Αύξηση RAM σε φορητό;

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα και καλή χρονιά (μην ξεχνιόμαστε...)

Έχω ένα φορητό TOSHIBA SATELLITE A210 16 L με 2 GB RAM και 160 GB HDD και επεξεργαστή AMD TURION 1,9 MHZ. Φυσικά τρέχει VISTA HOME EDITION από τη μαμά του (και δεν μου επιτρέπεται να τα αλλάξω με XP). Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι η εξαιρετικά μικρή διάρκεια της μπαταρίας του, μια ώρα βαριά βαριά, ενώ δυο ACER που έχουν οι κόρες μου φθάνουν σχεδόν τις 3 ώρες. Τέλςο πάντων αυτό το χώνεψα.

Όμως εκείνο που με ζορίζει είναι ότι to Photoshop CS2 σέρνεται πραγματικά και δεν μπορεί να δουλέψει κανείς με περισσότερες από 6 φωτογραφίες (μεγάλα αρχεία όμως, των 10-24 ΜΒ) χωρίς να κολλήσει το μηχάνημα. Να προσθέσω επιπλέον μνήμη RAM ή χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο;

Κάπως καλύτερη, αλλά ποτέ δεν έφθασε την ταχύτητα που έχει το ίδιο πρόγραμμα σε P4 quad 3,6 Ghz Με 4 giga ram που έχω στο σταθερό ΗΥ.

Εγώ το CS3 με 2 giga το τρέχω και όλα οκ.

Μήπως να έκανες ένα σιγύρισμα (η format) στο ΝΒ να δεις?
Αν κάνει το ίδιο, προχωράς σε επέκταση μνήμης.:antlers:

Ola ta προγραμματα της Adobe στην εκδοση cs ειναι ΠΟΛΥ βαρια.
Εγω τα δουλευω επαγγελματικα στη δουλεια μου , σε θηρια μηχανηματα (8 πυρηνα , 16 gb ram , δισκους scsii κλπ) και σερνοντνται .

Γι αυτο και εχω κρατησει τα παλια καλα της Adobe, οπως το Photoshop 7, After effects 7 pro klp).
Ayta πανε σφεντονα.
Για δοκιμασε την 7 version του photoshop... kai μαλλον θα εκπλαγεις.

Αν δεν κανεις αυτο που λεει ο Γιαννης η λυση περιλαμβανει:

- 64bit λειτουργικο (XP ή Vista - εννοείται ότι δεν θα εχεις κανενα προβλημα να βαλεις κανενα απο τα 2). Απ οτι ξερω, οι 64 bit εκδοσεις τετοιων προγραμματων εχουν μεγαλη διαφορα στην αποδοση. Βεβαια ειναι συνηθως βελτιστοποιημενα για τεχνολογιες της Intel (HT, SSEX κλπ).

- Νεος δισκος 7200 rpm (αν ειδικα φορας και 4200 αστα...)

- RAM (υποψιν οτι τα 32bit Win βλεπουν στην ουσια μεχρι 3 GB οποτε τα 4 σε 32bit ειναι πρακτικα αχρηστα - αν και βεβαια σχεδον τσαμπα πλεον).

Re: Απάντηση: Αύξηση RAM σε φορητό;

 Νίκος;712246 said:
Δοκίμασε και το CS3

Νίκο, την παρούσα στιγμή αδυνατώ να δώσω τα 700 περίπου ευρώ που στοιχίζει το CS3. Πιστεύεις ότι κάνει καλύτερη διαχείριση πόρων σε σχέση με το CS2?

Αν έχεις αγορασμένο CS2 τότε αγοράζεις απλά το upgrade κάπου στα 200-250 ευρώ και κάπου στα 600-650 όλη η σουίτα.
Βέβαια στην παρούσα στιγμή δεν ξέρω αν υπάρχει CS3 ακόμη, καθώς πλέον είμαστε στην CS4 που είναι μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα καθώς κάνει χρήση και της GPU αλλά δυστηχώς δεν ξέρω πως ανταποκρίνεται αυτό στα Vista και στο φορητό που έχεις.
Δοκίμασε με κάποιο "evaluation" πακέτο πρώτα να σιγουρευτείς..
Ram θα χρειαστείς πάντως, καλό είναι να το αναβαθμίσεις στα 3.

Last edited:
Γειά σου Βλάσση και καλή χρονιά.
Σε laptop HP9543EV (2Gb μνήμης + 2 x 110 Gb HD), το οποίο "υποβαθμίστηκε" από Vista Home σε XP-pro, τρέχει το CS3 με κανένα πρόβλημα, για αρχεία μεγέθους 100 Mbytes (για poster - δεν έχω δοκιμάσει μεγαλύτερα).
Αλήθεια, τι σου απαγορεύει την "επιστροφή" σε XP?