Αυτοκινητιστικά νέα

Παρομοίως.

Πες μας τώρα σε ποιον πλανητη η ορμή και η μάζα δεν παίζουν ρόλο.
Και μόλις σου απαντήσουν από την... Ανδρομέδα, γράφτο κι εδώ.
Ή πάρτο από τον κάδο που το πεταξες, το ίδιο είναι. 🤣
Ρόλο παίζουν άλλα η επιπλέον μάζα υπάρχει λόγος που την έχουν και καλύπτει με τις διάφορες τεχνολογίες αυτό της το μειονέκτημα. Με την δική σου λογική αν ισχύει αυτό που λες τότε π.χ. το Tesla που έχω που ζυγίζει 2 τόνους έπρεπε στις στροφές να πηγαίνει στα χωράφια, έλα όμως που στρίβει με ταχύτητες και σταθερότητα πολύ καλύτερα από πολλά ελαφριά αμάξια 20-30 ετών ....πως το εξηγείς αυτό αφού η μάζα είναι το Α και το Ω?

Στο έχω γράψει ήδη τόσες φορές, δεν θεωρώ ότι έχει χαλάσει η αίσθηση στα σύγχρονα αυτοκίνητα, άλλα για χάρη της συζήτησης ας πούμε ότι έχει χειροτερέψει σε αυτό το κομμάτι...τα άλλα οφέλη όμως είναι τόσα πολλά και σε τόσους πολλούς τομείς που κάνει το επίμαχο θέμα χωρίς νόημα για συζήτηση...είναι αστείο εν έτη 2025 να καθόμαστε να συζητάμε για την μπακατέλα το Rallye ότι πρόσφερε απόλαυση..κάπου καταντάμε γραφικοί...

Ε, μισό λεπτό. Όχι για χάρη της συζήτησης και να μου λες και για το 106 κι όλας.
Θες να μου πεις δηλαδή ότι με το Τέσλα διασκεδάζεις στο στροφιλίκι καθώς μειώνεις την πίεση στο πεντάλ και αυτό βάζει και βγάζει τη μούρη με αυτή την εντολή και ταυτόχρονα σου λέει κι όλας αν οι τροχοί κοιτάζουν περισσότερο λοξά και στο γλυστρημα επάνω σου λέει και πόσο περιθώριο έχεις να διορθώσεις, την ίδια στιγμή που σε πληροφορεί και η ουρά όπως ελαφραινει ή όχι και έχει σηκώσει τον πίσω εσωτερικό τροχό;

Σιγά μην σου πει και τα κάλαντα το Τέσλα. Που μάλλον στα λέει δηλαδή αφού έχει infotainment. Εντάξει, σκοράρει εδώ ένα πόντο απόλαυσης.

Ούτε είπα τα σύγχρονα αυτοκίνητα αρνητικά, ούτε είπα ποτέ ότι δεν παίζει ρόλο η ασφάλεια. Απλώς αναφέρω κάτι που το γνωρίζω πάρα πολύ καλά και μηχανολογικά.
Το ότι έχουν παρέλθει αυτές οι εποχές το ξέρω πολύ πιο πριν πιάσουν τιμόνι οι σημερινοί... εικοσάχρονοι. Δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνεις συνεχώς.
Ούτε χρειάζεται κάθε φορά που λέω μια διαπίστωση να πρέπει να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας σε όποιον του θίξαμε... την επιλογή κονσερβοκουτου.
Απλές διαπιστώσεις κάνω και έτσι είναι τα πράγματα γιατί έτσι έχουν καταγραφεί στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Ε, μισό λεπτό. Όχι για χάρη της συζήτησης και να μου λες και για το 106 κι όλας.
Θες να μου πεις δηλαδή ότι με το Τέσλα διασκεδάζεις στο στροφιλίκι καθώς μειώνεις την πίεση στο πεντάλ και αυτό βάζει και βγάζει τη μούρη με αυτή την εντολή και ταυτόχρονα σου λέει κι όλας αν οι τροχοί κοιτάζουν περισσότερο λοξά και στο γλυστρημα επάνω σου λέει και πόσο περιθώριο έχεις να διορθώσεις, την ίδια στιγμή που σε πληροφορεί και η ουρά όπως ελαφραινει ή όχι και έχει σηκώσει τον πίσω εσωτερικό τροχό;

Σιγά μην σου πει και τα κάλαντα το Τέσλα. Που μάλλον στα λέει δηλαδή αφού έχει infotainment. Εντάξει, σκοράρει εδώ ένα πόντο απόλαυσης.

