AZBOX Me & Mini Me

Re: AZBOX Me & MINI ME

τα έχω κάνει όλα αλλά τίποτα. και recovery τίποτα......δεν λειτουργεί το κοντρολ μόνο στο aztrino..ενώ στα ε2 κανονικά δεν είναι περίεργο´;

Για οσους θελουν να δοκιμασουν το νεο RTI image με τους νεους οδηγους και το νεο kernel

OpenAZBox PLi MOD Me Prerelease

OpenAZBox PLi MOD image is fully based on OpenPLi 2.1 Enigma 2

Kernel: Linux azboxme 3.3.1

Enigma 2: 24. april 2012.

Drivers: Thu May 10 17:30:12 CEST 2012

Please expect that some things are disabled or not implemented in this prerelease version of Enigma 2, but for sure those things will be added in first stable release soon! Goal of Open AZBox Project is to be fully open source, and to give chance for other interested teams and developers to make their versions of Enigma 2 for this great devices!

Open AZBox PLi MOD GIT Repository on Sourceforge.net will be soon fully populated with all resources and files needed for development. We have also prepared all necessary patch files for Enigma 2.

http://image.openazbox.info/me/openazbox-Me-prerelease.rar

ΠΡΟΣΟΧΗ
Πριν κανετε την αναβαθμηση διαβαστε το install tutorial.pdf που βρισκεται μεσα στον φακκελο (η μιση αναβαθμηση γινεται μεσω web και η αλλη μιση μεσω usb

τελικά το AZtrino_Me το έκανα όλα καλά με το τηλεκοντρόλ. πως μπορώ να συνδεθώ με το δίκτυο μου για να αναπαράγω ταινίες από το pc;...ευχαριστώ όλους όσους με βοηθήσανε ....

Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

Για οσους θελουν να δοκιμασουν το νεο RTI image με τους νεους οδηγους και το νεο kernel

OpenAZBox PLi MOD Me Prerelease

OpenAZBox PLi MOD image is fully based on OpenPLi 2.1 Enigma 2

Kernel: Linux azboxme 3.3.1

Απλά να ξέρετε όσοι κάνετε τη νέα αναβάθμιση ότι δε θα παίζουν τα άλλα images ακόμα κι αν βρίσκονται σε διαφορετικό boot partition.

Re: Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

Απλά να ξέρετε όσοι κάνετε τη νέα αναβάθμιση ότι δε θα παίζουν τα άλλα images ακόμα κι αν βρίσκονται σε διαφορετικό boot partition.

με τον παρακατω τροπο παιζουν

σε ενα usb στικ φορμαρισμενο σε fat 32 ριξτε το παλιο κερνελ (zbimage-linux-xload) βαλτε το στικ στον δεκτη και καντε reboot, μολις δετε στην οθονη της τηλεωρασης την σελιδα αναβαθμησης επιλεξτε το boot που εχετε εγκατεστημενο το παλιο image και δωστε την εντολη για εγκατασταση του κερνελ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

με τον παρακατω τροπο παιζουν...
Νασαι καλά, nakata! Προφανως αυτο το image θα αντικαταστήσει τα RTi, ε; Και κάτι άλλο. Η αντιστοιχία κουμπιων και λειτουργιων είναι ό,τι πιο άθλιο έχω δει σε δέκτη με enigma. Στα περισσότερα το κουμπί rec δε δουλεύει καν ή έχει λειτουργία radio mode! Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ένα σωστό keymap ή μπορούμε να βρούμε κατάλληλο multiquickbutton plugin για το δέκτη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

Νασαι καλά, nakata! Προφανως αυτο το image θα αντικαταστήσει τα RTi, ε; Και κάτι άλλο. Η αντιστοιχία κουμπιων και λειτουργιων είναι ό,τι πιο άθλιο έχω δει σε δέκτη με enigma. Στα περισσότερα το κουμπί rec δε δουλεύει καν ή έχει λειτουργία radio mode! Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ένα σωστό keymap ή μπορούμε να βρούμε κατάλληλο multiquickbutton plugin για το δέκτη.

Keymap απο pinkflood δοκιμασες ?

Re: Απάντηση: AZBOX Me & MINI ME

Οσο για τα keymaps, δουλευουν και τα δυο αλλα δεν εχουν πληρη συμβατοτητα αν και του pinkflood δεν εχει ορισμενες δυνατοτητες που εχει το γνησιο, πχ το image δεν εχει media center (προς το παρον) οποτε για την αναπαραγωγη ταινιων πρεπει να χρησιμοποιησεις τον media player οπου το μενου των υποτιτλων εμφανιζεται πατωντας το κουμπι <<ΤΧΤ>> και οχι πατωντας το κουμπι <<μενου>> λοιπον αυτη η δυνατοτητα δεν υπαρχει στο Keymap του pinkflood

Απάντηση: Re: Απάντηση: AZBOX Me & MINI ME

Το καινουργιο ειναι

Σε ευχαριστώ!
Οπότε μιας και τώρα το είδα όποιος έχει miniMe ανέβηκε το prerelease OpenAZBox PLi MOD miniMe image

http://image.openazbox.info/minime/openazbox-miniMe-prerelease.rar

Χαρακτηριστικά του image λογικά ίδια με τον ΜE

Και εδώ όλα μαζεμένα(image,kernels)
http://image.openazbox.info/

Last edited:

Οσο για τα keymaps, δουλευουν και τα δυο αλλα δεν εχουν πληρη συμβατοτητα αν και του pinkflood δεν εχει ορισμενες δυνατοτητες που εχει το γνησιο, πχ το image δεν εχει media center (προς το παρον) οποτε για την αναπαραγωγη ταινιων πρεπει να χρησιμοποιησεις τον media player οπου το μενου των υποτιτλων εμφανιζεται πατωντας το κουμπι <<ΤΧΤ>> και οχι πατωντας το κουμπι <<μενου>> λοιπον αυτη η δυνατοτητα δεν υπαρχει στο Keymap του pinkflood
Η οταν ειμαστε ηδη μεσα στον media player,παταμε το πληκτρο μενου και ενεργοποιουμε αυτο που λεει show media player to plugins.Μετα αν παμε στα προσθετα θα δουμε τον media player μεσα και θα μπορουμε να τον ενεργοποιουμε απο τα προσθετα.Αυτα αν θελετε το καλυτερο keymap του pingflood.Αν καποιος το βαλει καλο ειναι να κανει και το εξης:ΜΕ το notepad++ ανοιγουμε το me.xml απο εκει που ειναι εγκατεστημενο το plugin ,παμε στη σειρα InfobarSubserviceSelectionActions και βαζουμε την γραμμη <key id="KEY_HOME" mapto="rtipanel" flags="b" /> .Αποθηκευση,επανεκκινηση και πλεον εχουμε και το rti panel με το keymap του pingflood.To μονο κακο ειναι οτι δεν δουλευει η δευτερη infobar για οποιον την θελει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

Keymap απο pinkflood δοκιμασες ?

Δοκιμασα, αν και δεν το βρισκω 100% λειτουργικό. Π.χ. το κόκκινο πλήκτρο στο RTi ανοίγει τον Camd Manager, ενώ στο Spaze ανοίγει το Plugins Menu (εννοειται οτι εχω αφαιρέσει το MQB)

Προφανώς το λογισμικό δεν είναι ακόμα πλήρης λειτουργικό, γι αυτό δεν δουλεύουν σωστά.

