Αυτοκινητιστικά νέα

Πάντως επειδή γνωρίζω αρκετούς που έχουν έρωτα με το αμάξι τους, ή σωστή πρακτική είναι αμέσως μετά από την αντιπροσωπεία κατευθείαν ραντεβού στο μαγαζί για κεραμική επίστρωση. Ούτε καν πρώτο πλύσιμο. Οπότε σφραγίζεις έτσι όσο το δυνατόν εργοστασιακό το χρώμα με μηδέν φθορές.
Συμφωνώ, αν έχεις έρωτα με το αμάξι και δεν θες ούτε σημάδι να βλέπεις πας κατευθείαν για κεραμική επίστρωση….ευτυχως δεν ανοικω σε αυτή την κατηγορία, μην σου πω ότι και λίγο λερωμένο ή και με γρατζουνιτσες μου δείχνει πιο brutal και ότι χρησιμοποιείται, αμάξι είναι στο κάτω κάτω όχι μπιμπελο.

Σύμφωνα με το AI, το ceramic coat ΔΕΝ σε σώζει από τις γρατζουνιές του tunnel wash. Άλλα είναι τα προτερήματα του.

Κατά τα άλλα ναι, δίκιο έχετε, αν είχα κάνα θηρίο SUV και έκανα κάθε μέρα βόλτα σε δάση και φαράγγια σιγά μην ασχολιόμουν.

Το δικό μου όμως είναι περλέ μπιμπελό και πάει σπίτι-δουλειά-σουπερμάρκετ, η δουλειά για την οποία το πήρα είναι η ψυχοθεραπεία του μετανάστη, τι να το κάνω! 🥰😛

fuelpass.png

Η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί την Δευτέρα 6 Απριλίου στις 17:00.

Προσοχή στο car detailing πάντως. Μπορεί να γίνει μαύρη τρύπα και να κολλήσεις άσχημα, όχι τόσο οικονομικά (που κι εκεί βλέπεις παίζουν εν δυνάμει πολλά λεφτά) όσο ψυχολογικά (ακούς πετραδάκι να χτυπάει το καπώ και τρως 3 ώρες να βρεις αν έχει κάνει καμιά μικρογρατσουνιά, ψάχνεις για αράχνες υπό κάθε πιθανή κι απίθανη γωνία κτλ.).

Τα Leasing είναι "εύκολη" λύση. Αντί για αύξηση δίνεις αυτοκίνητο που περνάει στα έξοδα.
Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας (με δηλωμένα τα πραγματικά έσοδα) ή έχεις εταιρία επίσης μπορεί να είναι άκρως συμφέρουσα επιλογή μετά από σωστή έρευνα αγοράς (μπορεί να είναι και χάλια επιλογή).

Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να καταλάβουμε ότι το αμάξι είναι εργαλείο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ πλέον.
Πρέπει να κάνουμε απλά την δουλειά μας.
Έτσι όπως έχουν ακριβυνει όλα , τα service και οι έκτακτες ζημιές , μπορεί χαλαρά τα ετήσια έξοδα να κοστίζουν όσο η αξία του αυτοκινήτου σε ένα παλιό αμαξι. Και μην μου πείτε είμαι υπερβολικός. Το έχω ζήσει.
Από την άλλη τα καινούργια είναι ακόμα χειρότερα. Ούτε για αστείο δεν πρόκειται να κρατήσουν πολλά χρόνια. Ψεύτικα τελείως και με πολλά ανταλλακτικά που απλα δεν φτιάχνονται και πρέπει να αλλαχτούν ολόκληρα. Άσε δε που τα πολύπλοκα ιδίως ηλεκτρικά πρέπει να πάνε σε αντιπροσωπείες (υψηλό κόστος) για να μπριζωθουν online οπότε ξεχνάμε τον κυρ Βαγγέλη (φθηνό κόστος) της γειτονιάς.

Νομίζω ότι σιγά σιγά μπορεί να συμφέρει και για ιδιώτες το leasing παρόλο που η δόση δεν μπορεί να πιαστεί πουθενά σαν έξοδο φορολογικά.

Προσοχή στο car detailing πάντως. Μπορεί να γίνει μαύρη τρύπα και να κολλήσεις άσχημα, όχι τόσο οικονομικά (που κι εκεί βλέπεις παίζουν εν δυνάμει πολλά λεφτά) όσο ψυχολογικά (ακούς πετραδάκι να χτυπάει το καπώ και τρως 3 ώρες να βρεις αν έχει κάνει καμιά μικρογρατσουνιά, ψάχνεις για αράχνες υπό κάθε πιθανή κι απίθανη γωνία κτλ.).

Αυτοί ειναι οι πιο επικίνδυνοι. Ψυχάκηδες. Lamarina obsessed. Μς.τιποτα δεν θα ήθελα να τρακαρω με αυτούς. Και να είχαν και τίποτα σοβαρά αμάξια, να έλεγα.

• Like
Reactions: FSword
Νομίζω ότι σιγά σιγά μπορεί να συμφέρει και για ιδιώτες το leasing παρόλο που η δόση δεν μπορεί να πιαστεί πουθενά σαν έξοδο φορολογικά.
Θα συμφωνουσα αλλα οσο οι τιμες για ιδιωτες ειναι τοσο υψηλα, δεν συμφερει με τιποτα. Αν εξαιρεσουμε μεμονωμενες ευκαιριες, στην 4ετια εχεις πληρωσει το 80% της αξιας του αυτοκινητου και με το περας του συμβολαιο, δεν εχεις αυτοκινητο.
Αν ηταν οπως σε αλλες χωρες, οπου με 250-300 ευρω τον μηνα επαιρνες ενα αυτοκινητο που πραγματικα σου καλυπτει τις αναγκες, τοτε ναι, θα ειχε ενδιαφερον.

• Like
Reactions: karamela
Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να καταλάβουμε ότι το αμάξι είναι εργαλείο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ πλέον.
Πρέπει να κάνουμε απλά την δουλειά μας.
Έτσι όπως έχουν ακριβυνει όλα , τα service και οι έκτακτες ζημιές , μπορεί χαλαρά τα ετήσια έξοδα να κοστίζουν όσο η αξία του αυτοκινήτου σε ένα παλιό αμαξι. Και μην μου πείτε είμαι υπερβολικός. Το έχω ζήσει.
Από την άλλη τα καινούργια είναι ακόμα χειρότερα. Ούτε για αστείο δεν πρόκειται να κρατήσουν πολλά χρόνια. Ψεύτικα τελείως και με πολλά ανταλλακτικά που απλα δεν φτιάχνονται και πρέπει να αλλαχτούν ολόκληρα. Άσε δε που τα πολύπλοκα ιδίως ηλεκτρικά πρέπει να πάνε σε αντιπροσωπείες (υψηλό κόστος) για να μπριζωθουν online οπότε ξεχνάμε τον κυρ Βαγγέλη (φθηνό κόστος) της γειτονιάς.

Ένα ηλεκτρικό όχημα για να κινηθεί χρειάζεται σημαντικά λιγότερα κινούμενα εξαρτήματα — της τάξης των δεκάδων, ενώ ένα όχημα εσωτερικής καύσης (ICE) φτάνει κοντά στα 1.000+.

Με δεδομένο αυτό, αλλά και τη σημαντικά μειωμένη ανάγκη συντήρησης, στατιστικά οι πιθανότητες να χρειαστείς service είναι πολύ μικρότερες. Οπότε, έχει μικρή σημασία αν θα πας στην αντιπροσωπεία μία φορά στα 1–2 χρόνια αντί για τον «κυρ Μήτσο».

Προσωπικά, έχω να επισκεφθώ συνεργείο περίπου 2,5 χρόνια, και η βασική φροντίδα του οχήματος — πέρα από το πλύσιμο — περιορίζεται ουσιαστικά στα ελαστικά, αντε και το φίλτρο καμπίνας (το οποίο άλλαξα εγώ)

Leasing σε ιδιώτη ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Είναι προϊόν πολυτελείας που το αγοράζει κάποιος για να έχει το κεφάλι του ήσυχο για οτιδήποτε συμβεί και να μην χρειάζεται να έχει το νου του για τις διάφορες πληρωμές (ασφάλεια, τέλη, κλπ), να μην ασχολείται με το σε ποιο συνεργείο να το πάει, το αν βγάλει κάποια μεγάλη βλάβη ή ακόμη και να του τύχει προβληματικό αυτοκίνητο από το εργοστάσιο.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που μπορούν να περάσουν έξοδο συμφέρει υπό περιπτώσεις το λειτουργικό leasing όπου στο τέλος του συμβολαίου το επιστρέφεις και περνάς το σύνολο των εξόδων μαζί με το ΦΠΑ στα έξοδα (ΦΠΑ ξεχωριστά περνάς μόνο αν μιλάμε για πραγματικά επαγγελματικό αυτοκίνητο και έχουμε χρηματοδοτική μίσθωση όπου το όχημα παραμένει στην ιδιοκτησία της ατομικής επιχείρησης, αλλά εκεί δεν περνάει το σύνολο ως έξοδο αλλά υπάρχουν κατηγορίες).
1775455070806.png

