό το σημείο κατάλαβα ότι δεν ξέρουν περί τίνος συζητάμε.
Εντάξει, όχι όλοι. Υπάρχουν κι εκείνοι που θα εντυπωσιαστούν αν δουν ένα βίντεο με αυτοκίνητο στις δύο ρόδες και απλώς δεν γνωρίζουν τι είναι η γωνιά κάμπερ...
Μπερδεύουν εν τω μεταξύ τις καγκουριες με την οδηγική απόλαυση και τα βαφτίζουν και από πάνω ωραιότατα.
Σε λίγο θα μας δείξουν κάνα muscle car και θα μας πουν για την τέχνη του οδηγείν. Κάτσε και θα δεις...![]()
Ετοιμαζόμουν να σου προτείνω το ίδιο ακριβώς πράγμα! Τι σύμπτωση!!Ο καθένας επίσης μπορεί ελεύθερα να λέει ότι θέλει και να κάνει πως δεν το είπε. Ξαναδιάβασε μερικές σελίδες.
Λεωνίδα, το πρόβλημα με την οδηγική απόλαυση δεν είναι το μεγάλο βάρος, είναι το ότι δεν έχουμε τα λεφτά να αγοράσουμε σύγχρονα πολύ γρήγορα αμάξια.
Είναι τόσο απλό.
Τα υπόλοιπα είναι γλυκιά νοσταλγία για περασμένους καιρούς, και ξέρεις πως δουλεύει η νοσταλγία.. θυμάσαι μόνο τα καλά..
Great minds......Ετοιμαζόμουν να σου προτείνω το ίδιο ακριβώς πράγμα! Τι σύμπτωση!!
Δεν υπάρχουν γιατί είναι επικίνδυνα...ποιο το νόημα να έχεις σήμερα αμάξι που να τρέμει το φυλοκάρδι σου και όταν παίρνεις στροφή να είσαι 100% εκει για να το ελέγξεις μην σου φύγει? Καλώς λοιπόν δεν υπάρχουν και ευτυχώς γλιτώσαμε από όλες αυτές τις κινητές σκοτώστρες που είχαν γεμίσει οι δρόμοι. Οταν πριν 4 χρόνια έπεσε πάνω στην σύζυγό μου νταλίκα που ήρθε από το αντιθετο ρεύμα με μεγάλη ταχύτητα και το αυτοκίνητο μας διαλύθηκε εντελώς, κάναμε το σταυρό μας που δεν έπαθε τίποτα γιατί το αμάξι ήταν καινούριο, ασφαλές και έδινε σημασία στην προστασία των επιβατών...σώθηκε η ζωή της που αν ήταν σε παλιό αμάξι 20ετίας θα είχε αφήσει τα παιδιά μας ορφανά τώρα. Οπότε συγνώμη κούρασε αυτό με την οδηγική απόλαυση σε αμάξια πούπουλα που έπαιζες την ζωή σου κορώνα γράμματα....το πρώτο κριτήριο αγοράς αμαξιού είναι η ασφάλεια ενεργητική και παθητική και μετά έρχονται όλα τα άλλα.Κι εσύ το ίδιο λάθος κανείς. Δεν μιλάμε για γρήγορα αμάξια (μόνο). Άλλωστε μπήκε και βίντεο που δείχνει πως να χάνεις χρόνο (και λάστιχο).
Αυτό που γράφω από την αρχή είναι πολύ πιο απλό. Για πολλούς λόγους, και υποχρεωτικούς βάσει νομοθεσίας, δεν υπάρχουν πια οικονομικά αυτοκίνητα που να προσφέρουν χαμόγελο στον ιδιοκτήτη τους. Παλιότερα υπήρχαν.
Χρειάζεται να σας πω εγώ δηλαδή ότι αλλιώς στρίβει μια alfa 33 και ένα Peugeot 306 από τα σημερινά; Ε δεν θα σας το πω γιατί στην πράξη δεν υπάρχουν αντίστοιχα σημερινά.
Μόνο κατά τύχη και συγκυριακά μπορεί να προκύψει κάποιο, κι αυτό πάλι παίζει και είναι συζητήσιμο αν αντιστοιχεί στο περίπου.
