AZBox Elite/Premium, part II

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.
Με ένα διακόπτη να λειτουργήσουν και οι δύο δέκτες?
Ο Azbox θα κινήσει μόνο το κινητό? Αν ναι, δε χρειάζεσαι διακόπτη.

Τέλος πάντων, για ξαναρίχτα..

Ξέχνα τους υπόλοιπους δέκτες.
Έστω οτι έχω μόνο τον Azbox.

Έχω ένα σταθερό με 3 LNB και το κινητό. Όλα θέλω να μπουν στον Azbox. Μόνο αυτός θα κινεί το μοτέρ.
Θεωρητικά ( ; ) μπορώ να βάλω στο LNB0 του diseqc το μοτέρ και στο 1,2,3 τα υπόλοιπα LNB.
Ο Azbox θα δίνει εντολή στο μοτέρ μέσω του diseqc κανονικά (δεν το έχω κάνει ποτέ) ή έχει κανένα κόλπο ;
Θα ορίσω τους δορυφόρους (του μοτέρ) σαν USALS και σαν Diseqc1.2 για να περάσει σωστά το ρεύμα/εντολή ;

Βρήκα και το diseqc μου:
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19040&cat=800&page=1

Εχοντας εγκαταστήσει το Image της ομάδας KGD με ενοχλούσε το γεγονός ότι ο δέκτης είχε βαρύνει απίστευτα, τόσο στις αλλαγές των καναλιών όσο και στην περιήγηση των μενου του. Στο τομέα του δορυφορικού τμήματος είχα όλες τις λειτουργίες, πλην όμως αυτές εκτελούνταν πολύ αργά. Στο κομμάτι του media player είχα μικροπροβλήματα αναπαραγωγής αρχείων τα οποία πριν έπαιζαν κανονικά. Η εγκατάσταση του KGD Image είχε γίνει με απλό φλασαρισμα.
Αποφάσισα λοιπόν να επανέλθω στο τελευταίο original 0.9.4690 κάνοντας "format application area"
Αυτό που εισέπραξα με εξέπληξε ευχάριστα. Ο δέκτης απογειώθηκε. Οι αλλαγές γίνονται ταχύτατα, η πλοήγηση στα μενού πολύ γρήγορη και η απροβλημάτιστη αναπαραγωγή αρχείων επανήλθε. Κάποια μικροκολλήματα σε αναπαραγωγή 1080 αρχείων εξαλείφθηκε επιλέγοντας το hardware acceleration option. Οι μικροδιακοπές όμως σε ήχο dts μέσω της οπτικής, παραμένουν. Επιλέγοντας dts downmix δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Επίσης να αναφέρω την πρωτόγνωρη απόκριση του τ/χ από κάθε γωνία!
Η .4690 έχει πραγματικά πολύ καλή συμπεριφορά και σταθερότητα οπότε παραμένω με αυτήν. (μέχρι νεοτέρας εννοείται)

Συμπέρασμα: "format application area" πριν από την εγκατάσταση Images από διαφορετικές ομάδες. Αυτό είναι το μυστικό. Κάνοντας απλό φλασάρισμα μένουν πολλά κατάλοιπα στην φλας και αυτό μεταφράζεται σε προβληματική λειτουργία.

Εχοντας εγκαταστήσει το Image της ομάδας KGD με ενοχλούσε το γεγονός ότι ο δέκτης είχε βαρύνει απίστευτα, τόσο στις αλλαγές των καναλιών όσο και στην περιήγηση των μενου του. Στο τομέα του δορυφορικού τμήματος είχα όλες τις λειτουργίες, πλην όμως αυτές εκτελούνταν πολύ αργά. Στο κομμάτι του media player είχα μικροπροβλήματα αναπαραγωγής αρχείων τα οποία πριν έπαιζαν κανονικά. Η εγκατάσταση του KGD Image είχε γίνει με απλό φλασαρισμα.
Αποφάσισα λοιπόν να επανέλθω στο τελευταίο original 0.9.4690 κάνοντας "format application area"
Αυτό που εισέπραξα με εξέπληξε ευχάριστα. Ο δέκτης απογειώθηκε. Οι αλλαγές γίνονται ταχύτατα, η πλοήγηση στα μενού πολύ γρήγορη και η απροβλημάτιστη αναπαραγωγή αρχείων επανήλθε. Κάποια μικροκολλήματα σε αναπαραγωγή 1080 αρχείων εξαλείφθηκε επιλέγοντας το hardware acceleration option. Οι μικροδιακοπές όμως σε ήχο dts μέσω της οπτικής, παραμένουν. Επιλέγοντας dts downmix δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Επίσης να αναφέρω την πρωτόγνωρη απόκριση του τ/χ από κάθε γωνία!
Η .4690 έχει πραγματικά πολύ καλή συμπεριφορά και σταθερότητα οπότε παραμένω με αυτήν. (μέχρι νεοτέρας εννοείται)

Συμπέρασμα: "format application area" πριν από την εγκατάσταση Images από διαφορετικές ομάδες. Αυτό είναι το μυστικό. Κάνοντας απλό φλασάρισμα μένουν πολλά κατάλοιπα στην φλας και αυτό μεταφράζεται σε προβληματική λειτουργία.