Για εμένα αν δεν έχεις εισόδημα προ εξόδων τουλάχιστον στην κλίμακα 20.000 - 30.000 ευρώ απλά ξέχνα το. Όσο ανεβαίνεις στις κλίμακες όλο και περισσότερο συμφέρει.

Αν έχεις εταιρία Ο.Ε. και Ε.Ε. τότε έχεις φορολογικό συντελεστή 22%. Είναι οριακό αν συμφέρει. Επίσης πρέπει να μην έχεις σημαντικά μαύρα εισοδήματα.

Αν έχεις ΙΚΕ, ΕΠΕ, Α.Ε. τότε η φορολογία είναι 22% συν 5% ο φόρος μερισμάτων. Άρα μιλάμε για 27%. Εκεί έχει νόημα και πάλι όμως με δεδομένο ότι δεν έχεις μαύρα εισοδήματα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Υπάρχει φόρος χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου γιατί θεωρείται παροχή σε είδος (ΔΕΝ ισχύει στο ελεύθερο επάγγελμα). Υπολογίζεται με πίνακες. Υπάρχει άρση του φόρου αυτού αν είναι όχημα καθαρά ηλεκτρικό ή plug-in hybrid (και σε συνδυασμό με τους ρύπους) και τιμή μέχρι 40.000 λιανική τιμή προ φόρων.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν πάρεις ηλεκτρικό περνάς 150% των πραγματικών δαπανών ως έξοδα, και αν είναι PHEV 130%. Αυτά εξολογιστικά, οπότε το όφελος αυξάνει.

Επίσης θέλει ψάξιμο. Αν θέλεις ένα συγκεκριμένο μοντέλο το πιο πιθανό είναι να μην είναι σε τιμή που να συμφέρει. Πρέπει να διαλέξεις ~5 αυτοκίνητα και να αρχίσεις να ζητάς προσφορές τουλάχιστον από 3-4 εταιρίες. Επίσης να δεις αν έχει κάποια προωθητική συγκεκριμένη εταιρία. Προσωπικά έχω 2 ford με leasing αυτή τη στιγμή, δεν τα έχω από την Ford Leasing που έκανε τις προσφορές, αλλά τις μάτσαρε και τις βελτίωσε πολύ ελαφρά η Hertz Leasing.

Ένας καλός κανόνας είναι αν βγάλεις τα κέρδη από τη φορολογία που έχεις και βάλεις κάτω τι έχεις να πληρώσεις για αυτό για 4-5 χρόνια και αν είναι το 50-60% της τιμής αγοράς κατά πάσα πιθανότητα έχεις πέσει σε ευκαιρία.

Και πάλι θέλει ψάξιμο. Το δεύτερο που πήρα τον προηγούμενο μήνα είναι ένα Ford Puma Mild Hybrid. Τα excelόφυλλα το έβγαζαν πολύ φθηνότερη επιλογή από τα οικονομικότερα φουλ ηλεκτρικά ίδιας κατηγορίας με ~60 kWh μπαταρία ή plug-in hybrid ακόμη και με βενζίνη ~2.50 ευρώ το λίτρο (δεν είχα κάνει goal seek για να δω που έβγαινε ακριβώς, αλλά με τα κμ που θα κάνει ανά έτος βγαίνει ένα πολύ μεγάλο νούμερο). Ανάποδα όταν έψαχνα για το βασικό οικογενειακό ήταν μονόδρομος το PHEV τελικά.

Υ.Γ. Αν στο δίνει ως παροχή η εταιρία δες αν έχει φόρο χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου. Υπάρχουν τρύπες που εκμεταλλεύονται (λίγες) μεγάλες εταιρίες για να το παρακάμπτουν αυτό, αλλά καλό να είναι PHEV τουλάχιστον ή ηλεκτρικό να μην έχεις να πληρώνεις κερατιάτικα στη φορολογική σου δήλωση.

Ένα ηλεκτρικό όχημα για να κινηθεί χρειάζεται σημαντικά λιγότερα κινούμενα εξαρτήματα — της τάξης των δεκάδων, ενώ ένα όχημα εσωτερικής καύσης (ICE) φτάνει κοντά στα 1.000+.

Με δεδομένο αυτό, αλλά και τη σημαντικά μειωμένη ανάγκη συντήρησης, στατιστικά οι πιθανότητες να χρειαστείς service είναι πολύ μικρότερες. Οπότε, έχει μικρή σημασία αν θα πας στην αντιπροσωπεία μία φορά στα 1–2 χρόνια αντί για τον «κυρ Μήτσο».

Προσωπικά, έχω να επισκεφθώ συνεργείο περίπου 2,5 χρόνια, και η βασική φροντίδα του οχήματος — πέρα από το πλύσιμο — περιορίζεται ουσιαστικά στα ελαστικά, αντε και το φίλτρο καμπίνας (το οποίο άλλαξα εγώ)
Ισχύουν όσα λες, και εγώ με το ηλεκτρικό που το φορτίζω και στην δουλειά δωρεάν, 2,5 χρόνια τώρα πέρα από την ασφάλεια δεν έχω δώσει σχεδόν ούτε ένα ένα εχτρα ευρώ και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα πάει και στην συνέχεια….τερμα οι καμένες φλάντζες, τα λάδια, τα μπουζια, οι εξατμίσεις, τα σπασμένα ψυγεία, οι εξατμίσεις και ένα σκασμό άλλες ζημιές που είχες με τα θερμικά…δεν είμαι και ψείρας οπότε και γρατζουνιές που έχει δεν με απασχολεί….

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Ισχύουν όσα λες, και εγώ με το ηλεκτρικό που το φορτίζω και στην δουλειά δωρεάν, 2,5 χρόνια τώρα πέρα από την ασφάλεια δεν έχω δώσει σχεδόν ούτε ένα ένα εχτρα ευρώ και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα πάει και στην συνέχεια….τερμα οι καμένες φλάντζες, τα λάδια, τα μπουζια, οι εξατμίσεις, τα σπασμένα ψυγεία, οι εξατμίσεις και ένα σκασμό άλλες ζημιές που είχες με τα θερμικά…δεν είμαι και ψείρας οπότε και γρατζουνιές που έχει δεν με απασχολεί….
για να ειμαστε δικαιοι ομως, θα πρεπει να συγκρινεις το ηλεκτρικο με ενα αντιστοιχης αξιας και ηλικιας θερμικο.
Σπασμενο ψυγειο και εξατμιση δεν νομιζω οτι εχουν παθει πολλοι στα πρωτα 2.5 χρονια ενος θερμικου αυτοκινητου.

• Like
Reactions: paraskdi and anderm
για να ειμαστε δικαιοι ομως, θα πρεπει να συγκρινεις το ηλεκτρικο με ενα αντιστοιχης αξιας και ηλικιας θερμικο.
Σπασμενο ψυγειο και εξατμιση δεν νομιζω οτι εχουν παθει πολλοι στα πρωτα 2.5 χρονια ενος θερμικου αυτοκινητου.
Ισχύει, αλλά σκέψου έχω ξάδερφο που λόγω δουλειάς πάει πολλά ταξίδια στην επαρχία αλλά και με τρελές μετακινήσεις μέσα στην Αθήνα με ηλεκτρικό αμάξι που το έχει 5 χρονια, πάνω από 250.000 χιλιόμετρα συνολικά και έχει δώσει λεφτά μόνο για τακάκια, φίλτρο καμπίνας και λάστιχα! Δεν έχει χαλάσει ούτε βίδα πάνω στο αμάξι….τι θα είχε γίνει σε θερμικό 5ετιας με 250Κ χλμ. Στην πλάτη?