Ούτε είπα τα σύγχρονα αυτοκίνητα αρνητικά, ούτε είπα ποτέ ότι δεν παίζει ρόλο η ασφάλεια. Απλώς αναφέρω κάτι που το γνωρίζω πάρα πολύ καλά και μηχανολογικά.
Το ότι έχουν παρέλθει αυτές οι εποχές το ξέρω πολύ πιο πριν πιάσουν τιμόνι οι σημερινοί... εικοσάχρονοι. Δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνεις συνεχώς.
Ούτε χρειάζεται κάθε φορά που λέω μια διαπίστωση να πρέπει να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας σε όποιον του θίξαμε... την επιλογή κονσερβοκουτου.
Απλές διαπιστώσεις κάνω και έτσι είναι τα πράγματα γιατί έτσι έχουν καταγραφεί στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Επειδή κάποτε ήταν έτσι και επειδή κάποτε αυτά ξέραμε αυτά είχαμε δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι σήμερα...με την ίδια λογική ας επιστρέψουμε και στα κάρα με άλογα, ξέρεις τι feedback σου δίνει το άλογο? πριν καν μπεις στην στροφή μόνο που το κοιτάς ξέρεις πως θα αντιδράσει και πως θα πάρει την στροφή...οπτικό και άμεσο feedback.....

Στην τελική αφού τόσο σε απασχολεί αυτό το θέμα, ε πάρε ένα 106 που τα βρίσκεις σε τιμή όσο ένα μέτριο κινητό, φτιάχτο και βγες στους δρόμους και στις στροφές να το απολαύσεις και άσε εμάς με τα κονσερβοκούτια.

Υ.Γ. Επίσης δεν πιστευω να σου αρέσουν τα υδραυλικά κλπ. τιμόνια?? Το απλό που κάνει μπράτσα έδινε απίστευτο feedback...επίσης δεν πιστευω να καθόσουν σε αφρώδες κάθισμα μέσα στο αμάξι, αν θες εμπειρία οδήγησης κάθεσαι πάνω στις λαμαρίνες για να νιώθεις κάθε κίνηση και τριγμό του αμαξιού...όσοι κάθονται πάνω σε μαλακά καθίσματα είναι φλώροι και δεν ξέρουν από απόλαυση στην οδήγηση.....εδώ που τα λέμε ούτε μπαμπρίτζ χρειάζεσαι, για να ακούς καλύτερα τον κινητήρα (για φουλ εμπειρία!!), να νιώθεις τους ανέμους στις στροφές και να μυρίζεις την μηχανή αν κάτι δεν πράει καλά...η έχουμε ολοκληρωμένη εμπειρία ή όχι..

Last edited:
Ρόλο παίζουν άλλα η επιπλέον μάζα υπάρχει λόγος που την έχουν και καλύπτει με τις διάφορες τεχνολογίες αυτό της το μειονέκτημα. Με την δική σου λογική αν ισχύει αυτό που λες τότε π.χ. το Tesla που έχω που ζυγίζει 2 τόνους έπρεπε στις στροφές να πηγαίνει στα χωράφια, έλα όμως που στρίβει με ταχύτητες και σταθερότητα πολύ καλύτερα από πολλά ελαφριά αμάξια 20-30 ετών ....πως το εξηγείς αυτό αφού η μάζα είναι το Α και το Ω?

