AZBox Elite/Premium, part II

Συγκρίνετε τον Azbox με τους DM ?
Ρωτήστε όσους είχαν τους DM7000 τα πρώτα 1-2 χρόνια τί γινόταν.
Κάθε μέρα έπρεπε να γίνει 2 φορές επανεκκίνηση :)
Άσε όταν παίζαμε με προσθαφαίρεση δορυφόρων / feeds.
Oι DM στρώσανε (προσωπική άποψη) μόλις σταθεροποιήθηκε το gemini. Μέχρι τότε ήταν για παιχνίδια.

Δώστε λίγο χρόνο. Μην συγκρίνετε με τους DM που μετράνε χρόνια ανάπτυξης (και opensource) !!!

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Δεν ξερω τον εχω το δεκτη 6 μηνες και δεν βλεπω ουσιαστικες βελτιωσεις.Οσες εχουν γινει δειχνουν οτι το μηχανημα φρεναρεται σε σχεση με αλλυς δεκτες της αγορας.Οταν τον αγορασα προερχομενος απο dreambox 7025 νομιζα οτι θα ειναι καλυτερος απο αλλους αφου εχει και HDMI και κανει ληψη 4:2:2 feeds αλλα καποια πραγματα εχουν μεινει πολυ πισω (υποστηριξη 24frames στον mediaplayer π.χ ).Κριμα δεν βλεπω προοδο και τωρα που ανακοινωσε η DREAM νεα μοντελα με hdmi αν δεν γινει κατι συνταρακτικο με βλεπω ξανα προς τα εκει.
Δεν ξέρω τι προσδοκίες είχες από τον δέκτη αλλά ας βάλουμε τα πράγματα στη σειρά.
Καταρχήν δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και ποια θεωρείς τα βασικά μειονεκτήματα του δέκτη σήμερα.
Κατά δεύτερο βρες μου κάποιον HD δέκτη Dreambox ή μη, που να αναπαράγει τον πλούτο τον αρχείων που διαχειρίζεται ο Azbox και τον τρόπο που τα διαχειρίζεται. Αν δε, μου βρεις κάποιον που αναπαράγει "νεράκι" τα 24 καρέ και απεικονίζει σωστά το aspect ratio, θα σου τον κάνω δώρο.

Τέλος λάβε υπόψη σου και την τιμή έκπληξη του Azbox, (Elite) σε σχέση με αυτά που προσφέρει.

Για να σε προλάβω, σε ότι αφορά το επίπεδο της αξιολόγησης που κάνω, θα σου πω ότι έχουν περάσει μεταξύ άλλων από τα χέρια μου οι DM7000, DM7020, DM500, Kathrein UFS 910, DM800 HD, Vu+ Duo και Azbox Elite.
Εχω επίσης στην κατοχή μου δύο media player, τα Egreat M31B (sigma chipset) και Egreat EG-R1 (realtek chipset)

Αλεξανδρε κανενας δεν μπορει να αμφισβητήσει την υπεροχή του δεκτη σε hardware και media player σε συγκριση μ,ε αλλους δεκτες σε εκεινο που υστερει ειναι η υποστηριξη λογισμικου. Απο οτι φαινεται μεχρι τωρα λειτουργουσαν με τι λογικη δεν λειτουργει κατι προσπαθουμε να το φτιαξουμε και αν το καταφερουμε εχει καλως αν οχι παμε γι'αλλα τωρα ομως οπως προκυπτει απο το τελευται FW η λογικη αυτη εχει αλλαξει σε δεν μπορουμε να το φτιαξουμε το ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ (βλεπε gogo list) αλλα εκεινο που δεν μπορω να χωνεψω με τιποτε ειναι μια σοβαρη εταιρεια? να ψαχνει για προγραμματιστες μεσω μικρων αγγελιών

Δε διαφωνούμε.
Συνοψίζοντας, ο δέκτης απέχει μακριά από τον ανταγωνισμό στο θέμα αναπαραγωγής multimedia αρχείων.
Τώρα στον τομέα του HD δορυφορικού δέκτη δε νομίζω να υστερεί σημαντικά σε κάτι. Μικροπροβλήματα υπάρχουν. Κάποια από αυτά λύνονται, κάποια επανέρχονται.