Και ο Κουμπάρος μου με ηλεκτρικό VW ID4 που το έχει από αρχές του 21 αν θυμάμαι καλά και αυτός λόγω δουλειάς πάει συνεχόμενα Τρίπολη και Πάτρα, πάνω από 180.000 χιλιόμετρα καμία ζημιά σε τίποτα…

• Like
Reactions: avpap
Ισχύει, αλλά σκέψου έχω ξάδερφο που λόγω δουλειάς πάει πολλά ταξίδια στην επαρχία αλλά και με τρελές μετακινήσεις μέσα στην Αθήνα με ηλεκτρικό αμάξι που το έχει 5 χρονια, πάνω από 250.000 χιλιόμετρα συνολικά και έχει δώσει λεφτά μόνο για τακάκια, φίλτρο καμπίνας και λάστιχα! Δεν έχει χαλάσει ούτε βίδα πάνω στο αμάξι….τι θα είχε γίνει σε θερμικό 5ετιας με 250Κ χλμ. Στην πλάτη?

Και ο Κουμπάρος μου με ηλεκτρικό VW ID4 που το έχει από αρχές του 21 αν θυμάμαι καλά και αυτός λόγω δουλειάς πάει συνεχόμενα Τρίπολη και Πάτρα, πάνω από 180.000 χιλιόμετρα καμία ζημιά σε τίποτα…
Όταν μιλάμε για τέτοια χιλιόμετρα κανένας νοήμον δεν αγόραζε ποτέ βενζινοκίνητο, θα πήγαινε σε diesel. Και να πω την αλήθεια όταν μιλάμε για μεγάλα diesel υπάρχει ακόμη ανταγωνισμός ρεαλιστικός για πχ 50.000 κμ ανά έτος και πάνω.
Επίσης σε κάθε πίνακα σύγκρισης πρέπει να μπει και ο χρόνος αναμονής για φορτίσεις, επειδή σίγουρα μιλάμε για ταξίδια και φορτίσεις όχι στο σπίτι που το παρατάς όλο το βράδυ και δεν σε νοιάζει τίποτα.
Τα Skoda Octavia / Superb που χρησιμοποιούν και αρκετοί ταξιτζίδες, οι 3άρες και 5αρες BMW (2.0d / 3.0d) και οι κλασσικές Merc C / E (C220d / E220d) είναι τα σωστά μοντέλα για συγκρίσεις και όχι τα τυπικά βενζινοκίνητα για τέτοια χρήση. Αυτά μπορούν με σωστή συντήριση να ξεπεράσουν άνετα τα 500k χιλιόμετρα ειδικά όταν μιλάμε για πολλά κμ ανά έτος και δεν έχεις φθορές χρόνου σε ανταλλακτικά αλλά κυρίως φθορές χρήσης...

• Like
Reactions: avpap
Καλο το diesel αλλα οταν σε ταξίδια βάζεις πετρέλαιο απ οπου ναναι ρισκάρεις αρκετά, καθοτι ολοι γνωρίζουμε ποσο επιρρεπείς ειναι οι dieselοκινητητες στο καύσιμο και ποσο ακριβά πληρώνονται οι ζημιές.... Οι βενζινάδες δεν έχουν την καλυτερη φήμη με τις νοθείες, ποσο μάλλον τώρα που ολα τα καύσιμα εχουν εκτοξευθεί τιμολογιακά. Απλά το αναφέρω ως μια παράμετρο που θα έπρεπε να λαμβάνουμε υπ'οψιν.

Οι χρόνοι φόρτισης σε DC.... με 1 στάση σε ΣΕΑ ανα 250km για WC καφε και ξεμουδιασμα, σχεδόν εξανεμίζονται και ποτέ δε θα υπάρξει πρόβλημα νοθείας η "κλεψιάς" στην μάνικα.

• Like
Reactions: karamela
Καλο το diesel αλλα οταν σε ταξίδια βάζεις πετρέλαιο απ οπου ναναι ρισκάρεις αρκετά, καθοτι ολοι γνωρίζουμε ποσο επιρρεπείς ειναι οι dieselοκινητητες στο καύσιμο και ποσο ακριβά πληρώνονται οι ζημιές.... Οι βενζινάδες δεν έχουν την καλυτερη φήμη με τις νοθείες, ποσο μάλλον τώρα που ολα τα καύσιμα εχουν εκτοξευθεί τιμολογιακά. Απλά το αναφέρω ως μια παράμετρο που θα έπρεπε να λαμβάνουμε υπ'οψιν.

