AZBOX Me & Mini Me

Re: AZBOX Me & MINI ME

Θα ηθελα την βοηθεια σας ,προσπαθω να κανω mount ενα δικτυακο δισκο της SEAGATE τον GoFlex Home 2TB ενω λοιπον τον βλεπεI και στον mount manager αναβει πρασινο στην ενδειξη NFS αριστερα στην ενδειξη mοunt/unmount ειναι κοκκινο και δεν μπορω να δω περιεχομενο μεσα απο τον Media Center.Εχω φορτωμενο το τελευταιο open rsi.Υπαρχει καπου καποιος αναλυτικος οδηγος που να βοηθησει;

Προφανως κατι δεν κανω σωστα ειναι και περασμενη η ωρα help!!!!

Ευχαριστω

μηπως το file sharing pου χρησιμοποιεις ειναι CIFS, επισης πρεπει να βαλεις θσername & Password για να κανεις login

Οι δέκτες αυτοί δεν κυκλοφορούν Ελλάδα; Στο skroutz δεν μου έβγαλε κάτι...

Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

Οι δέκτες αυτοί δεν κυκλοφορούν Ελλάδα; Στο skroutz δεν μου έβγαλε κάτι...

Φυσικά κυκλοφορούν, επίσημος εισαγωγέας είναι το Sat e-shop στο Βόλο (δεν ξέρω αν υπάρχει και στην Αθήνα). Δεν είναι όλα τα καταστήματα καταχωρημένα στο skroutz.

Θα ηθελα την βοηθεια σας ,προσπαθω να κανω mount ενα δικτυακο δισκο της SEAGATE τον GoFlex Home 2TB ενω λοιπον τον βλεπεI και στον mount manager αναβει πρασινο στην ενδειξη NFS αριστερα στην ενδειξη mοunt/unmount ειναι κοκκινο και δεν μπορω να δω περιεχομενο μεσα απο τον Media Center.Εχω φορτωμενο το τελευταιο open rsi.Υπαρχει καπου καποιος αναλυτικος οδηγος που να βοηθησει;

Προφανως κατι δεν κανω σωστα ειναι και περασμενη η ωρα help!!!!

Ευχαριστω

CIFS shares (SMB) utf8

Δυστυχώς ο Mountmanager μάλλον δεν υποστηρίζει utf8 charset, άρα και ελληνικά filenames.

Μια σύντομη λύση μπορεί να δοθεί ως εξής
Για κάθε share (π.χ. share1, share2) δημιουργούμε ένα φάκελο σε περιβάλλον telnet ή ssh
1. mkdir /media/net/share1
Δημιουργούμε ένα αρχείο στον φάκελο του root (/home/root/) (ή όπου αλλού θέλουμε εκτός του /tmp)το οποίο θα κάνει το mount με το περιεχόμενο
#!/bin/sh
# Use to automount the following shares
mount -t cifs //192.168.1.xx/Share1 /media/net/share1 -o username=guest,iocharset=utf8,file_mode=0666,dir_m ode=0777
mount -t cifs //192.168.1.xx/Share2 /media/net/share2 -o username=guest,iocharset=utf8,file_mode=0666,dir_m ode=0777
exit 0
# EOF

Προσοχή να βάλετε την διεύθυνση ip του share που θέλετε να βλέπετε από τον δέκτη

Το αρχείο το ονομάζουμε π.χ. make_mounts και το ανεβάζουμε με ftp στο /home/root (ή το γράφουμε με τον vi)
Σε shell (telnet ή ssh) κάνουμε το αρχείο εκτελέσιμο
2. chmod +x /home/root/make_mounts

Δοκιμάζουμε αν λειτουργεί εκτελώντας το ως εξής
3. /home/root/make_mounts

Με την παρακάτω εντολή μπορούμε να δούμε αν έχει λειτουργήσει
4. mount

Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι κάτι τέτοιο
root@AZBoxHD:~# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
mtd3 on / type jffs2 (rw)
proc on /proc type proc (rw)
sysfs on /sys type sysfs (rw)
udev on /dev type tmpfs (rw)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
/dev/mtdblock2 on /boot type jffs2 (rw)
tmpfs on /var type tmpfs (rw)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw)
//192.168.1.86/Movies on /media/net/Movies type cifs (rw,mand,unc=\192.168.1.86\Movies,username=guest,u id=0,gid=0,rsize=16384,wsize=57344)

Αν όλα πήγαν καλά τότε μπορούμε να το βάλουμε να εκτελείτε κάθε φορά που ξεκινά ο δέκτης ως εξής
5. ln -s /home/root/make_mount /etc/rc3.d/S51make_mount

Για να δείτε τα shares πλοηγηθείτε μέσω του file manager (π.χ. My Movies->Internal Flash->media->net->share1)

Φυσικά είνα προτιμότερο όλα αυτά να γίνονται με τον mount manager, αλλά λόγω μειωμένων γνώσεων στη λειτουργία του δεν κατάφερα να περάσω την παράμετρο iocharset=utf8 στο αρχείο /etc/enigma2/automounts.xml
Αν κάποιος το γνωρίζει ας μας πει.

