αυξημένη κατανάλωση ψυγείου

24 ωρες μετα παιζει απο -22 -24 και αυτο με το θερμοστατη στο ελαχιστο....

Re: Απάντηση: Re: αυξημένη κατανάλωση ψυγείου

Γιώργο για ποιον λόγο το κάνεις αυτό?

Γιατί σε αυτές τις θερμοκρασίες έχω σωστή διατήρηση προϊόντων στην συντήρηση στις κλασσικές ζώνες του ψυγείου. Συνήθως το καλοκαίρι το έχουμε στους 5 βαθμούς και σε συνθήκες καύσωνα μπορεί να το βάλουμε στους 4. Η θερμοκρασία ατον (ξεχωριστό) χώρο συντήρησης τυριών, αλλαντικών ρυθμίζεται αυτόματα με βάση τις παραπάνω τιμές.

Τώρα για την κατάψυξη ισως να πρέπει να κατέβω 1-2 βαθμούς.. Θα το δω.

Όταν φεύγουμε διακοπές έχει ειδικό πρόγραμμα (eco) το οποίο κρατάει σταθερή την θερμοκρασία στους 7 βαθμούς. Υποθέτω με βάση το γεγονός οτι το ψυγείο θα μείνει κλειστό για κάμποσες μέρες.

Δεν είμαι σίγουρος όμως οτι απάντησα στην ερώτησή σου..

Last edited:
Γιώργο είπες στην αρχή,
Κατάψυξη σταθερά στους -18 όλο το χρόνο ενώ η ψύξη το χειμώνα είναι στους 6 και το καλοκαίρι στους 5 ή 4 βαθμούς Κελσίου.

Η θεωρία λέει οτι ανεξαρτήτως εξωτερικής θερμοκρασίας, μέσα στο ψυγείο έχεις την ζητούμενη.
Αρα, φαίνεται να το έχεις ψάξει οπότε διόρθωσε με αν λέω χαζά, δεν έχεις λόγο να αλλάζεις θερμοκρασίες στην συντήρηση σου.

Θεωρητικά πάντα, τον χειμώνα στα σπίτια μας έχουμε max 20-22 βαθμούς και τα καλοκαίρια έχουμε min 25+.
Αν λοιπόν το καλοκαίρι ζητάς να έχεις 4-5 βαθμούς, τότε αυξάνεις την κατανάλωση σου χωρίς ουσιαστικό λόγο δεδομένου οτι δέχεσαι τον χειμώνα να παίζεις στους 6.
Κάνεις λοιπόν οικονομία τον χειμώνα έχοντας το ψυγείο στους 6 αλλά το καλοκαίρι το ζορίζεις και καταναλώνεις πολύ περισσότερο -αν είναι σωστή η παραδοχή θερμοκρασιών μέσα στο σπίτι που αναφέρω πιο πάνω- χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Κι όλα αυτά έχοντας σαν δεδομένο οτι είναι ελάχιστα τα τρόφιμα που μένουν στο ψυγείο για πάνω απο μια εβδομάδα.
Εκτός κι αν έχεις μετρήσει κι έχεις δει οτι το καλοκαίρι το ψυγείο δεν καταφέρνει να φτάσει την ζητούμενη θερμοκρασία και "παίζει" 1-2 βαθμούς περισσότερο απότι ζητάς οπότε τότε σωστά το ρυθμίζεις πιο χαμηλά.

Γι αυτό και σε ρώτησα προσπαθώντας να καταλάβω το σκεπτικό πίσω απο αυτή την εναλλαγή θερμοκρασιών στο ψυγείο ανάλογα την εποχή.

(στην κατάψυξη νομίζω είσαι καλά και δεν πρέπει να αλλάξεις θερμοκρασία, ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω)

Δεν έχω κάνει καμμία επισταμένη μελέτη. Απλά έχω δει εμπειρικά οτι το καλοκαίρι πρέπει να κατεβάσω 1 βαθμό (άρα πάω στους 5 βαθμούς) για να έχω την θερμοκρασία και την ψύξη που χρειάζομαι. Ίσως επειδή το καλοκαίρι το ανοιγοκλείνουμε πολύ συχνά κυρίως για παγωμένο νερό
(Πιστεύω οτι κάναμε λάθος που δεν αγοράσαμε συσκευή με εξωτερική παροχή).
Τώρα για οικονομία στο ρεύμα δεν αγχώνομαι ιδαίτερα. Το LG μας είναι Α+++ , δεν ξέρω πόσο πιο κάτω μπορεί να πάει το ενεργειακό του αποτύπωμα..

