αυξημένη κατανάλωση ψυγείου

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,886
εδώ και περίπου ένα χρόνο παρακολουθώ σε 24ωρη βαση την κατανάλωση στο σπίτι.
Το χρονικό διάστημα είναι αρκετό για να βγάλω καλά συμπεράσματα και να πιάσω προβληματικές καταστάσεις και συμπεριφορές.
πρόσφατα λοιπόν παρατήρησα ότι έχω μια αύξηση γύρω στα 200 βατ.
Το ότι ειναι μια κατανάλωση που έρχεται και φεύγει κατά διαστήματα αλλά και ένα γενικό troubleshooting που έκανα μου έδειξαν ότι είναι το ψυγείο.
Δεν βλέπω τίποτα ιδιαίτερο στη συσκευή καθώς οι δυό θερμοστάτες είναι πάνω κάτω στη μέση, εκτός από έναν πιεστικό διακόπτη της απλής ψύξης που είναι κολλημένος στο ΟΝ. Απλώς δεν βγαίνει έξω ώστε να κλείσει και να δω διαφορές.
Μπορεί να φταίει ένας προβληματικός διακόπτης σε αύξηση 200 βατ?

άλλος ύποπτος?
μπορεί ίσως να θέλει απόψυξη?, ιδιαίτερους πάγους δεν είδα στην κατάψυξη
το ψυγείο είναι siemens δίπορτο σχεδόν 20ετίας

Τα λαστιχα της πορτας ειναι καλα ?μηπως καποιες φορες δεν κλεινει σωστα?

εδώ και περίπου ένα χρόνο παρακολουθώ σε 24ωρη βαση την κατανάλωση στο σπίτι.
Το χρονικό διάστημα είναι αρκετό για να βγάλω καλά συμπεράσματα και να πιάσω προβληματικές καταστάσεις και συμπεριφορές.
πρόσφατα λοιπόν παρατήρησα ότι έχω μια αύξηση γύρω στα 200 βατ.
Το ότι ειναι μια κατανάλωση που έρχεται και φεύγει κατά διαστήματα αλλά και ένα γενικό troubleshooting που έκανα μου έδειξαν ότι είναι το ψυγείο.
Δεν βλέπω τίποτα ιδιαίτερο στη συσκευή καθώς οι δυό θερμοστάτες είναι πάνω κάτω στη μέση, εκτός από έναν πιεστικό διακόπτη της απλής ψύξης που είναι κολλημένος στο ΟΝ. Απλώς δεν βγαίνει έξω ώστε να κλείσει και να δω διαφορές.
Μπορεί να φταίει ένας προβληματικός διακόπτης σε αύξηση 200 βατ?

άλλος ύποπτος?
μπορεί ίσως να θέλει απόψυξη?, ιδιαίτερους πάγους δεν είδα στην κατάψυξη
το ψυγείο είναι siemens δίπορτο σχεδόν 20ετίας

Μήτσε ,το ίδιο πρόβλημα έχω .Απλά πιάσανε οι ζέστες

δεν το πιστεύω ρε Πέτρο....
τα λάστιχα είναι καλά.
θα πρέπει να κάνω μια απόψυξη μάλλον και βλέπουμε

βέβαια μια άλλη λύση είναι να βρώ το πολύμπριζο από το οποίο παίρνει και να κοτσάρω πάνω του ένα μετρητή

Απάντηση: Re: αυξημένη κατανάλωση ψυγείου

βέβαια μια άλλη λύση είναι να βρώ το πολύμπριζο από το οποίο παίρνει και να κοτσάρω πάνω του ένα μετρητή

Αυτό ακριβώς έκανα πέρυσι και τα είχα γράψει εδώ μέσα .Θυμάσαι τον μετρητή που σου είχα δώσει ;
Εφ όσον τα λάστιχα είναι καλά ,δεν είναι εκεί το πρόβλημα .Καθάρισε και λίγο τις σερπαντίνες από πίσω και τα μοτέρ και αυτό είναι .

