Αύξηση 20% στα τέλη κυκλοφορίας 2009

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Από 1/11-31/12 η προμήθεια των σημάτων από τις τράπεζες
Αυξημένα κατά 20% θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας που θα καταβάλουν οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για να προμηθευτούν, από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, τα νέα ειδικά σήματα του 2009.
Από την εν λόγω αύξηση, που περιελήφθη στο «πακέτο» μέτρων του νόμου 3697/2008 «Ενίσχυση της διαφάνειας του Κρατικού Προϋπολογισμού, έλεγχος των δημοσίων δαπανών, μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις», το Δημόσιο προσδοκά ότι θα εισπράξει περισσότερα από 516 εκατ. ευρώ, ποσό που θα αποτελέσει μια «τονωτική ένεση» για τα έσοδα.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η αύξηση των τελών κυκλοφορίας αποφασίστηκε με το σκεπτικό ότι δεν έχει επέλθει καμία αναπροσαρμογή για μεν τα επιβατικά οχήματα από το έτος 2005, για δε τα επαγγελματικά από το έτος 2002. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι τα ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα συνεχίζουν να απαλλάσσονται τόσο από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας όσο και από τα τέλη ταξινόμησης.

Έτσι, τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2009 διαμορφώνονται ως εξής:
Εως - 300 κινητήρας σε κυβικά εκατοστά, 18 ευρώ (από 15 ευρώ),
από 301 - 785, 46 ευρώ (από 38 ευρώ),
από 786 - 1.357, 112 ευρώ (από 93 ευρώ),
από 1.358 - 1.928, 202 ευρώ (από 168 ευρώ),
από 1.929 - 2.357, 446 ευρώ (από 372 ευρώ),
από 2.358 και άνω, 580 ευρώ (από 483 ευρώ).

Όσον αφορά στη διάθεση των νέων ειδικών σημάτων, σύμφωνα με την υπ' αρίθμ. 1105108/1201/Τ.&Ε.Φ./20.10.2008 απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Αντ. Μπέζα, με την οποία καθορίστηκε η διαδικασία είσπραξης του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών έτους 2009, αυτή θα γίνεται από όλες τις τράπεζες.
Επισημαίνεται ότι στις τράπεζες, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε. και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. που θα διαθέσουν το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας έτους 2009 θα καταβληθεί αμοιβή που ορίζεται σε 1,50 ευρώ ανά διατιθέμενο σήμα, πλέον Φ.Π.Α.
Οι Δ.Ο.Υ.. θα διαθέτουν τα ειδικά σήματα μόνο εάν παρέλθει η ανωτέρω προθεσμία για την προμήθειά τους (31/12/2008), αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις που δεν λαμβάνεται ειδοποιητήριο από τον κάτοχο του οχήματος ή έχει απολέσει αυτό ή λαμβάνει ειδοποιητήριο αλλά είναι λανθασμένος ο αριθμός κυκλοφορίας ή τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας ή αναγράφεται λανθασμένος Α.Φ.Μ. ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.
Οι οδηγοί που δεν θα προμηθευτούν εγκαίρως το νέο σήμα θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα, που φθάνουν μέχρι το διπλάσιο ποσό της αξίας του σήματος, αλλά και με αφαίρεση των πινακίδων του οχήματός τους.
 
Δηλαδη ενας που εχει διλιτρο Ηuyndai πληρωνει μολις 134 ευρω λιγοτερα απο εναν που εχει Porsche Cayenne...

Eλλας το μεγαλειο σου ακομη μια φορα.:BDGBGDB55:
 
Last edited:
τσαμπα θα μουρθει το Καγιεν παρκαρισμενο φετος.....

580 ευρω για 12 μηνες +2 πλυσιματακια το χρονο να φυγουν οι χοντρες αμμοι της Σαχαρας μας κανουν 600 ευρω /12 μηνες = 50 ευρω το μηνα.



Τσαμπα σας λεω 120 ευρω παρκινγκ μου ζητανε το μηνα οι κλεφτοκοταδες....
 
Απάντηση: Re: Αύξηση 20% στα τέλη κυκλοφορίας 2009

τσαμπα θα μουρθει το Καγιεν παρκαρισμενο φετος.....

580 ευρω για 12 μηνες +2 πλυσιματακια το χρονο να φυγουν οι χοντρες αμμοι της Σαχαρας μας κανουν 600 ευρω /12 μηνες = 50 ευρω το μηνα.



Τσαμπα σας λεω 120 ευρω παρκινγκ μου ζητανε το μηνα οι κλεφτοκοταδες....


μα και συ πρεπει να το χωσεις μες την αμμο ;;;;;

παρε λιγο αμμο απο καμια οικοδομη και πασπαλισε το..... :flipout::flipout:
 
Πάντως εδώ που τα λέμε είχαν αρκετα χρόνια να τ' αυξήσουν. Δυστυχώς σε τωρινούς καιρούς η μαζεμένη 20άρα πονάει.....

Ποτέ δεν κατάλαβα αυτόν τον φόρο πάντως ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ και ειδικά σε κάτι που σήμερα μπορεί να υπάρχει και αύριο με ένα τρακάρισμα να πάει στα σκουπίδια.

Θα μου πείτε τώρα αφού ο Ελληνας προτιμάει να έχει mercede και μπεμβέ και να μένει στο νοίκι τι να λέμε τώρα....
 
Απάντηση: Re: Αύξηση 20% στα τέλη κυκλοφορίας 2009

μα και συ πρεπει να το χωσεις μες την αμμο ;;;;;

παρε λιγο αμμο απο καμια οικοδομη και πασπαλισε το..... :flipout::flipout:

Βαγγέλη πόσα είναι τα τέλη κυκλοφορίας στη Γερμανία;
 
Δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετούν τα τέλη κυκλοφορίας.

Θεωρητικά, το αυτοκίνητο απαιτεί υποδομές και επιβαρύνει το περιβάλλον, ανάλογα με τη χρήση που του γίνεται, επομένως σύμφωνα με αυτή θα έπρεπε να φορολογείται. Όμως αυτό συμβαίνει ήδη με την φορολόγηση της βενζίνης.

Αν λοιπόν συντρέχουν λόγοι αποθάρρυνσης της χρήσης ή υπάρχουν αυξημένα κόστη συντήρησης των υποδομών, γιατί δεν αυξάνουν 2-5 cents τη φορολογία, να είναι πιο δίκαιο; Το ετήσιο κερατιάτικο "επί δικαίων και αδίκων" τι εξυπηρετεί;
 
Re: Απάντηση: Re: Αύξηση 20% στα τέλη κυκλοφορίας 2009

μα και συ πρεπει να το χωσεις μες την αμμο ;;;;;

παρε λιγο αμμο απο καμια οικοδομη και πασπαλισε το..... :flipout::flipout:

εννοω την αμμο απο την βροχη....

που να το πιασεις εσυ....

Φαινεται μακραν οτι δεν εχεις προβληματα πουχουμε εμεις εδω με τα καγιεν.