Καλά αυτό με το άνοιξε κλείσε της πόρτας στο ψυγείο, μεγάλη αμαρτία.. ειδικά αν έχεις πιτσιρίκια και ανοίγουν την πόρτα για να ψάξουν κάτι να τσιμπήσουν και την κρατούν ανοιχτή.

Γι αυτό μια μέρα έβαλα "κάτι" μέσα στο ψυγείο το οποίο ανοίγοντας την πόρτα θα πεταγόταν...

Στόχευα σε ένα απο τα δύο πιτσιρίκια αλλά για κακή μου τύχη το άνοιξε η νοικοκυρά, τρόμαξε, έπεσε και έσπασε το γυάλινο τάπερ που κρατούσε για να βάλει μέσα και με ξέχεσε πατόκορφα.

Έκτοτε όποτε έχω τέτοιες φαεινές ιδέες το σκέφτομαι διπλά και τρίδιπλα πριν τις εφαρμόσω.

προς ενημέρωση, από τη μέρα που διαπίστωσα το πρόβλημα και συνεχή μέτρηση στην κάτάψυξη έχω τιμές που κυμαίνονται από 22-24 και σπάνια φτάνουν κάτω από -19.
Βέβαια ο θερμοστάτης είναι στην ελάχιστη ένδειξη.
Δεν ξέρω τι θα γίνει αν αδειάσει και ξαναγεμίσει η κατάψυξη.
Πάντως οι ενδείξεις κατανάλωσης όταν είναι ανεβασμένες είναι παραπάνω από το κανονικό που είχα το χειμώνα.
(εννοώ σε βατ και όχι σε διάρκεια κάτι που είναι το αναμενόμενο για καλοκαίρι)
Από σήμερα θα αρχίσω να μετράω στην απλή ψύξη,

Καλά αυτό με το άνοιξε κλείσε της πόρτας στο ψυγείο, μεγάλη αμαρτία.. ειδικά αν έχεις πιτσιρίκια και ανοίγουν την πόρτα για να ψάξουν κάτι να τσιμπήσουν και την κρατούν ανοιχτή.

Γι αυτό μια μέρα έβαλα "κάτι" μέσα στο ψυγείο το οποίο ανοίγοντας την πόρτα θα πεταγόταν...

Στόχευα σε ένα απο τα δύο πιτσιρίκια αλλά για κακή μου τύχη το άνοιξε η νοικοκυρά, τρόμαξε, έπεσε και έσπασε το γυάλινο τάπερ που κρατούσε για να βάλει μέσα και με ξέχεσε πατόκορφα.

Έκτοτε όποτε έχω τέτοιες φαεινές ιδέες το σκέφτομαι διπλά και τρίδιπλα πριν τις εφαρμόσω.

:flipout:

Re: Απάντηση: αυξημένη κατανάλωση ψυγείου

χαχαχα! Πολύ καλό! Πραγματικά θα ηθέλα να δω την έκφραση σου μετα από το "ξεχεσμα", εγώ θα ειχα κρυφτεί σε καμμια ντουλαπα ή θα ειχα φυγει από το σπιτι μεχρι να ηρεμήσουν τα πραγματα!

Δεν έχω κάνει καμμία επισταμένη μελέτη. Απλά έχω δει εμπειρικά οτι το καλοκαίρι πρέπει να κατεβάσω 1 βαθμό (άρα πάω στους 5 βαθμούς) για να έχω την θερμοκρασία και την ψύξη που χρειάζομαι. Ίσως επειδή το καλοκαίρι το ανοιγοκλείνουμε πολύ συχνά κυρίως για παγωμένο νερό
Τώρα για οικονομία στο ρεύμα δεν αγχώνομαι ιδαίτερα. Το LG μας είναι Α+++ , δεν ξέρω πόσο πιο κάτω μπορεί να πάει το ενεργειακό του αποτύπωμα..

