Αυτόματη αλλαγή 48-50-60hz? Ναι!

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,323
Μια χαρά είναι το reclock .... σωτήριο. Από τότε που το έβαλα η κίνηση είναι
άψογη και απροβλημάτιστη. Δεν υπάρχει το παραμικρό κιχ ... σκέτο νερό.

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,323
Το recklock ειναι για αναλογικες εξοδους (απ οσο θυμαμαι) κι εγω δουλευω με spdif ....

Σε αυτό έχεις δίκιο. Επίσης είναι για όσους έχουν νέες κάρτες ΑΤΙ 5xxx που
παίρνουν τα HD φορμά απευθείας από την HDMI. Σε spdif δεν παίζει.

17 June 2006
1,443
Άλιμος
Μα νομιζω οτι ειναι εφικτο να εχεις ρικλοκ ρεντερερ και να μην πειραζει την εξοδο καθολου, απλα να το εχεις για το κολπο με την αυτοματη αλλαγη. Δεν ειμαι μπροστα στο πισακι μου (δουλεια) αλλα σιγουρα μπορει να γινει, οποτε δεν εχεις προβλημα. Οντως ειναι για pcm μονο, αλλα δεν χρειαζομαστε πλεον διορθωση στον ηχο με τα νεα RR του CCC ... Αν κανω λαθος πεστε το ...

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,062
Παλλήνη
Απάντηση: Re: Αυτόματη αλλαγή 48-50-60hz? Ναι!

Οσοι κατοχοι ΑΤΙ γενικα θελουν να εχουν με την χρηση του reclock και αυτοματη αλλαγη συχνοτητας (23,976-50-59,994) αναλογα με το υλικο που παιζει ο πλειερ τους, κατεβαζουν το σκριπτακι που εφτιαξα βοηθουμενος απο το νετ (χαμος γινεται, αργησανε, ποσο μπροστα ειμασταν ρεεεεεε!) απο εδω , φτιαχνουν 3 ΝΕΑ profiles (οχι rename παλια ...) με 23,976-50-59,994ΗΖ τα οποια ονομαζουν 24-50-59, κανουν τα δεοντα στο reclock και ετοιμοι. Το δουλεψα αρκετα και λειτουργει αψογα.

Kyr, επειδη εχω καιρο να ασχοληθω με τα κολπα αυτα, θυμισε μου που δηλωνουμε το σκριπτ στο reclock για να παξει. Και τα προφιλ, τα κανουμε πριν ή μετα?

Θενκς

22 June 2006
35,231
NEO HRAKLEIO
Μα νομιζω οτι ειναι εφικτο να εχεις ρικλοκ ρεντερερ και να μην πειραζει την εξοδο καθολου, απλα να το εχεις για το κολπο με την αυτοματη αλλαγη. Δεν ειμαι μπροστα στο πισακι μου (δουλεια) αλλα σιγουρα μπορει να γινει, οποτε δεν εχεις προβλημα. Οντως ειναι για pcm μονο, αλλα δεν χρειαζομαστε πλεον διορθωση στον ηχο με τα νεα RR του CCC ... Αν κανω λαθος πεστε το ...

Αν μπορεις να το τσεκαρεις το βραδυ, πες μας.
Δηλ. μπορω απο οποιοδηποτε Player να εχω spdif out kai reclock renderer (για οποιοδηποτε format ηχου - οχι pcm) ?

zafeiros

Senior Member
5 March 2009
445
Παίδες νομίζω ότι ένα μέρος αυτής της τεχνολογίας αλλαγής έχει ενσωματωθεί στην Syncrenderer έκδοση του MPC. Ξέρει κανείς αν δουλεύει?

17 June 2006
1,443
Άλιμος
Re: Απάντηση: Re: Αυτόματη αλλαγή 48-50-60hz? Ναι!

Kyr, επειδη εχω καιρο να ασχοληθω με τα κολπα αυτα, θυμισε μου που δηλωνουμε το σκριπτ στο reclock για να παξει. Και τα προφιλ, τα κανουμε πριν ή μετα?

Θενκς

Τα προφιλς τα κανεις οποτε θελεις, δεν παιζει ρολο αρκει να ειναι σωστα τα ονοματα (24,50,59) . Κατεβαζεις το σκριπτακι μου, το μετονομαζεις σε runevent.vbs, το αντιγραφεις στο c:\program files\reclock\ πανω απο το ηδη υπαρχον (overwrite-yes) , πας Configure Reclock απο Εναρξη-προγραμματα-Reclock στο Advanced settings και τικαρεις το ''Enable events notificatios ....blabla''. Εισαι ετοιμος ....

zafeiros

Senior Member
5 March 2009
445
Thnx Κυριάκο. Δουλεύει και σε μένα άψογα.
Να ρωτήσω μήπως υπάρχει η δυνατότητα όταν τελειώσει η αναπαραγωγή να επιστρέφει στο Refresh RAte που ήτανε αρχικά? Γιατί μετά από ταινία στα 23,976 θα ήθελα να επιστρέφει στα 50 που είναι πιο βολικο για το browsing στον win 7 media cetner.

17 June 2006
1,443
Άλιμος
Thnx Κυριάκο. Δουλεύει και σε μένα άψογα.
Να ρωτήσω μήπως υπάρχει η δυνατότητα όταν τελειώσει η αναπαραγωγή να επιστρέφει στο Refresh RAte που ήτανε αρχικά? Γιατί μετά από ταινία στα 23,976 θα ήθελα να επιστρέφει στα 50 που είναι πιο βολικο για το browsing στον win 7 media cetner.

Βεβαια και γινεται, ετσι το ειχα παλια, το απογευμα απο το σπιτι θα το φτιαξω και θα το ανεβασω ...

:BDBDG54:

konandrio

Established Member
23 March 2008
255
Βεβαια και γινεται, ετσι το ειχα παλια, το απογευμα απο το σπιτι θα το φτιαξω και θα το ανεβασω ...

:BDBDG54:

Μεσω nvidia που δεν εχουμε shortcut τι κανουμε? το powerstrip σε win7 x64 με εχει οδηγήσει μεχρι και σε format. Χρησιμοποιω ενα αλλο προγραμμα που κανει αυτη την δουλεια ultramon , με τις συντομευσεις αυτου του προγραμματος θα μπορω να κανω αυτη τη δουλεια? Οντως η αυτοματη αλλαγη Hz ειναι ολα τα λεφτα.

17 June 2006
1,443
Άλιμος
Το σκριπτ για ΑΤΙ με επαναφορα στα 50Hz στο τελος του οποιουδηποτε οντιοβιντεο αρχειου ειχε διαφορετικο ρειτ απο εδω , και για Nvidia καρτες χωρις να το εχω δοκιμασει απο εδω . Οποιος δοκιμασει το nvidia ας μου πει τι γινεται γιατι δεν εχω τετοια καρτουλα.

:afro:

zafeiros

Senior Member
5 March 2009
445
Το σκριπτ για ΑΤΙ με επαναφορα στα 50Hz στο τελος του οποιουδηποτε οντιοβιντεο αρχειου ειχε διαφορετικο ρειτ απο εδω ,
:afro:

Κυρ το δοκίμασα και δεν μου δούλεψε. Κοιττούσα το sample.vbs script του reclock στο σημείo του QUIT και μου φαίνεται οτι υπάρχει μια διαφορά.
sample script : Case "1024x768"
ενώ στο δικό μας εχουμε :
Case "1920x1080X25000"
μήπως φταίει αυτό?(x25000)

Δυστυχώς δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν αυτά τα scripts.

17 June 2006
1,443
Άλιμος
Κυρ το δοκίμασα και δεν μου δούλεψε. Κοιττούσα το sample.vbs script του reclock στο σημείo του QUIT και μου φαίνεται οτι υπάρχει μια διαφορά.
sample script : Case "1024x768"
ενώ στο δικό μας εχουμε :
Case "1920x1080X25000"
μήπως φταίει αυτό?(x25000)

Δυστυχώς δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν αυτά τα scripts.

O χαζος ξεχασα να σβησω το Χ25000 αφου εκανα copy-paste απο πιο πανω για να μην τα ξαναγραφω .... Σβησε το Χ25000 ωστε να μεινει Case "1920x1080"και αποθηκευσε και εισαι ετοιμος. Ψαχνει το mediarate που φυσικα δεν υπαρχει εκεινη την στιγμη (που κλεινει ...) .

:BDGBGDB55: