Αυτόκλητοι σωτήρες!!!

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Κάθε λίγο και λιγάκι μόλις πάω να αλλάξω μια σελίδα βγαίνει ένα μήνυμα και λέει οτι έχω πολλούς υιούς στον υπολογιστή και πρέπει να κατεβάσω το πρόγραμμα που μου προτείνουν για να τους διώξω.
Τι να κάνω; Είναι πολύ ενοχλητικό.
Υπάρχει κανένα πρόγραμμα να απαλλαγώ από αυτά;

Από τα μηνύματα
Αυτοί λένε οτι έχω ιούς αν κατεβάσω το πρόγραμμα μετά λέει, έχεις 1000 ιούς πλήρωσε να πάρεις το τάδε πρόγραμμα για να τους βγάλεις.

Last edited:
Αρχικά σου συνιστώ ψυχραιμία.
Σε καμμία περίπτωση μην κατεβάσεις κάνενα από αυτά τα προγράμματα.
Τα μηνύματα, μάλλον αφορούν κάποια spyware, που δυστυχώς έχεις κολλήσει.
Τσέκαρε πάρα πολύ προσεκτικά στην εγκατάσταση προγραμμάτων για "ασυνήθιστες", νέες εισόδους και κάνε απεγκατάσταση με προσοχή.
Συνήθως ορισμένα από αυτά για να τα απεγκαταστήσεις να χρειαστεί να πάς στις διαδυκτικές διευθύνσεις που σου προτείνουν.
Τρέξε το πρόγραμμα προστασίας για ιούς στον υπολογιστή σου και κατέβασε το webroot spysweeper, ή το spybot search&destroy, ή ad-aware2007.
Εάν έπειτα από όλα αυτά δεν βρείς γιατρεία, τότε μάλλον τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και ίσως θα πρέπει να πείς τι ακριβώς συμβαίνει.

Αρχικά σου συνιστώ ψυχραιμία.
Σε καμμία περίπτωση μην κατεβάσεις κάνενα από αυτά τα προγράμματα.
Τα μηνύματα, μάλλον αφορούν κάποια spyware, που δυστυχώς έχεις κολλήσει.
Τσέκαρε πάρα πολύ προσεκτικά στην εγκατάσταση προγραμμάτων για "ασυνήθιστες", νέες εισόδους και κάνε απεγκατάσταση με προσοχή.
Συνήθως ορισμένα από αυτά για να τα απεγκαταστήσεις να χρειαστεί να πάς στις διαδυκτικές διευθύνσεις που σου προτείνουν.
Τρέξε το πρόγραμμα προστασίας για ιούς στον υπολογιστή σου και κατέβασε το webroot spysweeper, ή το spybot search&destroy, ή ad-aware2007.
Εάν έπειτα από όλα αυτά δεν βρείς γιατρεία, τότε μάλλον τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και ίσως θα πρέπει να πείς τι ακριβώς συμβαίνει.

...ούπσ όση ώρα έγραφα κάποιοι φίλοι με πρόλαβαν, αλλά απ'ότι βλέπω δεν γράψαν για το spysweeper, δοκίμασέ τα και ενημέρωσέ μας.
Υπομονή.

Last edited:
Παιδιά ευχαριστώ πολύ.
Αυτό το πρόβλημα υπάρχει εδώ και μήνες αλλά σήμερα δεν άντεξα άλλο και είπα να ρωτήσω για δραστικά μέτρα.
Κάποτε έκανα αυτό το λάθος να κατεβάσω ένα από αυτά και μάλλον έγινε χειρότερα.
Θα δοκιμάσω όλα αυτά που μου προτείνετε, ήδη έχω βάλει ένα προγραμματάκι (spyware terminator) να ψάχνει.
Έχει βρεί καμιά 100 και συνεχίζει.
Θα δοκιμάσω και τα υπόλοιπα αν χρειαστεί και τα λέμε πάλι.-bye-

Λοιπόν, το spyware terminator μόλις τελείωσε το ψάξιμο. Έβγαλε 66 ιούς λέει.
Θα το αφήσω τώρα λίγο να το παρατηρήσω μήπως κάνει δουλειά.
Αν δεν έκανε τίποτα θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα αλλά μήπως γίνει καμιά ζημιά αν εγκαταστήσω τόσα πολλά προγράμματα για ιούς μαζί.
Τώρα έχω το AVG.

Αυτά που σου προτείναμε, δεν είναι για ιούς. Μπορείς να βάλεις πολλά μαζί.
Εγώ έχω 3: το spybot search&destroy, το adaware, και το SuperAntiSpyware.
Κανένα δεν είναι τέλειο, αλλά η ισχύς εν τη ενώσει...

Απάντηση: Re: Αυτόκλητοι σωτήρες!!!

Αυτά που σου προτείναμε, δεν είναι για ιούς. Μπορείς να βάλεις πολλά μαζί.
Εγώ έχω 3: το spybot search&destroy, το adaware, και το SuperAntiSpyware.
Κανένα δεν είναι τέλειο, αλλά η ισχύς εν τη ενώσει...

+1

Βάλε πρώτα αυτά να σκανάρεις και να καθαρίσεις και μετά δες. Το πρόβλημα σου (από αυτά που λες) δεν είνα οι ιοί αλλά τα spyware, adaware.

Αφού είναι έτσι, τα ρίχνω όλα για δουλειά!
Αν και νομίζω οτι κάτι πρέπει να έγινε.
Από τη στιγμή που έψαξε ο Σβαρστενέγκερ (terminator) δεν με ξαναενόχλησαν αλλά δεν έχω και πολλή ώρα που το έβαλα.
Θα δούμε.

κορυφαιο προγραμμα που βρισκει οτι δεν μπορουν τ`αλλα και με εχει σωσει με πολλα παρομοια προβληματα πελατων μου ειναι το spywaredoctor.
λιγο βαρυ αλλα κανει αψογη δουλεια.

εαν το "βρεις" αρπαξτο...

Το πρόβλημα πιστεύω οτι λύθηκε!
Σήμερα, μετά από αρκετή ώρα χρήσης στο internet δεν με ενόχλησε τίποτα.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!-bye-

Μακάρι να λύθηκε γιατί αν επιστρέψει την έχεις βαριά και πας για HijackThis το όποιο αν ποτέ το χρησιμοποιήσεις να προσέχεις γιατί κανονικά βγαζει ένα log το ποστάρεις σε ένα support forum και σου λένε αυτοί τι να κάνεις γιατί είναι πολύπλοκο.

Και βάλε και ένα NOD32 V3 για anvtivirus.