Aυτοματισμοί σπιτιού.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,157
Αθήνα
Αν έχετε μειωτή πίεσης και σύνδεση στο δίκτυο τότε είναι πιο πιθανό αφού οι μειωτές κάποια στιγμή χαλάνε (έχω αλλάξει 2 και είχαν κολλήσει ~5 φορές απο τα άλατα) τα τελευταία 10 χρόνια.

Δεν ξέρω τι μειωτές χρησιμοποιείς, μήπως Ιταλικούς;
Την επόμενη φορά δοκίμασε SYR.

teodor_ch

AVClub Addicted Member
Αν της δίνεις συνέχεια ρεύμα για να μένει ανοικτή (για να έχεις νερό) αν κοπεί το ρεύμα τι θα κάνει; Θα παραμείνει ανοικτή, σωστά;

Αυτή η βαλβίδα για να αλλάξει κατάσταση θέλει ρεύμα. Χωρίς ρεύμα δεν αλλάζει.

Τώρα για το θεμα απουσίας που λέτε είναι εύκολο.
Με έξυπνες πρίζες σε πλυντήρια βάζετε

όταν ο συναγερμός είναι ενεργοποιημένος
+
τα πλυντήρια δεν είναι σε λειτουργία
ΑΝ
υπάρχει ροή νερού
TOTE
κλείσε ηλεκτροβάνα

Για τον έλεγχο της ροής επαγγελματική λύση γίνεται με ένα υδρόμετρο που βγάζει παλμό και μπορείς να το συνδέσεις απευθείας σε shelly και το ίδιο το shelly να ελέγχει την ηλεκτροβάνα.
ή αυτό

με ευαισθησία 1λίτρο ανα 1 παλμό.

Το shelly addon που θα δέχεται τους παλμούς του υδρόμετρου

ΥΓ. Αν θέλετε βλέπετε και την κατανάλωση του σπιτιού με αυτή τη λύση ;)

Last edited:

teodor_ch

AVClub Addicted Member
Δεν ξέρω τι μειωτές χρησιμοποιείς, μήπως Ιταλικούς;
Την επόμενη φορά δοκίμασε SYR.
Ο δεύτερος που έχω βάλει 2 χρόνια περίπου και φαίνεται να μήν έχει θέμα εκτός ότι ο κατασκευαστής περιγράφει πώς καθαρίζει (χωρίς πατέντες δηλαδή) έχει και ανταλλακτική κεφαλή. Θα τον έχω στα υπόψιν μου.

tom152

Senior Member
2 February 2016
603
Είχα μια επικοινωνία με το support της shelly σχετικά με την απομακρυσμένη σύνδεση ενός flood sensor και της κεντρικής παροχής νερού. Ο απαραίτητος επιπλέον εξοπλισμός που προτείνουν είναι μια Shelly Plus UNI και κάποια ηλεκτροβάνα τύπου ctf 001 στην κεντρική παροχή...
Δε ξέρω πώς το βλέπετε και τί είδους ηλεκτροβάνα είναι αυτή, θα το ψάξω

tom152

Senior Member
2 February 2016
603
Στη συνέχεια της κουβέντας που έχουμε ανοίξει, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ηλεκτροβάνα που να μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυο στο οποίο διέρχεται και πόσιμο νερό;
Προφανώς η ερώτηση δεν έχει να κάνει με την τεχνική αλλά την "υγιεινή" του θέματος (επιπλέον άλατα, κλπ)

atmtm

New member
22 February 2010
50
Καλημέρα, δεν ξέρω αν γράφω στην σωστή κατηγορία. Θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις αν γνωρίζεται.

1) Θέλω να βάλω στην κεντρική παροχή κάποιον αισθητήτα να με ειδοποιεί στο κινητό όταν έχουμε διακοπή νερού λόγο συχνών διακοπών ώστε να ξέρουμε να κάνουμε οικονομία να μην ξεμένουμε από νερό.

2) Θέλω να βάλω πριν το πιεστικό κάτι να κόβει το ρεύμα όταν δεν έχει νερό ώστε να μην δουλεύει το μοτέρ και του προκαλεί ζημιά. Ξέρω ότι υπάρχει το aqua stop, υπάρχει άλλη λύση;

atmtm

New member
22 February 2010
50
Καλημέρα, δεν ξέρω αν γράφω στην σωστή κατηγορία. Θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις αν γνωρίζεται.

1) Θέλω να βάλω στην κεντρική παροχή κάποιον αισθητήτα να με ειδοποιεί στο κινητό όταν έχουμε διακοπή νερού λόγο συχνών διακοπών ώστε να ξέρουμε να κάνουμε οικονομία να μην ξεμένουμε από νερό.

2) Θέλω να βάλω πριν το πιεστικό κάτι να κόβει το ρεύμα όταν δεν έχει νερό ώστε να μην δουλεύει το μοτέρ και του προκαλεί ζημιά. Ξέρω ότι υπάρχει το aqua stop, υπάρχει άλλη λύση;

aetosa

AVClub Enthusiast
4 September 2006
993

Αισθητήρας ροής νερού.
Για Arduino.
Άλλοι.
Αλλά χρειάζεται να κάνεις πολλά μόνος σου.

Δεν βρήκα ένα σύστημα κομπλέ (να το βάζεις και να δουλεύει δηλαδή αμέσως χωρίς να χρειάζεται να φτιάξεις κάτι) αλλά πολύ πιθανό να υπάρχει.

• Like
Reactions: Χιωτης