Οι χρόνοι φόρτισης σε DC.... με 1 στάση σε ΣΕΑ ανα 250km για WC καφε και ξεμουδιασμα, σχεδόν εξανεμίζονται και ποτέ δε θα υπάρξει πρόβλημα νοθείας η "κλεψιάς" στην μάνικα.
Eτσι είναι, ο Ταξιτζής γεμίζει από συγκεκριμένα πρατήρια και ξέρει τι βάζει, ο ιδιώτης σε ταξίδια που θα γεμίζει Diesel όπου βρει καλή τύχη...μια ζημιά να σου βγάλει το Diesel πληρώνεις χιλιάρικα..τα παραδείγματα πολλά....

Δεν είναι ακριβώς "αυτοκινητιστικό" νέο αλλά αφορά άμεσα χιλιάδες αυτοκινητιστές:

Είμαι έξαλλος. Ένα έργο είχε κάποια ωριμότητα και κάποια ελπίδα να αποσυμφορήσει σε έναν βαθμό τον Κηφισό πριν πάρουμε σύνταξη και τα κατάφεραν να πέσει.

Άχρηστοι, όλοι τους.

Δεν είναι ακριβώς "αυτοκινητιστικό" νέο αλλά αφορά άμεσα χιλιάδες αυτοκινητιστές:

Είμαι έξαλλος. Ένα έργο είχε κάποια ωριμότητα και κάποια ελπίδα να αποσυμφορήσει σε έναν βαθμό τον Κηφισό πριν πάρουμε σύνταξη και τα κατάφεραν να πέσει.

Άχρηστοι, όλοι τους.
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ...Οι προτάσεις από το παραπάνω λινκ...πόσο ελληνικό...

"Ο Δήμος Φυλής έχει απορρίψει πάντως την αρχική προσφορά του ΤΑΙΠΕΔ ως πολύ χαμηλή. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς διαπραγματεύεται με βόρειο-Ελλαδίτη επιχειρηματία στον κλάδο τροφίμων που ενδιαφέρεται να δημιουργήσει κέντρο διανομής στο συγκεκριμένο ακίνητο, που θα πρέπει να κατασκευαστεί το Logistics Park.

Υπάρχουν μάλιστα ερωτήματα αν ο ίδιος ο δήμαρχος Φυλής έχει κτήματα δίπλα από την συγκεκριμένη περιοχή, γεγονός που -αν ισχύει -θα αναβαθμίσει φυσικά και την προσωπική του περιουσία."

Αυτο το χάλι της γενικότερης περιοχής με τις μεταφορικές χρόνια τώρα έπρεπε να είχε αλλάξει. Τι να πρωτοπεί κανείς απο την επιβάρυνση του Κηφισσού? απο την ταλαιπωρία των οδηγών στα χαοτικά στενάκια που εξυπηρετούν τις μεταφορικές? απο τους κατεστραμένους και βρώμικους δρόμους γεμάτους τρύπες και σκουπίδια, απο το μπάχαλο και την αναρχία που επικραττεί πολεοδομικά? το οτι φοβάσαι να κυκλοφορήσεις ακομα και με όχημα μολις πέσει ο ήλιος?

• Like
Reactions: donk
Τυχαίο μόνο δεν είναι, ότι στην Ελλάδα η αποκλιμάκωση των τιμών στα κάυσιμα, θα έλθει από την επόμενη εβδομάδα.
Πόσο λ@λ@κες μας έχουν...

Δε μας τα λέει καλά η BMW.

Έμαθα χθες (δια προσωπικής εμπειρίας, αφού ποτέ δε θα μπορούσα να το φανταστώ), ότι όταν χτυπάει συναγερμός στο αμάξι (μάλλον false alarm ήταν ευτυχώς), το περίφημο myBMW app κοιμάται τον ύπνου του δικαίου και δεν σου δίνει notification, γιατί αυτό το φυλάει για τα higher-end μοντέλα. Παρά το γεγονός ότι το αμάξι μου έχει ΟΛΟ το απαιτούμενο hardware και packages (Video recorder, Remote 3D View με περιμετρικές κάμερες, εργοστασιακό συναγερμό, και Connected Drive), αυτό το έχουν κλειδωμένο, και δν το παίρνεις ούτε καν με συνδρομή. Δηλαδή το app, με εξαίρεση το remote start που είναι πολύ χρήσιμο, κατά τα άλλα είναι ένα απέραντο gimmick.

Αν συνεχίσουν να μας απογοητεύoυν έτσι οι Γερμανοί, και μάλιστα σε αμάξια των 50+K, νομίζω το επόμενο αμάξι μου θα'ναι Toyota ή Mazda.