Απάντηση: AZBOX Me & MINI ME

Με δέκτη Azbox ME(RTI 1.8.1) έπαθα 2 φορές μέσα σε μία βδομάδα το εξής πρόβλημα.
Μετά από σκανάρισμα δορυφόρου το πιάτο φεύγει τέρμα αριστερά και κολλάει στα κάγκελα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το μοτερ και να μην μπορώ να το κινήσω μέσω δέκτη.
Για να το κινήσω βρίσκω μέσω δέκτη κανάλι που να "πρασινίζει" το Α(tuner του δέκτη) και κουνάω το μοτερ από το κουμπί μετακίνησης που έχει.Και μετά αν βάλω πάλι το δέκτη στον Hotbird για παράδειγμα και κάνω μετά αλλαγή δορυφόρου το πιάτο ξαναπηγαίνει τέρμα αριστερά.
Για να ξαναέχω σήμα βάζω απο την αρχή το image γυρνάω το μοτερ από το κουμπί της βάσης του μακριά από τα κάγκελα και ξαναξεκινάω την διαδικασία από την αρχή.
Λογικά φταίει το software του δέκτη.Αλλά υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι με το μοτερ?Σκέφτομαι την επόμενη φορά να βάλω όρια στο μοτερ.

favorite lists ειναι δικες σου ή εχεις βαλει καπια ετοιμη ?
περιπου τα ιδια μου κανει ο p+ με ετοιμα favorites του vhanniball , και χωρις λογο αρχιζει το πιατο και κοβει βολτες ...
επισης μερικες φορες χωρις λογο ενεργοποιει το tuner β και φυσικα δεν δινει εντολη στο possitioner που μενει με τρεις τελειες .
στο web interface του openrsi βρηκα επιλογη που οριζει prefered tuner το α , μετα απο αυτο δεν μου το εχει κανει ξανα .

καλημερα

το πιατο το εχεις με rotor & stab ή με Diseqc 1.2.
ορια βαζεις παντα στην κινηση του πιατου για να μην κανεις ζημια στο μοτερ και στο πιατο.
οτι απο το software μπορει να παιρνει λαθος εντολες και να στελνει το πιατο αλλου για αλλου ειναι πολυ πιθανο αλλα με τα ορια εξασφαλιζουμε την σωστη λειτουργια του συστηματος μας(πιατο,μοτερ).
επειδη εχεις διαμαρτυρηθει παλι για το πιατο σου μηπως βαζεις ρυθμισεις μεσω usals?
αν ναι μπορεις να τις αλλαξεις και να το χρησιμοποιεις μονο μεσω Diseqc 1.2 και να προγραματησεις το πιατο μεσω Diseqc vbox motor(ξερω κοστιζει περιπου 50-60 αλλα τι να κανουμε αυτα εχει η ζωη...) αλλα δεν θα εχεις προβληματα στο μελλον.
αν χρειαζεσαι βοηθεια η ανταλαγη αποψεων (μιας και μενεις Γαλατσι, μενω αρκετα κοντα σου στην αρχη της κυμης) μπορουμε ειτε να τηλεφωνηθουμε ακομη και να βρεθουμε απο κοντα αν το επιθυμεις.
και παλι καλη μερα σε ολους στο forum.

φιλικα serafino000

Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

favorite lists ειναι δικες σου ή εχεις βαλει καπια ετοιμη ?
περιπου τα ιδια μου κανει ο p+ με ετοιμα favorites του vhanniball , και χωρις λογο αρχιζει το πιατο και κοβει βολτες ...
επισης μερικες φορες χωρις λογο ενεργοποιει το tuner β και φυσικα δεν δινει εντολη στο possitioner που μενει με τρεις τελειες .
στο web interface του openrsi βρηκα επιλογη που οριζει prefered tuner το α , μετα απο αυτο δεν μου το εχει κανει ξανα .
Χμ μμ και νόμιζα ότι είμαι μόνος σε αυτό .Το εκανε και σε μενα ο P+ και το έστειλε αδιαβαστο και το εσπασε και έβαλα όρια .Φυσικά κάνει και αυτό που είπες με τις τελείες ... H favorite list σε μένα είναι δική μου από την αρχή . Μήπως να περιμένουμε το καινούργιο image ?