- 17 June 2006
- 49,609
Γιώργο για ποιον λόγο το κάνεις αυτό?
Καλά αυτό με το άνοιξε κλείσε της πόρτας στο ψυγείο, μεγάλη αμαρτία.. ειδικά αν έχεις πιτσιρίκια και ανοίγουν την πόρτα για να ψάξουν κάτι να τσιμπήσουν και την κρατούν ανοιχτή.
Γι αυτό μια μέρα έβαλα "κάτι" μέσα στο ψυγείο το οποίο ανοίγοντας την πόρτα θα πεταγόταν...
Στόχευα σε ένα απο τα δύο πιτσιρίκια αλλά για κακή μου τύχη το άνοιξε η νοικοκυρά, τρόμαξε, έπεσε και έσπασε το γυάλινο τάπερ που κρατούσε για να βάλει μέσα και με ξέχεσε πατόκορφα.
Έκτοτε όποτε έχω τέτοιες φαεινές ιδέες το σκέφτομαι διπλά και τρίδιπλα πριν τις εφαρμόσω.
Δεν έχω κάνει καμμία επισταμένη μελέτη. Απλά έχω δει εμπειρικά οτι το καλοκαίρι πρέπει να κατεβάσω 1 βαθμό (άρα πάω στους 5 βαθμούς) για να έχω την θερμοκρασία και την ψύξη που χρειάζομαι. Ίσως επειδή το καλοκαίρι το ανοιγοκλείνουμε πολύ συχνά κυρίως για παγωμένο νερό
(Πιστεύω οτι κάναμε λάθος που δεν αγοράσαμε συσκευή με εξωτερική παροχή).
Τώρα για οικονομία στο ρεύμα δεν αγχώνομαι ιδαίτερα. Το LG μας είναι Α+++ , δεν ξέρω πόσο πιο κάτω μπορεί να πάει το ενεργειακό του αποτύπωμα..
γι`αυτο δεν κανω τετοιεs μαγκιτσεs.. με τιs φωνεs τηs Θα με`βαζε να καΘαρισω κιολαs.. ασε καλυτεραχαχαχα! Πολύ καλό! Πραγματικά θα ηθέλα να δω την έκφραση σου μετα από το "ξεχεσμα", εγώ θα ειχα κρυφτεί σε καμμια ντουλαπα ή θα ειχα φυγει από το σπιτι μεχρι να ηρεμήσουν τα πραγματα!
Δεν έχω κάνει καμμία επισταμένη μελέτη. Απλά έχω δει εμπειρικά οτι το καλοκαίρι πρέπει να κατεβάσω 1 βαθμό (άρα πάω στους 5 βαθμούς) για να έχω την θερμοκρασία και την ψύξη που χρειάζομαι. Ίσως επειδή το καλοκαίρι το ανοιγοκλείνουμε πολύ συχνά κυρίως για παγωμένο νερό
(Πιστεύω οτι κάναμε λάθος που δεν αγοράσαμε συσκευή με εξωτερική παροχή).
Τώρα για οικονομία στο ρεύμα δεν αγχώνομαι ιδαίτερα. Το LG μας είναι Α+++ , δεν ξέρω πόσο πιο κάτω μπορεί να πάει το ενεργειακό του αποτύπωμα..
Το πιο πιθανο ειναι να χει χαλασει η ευαισθησια του θερμοστατη που ειναι μηχανικος και σου κραταει πιο χαμηλα απ το ζητουμενο την θερμοκρασια. Αυτο ισως να δικαιολογει και την επιπλεον καταναλωση αφου για να αποδωσει πιο κατω απ το ζητουμενο ζηταει περισσοτερη ισχυ.προς ενημέρωση, από τη μέρα που διαπίστωσα το πρόβλημα και συνεχή μέτρηση στην κάτάψυξη έχω τιμές που κυμαίνονται από 22-24 και σπάνια φτάνουν κάτω από -19.
Βέβαια ο θερμοστάτης είναι στην ελάχιστη ένδειξη.
Δεν ξέρω τι θα γίνει αν αδειάσει και ξαναγεμίσει η κατάψυξη.
Πάντως οι ενδείξεις κατανάλωσης όταν είναι ανεβασμένες είναι παραπάνω από το κανονικό που είχα το χειμώνα.
(εννοώ σε βατ και όχι σε διάρκεια κάτι που είναι το αναμενόμενο για καλοκαίρι)
Από σήμερα θα αρχίσω να μετράω στην απλή ψύξη,
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.