Παντως προς ενημερωση το προβλημα "δυναμης" του ψυγειου να διατηρησει την θερμοκρασια που του οριζουμε οπωςδηποτε αυξανεται με την αυξηση της εξωτερικης θερμοκρασιας προς τα πανω.

Το whirlpool μου ας πουμε που παραδιδει το πνευμα απο περσι με το που επιασαν οι ζεστες φετος αρχισε το μοτερ να κανει διαφορα....αμεσως ομως. Τα βραδυα που δροσιζει τα ψιλοκαταφερνει....την ημερα αρχιζει τα τσαμικα......μεχρι να παραδωσει πνευμα εντελως.

Και στον Κωτσοβολο που συζητησα για τα αυστριακα μοντελα....μου ειπαν οτι τα προτεινουν αλλα οχι για ....τροπικα κλιματα. Κοινως θελουν μια σταδιακη χρηση και μειωση της εσωτερικης τους θερμοκρασιας.

Re: Απάντηση: αυξημένη κατανάλωση ψυγείου

χαχαχα! Πολύ καλό! Πραγματικά θα ηθέλα να δω την έκφραση σου μετα από το "ξεχεσμα", εγώ θα ειχα κρυφτεί σε καμμια ντουλαπα ή θα ειχα φυγει από το σπιτι μεχρι να ηρεμήσουν τα πραγματα!
γι`αυτο δεν κανω τετοιεs μαγκιτσεs.. με τιs φωνεs τηs Θα με`βαζε να καΘαρισω κιολαs.. ασε καλυτερα :flipout:

προς ενημέρωση, από τη μέρα που διαπίστωσα το πρόβλημα και συνεχή μέτρηση στην κάτάψυξη έχω τιμές που κυμαίνονται από 22-24 και σπάνια φτάνουν κάτω από -19.
Βέβαια ο θερμοστάτης είναι στην ελάχιστη ένδειξη.
Δεν ξέρω τι θα γίνει αν αδειάσει και ξαναγεμίσει η κατάψυξη.
Πάντως οι ενδείξεις κατανάλωσης όταν είναι ανεβασμένες είναι παραπάνω από το κανονικό που είχα το χειμώνα.
(εννοώ σε βατ και όχι σε διάρκεια κάτι που είναι το αναμενόμενο για καλοκαίρι)
Από σήμερα θα αρχίσω να μετράω στην απλή ψύξη,
Το πιο πιθανο ειναι να χει χαλασει η ευαισθησια του θερμοστατη που ειναι μηχανικος και σου κραταει πιο χαμηλα απ το ζητουμενο την θερμοκρασια. Αυτο ισως να δικαιολογει και την επιπλεον καταναλωση αφου για να αποδωσει πιο κατω απ το ζητουμενο ζηταει περισσοτερη ισχυ.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν προλαβα το edit οποτε σορρυ για το συνεχομενο post.
Σκεφτηκα και κατι αλλο, αν κι ειμαι ψυκτικος στη βιομηχανικη ψυξη και δεν εχω εμπειρια στα ενδωτερα της οικιακης φανταζομαι θα συμβαινει το ιδιο. Σ ενα ψυκτικο κυκλωμα μαζι με το φρεον κυκλοφορει και το λαδι, αν ειναι σωστα ρυθμισμενο στην εκτονωτικη και δεν εχουμε και παγωματα στον εξατμιστη το λαδι επιστρεφει στον συμπιεστη, οταν ομως για διαφορους λογους παγωνει ο εξατμιστης κατακρατει μεσα του περισσοτερο λαδι λογω χαμηλοτερων πιεσεων αρα και λιγοτερων επιστροφων αυτο εχει ως αποτελεσμα κακη λιπανση κι αυξημενη καταναλωση λογω τριβων. Αν κανεις αποψυξη και ξεκινησεις απ την αρχη μετρα την καταναλωση αλλα μετρα την οταν φτασει στους -18 που ειναι και το ζητουμενο και δες, σου τα δειχνει παλι αυτα τα επιπλεον 200 watt;

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk