Μια κουβέντα είναι να την κόψεις..
Άμα είσαι στο εξωτερικό και δεν έχεις άλλο τρόπο να δεις ελληνικά κανάλια, τι κάνεις; τους τα ακουμπάς ακόμα και αν την πάνε 100 τον μήνα!
Ενώ αν υπήρχαν δυο-τρία ελληνικά FTA, να βλέπουμε κάτι τις βρε αδερφέ, θα τα ακουμπούσα; Νιέτ, νιέτ!
Όσο λοιπόν τα ελληνικά κανάλια -ειδικά τα κρατικά- παίζουν το παιχνίδι με την "ακατανόμαστη" (εγώ αλλιώς την λέω) λόγω των R καναλιών, τόσο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Όσο για τα "υποπακέτα", έχω να πω ότι αυτά είναι πέρα από την κοσμοθεωρία τους και το bussiness plan που έχουν. Το να φτιάξουν υποπακέτα είναι σαν να βάζουν ένα μεγάλο μαύρο δονητή (σαν αυτούς που δείχνει το private spice) απο πίσω τους και δεν πρόκειται να το κάνουν!
Εξηγώ το γιατί: για το μέγεθος του πακέτου (συνδρομητές) και σε σχέση με τα αθλητικά γεγονότα που μεταδίδει είναι ακόμα φτηνή. Ναι, όπως το ακούτε...έλα μου όμως που ένα μεγάλο ποσοστό είναι μετανάστες (όπως εγώ) και συνεπώς δεν τους ενδιαφέρουν τα αθλητικά των supersports ή γιατί μπορούν να τα βρούν σε υποδεκαπλάσια τιμή σε τοπικά πακέτα των χωρών διαμονής τους ή δεν του καίγεται καρφί για την καράφλα του Τζόρτζεβιτς.
Αυτή την στιγμή, δηλαδή, επιδοτώ την συνδρομή κάποιου που είναι συνδρομητής στην Ελλάδα μόνο και μόνο για τα αθλητικά. Έρχεται ο μέσος όρος στα 60. Αν είχε υποπακέτο μόνο με αθλητικά πόσο θα ήταν η συνδρομή του; 90; 120; πόσα; και ποιός θα τα έδινε; καταλάβατε ότι αυτοαναιρούνται.
Να πούμε και για την ποιότητα, δεν πρόκειται να την βελτιώσουν ποτέ για τον ίδιο λόγο, δεν ασχολείται (σχεδόν) κανείς αφού σχεδόν όλοι βλέπουν σε 14''-25''CRT. Μην μου πέιτε για τις πωλήσεις των 42'' plasma & LCD γιατί θα σας πώ ότι αυτοί έχουν την ευχέρεια να ψαχτούν παραπάνω και δεν μένουν στην NOBA για τέρψιν οφθαλμών. Μετά είναι και κάτι που δεν μπορούνε να κάνουν πολλά. Πώς να φτιάξει, βρε αδερφέ, η εικόνα του Μακεδονία TV ή του ALTER; Μόνο αν χαρίσουν από ένα scaler σε κάθε συνδρομητή αλλά και πάλι δεν νομίζω να γίνει δουλειά. Μετά είναι και θέμα χωρητικότητας των αναμεταδοτών, πόσο bitrate να χωρέσει πια εκεί μέσα; Που να χωρέσουν τα R, που τα κανάλια τους και που η Nova Cyprus, ρε κουμπάρε; Για πλάκα συγκρίνεται την εικόνα στα αθλητικά γεγονότα με άλλα πακέτα, έστω αν και μετα Eurosport που είναι στην κάρτα τους αλλά όχι στους αναμεταδότες τους, να δείτε διαφορά. Να πούμε και για το private spice; άμα το παρακολουθείς στην ΝΟΒΑ δεν μπορείς καλά καλά να καταλάβεις τι είναι αυτό που τρίβει η ξανθιά!
Αν υπήρχε εναλλακτική λύση, την είχα κοπανήσει κουτρουβαλώντας και αλαλάζοντας. Δεν ζητώ σπουδαία πράματα για να βάλω το χέρι στην τσέπη, τα αναλογικά κανάλια, τίποτα τοπικά, άντε και δυο-τρια θεματικά και τουλάχιστον 2 κανάλια με ταινίες (αν πω σε 16/9 και AC3 θα ακουστεί υπερβολή). Δεν είμαι αχόρταγος να θέλω σώνει και καλά τα 152 κανάλια της λεγάμενης. (χαχαχαχαχαχαχαχαχα, άκου 152, χαχαχαχαχα)
Δηλαδή
Customer satisfaction -19,458,987,432,992,112,777 με άριστα το 10.
Λάμπη, ακούς;