Define το καλύτερα γιατί δεν θα βγει άκρη. Έγραψα αμέσως πιο πριν περι απόλαυσης οδηγικής.
Το καλύτερα μπορεί να σημαίνει, και ταχύτερα και ασφαλέστερα και με κρέμα σαντιγί ή καλύτερα ψημένο.
Εγώ για διασκέδαση γράφω κυρίως.

Με βάση τη δική μου λογική η φυσική έχει νόμους που δεν μπορείς να τους υπερβείς, γιατί αν προσπαθήσεις να τους υπερβείς, θα ηττηθείς κατά κράτος.
Με βάση τη δική σου λογική, λες ότι έγραψα πως θα πάει στα χωράφια.
Με βάση τα όσα έγραψα επακριβώς όμως, θα έκανε Βαρελάκια εάν δεν είχε χαμηλό κέντρο βάρους.
Στο αμαξωμά του λοιπόν οι μπαταρίες που είναι μεγάλο μέρος της συνολικής μάζας του, είναι χαμηλά και το ίδιο είναι γενικώς φτιαγμένο έτσι ώστε να έχει χαμηλό κέντρο βάρους, κάτι που είναι απαραίτητο στα βαριά αυτοκίνητα. Άλλιώς θα ήταν σαν να προσπαθείς να κάνεις μια πέτρα που φεύγει από σφεντόνα να αλλάξει πορεία.
Αυτά έγραψα, αλλά είναι ηλίου φαεινοτερο ότι τα διαβάζετε μεταφράζοντας τα όπως νομίζετε.

Επειδή κάποτε ήταν έτσι και επειδή κάποτε αυτά ξέραμε αυτά είχαμε δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι σήμερα...με την ίδια λογική ας επιστρέψουμε και στα κάρα με άλογα, ξέρεις τι feedback σου δίνει το άλογο? πριν καν μπεις στην στροφή μόνο που το κοιτάς ξέρεις πως θα αντιδράσει και πως θα πάρει την στροφή...οπτικό και άμεσο feedback.....

Στην τελική αφού τόσο σε απασχολεί αυτό το θέμα, ε πάρε ένα 106 που τα βρίσκεις σε τιμή όσο ένα μέτριο κινητό, φτιάχτο και βγες στους δρόμους και στις στροφές να το απολαύσεις και άσε εμάς με τα κονσερβοκούτια.

Υ.Γ. Επίσης δεν πιστευω να σου αρέσουν τα υδραυλικά κλπ. τιμόνια?? Το απλό που κάνει μπράτσα έδινε απίστευτο feedback...επίσης δεν πιστευω να καθόσουν σε αφρώδες κάθισμα μέσα στο αμάξι, αν θες εμπειρία οδήγησης κάθεσαι πάνω στις λαμαρίνες για να νιώθεις κάθε κίνηση και τριγμό του αμαξιού...όσοι κάθονται πάνω σε μαλακά καθίσματα είναι φλώροι και δεν ξέρουν από απόλαυση στην οδήγηση.....εδώ που τα λέμε ούτε μπαμπρίτζ χρειάζεσαι, για να ακούς καλύτερα τον κινητήρα (για φουλ εμπειρία!!), να νιώθεις τους ανέμους στις στροφές και να μυρίζεις την μηχανή αν κάτι δεν πράει καλά...η έχουμε ολοκληρωμένη εμπειρία ή όχι..

Απλή η απάντηση. Το κάρο δεν είναι αυτοκινούμενο και άρα δεν είναι αυτοκίνηση.
Ούτε και έστριβε γιατί δεν είχε ανάρτηση μελετημένη για στρίψιμο. Τι να την κάνει άλλωστε;

Εμένα όλα μου αρέσουν και ακριβώς επειδή μου αρέσουν όλα, θα καταδείξω οτιδήποτε λείπει από αυτό που μου αρέσει. Ένα πράγμα τη φορά όμως και σε συγκεκριμένο πλαίσιο συζήτησης, όχι τουρλουμπουκι.

