αυξημένη κατανάλωση ψυγείου

Απάντηση: Re: αυξημένη κατανάλωση ψυγείου

Μεχρι -26.2 πηγε τελικα. Τωρα εβαλα θερμοστατη στο1.
Για την ωρα ειμαι στο -24.

Δημήτρη ,ότι ήταν πολύ χαμηλή η θερμοκρασία στους -27 είναι γεγονός ,αλλά κάπου στους -21 είναι καλά για να μην υπάρξουν προβλήματα σε διακοπή ρεύματος .
Συνήθως όμως το πρόβλημα δεν είναι στη κατάψυξη γιατί σπάνια ανοίγει ,αλλά στη κυρίως ψύξη .
Σε εμένα που έχει 2 μοτέρ ,το μοτέρ της κατάψυξης σπάνια δουλεύει ,της συντήρησης ρίχνει υπερωρίες και το έχω ρυθμισμένο κάπου στους 7-8 βαθμούς

Εγώ παίζω με τις θερμοκρασίες. Κατάψυξη σταθερά στους -18 όλο το χρόνο ενώ η ψύξη το χειμώνα είναι στους 6 και το καλοκαίρι στους 5 ή 4 βαθμούς Κελσίου.

Γιώργο για ποιον λόγο το κάνεις αυτό?

μετά από 6 ώρες στο ελάχιστο η κατάψυξη είναι στο -22..
Μετρημένη στη μέση του μεσσίου συρταριού.
Λέω να το αφήσω κανα 24ωρο

Μεχρι αυριο μονο καταψυξη.
Δεν κατεβαινει. Απο 22-24 παει.

Αυριο θα δοκιμασω και το τουρμπο

Το ψυγείο έχει ένα διακόπτη κοντά στο φως που επιτρέπει στο φως να σβήνει οταν κλείνει η πόρτα, ή να μένει αναμένο (αλλά σε χαμηλότερη φωτεινότητα) με κλειστή την πόρτα. Αυτο το λαμπάκι είναι 7-15 watts, ανάλογα το λαμπάκι. Κάνε τους υπολογιαμούς - στο 24ωρο είναι 150-350 βατώρια. Αν έχεις αφήσει το κουμπί να κρατάει το φως αναμένο, με χαμηλωμένη στο μισό την κατανάλωσή του λόγω κλειστής πόρτας, είσαι χοντρικά στα 200 βατώρια το 24ωρο...
Ταυτόχρονα, λόγω της ζέστης που βγάζει το λαμπάκι επιτρέπει στο ψυγείο να δουλέψει περισσότερη ώρα όταν πρέπει να καταψύξει κάτι στην κατάψυξη, χωρίς να παγώσει υπερβολικά και την συντήρηση (επιπλέον κατανάλωση λοιπόν κι απο την επιπλέον ώρα λειτουργίας για ψύξη). Αν το ψυγείο δουλεύει σε δροσερό/κρύο δωμάτιο κάτω απο 18 βαθμούς, δεν χρειάζεται η λειτουργία αυτή και μπορεί κανείς να έχει το λαμπάκι μέσω του διακόπτη, μόνιμα σβηστό, έτσι ώστε αυτό να αναβοσβήνει σύμφωνα με την πόρτα.