Η επιλογή gogo list ποτέ δε λειτούργησε σωστά. Πάντα ήταν ανενημέρωτη η λίστα. Οσες φορές τη χρησιμοποίησα έλειπαν τα μισά TP.

Re: Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Καταρχήν δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και ποια θεωρείς τα βασικά μειονεκτήματα του δέκτη σήμερα.
Για εμένα το βασικότερο (και ίσως το μόνο) αλλά ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα είναι η μη ομαλή αναπαραγωγή 1080p mkv αρχείων από τη USB είσοδο του δέκτη.

Συνεχώς η εικόνα "κολλάει" ή κάνει διακοπές εικόνα και ήχος μαζί με αποτέλεσμα σχεδόν σε όλα αυτά τα αρχεία η παρακολούθηση να είναι αδύνατη.

Άρα media player δυνατότητες , τουλάχιστον σε 1080p , πρακτικά ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.

Στα υπόλοιπα ο δέκτης είναι μια χαρά.

Δεν έχει σε όλα τα 1080 αρχεία πρόβλημα. Το φαινόμενο το έχω εντοπίσει σε βαριά αρχεία μόνο. (με μεγάλο bitrate)
Ομως δεκτό σαν πρόβλημα.
Το θέμα είναι πως όταν χαρακτηρίζεται αρνητικά ένας δέκτης για κάποια αδυναμία του, αυτό γίνεται σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Και ο ανταγωνισμός εδώ είναι αισθητά χειρότερος.

Δεύτερον για να χαρακτηριστεί ένας HD δέκτης καλός ή κακός, θα πρέπει να κριθεί κατά κύριο λόγο για τις δορυφορικές του επιδόσεις.

Χαιρετώ ολη την παρεα εδω.
Εχω και εγω ενα AZBOX Premium ο οποίος με την τελευταια εκδοση 4785 (ειχα την 4754) βγαζει συνεχως μηνυμα (System problem please reboot).Η αναβαθμιση εγινε δυο φορες με usb και format πρωτα αλλα κάνει πάλι τα ιδια.Πέρασα την παλια 3877 και ολα καλα.Επειτα ξανά την τελευταια και παλι τα ιδια.Μηπως η τελευταια εκδοση εχει καποιο bug;Το έχει αντιμετωπίσει άλλος;

Καλησπερα,για να μην κρασαρει ο δεκτης με το τελευταιο fw βαλε σαν πρωτη γλωσσα ηχου english και σαν δευτερη ελληνικα.Γλωσσα μενου και υποτιτλων ελληνικα.Στον δικο μου δεκτη με αυτες τις ρυθμισεις δουλευει μια χαρα.Αν βαλω σαν πρωτη γλωσσα ηχου ελληνικα τοτε ειναι που κρασαρει.Ελπιζω να το διορθωσουν αυτο το bug.

Απο ξενο φορουμ

Hi, I made new video to keep informed on my progres with Enigma 2 on AZBox HD platforma.

SD channels OK

EPG OK

DiSEqC 1.2 (1.0 and 1.1 also ok)

Now trying to get a picture on HD channels, Teletext, coded channels and after that come the multimedia part of AZBox HD.

http://www.youtube.com/watch?v=z5ntgAjOopg

απο οτι φαινεται στο τελος η σωτηρια του δεκτη θα ερθει μαλλον απο 3th part υποστήριξη

Ενδιαφέρον!
Αρα δεν είναι φήμη το E2 project.

Προσωπικά προτιμώ βελτίωση του δικού του λογισμικού ώστε ο δέκτης να κρατήσει το δικό του χαρακτήρα.

Ολο το προβλημα ειναι στην αναπτυξη του firmware ας ελπισουμε οτι τα μικροπροβληματα θα βελτιωθουν.
Προσωπικα θα επιθυμουσα και multiboot με original σην flash και εναλακτο firmware στον HDD.