Κάτι άλλο;

Define το καλύτερα γιατί δεν θα βγει άκρη. Έγραψα αμέσως πιο πριν περι απόλαυσης οδηγικής.
Το καλύτερα μπορεί να σημαίνει, και ταχύτερα και ασφαλέστερα και με κρέμα σαντιγί ή καλύτερα ψημένο.
Εγώ για διασκέδαση γράφω κυρίως.

Με βάση τη δική μου λογική η φυσική έχει νόμους που δεν μπορείς να τους υπερβείς, γιατί αν προσπαθήσεις να τους υπερβείς, θα ηττηθείς κατά κράτος.
Με βάση τη δική σου λογική, λες ότι έγραψα πως θα πάει στα χωράφια.
Με βάση τα όσα έγραψα επακριβώς όμως, θα έκανε Βαρελάκια εάν δεν είχε χαμηλό κέντρο βάρους.
Στο αμαξωμά του λοιπόν οι μπαταρίες που είναι μεγάλο μέρος της συνολικής μάζας του, είναι χαμηλά και το ίδιο είναι γενικώς φτιαγμένο έτσι ώστε να έχει χαμηλό κέντρο βάρους, κάτι που είναι απαραίτητο στα βαριά αυτοκίνητα. Άλλιώς θα ήταν σαν να προσπαθείς να κάνεις μια πέτρα που φεύγει από σφεντόνα να αλλάξει πορεία.
Αυτά έγραψα, αλλά είναι ηλίου φαεινοτερο ότι τα διαβάζετε μεταφράζοντας τα όπως νομίζετε.
Το θέμα είναι απλό, το αμάξι των 2 τόνων και πιο γρήγορα και σταθερά στρίβει και αν κουτουλήσει σε τοίχο καλύτερη ασφάλεια θα σου δώσει από ένα παλιό αμάξι πολύ ελαφρύτερο.....δεν με ενδιαφέρει η φυσική ή για πιο λόγο γίνεται αυτό, άλλα γίνεται και το βλέπω καθημερινά...

Για διασκέδαση τα είπαμε ο κάθε ένας την βρίσκει διαφορετικά, εσύ διασκεδάζεις με αυτά που περιγράφεις, εγώ διασκεδάζω με αυτά που έχω γράψει...γιατί η δικιά σου ''διασκέδαση'' είναι πιο ''βαριά'' πιο σημαντική και περισσότερο ''αυτοκινιστική'' από την δική μου?? Επειδή κάπου κάποτε κάποιοι είπανε ότι αυτό είναι απόλαυση στα αυτοκίνητα? Δεν μπορώ να έχω δική μου γνώμη? Οι περισσότεροι λένε ότι ο Πελέ και ο Μαραντόνα είναι οι καλύτεροι παίκτες όλων των εποχών, εγώ λέω ότι ούτε στην πρώτη 20αδα δεν θα τους έβαζα πλέον σε σχέση με τους σύγχρονους παίκτες...μπορεί να αποδείξει κανείς ότι κάνω λάθος? Πρέπει να έχω την ίδια γνώμη που έχουν οι άλλοι και να την θεωρώ σωστή γιατί έτσι πρέπει? θα μου επιβάλει κάποιος τι σημαίνει απόλαυση στην οδήγηση?

Το θέμα είναι απλό, το αμάξι των 2 τόνων και πιο γρήγορα και σταθερά στρίβει και αν κουτουλήσει σε τοίχο καλύτερη ασφάλεια θα σου δώσει από ένα παλιό αμάξι πολύ ελαφρύτερο.....δεν με ενδιαφέρει η φυσική ή για πιο λόγο γίνεται αυτό, άλλα γίνεται και το βλέπω καθημερινά...

Για διασκέδαση τα είπαμε ο κάθε ένας την βρίσκει διαφορετικά, εσύ διασκεδάζεις με αυτά που περιγράφεις, εγώ διασκεδάζω με αυτά που έχω γράψει...γιατί η δικιά σου ''διασκέδαση'' είναι πιο ''βαριά'' πιο σημαντική και περισσότερο ''αυτοκινιστική'' από την δική μου?? Επειδή κάπου κάποτε κάποιοι είπανε ότι αυτό είναι απόλαυση στα αυτοκίνητα? Δεν μπορώ να έχω δική μου γνώμη? Οι περισσότεροι λένε ότι ο Πελέ και ο Μαραντόνα είναι οι καλύτεροι παίκτες όλων των εποχών, εγώ λέω ότι ούτε στην πρώτη 20αδα δεν θα τους έβαζα πλέον σε σχέση με τους σύγχρονους παίκτες...μπορεί να αποδείξει κανείς ότι κάνω λάθος? Πρέπει να έχω την ίδια γνώμη που έχουν οι άλλοι και να την θεωρώ σωστή γιατί έτσι πρέπει? θα μου επιβάλει κάποιος τι σημαίνει απόλαυση στην οδήγηση?

Ναι όλα αυτά που γράφεις τα γράφεις γιατί θεωρείς πως όταν κάποιος σου πει για απόλαυση και δεν συνάδει με τα πιστεύω σου ή τις προτιμήσεις σου, αυτομάτως θεωρείς ότι επιτίθεται στις πεποιθήσεις σου.
Καμία σχέση.
Απλώς το τι είναι οδηγική απόλαυση έχει αποτυπωθεί στα χρονικά (κείμενα θα πει αυτό) της αυτοκίνησης και έτσι χρησιμοποιειται. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Τώρα όλοι ξέρουν ότι ο Μαραντόνα ήταν καλύτερος. Ούτε αυτό χρειάζεται να το εξηγήσω... 😜😁

Σε συγχωρούμε γιατί δεν έχεις οδηγήσει επάνω στη μπογιά με τη μία ρόδα κρατώντας τροχιά εύκολα τη στιγμή που σου μιλάει το τιμόνι, έχοντας δει πιο πριν ότι δεν έρχεται κανείς από απέναντι στο οπτικό πεδίο της επόμενης πλαγιάς.

Στο μυαλό σου έχεις κάγκουρες. Δεν συζητάμε αυτό.

Πίστεψε με, έχω κάνει πολλές μαλακίες στη ζωή μου, που τις σκέφτομαι και φρίττω, και ευχαριστώ την όποια ανώτερη δύναμη με γλίτωσε (εμένα ή κάποιον άλλον) από όποιο κακό. Τώρα λοιπόν, με πιο πηγμένο μυαλό από αυτό που είχα στα 20 μου, πιστεύω ακράδαντα σε αυτό που έγραψα. Το οδηγικό πάθος είναι σεβαστό μεν, όχι για δημόσιο δρόμο δε.

Ένα αυτοκίνητο οφείλει να σε προστατεύει από την κακιά στιγμή, όπως πχ μάλλον χρωστάω τη ζωή μου στους μηχανικούς της Mercedes, αφού μια φορά στην παλιά Πατρών Κορίνθου, 25 χρόνια πίσω και με δανεικό αυτοκίνητο (C200) που οδηγούσα πρώτη φορά έκανα έναν ελιγμό με 120km/h που μέχρι σήμερα συνεχίζω να μην κατανοώ πως δεν οδήγησε σε ανατροπή για να αποφύγω νταλίκα στο αντίθετο ρεύμα. Για κάτι τέτοια ναι, χρειάζεσαι ένα αυτοκίνητο που να είναι σωστά στημένο. Όχι όμως στημένο (είτε το αυτοκίνητο είτε ο οδηγός) ώστε να δημιουργεί το ίδιο την κακιά στιγμή.