Το ψυγείο έχει ένα διακόπτη κοντά στο φως που επιτρέπει στο φως να σβήνει οταν κλείνει η πόρτα, ή να μένει αναμένο (αλλά σε χαμηλότερη φωτεινότητα) με κλειστή την πόρτα. Αυτο το λαμπάκι είναι 7-15 watts, ανάλογα το λαμπάκι. Κάνε τους υπολογιαμούς - στο 24ωρο είναι 150-350 βατώρια. Αν έχεις αφήσει το κουμπί να κρατάει το φως αναμένο, με χαμηλωμένη στο μισό την κατανάλωσή του λόγω κλειστής πόρτας, είσαι χοντρικά στα 200 βατώρια το 24ωρο...
Ταυτόχρονα, λόγω της ζέστης που βγάζει το λαμπάκι επιτρέπει στο ψυγείο να δουλέψει περισσότερη ώρα όταν πρέπει να καταψύξει κάτι στην κατάψυξη, χωρίς να παγώσει υπερβολικά και την συντήρηση (επιπλέον κατανάλωση λοιπόν κι απο την επιπλέον ώρα λειτουργίας για ψύξη). Αν το ψυγείο δουλεύει σε δροσερό/κρύο δωμάτιο κάτω απο 18 βαθμούς, δεν χρειάζεται η λειτουργία αυτή και μπορεί κανείς να έχει το λαμπάκι μέσω του διακόπτη, μόνιμα σβηστό, έτσι ώστε αυτό να αναβοσβήνει σύμφωνα με την πόρτα.

Εγώ ψυγείο με τέτοια δυνατότητα ,όσον αφορά το φώς,δεν έχω δεί .Εναν απλό διακόπτη έχουν που ανοίγει -κλείνει το φώς με το άνοιγμα της πόρτας ,και αυτόν μπορείς να τον ελέγξεις πολύ εύκολα

Εγώ ψυγείο με τέτοια δυνατότητα ,όσον αφορά το φώς,δεν έχω δεί .Εναν απλό διακόπτη έχουν που ανοίγει -κλείνει το φώς με το άνοιγμα της πόρτας ,και αυτόν μπορείς να τον ελέγξεις πολύ εύκολα

Αν είναι πολύ παλιό ψυγείο, ισως δεν έχει. Δεν μου έχει τύχει σε συνηθισμένo ψυγείο να μην έχει...Tέσσερα που θυμάμαι να αγόρασα, όλα είχαν. Για κοίτα λίγο καλύτερα - συνήθως είναι ένα μικρό κουμπί με μια κόκκινη γραμμή ή τελεία επάνω (για το ΟΝ) και είναι 2 θέσεων (on -off).

Ειπα 200 βατ. Οχι βατωρια.
Ισχυς.
Η λαμπα σβηνει κανονικα. Όταν αναβει τραβάει 10 βατ.
Τωρα η κατάψυξη ειναι στους -21.
Οταν σταθεροποιηθει θα τσεκαρω και την ψυξη.

Ειπα 200 βατ. Οχι βατωρια.
Ισχυς.
Η λαμπα σβηνει κανονικα. Όταν αναβει τραβάει 10 βατ.
Τωρα η κατάψυξη ειναι στους -21.
Οταν σταθεροποιηθει θα τσεκαρω και την ψυξη.

Τώρα ξαναδιάβασα το πρώτο ποστ σου. Εννοείς οτι κάποιες φορές το ψυγείο λειτουργεί κανονικά και έχει X watts κατανάλωση και κάποιες φορές Χ+200, ή οτι η κατανάλωσή του τις άσχημες μέρες φτάνει συνολικά στα 200 watts ?

βατ είναι ισχύς.
βατώρα είναι ενέργεια.

Εγώ μιλάω για μετρηση-ένδειξη ισχύος σε μια συγκεκριμένη στιγμή που μου δείχνει ένα γεγονός.

Λέω ότι εκεί που συνήθως διάβαζα 150 τώρα διαβάζω 350-400.
Απομόνωσα τα υπόλοιπα και είδα ότι πρόσφατα το ψυγείο μου ανεβάζει το δείκτη παραπάνω από όσο τον χειμώνα την άνοιξη.
Ξέρω ότι τώρα είναι καλοκαίρι, αλλά μιλάω για κάτι που έγινε σχεδόν ξαφνικά.

Θέλω να πω ότι και τον χειμώνα προφανώς κάποιες φορές ανάβει ο κομπρέσορας της κατάψυξης για να συντηρήσει. Δεν θυμάμαι αυτή την άνοδο ούτε το χειμώνα ούτε την άνοιξη. Ο κομπρέσορας αν λειτουργεί καταναλώνει στιγμιαία χ βατ.
Για να το αποδώσω στο καλοκαίρι θα έπρεπε να γίνεται και το χειμώνα αλλά πιό αραιά.
Αρα το αποδίδω είτε σε βλάβη είτε κακή ρύθμιση (αυτό που ψάχνω με το θερμόμετρο) είτε με θέμα συντήρησης δηλαδή απόψυξη καθάρισμα μέσα έξω.

βατ είναι ισχύς.
βατώρα είναι ενέργεια.

Εγώ μιλάω για μετρηση-ένδειξη ισχύος σε μια συγκεκριμένη στιγμή που μου δείχνει ένα γεγονός.

Λέω ότι εκεί που συνήθως διάβαζα 150 τώρα διαβάζω 350-400.
Απομόνωσα τα υπόλοιπα και είδα ότι πρόσφατα το ψυγείο μου ανεβάζει το δείκτη παραπάνω από όσο τον χειμώνα την άνοιξη.
Ξέρω ότι τώρα είναι καλοκαίρι, αλλά μιλάω για κάτι που έγινε σχεδόν ξαφνικά.

Θέλω να πω ότι και τον χειμώνα προφανώς κάποιες φορές ανάβει ο κομπρέσορας της κατάψυξης για να συντηρήσει. Δεν θυμάμαι αυτή την άνοδο ούτε το χειμώνα ούτε την άνοιξη. Ο κομπρέσορας αν λειτουργεί καταναλώνει στιγμιαία χ βατ.
Για να το αποδώσω στο καλοκαίρι θα έπρεπε να γίνεται και το χειμώνα αλλά πιό αραιά.
Αρα το αποδίδω είτε σε βλάβη είτε κακή ρύθμιση (αυτό που ψάχνω με το θερμόμετρο) είτε με θέμα συντήρησης δηλαδή απόψυξη καθάρισμα μέσα έξω.
Δημητρη, αν η καταψυξη εχει δικη τηs εβαπορετα πισω απο την πλατη πρεπει να λυσειs πλατη και να αφαιρεσειs προσεκτικα τον παγο που πιανει. εκτοs αν η αποψυξη εχει διαρκεια 2 μερεs.
αυτο αν το ψυγειο σου ειναι αεροψυκτο (στην καταψυξη)

Μια καλή απόψυξη - όταν υπάρχει βέβαια αυτή η ευχέρεια - είναι πάντα η καλύτερη στιγμή έναρξη διάγνωσης προβλημάτων στο ψυγείο. Μετά, μόλις μπει στην πρίζα, αυτό θα δουλέψει σε πλήρη ισχύ μέχρι να φτάσει στις προρυθμισμένες θερμοκρασίες κι έτσι μπορούν να προκύψουν εμπειρικά μια σειρά απο παρατηρήσεις χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς ψυκτικός - ισχύς λειτουργίας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του κύκλου ψύξης/συντήρησης θερμοκρασίας, χρόνοι, ακρίβεια θερμοστάτη, παγοποιήσεις (ή ελλειψη παγοποιήσεων) που δεν θα έπρεπε, κλπ... My 2 cents...

Εμενα παλι απο προχτες που ανεβηκε η θερμοκρασια αρχισε τα κολπα του στυλ αναβοσβυνουν τα λαμπακια των θερμοκρασιων των δυο χωρων.

Ειναι να το αλλαξω απο περσι αλλα οσο αντεχει το καθυστερω.

Μεχρι και alarm χτυπησε αλλα μετρησα θερμοκρασιες και ειμαι -19 και 6 βαθμους . Γιατι χτυπαει δεν καταλαβαινω. Ο τεχνικος μου που τον ρωτησα μου ειπε οτι το μοτερ αρχισε να τα παιζει οποτε να ειμαι σταντ μπαι....

Τσεκαρα στα σημεια που αλλοτε επιανε παγους και δεν υπαρχει προβλημα....ολα δειχνουν να δουλευουν.