Αυτός ο προβληματισμός σου με προβληματίζει.
Σαν το ρακ μου είναι η κουζίνα σου;

Αυτός ο προβληματισμός σου με προβληματίζει.
Σαν το ρακ μου είναι η κουζίνα σου;

η κουζίνα μου ναι....
το ρακ μου όμως...καλύτερα να μην το δεις...

όταν κάποτε τεχνικός είδε τους θερμοστάτες για καταψύξη/ψυξη που τους είχα πάνω από τη μέση έφριξε
(από τη σκαλα 0-9 του είχα στο 6-8)
μου είχε πει ότι το καλοκαίρι τους χαμηλώνουμε όσο γίνεται

Τωρα έχω την καταψυξη στο 1 και την ψύξη στο 2 και όλα καλά (με το ψυγειο γεματο εννοειται)

Ανεξαρτήτως λοιπών ελέγχων, μια απόψυξη το χρόνο μαζί με έναν γενικό καθαρισμό θα πρέπει να γίνεται σε όλα τα ψυγεία.

όταν κάποτε τεχνικός είδε τους θερμοστάτες για καταψύξη/ψυξη που τους είχα πάνω από τη μέση έφριξε
(από τη σκαλα 0-9 του είχα στο 6-8)
μου είχε πει ότι το καλοκαίρι τους χαμηλώνουμε όσο γίνεται

Τωρα έχω την καταψυξη στο 1 και την ψύξη στο 2 και όλα καλά (με το ψυγειο γεματο εννοειται)

Εγώ παίζω με τις θερμοκρασίες. Κατάψυξη σταθερά στους -18 όλο το χρόνο ενώ η ψύξη το χειμώνα είναι στους 6 και το καλοκαίρι στους 5 ή 4 βαθμούς Κελσίου.

Εγώ παίζω με τις θερμοκρασίες. Κατάψυξη σταθερά στους -18 όλο το χρόνο ενώ η ψύξη το χειμώνα είναι στους 6 και το καλοκαίρι στους 5 ή 4 βαθμούς Κελσίου.

σωστό αυτό
για κάτσε να βάλω ένα θερμόμετρο στο ψυγείο...

έβαλα θερμόμετρο μέσα
σε 15 λεπτά ήδη λέει -24.2 και προχωράει...
τον βρήκαμε τον ένοχο.

Ο θερμοστάτης είναι στο 2.7/5

έβαλα θερμόμετρο μέσα
σε 15 λεπτά ήδη λέει -24.2 και προχωράει...
τον βρήκαμε τον ένοχο.

Ο θερμοστάτης είναι στο 2.7/5

Τελικά καλά κάνω και μετράω....
αύριο θα βάλω από ένα θερμόμετρο ψύξη και κατάψυξη...

Πάντα θερμόμετρα στα ψυγεία για να ξέρουμε πραγματικά τι μας γίνεται.

4 - 5 βαθμούς στην ψύξη είναι ικανοποιητικά μιας και τα τρόφιμα σε ένα οικιακό ψυγείο ανανεώνονται συχνά.
Συνήθως είναι λίγα τα πράγματα που μένουν στο ψυγείο για μήνες.

Στην κατάψυξη, -18 είναι επίσης ικανοποιητικά για τον ίδιο λόγο.
Θεωρώ ότι στην κατάψυξη πάνω από 3, βαριά βαριά, 5 μήνες δεν μένει κάτι μέσα που δεν θα ανανεωθεί.

Οι καταψύκτες - μπαούλα από την άλλη, δεδομένου ότι αποθηκεύουμε τρόφιμα ίσως για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το -20 το θέλουν.

Όπως και να χει η ουσία είναι ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί στις απαιτήσεις ψύξης στα σπίτια μας.

Μεχρι -26.2 πηγε τελικα. Τωρα εβαλα θερμοστατη στο1.
Για την ωρα ειμαι στο -24.