Το μόνο πρόβλημα που έχω διαβάσει για τα ηλεκτρικά (και τα full hybrid σε ένα βαθμό) και το έχω δει και στο φιλικό μου περιβάλλον είναι η ζαλάδα που προκαλούν σε μερικούς ανθρώπους που δεν ζαλίζονται από συμβατικά αυτοκίνητα.
Η θεωρία λέει πως αυτό εξηγείται με τη "Θεωρία της Νευρικής Ασυμφωνίας" όπου δημιουργείται σύγκρουση μεταξύ του τι βλέπει το μάτι και του τι αισθάνεται το σώμα.
- Η αναγεννητική πέδηση προκαλεί απότομη μεταβολή της επιβράδυνσης, η οποία είναι πολύ πιο έντονη από την φυσική επιβράδυνση ενός συμβατικού κινητήρα.
- Η έλλειψη θορύβου του κινητήρα στερεί από τον εγκέφαλο την προειδοποίηση ότι επίκειται επιβράδυνση, αιφνιδιάζοντας το νευρικό σύστημα.
Πρόσφατες μελέτες επιβεβαίωσαν στατιστικά ότι η ρύθμιση της αναγεννητικής πέδησης σε υψηλή ένταση αυξάνει δραματικά τα ποσοστά ναυτίας στους επιβάτες. Αντιθέτως, η χρήση τεχνητών ήχων που μιμούνται τη λειτουργία του κινητήρα φάνηκε να μετριάζει τα συμπτώματα, βοηθώντας τον εγκέφαλο να προβλέψει την κίνηση.

• Like
Reactions: karajim80
Το μόνο πρόβλημα που έχω διαβάσει για τα ηλεκτρικά (και τα full hybrid σε ένα βαθμό) και το έχω δει και στο φιλικό μου περιβάλλον είναι η ζαλάδα που προκαλούν σε μερικούς ανθρώπους που δεν ζαλίζονται από συμβατικά αυτοκίνητα.
Η θεωρία λέει πως αυτό εξηγείται με τη "Θεωρία της Νευρικής Ασυμφωνίας" όπου δημιουργείται σύγκρουση μεταξύ του τι βλέπει το μάτι και του τι αισθάνεται το σώμα.
- Η αναγεννητική πέδηση προκαλεί απότομη μεταβολή της επιβράδυνσης, η οποία είναι πολύ πιο έντονη από την φυσική επιβράδυνση ενός συμβατικού κινητήρα.
- Η έλλειψη θορύβου του κινητήρα στερεί από τον εγκέφαλο την προειδοποίηση ότι επίκειται επιβράδυνση, αιφνιδιάζοντας το νευρικό σύστημα.
Πρόσφατες μελέτες επιβεβαίωσαν στατιστικά ότι η ρύθμιση της αναγεννητικής πέδησης σε υψηλή ένταση αυξάνει δραματικά τα ποσοστά ναυτίας στους επιβάτες. Αντιθέτως, η χρήση τεχνητών ήχων που μιμούνται τη λειτουργία του κινητήρα φάνηκε να μετριάζει τα συμπτώματα, βοηθώντας τον εγκέφαλο να προβλέψει την κίνηση.

Προσωπικά δεν έχω νιώσει ποτέ κάτι τέτοιο ή κάποιο μέλος της οικογένειας, άλλα δεν μου κάνει εντύπωση, σίγουρα κάποιους θα τους ενοχλεί και θα τους φέρνει ζαλάδες, ειδικά στην αρχή μέχρι να το συνηθίσει ο οργανισμός τους.

Πάντως έχει γίνει και εδώ, ότι γίνεται και με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, έχουμε δλδ τους ηλεκτρικούς εναντίον θερμικών, που και οι μεν και οι δε πιστεύουν και δεν "στρίβουν", όπως είναι το apple vs android, Sony vs xbox, vinyl vs cd, cd vs streaming, ολυμπιακός vs παναθηναϊκός, νδ vs πασοκ και τόσα άλλα παραδείγματα...
Εγώ θα πω ότι και οι μεν και οι δε έχουν στην ουσία τις δικές τους υποκειμενικές απόψεις, και ας μην μας αρέσει και παρόλο που μπορεί να το "παίζουμε" αντικειμενικοί, δεν είμαστε.
my 2 cents

μάλλον χρωστάω τη ζωή μου στους μηχανικούς της Mercedes, αφού μια φορά στην παλιά Πατρών Κορίνθου, 25 χρόνια πίσω και με δανεικό αυτοκίνητο (C200) που οδηγούσα πρώτη φορά έκανα έναν ελιγμό με 120km/h που μέχρι σήμερα συνεχίζω να μην κατανοώ πως δεν οδήγησε σε ανατροπή για να αποφύγω νταλίκα στο αντίθετο ρεύμα.

Ο φάκελος λειτουργίας που δημιούργησε η ανάρτηση και έδωσε τα περιθώρια στο σύστημα διεύθυνσης να κατευθύνει μέχρι να χάσει κι αυτό την πρόσφυση λόγω μεγάλης γωνιακής ταχύτητας, δεν άφησε το κέντρο βάρους να μετατοπιστεί σε τέτοιο σημείο ώστε να ανατραπεί το όχημα.
Αν ήταν SUV πιθανότατα θα είχε φέρει τούμπες και όχι μόνο λόγω του υψηλότερου κέντρου βάρους αλλά και λόγω της ενδοτικότητας της ανάρτησης που τείνει να κάνει βίαιο rebound όταν έχει μεγάλες διαδρομές.
Αν είχε δημιουργηθεί μοχλός, επίσης θα έφερνες τούμπα ακόμα και καρτ να ήταν (αν θεωρήσουμε ότι μπορούν να στρίψουν σε τέτοιες ταχύτητες αυτά και δεν πάνε ευθεία).
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είχες άγιο.

Πάντως έχει γίνει και εδώ, ότι γίνεται και με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, έχουμε δλδ τους ηλεκτρικούς εναντίον θερμικών, που και οι μεν και οι δε πιστεύουν και δεν "στρίβουν", όπως είναι το apple vs android, Sony vs xbox, vinyl vs cd, cd vs streaming, ολυμπιακός vs παναθηναϊκός, νδ vs πασοκ και τόσα άλλα παραδείγματα...
Εγώ θα πω ότι και οι μεν και οι δε έχουν στην ουσία τις δικές τους υποκειμενικές απόψεις, και ας μην μας αρέσει και παρόλο που μπορεί να το "παίζουμε" αντικειμενικοί, δεν είμαστε.
my 2 cents

Όχι ακριβώς.

Εμείς που οδηγούμε πλέον ηλεκτρικά έχουμε περάσει και κάποιες δεκαετίες που οδηγούσαμε θερμικά, οπότε ξέρουμε πάρα πολύ καλά για τι μιλάμε.

Αν έχω καταλάβει καλά, κανένας από τους επικριτές των ηλεκτρικών δεν έχει οδηγήσει ούτε ένα χιλιόμετρο με τέτοιο.

Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση οι επικριτές να είναι αντικειμενικοί. Δεν είναι εφικτό, δεν ξέρουν για τι μιλάνε.

Όχι ακριβώς.

Εμείς που οδηγούμε πλέον ηλεκτρικά έχουμε περάσει και κάποιες δεκαετίες που οδηγούσαμε θερμικά, οπότε ξέρουμε πάρα πολύ καλά για τι μιλάμε.

Αν έχω καταλάβει καλά, κανένας από τους επικριτές των ηλεκτρικών δεν έχει οδηγήσει ούτε ένα χιλιόμετρο με τέτοιο.

Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση οι επικριτές να είναι αντικειμενικοί. Δεν είναι εφικτό, δεν ξέρουν για τι μιλάνε.
Δημοκρατία έχουμε, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε.
Το σίγουρο είναι ότι και εδώ είναι θερμικοί εναντίον ηλεκτρικών & ανάποδα, και στο φόρουμ και στο Facebook και σε όλο τον κόσμο...