Δεν υπάρχουν γιατί είναι επικίνδυνα...ποιο το νόημα να έχεις σήμερα αμάξι που να τρέμει το φυλοκάρδι σου και όταν παίρνεις στροφή να είσαι 100% εκει για να το ελέγξεις μην σου φύγει? Καλώς λοιπόν δεν υπάρχουν και ευτυχώς γλιτώσαμε από όλες αυτές τις κινητές σκοτώστρες που είχαν γεμίσει οι δρόμοι. Οταν πριν 4 χρόνια έπεσε πάνω στην σύζυγό μου νταλίκα που ήρθε από το αντιθετο ρεύμα με μεγάλη ταχύτητα και το αυτοκίνητο μας διαλύθηκε εντελώς, κάναμε το σταυρό μας που δεν έπαθε τίποτα γιατί το αμάξι ήταν καινούριο, ασφαλές και έδινε σημασία στην προστασία των επιβατών...σώθηκε η ζωή της που αν ήταν σε παλιό αμάξι 20ετίας θα είχε αφήσει τα παιδιά μας ορφανά τώρα. Οπότε συγνώμη κούρασε αυτό με την οδηγική απόλαυση σε αμάξια πούπουλα που έπαιζες την ζωή σου κορώνα γράμματα....το πρώτο κριτήριο αγοράς αμαξιού είναι η ασφάλεια ενεργητική και παθητική και μετά έρχονται όλα τα άλλα.
Θα στο κάνω πιο λιανιά, αν η σύζηγός μου ήταν σε ένα ελαφρύ και ψεύτικο αμάξι του στιλ Rallye, αυτή την στιγμή θα ήμουν χήρος. Το βαρύ και καινούριο αμάξι μας όμως με τα πολλά σύστηματα ασφαλείας, τα χοντρά μέταλλα/πλαστικά και τα πολλά αστεράκια στα crash tests κλπ την προστάτεψε και της χάρισε την ζωή της.....κάτσε εσυ μετά να μου λες για μάζες και απόλαυση στην οδήγηση...Περίεργο που κανείς παράθεση σε αυτά που έγραψα και τα οποία περιλαμβάνουν και τους λόγους της νομοθεσίας.
Ακόμα πιο παράξενο όμως θα μου φανεί αν πρέπει να εξηγήσω τη διαφορά ενεργητικής (πρόληψη και αποφυγή) και παθητικής (θεραπεία) ασφάλειας, σε ένα παράδειγμα που η ορμή λόγω μάζας θα ακυρώσει τη δεύτερη.
Δεν βαριέσαι... .
Πολλές φορές η λογική έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική και πάντα κερδίζει η πρώτη.
Αν η μάζα δεν αλλάζει τη συμπεριφορά όταν στρίβεις, τότε πες μου σε ποιο ηλιακό σύστημα μένεις, να έρθω να το δοκιμάσω κι εγώ.
Ούτε το ίδιο στρίβουν αλλά κυρίως ούτε και πληροφορούν για το τι συμβαίνει όταν στρίβουν. Αυτό είναι μέρος της οδηγικής ευχαρίστησης, ένα από τα πολλά που επιλέγεις (ξεκάθαρα πλέον) να μην αναφέρεις.
Δεν κατανοείς που δεν κατανοείς το στρίβειν, μην το βαφτίζεις και ωραιότατο. Έχεις μπερδέψει το ωραίο με το ασφαλές επίσης. Ξεχώρισε τα λίγο για να τα καταλάβεις. Εσύ μας λες ότι η ξεκομμένη αίσθηση στο τιμόνι είναι ωραίο πράγμα και πως το να μην σε πληροφορεί για το τι κάνουν οι τροχοί σε κάθε μοίρα γωνίας, είναι ωραίο.
Όλα τα παραπάνω μπορεί να μην σου λένε τίποτε και αναμενόμενο είναι να μην λένε τίποτε στους περισσότερους και λόγω ηλικίας αλλά και λόγω παραστάσεων.
Όλα τα παραπάνω όμως είναι ή ήταν τουλάχιστον μέρος εκείνου που αποκαλούμε οδηγική απόλαυση.
Θα στο κάνω πιο λιανιά, αν η σύζηγός μου ήταν σε ένα ελαφρύ και ψεύτικο αμάξι του στιλ Rallye, αυτή την στιγμή θα ήμουν χήρος. Το βαρύ και καινούριο αμάξι μας όμως με τα πολλά σύστηματα ασφαλείας, τα χοντρά μέταλλα/πλαστικά και τα πολλά αστεράκια στα crash tests κλπ την προστάτεψε και της χάρισε την ζωή της.....κάτσε εσυ μετά να μπου λες για μάζες και απόλαυση στην οδήγηση...
Και στο ξαναλέω όταν θα μπω σε μια δύσκολη στροφή που μπορεί να έχει και κακό οδόστρωμα, να είναι παγωμένο, να είμαι αφηρημένος εκείνη την στιγμή ή απλά να είμαι κουρασμένος, το αμάξι θα με προστατέψει και θα διορθώσει τα λάθη δικά μου ή του δρόμου, όπως το έχει κάνει ήδη κάμποσες φορές.....ότι βάζετε την ''οδηγική απόλαυση'' πάνω από την ασφάλεια πραγματικά με ξεπερνάει.