Πήγα και εγώ να κάνω το ίδιο, και να ξεφορτωθώ την KGD, και δεν λέει να μου διαβάσει το στικάκι.:furious3:

μου βγάζει "error =1" και οτι δεν υπάρχει αρχείο στο στικάκι.

Υπ όψιν το έχω διαμορφώσει σε fat 32, κάνω πρώτα "format application area" και μετά επιλέγω να κάνει update από usb.

Κάνω κάτι λάθος? :nounder:

Υ.Γ
Διαβάζω σε προηγούμενα ποστ για μετονομασία του αρχείου. Τι ακριβώς σβήνουμε και τι προσθέτουμε από το "azbox-0.9.4690-patch"

Πήγα και εγώ να κάνω το ίδιο, και να ξεφορτωθώ την KGD, και δεν λέει να μου διαβάσει το στικάκι.:furious3:

μου βγάζει "error =1" και οτι δεν υπάρχει αρχείο στο στικάκι.

Υπ όψιν το έχω διαμορφώσει σε fat 32, κάνω πρώτα "format application area" και μετά επιλέγω να κάνει update από usb.

Κάνω κάτι λάθος? :nounder:

Υ.Γ
Διαβάζω σε προηγούμενα ποστ για μετονομασία του αρχείου. Τι ακριβώς σβήνουμε και τι προσθέτουμε από το "azbox-0.9.4690-patch"

Ακυρο παιδια τελικα μετα απο 2-3 ωρες παιδεμα, τα καταφερα και το διαβασε το image. :guitarist:

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Οπως τα λες.
LNB 1 το κινητό δηλωμένο σαν Diseqc 1.2
και τα υπόλοιπα ως Diseqc 1.0

Σωστά τα είχα κάνει τελικά (όπως είπες) αλλά ίδρωσα και ξε-ίδρωσα 100 φορές.
Τελικά η **@&-πρίζα μου δεν έπαιζε. Με τίποτα δεν πέρναγε τάση στο μοτέρ.
Την ξήλωσα και όλα δουλεύουν τέλεια, τόσο απλά.

Ωραίος πάντως ο Azbox, πιο ευαίσθητος απο τον DM7000-S μου (ντουβάρι γαρ), έχει και τα καλούδια (youtube) που είναι χρήσιμα σε ένα σαλόνι.
Στο youtube μπορείς να επιλέξεις με κάποιον τρόπο την ποιότητα ; (480p,720p,...)

Το λογισμικό του πάντως δεν με χαλάει, πολύ βολικό. Ο χειρισμός καμμιά φορά είναι λίγο αργός αλλά δεν έχω κάποιο άλλο παράπονο.
Ελπίζω σε 1 χρόνο να βαρεθεί η εταιρία να κάνει support και να χάσουν τυχαία κάποια κομμάτια κώδικα ;)

Ποιο Image του φοράς? Με το τελευταίο 0.9.4690 πάει σφαίρα.

(δεν μπορείς να αλλάξεις ανάλυση στη λειτουργία του youtube)

Ελπίζω σε 1 χρόνο να βαρεθεί η εταιρία να κάνει support και να χάσουν τυχαία κάποια κομμάτια κώδικα ;)

εχουν χασει-εχουν χασει:guitarist:

Ποιο Image του φοράς? Με το τελευταίο 0.9.4690 πάει σφαίρα.

(δεν μπορείς να αλλάξεις ανάλυση στη λειτουργία του youtube)

Μάλλον αυτό θα φταίει μιας και έχω την τελευταία έκδοση που βγάζει το update μέσω ίντερνετ (0.9.38κάτι).
Με την 1η ευκαιρία θα περάσω το 4690.

Αυτή η έκδοση θεωρείται αρχαία!
Δε νομίζω να βρεις άλλο κάτοχο του δέκτη να τη χρησιμοποιεί. :grinning-smiley-043 (πλάκα κάνω!)

Θα κάνεις την αναβάθμιση στο τελευταίο 0.9.4690 την οποία θα βρεις εδώ:
http://fw.azupd.com/

με "format application area"
Εννοείται με usb στικ, αφού πρώτα σώσεις τις λίστες καναλιών.

Αυτή η έκδοση θεωρείται αρχαία!
Δε νομίζω να βρεις άλλο κάτοχο του δέκτη να τη χρησιμοποιεί. :grinning-smiley-043 (πλάκα κάνω!)

Λες ε ; :D :D :D
Απλά δεν έκανα τον κόπο να την περάσω με USB γιατί υπέθεσα (λανθασμένα μάλλον) οτι είναι διαφορετικά τα images για τους elite/premium και για τον δικό μου (premium+ )

Απάντηση: Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Λες ε ; :D :D :D
Απλά δεν έκανα τον κόπο να την περάσω με USB γιατί υπέθεσα (λανθασμένα μάλλον) οτι είναι διαφορετικά τα images για τους elite/premium και για τον δικό μου (premium+ )
Ναι, τα λογισμικά είναι κοινά και για τους τρεις..