Δημοκρατία έχουμε, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε.
Το σίγουρο είναι ότι και εδώ είναι θερμικοί εναντίον ηλεκτρικών & ανάποδα, και στο φόρουμ και στο Facebook και σε όλο τον κόσμο...
παντως η κουβεντα δεν ξεκινησε (και βασικα, ουτε και στο τελος δεν εφτασε) ως θερμικα vs ηλεκτρικα, αλλα μοντερνα αυτοκινητα vs παλαιοτερα που επιτρεπουν "οδηγικη ευχαριστηση".
Εκει μεσα μπηκαν παραμετροι οπως βαρος οχηματος κτλπ.

ακραιο και το εχω ακουσει να συμβαινει μονο σε οχηματα με one pedal drive, ειδικα οταν ο οδηγος εχει τις πρωτες του εμπειριες. Συνηθως στα test drive ακουμε τετοια ζητηματα. Ειναι συνηθισμενος απο τα θερμικα να σηκωνει αποτομα το ποδι απο το γκαζι και γρηγορα να παταει φρενο. Με το που σηκωσεις τελειως το ποδι απο το γκαζι, σε ενα ηλεκτρικο με one pedal, το οχημα επιβραδυνει ΠΟΛΥ, αν μαλιστα πατησεις και το φρενο.... καταλαβαινετε. Ειδικα αν παει ο υποψηφιος αγοραστης μαζι με πχ τη συζυγο, αυτη συνηθως φρικαρει και αρχιζει τις γκρινιες "μην τολμησεις να αγορασεις κατι τετοιο!"
Αν μαλιστα εχουν παει για td σε κανενα οχημα με μπολικα αλογα, εχουμε στην αρχη βαθυ πατημα (οπως εχει συνηθισει απο το θερμικο) του γκαζιου, οποτε το οχημα εκτοξευεται μπροστα και μετα σηκωμα απο το γκαζι και πατημα του φρενου. Πανωλεθρια :)

Πρακτικα, τα ηλεκτρικα με one pedal μπορεις να τα οδηγησεις, να επιταχυνεις και να τα ακινητοποιησεις, ΠΟΛΥ πιο ομαλα απο οποιοδηποτε θερμικο.

... διασκεδάζεις στο στροφιλίκι καθώς μειώνεις την πίεση στο πεντάλ και αυτό βάζει και βγάζει τη μούρη με αυτή την εντολή και ταυτόχρονα σου λέει κι όλας αν οι τροχοί κοιτάζουν περισσότερο λοξά και στο γλυστρημα επάνω σου λέει και πόσο περιθώριο έχεις να διορθώσεις, την ίδια στιγμή που σε πληροφορεί και η ουρά όπως ελαφραινει ή όχι και έχει σηκώσει τον πίσω εσωτερικό τροχό;

α. το παραπάνω θεωρείται ευχαρίστηση; Για μένα θεωρείται επικίνδυνη οδήγηση. Αν την βρίσκετε να πηγαίνετε στα όρια το αυτοκίνητο πριν γλυστρήσει και φύγει από το δρόμο, ευτυχώς τα νέα αυτοκίνητα με τα ESP και τα άλλα συστήματα δε θα σας αφήσουν. Τέτοια είπαμε, μόνο σε πίστα.

β. Με τον Pleo είναι αδύνατο να κερδίσεις argument, the only way to win is not to play

α. το παραπάνω θεωρείται ευχαρίστηση;

Δεν θεωρείται. Είναι.

Εάν διαφωνείς, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, γίνε χρονικογράφος της αυτοκίνησης, δούλεψε σκληρά και άλλαξέ το.

Το πριν γλυστρήσει και φύγει από τον δρόμο δεν είναι στιγμιαίο. Στα driver's cars έχεις χρόνο να πιεις και καφέ από όταν το νιώσεις, ρυθμίσεις με το πεντάλ ισχύος (sic) την κατεύθυνση και το γλύστρημα με ακρίβεια. Σε γνωστές συνθήκες πάντα.
Κυρίως αυτό ξεχωρίζει τα fun to drive και driver's cars από τα άλλα. Έχουν περιθώριο στο όριο. Δεν είναι on-off.

Last edited:
  • Like
Reactions: ln()