αυτόματη αλλαγή χρωμάτων από dvd

fakul

New member
27 April 2008
28
Έχετε πετύχει κάποιες ταινίες dvd που λένε πριν ξεκινήσει η ταινία ότι ρυθμίζουν τα χρώματα για την καλύτερη ποιότητα της τηλεόρασης;
Βγαίνει ένα μύνημα που λέει: Please waiting loading the best setings for best video quality.
Αλήθεια πώς γίνεται αυτό;

Βγαίνουν κάτι μικρά πράσινα ανθρωπάκια, μη ορατά στους ανυποψίαστους, από το δισκάκι και ορμάνε στα ρυθμιστικά πρώτα του player, μετά της τηλεόρασης και τέλος του περιφερειακού φωτισμού. Οι διαφορές σπανίως είναι αισθητές αλλά υπάρχουν, προς όφελος του θεατή. Συγκεκριμένα επηρρεάζουν brightness, contrast, gamma, color και sharpness, σε πηγή και μέσο απεικόνισης. Υπάρχουν και σε έκδοση για isf calibration αλλά είναι πιο ακριβά και συνήθως εμπεριέχονται στα blu-ray. Αυτά τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια, γνωστά και ως dim-mans παραμένουν στο χώρο σου εώς ότου επιστρέψεις το συγκεκριμένο dvd στο video club. Οπότε, όποια ταινία και αν έχεις νοικιάσει εκείνη την περίοδο, θα παίζει άψογα...
Μην προσπαθήσετε ν' αντιγράψετε το συγκεκριμένο dvd γιατί έως τώρα δεν έχει βρεθεί τρόπος να μεταφερθούν ή κλωνοποιηθούν τα dim-mans. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι ν' αντιγράψετε την ταινία, πράμα που είναι ανήθικο και παράνομο. Φήμες λένε πως γνωστός isf calibrator (έλληνας μάλιστα) έχει καταφέρει να προμηθευτεί, ξεχωριστά από κάποιο blu-ray, μερικά dim-mans που του κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Αν ποτέ καλέσετε κάποιον calibrator και σας ζητήσει παραδόξως πολλούς καφέδες ίσως να έχετε πέσει στην περίπτωση γιατί ως γνωστόν τα dim-mans τρελαίνονται για φραπεδάκια.

Οι ως άνω πληρόφορίες είναι άκρως εμπιστευτικές και αφορούν μόνο το συγκεκριμένο φόρουμ...

χαχαχα ε τον τυπο!
Και μενα μου φαίνεται περίεργο αλλά το dvd έτσι έγραφε! Δε μπήκα στο φόρουμ να γράψω τη μπούρδα μου. Και δεν το έχω δει μόνο σε μια ταινία αλλά και σ' άλλες και σκέφτηκα μήπως έχει κάποιο φίλτρο ,αλλά που ξέρει τι tv έχει ο καθένας;

δεν ειναι o player αλλα οι ταινίες που το γράφουν αυτό γι'αυτό με παραξένεψε

Παλαιοτερα αν θυμαμαι καλα υπηρχαν ταινιες DVD που ειχαν ενσωματωμενο software dvd player για Η/Υ.
Ισως πετυχες κανενα τετοιο δισκακι.

Θα μπορουσε να αλλαξει τις ρυθμισεις σε εναν Η/Υ με ενα εκτελεσιμο προγραμμα εκμεταλευομενο το auto-run. Το DVD μπορει να περιεχει ταινια αλλά και αλλο κωδικα. Δεν ειναι αναγκαιο να εχει μονο ταινια.

Εχω χρονια να ασχοληθω με DVD. Αλλά υπηρχαν καποια προγραμματα που εβλεπες ολη την δομη απο το δισκακι μαζι και τα κρυφα αρχεια.
Νομιζω πως ειναι καποιο απο τα PowerISO, UltraISO, Isobuster.