Για να κάνουν οι κατασκευαστές σήμερα πιο βαριά τα αυτοκίνητα, ε κάποιος λόγος θα υπάρχει...ναι όρεξη είχαν να ξοδεύουν υλικά έτσι άσκοπα και να αναγκάζονται μετά να βάζουν μεγάλους κινητήρες για να κινηθούν......τα αυτοκίνητα σήμερα είναι καλύτερα από ποτέ σε όλους τους τομείς, τώρα επειδή εμείς δεν έχουμε λεφτά να τα πάρουμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα απαξιώνουμε, με λίγα λόγια όσα δεν φτάνει η αλεπού...Οπότε με τη δική σου λογική, τη σημερον ημέρα δεν υπάρχουν πλέον αυτοκίνητα με οδηγική ευχαρίστηση λόγω βάρους σωστά; Οπότε και η σύγχρονη M3 και το RS6 είναι για τα σκουπίδια. Γελάνε και οι κάδοι…
Ακόμα και στο λάστιχο που ανέφερες, τα σύγχρονα αμάξια σου δείχνουν και πίεση στα λάστιχα και σε ειδοποιούν αν κάτι δεν πάει καλά. Παλιά μπορεί να πήγαινες με ξεφούσκωτο λάστιχο να μην το είχες πάρει είδηση και σε μια στροφή να πήγαινες στα χωράφια....Ένα ρητό που λέει ότι δεν υπάρχει ιδανική στιγμή για να πάθεις λάστιχο, το ξέρεις;
Απορώ πως προέκυψε η παθητική ασφάλεια στην απόλαυση στην κουβέντα.
Ή μάλλον δεν απορώ. Πολλές φορές για να στηρίξουμε ένα επιχείρημα θα φτάσουμε να συζητάμε κάτι τελείως διαφορετικό του στυλ, ναι αλλά τί θα κάνεις κάθε μέρα που θα τρακάρεις με νταλίκα;
Αυτό κατάλαβες από την κουβέντα;
Εγώ τώρα τι θα πρέπει να απαντήσω σε όλο αυτό που έγραψες; Ας πήγαινε με το πλοίο να μη βρεθεί εκεί;
Οπότε με τη δική σου λογική, τη σημερον ημέρα δεν υπάρχουν πλέον αυτοκίνητα με οδηγική ευχαρίστηση λόγω βάρους σωστά; Οπότε και η σύγχρονη M3 και το RS6 είναι για τα σκουπίδια. Γελάνε και οι κάδοι…
Το ξεχειλωσες από το τέντωμα για να επιχειρηματολογήσεις.
Που και πότε το έγραψα αυτό για αυτά τα δύο; Ότι είναι σκουπίδια.
Όσο περισσότερο γράφεις, τόσο περισσότερο δείχνεις ότι δεν έχεις ιδέα. Keep up the good work.![]()

Για να κάνουν οι κατασκευαστές σήμερα πιο βαριά τα αυτοκίνητα, ε κάποιος λόγος θα υπάρχει...ναι όρεξη είχαν να ξοδεύουν υλικά έτσι άσκοπα και να αναγκάζονται μετά να βάζουν μεγάλους κινητήρες για να κινηθούν......τα αυτοκίνητα σήμερα είναι καλύτερα από ποτέ σε όλους τους τομείς, τώρα επειδή εμείς δεν έχουμε λεφτά να τα πάρουμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα απαξιώνουμε, με λίγα λόγια όσα δεν φτάνει η αλεπού...
Δε χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω.
You do all the work for me![]()
Στο έχω γράψει ήδη τόσες φορές, δεν θεωρώ ότι έχει χαλάσει η αίσθηση στα σύγχρονα αυτοκίνητα, άλλα για χάρη της συζήτησης ας πούμε ότι έχει χειροτερέψει σε αυτό το κομμάτι...τα άλλα οφέλη όμως είναι τόσα πολλά και σε τόσους πολλούς τομείς που κάνει το επίμαχο θέμα χωρίς νόημα για συζήτηση...είναι αστείο εν έτη 2025 να καθόμαστε να συζητάμε για την μπακατέλα το Rallye ότι πρόσφερε απόλαυση..κάπου καταντάμε γραφικοί...Τα έχω αναφέρει όλα αυτά ήδη, γιατί τα επαναλαμβάνεις σε εμένα;
Θα ήταν πιο χρήσιμο να μας πεις για παράδειγμα με θυσία την οδηγική αίσθηση ποιες λύσεις εφαρμόζουν οι κατασκευαστές στα σύγχρονα αυτοκίνητα στη γεωμετρία των αναρτήσεων.
Αυτό ναι, να το καταλάβουμε. Αλλά η περιπτωσιολογία δεν είναι χρήσιμη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.