Τελικά 1080p ή 1080i είναι καλύτερη επιλογή για τον azbox ? Σε μια δοκιμή που έκανα παρατήρησα ότι με 1080p σε κανάλι SD πχ νβ σε παγωμένη εικόνα σήματος καναλιού τρεμόπαιζε λίγο , ενώ με 1080i η εικόνα ήταν εντελώς ακίνητη .Σε κανάλια όμως HD και τα 1080p και τα 1080i παίζουν ακριβώς το ίδιο χωρίς να μπορώ να διακρίνω κάποια διαφορά....

Έχω αναφέρει το ίδιο εδώ και καιρό.

Σε τηλεοπτικά κανάλια είναι σαφώς προτιμότερο το 1080i (ή 576i) αφού κι αυτά εκπέμπουν εγγενώς interlaced σήμα είτε είναι SD είτε HD , απλώς σε HD είναι λιγότερο ορατό τα φαινόμενο αλλά και πάλι είναι υπαρκτό.

Μόνο σε ματρόσκες έχει αξία το 1080p αλλά και εκεί σε όλα σχεδόν τα αρχεία ο AZBox δεν μπορεί να τα αναπαράγει αφού κάνει "κολλήματα" συνεχώς και η παρακολούθηση καθίσταται αδύνατη.
Σε 720p η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη (και πάλι όμως η εναλλαγή των καρέ δεν είναι απόλυτα ομαλή για τον προσεκτικό παρατηρητή ,αλλά τέλος πάντων).

Άρα μακριά από 1080p ή 720p σε τηλεοπτικά σήματα (εκτός κι αν βγουν κανάλια που εκπέμπουν progressive) κι αυτά που ακούω πως έχω τον AZBOX και βλέπω τηλεοπτικά κανάλια σε 1080p upscaled εγώ τ'ακούω βερεσέ.

Καλησπερα στην παρεα!!!Καποιος μπορει να μοδωσει το link της αναβαθμισης 0.9.4466-patch.bin για τον azbox? Σε αυτην την διευθυνση που ειναι ολες μαζι δεν μου δινει mirror http://fw.azupd.com/
Ευχαριστω!!!:bang:

Άρα μακριά από 1080p ή 720p σε τηλεοπτικά σήματα (εκτός κι αν βγουν κανάλια που εκπέμπουν progressive) κι αυτά που ακούω πως έχω τον AZBOX και βλέπω τηλεοπτικά κανάλια σε 1080p upscaled εγώ τ'ακούω βερεσέ.
progressive εκπέμπουν όλα τα HD κανάλια ανάλυσης 1280Χ720 όπως τα γερμανικά Das Erste HD, ZDF HD κλπ.

Από άποψη τελικού αποτελέσματος το 1080p είναι προτιμότερο από το 1080i ακόμα και αν είναι προιόν μετέπειτα επεξεργασίας. ΑΡΚΕΙ η επεξεργασία να γίνεται σωστά.

Θυμάμαι να έχει αναφερθεί πως ο δέκτης είχε θέμα με HD 4:2:2 feeds.
Υπάρχει ακόμα το πρόβλημα ή έχει διορθωθεί?
Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Από άποψη τελικού αποτελέσματος το 1080p είναι προτιμότερο από το 1080i ακόμα και αν είναι προιόν μετέπειτα επεξεργασίας. ΑΡΚΕΙ η επεξεργασία να γίνεται σωστά.

Σύμφωνοι.

Στον AZBox λοιπόν , για τον οποίο έγινε και το ερώτημα , η επεξεργασία (δηλαδή το deinterlacing) γίνεται σωστά ;

Σαφώς και ΟΧΙ , τουλάχιστον μέχρι στιγμής (fw 4829).

Θυμάμαι να έχει αναφερθεί πως ο δέκτης είχε θέμα με HD 4:2:2 feeds.
Υπάρχει ακόμα το πρόβλημα ή έχει διορθωθεί?
Ευχαριστώ.
Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό να το τσεκάρω.
Εννοείται ότι στα SD feeds, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, δεν έχει κανένα πρόβλημα.