Λοιπον το προβλημα λυθηκε και δεν εφταιγε ο δεκτης αφου ηταν σωστα σεταρισμενος αλλα ο σκληρος που ηθελε να του ορισεις το συγκεκριμενο φακελο με το υλικο ως share.Ενα απλο κλικ στο web interface του σκληρου και ολα Οκ.Το θεμα ειναι οτι ο συγκεκριμενος δισκος GoFlex Home ειναι προσπελασιμος μεσω DLNA απο 1 PC , 1 Media Player της Western Dgital και την Tv Samsung UE46B8000 μονο βαζοντας στα δυο πρωτα user name και pass η Samsung βλεπει κατευθειαν τους φακελους.Mono o Azbox Me ζητησε κοινοχρηστα δικαιωματα γι αυτο και με παιδεψε παντως τελος καλο ολα καλα αλλα η εικονα θελει μεγαλη βελτιωση ειδικα στην κινηση εν απουσια των 24Hz.

Παιδιά γεια σας και από μένα και καλώς σας βρήκα κατ'αρχήν.
Επειδή είμαι για αγορά HD δέκτη και κάτοχος DM μέχρι τώρα σκέφτομαι να αγοράσω τον εν λόγο δέκτη.
Ερώτηση: Ποιον προτείνετε; Τον mini ή τον mini&me;

Και ξανά προς τη δόξα τραβά rti core E2 1.8.1. Μέχρι στιγμής είναι το μόνο που δεν έχω πρόβλημα.

Ευχαριστημένοι με το 1.8.1? εχει μέσα και control panel ή φτου και μάνουαλ ινστόλ?

Παιδια πιστευω οτι το openrsi με το νεο κερνελ ειναι απλα το καλυτερο αφου εχει και mediacenter.Τι προβληματα σας βγαζει?Πιστευω οτι ειναι πολυ γρηγορο,και πραγματικα δεν μπορω να βρω καποιο ψεγαδι στον δεκτη με το συγκεκριμενο ιματζ.

Παιδιά γεια σας και από μένα και καλώς σας βρήκα κατ'αρχήν.
Επειδή είμαι για αγορά HD δέκτη και κάτοχος DM μέχρι τώρα σκέφτομαι να αγοράσω τον εν λόγο δέκτη.
Ερώτηση: Ποιον προτείνετε; Τον mini ή τον mini&me;

Καμμία πρόταση;

Η ουσιωδης διαφορα ειναι οτι ο minime δεν περνει εσωτερικο σκληρο και η διπλασια μνημη του me.Λογισμικο ειναι το ιδιο και για τους δυο.Εσυ επιλεγεις.

Η ουσιωδης διαφορα ειναι οτι ο minime δεν περνει εσωτερικο σκληρο και η διπλασια μνημη του me.Λογισμικο ειναι το ιδιο και για τους δυο.Εσυ επιλεγεις.

Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλος.

Με έπιασε προκοπή χθες βραδύ κ έκατσα και έβαλα το τελευταίο openrsi.

Πολύ ωραίο! Λίγο με το media player έχω μπερδευτειυ, μου φαίνεστε λίγο πολυπλοκο. Υπάρχει κανα πιο απλό media player?!

Και τους υπότιτλους πως τους βλέπω?

Με έπιασε προκοπή χθες βραδύ κ έκατσα και έβαλα το τελευταίο openrsi.

Πολύ ωραίο! Λίγο με το media player έχω μπερδευτειυ, μου φαίνεστε λίγο πολυπλοκο. Υπάρχει κανα πιο απλό media player?!

Και τους υπότιτλους πως τους βλέπω?
media center πας,οχι media player.Για να βαλεις υποτιτλους πρεπει να ειναι utf-8.Φορτωσε καλυτερα το keymap του pingflood και θα εχεις σωστη αντιστοιχια στα πληκτρα του control.Ετσι θα σου φανουν ολα ευκολα..:2thumb22sup:

Άλλο κουλο τώρα.. έβαλα στον φάκελο tuxbox ένα φρέσκο satellites.XML κάνω automatic scan και κολλάει στο 97%..

Τελως πάντων.. στο 2ο auto search τελειώσε αλλα δεν εχει ολα τα καναλια της Netmed.
Εβαλα manually να ψάξει εδώ

11823 H
tp 55

DVB-S
SR 27500
FEC 3/4

Αλλα τζίφος..
τι μπορεί να φταίει ?!!!!!!!

Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

Ποιο πίστευετε ότι είναι το καλύτερο fw μεχρι τώρα που να δουλευει απροβληματιστα το diseq και ο δέκτης κατα τη γνώμη σας εξαιρουμενού του media center?

καμια βοηθεια γιατι δεν βλέπω τα καναλια της Netmed ολα ?
Μηπως να φλασάρω άλλο image? (OpenRSI εβαλα το τελευταιο)

μέσα στα Plugin έχει αρκετά sat channel αλλά και με το Blindscan.μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις..