AZBOX Me & Mini Me

Απάντηση: AZBOX Me & MINI ME

μηπως ξερει καποιος ποια usb wifi ειναι συμβατά με το enigma 2 για τους azbox

Υπάρχουν δύο τρόποι να συνδέσεις το δέκτη ασύρματα στο διαδίκτυο. Ο πιο εύκολος, αλλά και πιο ακριβός, είναι με wifi bridge (vonets vap11g) με τον οποίο δε χρειάζεται να περνάς τις ρυθμίσεις ασφαλείας του ρούτερ κάθε φορά που βάζεις νέο λογισμικό στο δέκτη. Ορισμένοι όμως έχουν παρατηρήσει προβλήματα ασυμβατότητας με κάποια ρούτερ (εγώ δεν έχω).
Ο δεύτερος τρόπος είναι, όπως λες, με ασύρματο στικάκι, σίγουρα πιο φθηνός, αλλά δε δουλεύουν όλα. Ένα που κάνει σίγουρα δουλειά, γιατί το έχω δοκιμάσει, είναι το Edup EP-MS8512 με τσιπάκι realtek, αλλά νομίζω ότι οποιοδήποτε με τέτοιο chip θα πρέπει να δουλεύει.

Last edited by a moderator:
Παίδες AC3 ήχο δεν μπορούμε να πάρουμε από τα τελευταία images? Επιλέγω AC3 στον δέκτη αλλά στα ηχεία μου παίρνω πάντα stereo...

new openrsi 3.0

Σημαντική καινοτομία του νέου λογισμικού η υποστήριξη - επιτέλους - DVB-T stick, το οποίο εμφανίζεται κανονικά και στο information και στο tuner configuration. Βέβαια με auto scan δε μου κατέβασε τίποτα, θα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία και manual.

το ίδιο έκανε και σε μένα εχτές το βράδυ για δοκίμασε manual. και πες εάν λειτουργεί

Παιδια τα plugin τα παλια δεν δουλεουν λογω αλλαγης python απο 2.6 σε 2.7. Ομως υπαρχουν σχεδον ολα τα παλια. Δειτε στο site της openpli αν σας λειπει καποιο.

Πού και πώς βρίσκουμε τα plugins με python 2.7; Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι αυτά που αναφέρονται σε ΟΕ 2.0 (αντί για 1.6) και γράφονται mips32el (αντί για mipsel). Σωστά;

το ίδιο έκανε και σε μένα εχτές το βράδυ για δοκίμασε manual. και πες εάν λειτουργεί

Τι βήμα βάζουμε στο manual, 7 ή 8 MHz;

Πού και πώς βρίσκουμε τα plugins με python 2.7; Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι αυτά που αναφέρονται σε ΟΕ 2.0 (αντί για 1.6) και γράφονται mips32el (αντί για mipsel). Σωστά;
Σωστός.Ποια plugins ψαχνεις?Δες στο openpli.org.

Σωστός.Ποια plugins ψαχνεις?Δες στο openpli.org.

Όχι κάποιο συγκεκριμένο, απλά έχω χαθεί με τα feeds τα οποία σου κατεβάζουν ένα ατελείωτο κατάλογο plugins τα περισσότερα εκ των οποίων είναι μη συμβατά. Θα κοιτάξω κι εκεί.

καλησπερα.πηρα τον Mini me και ειχε περασμενο απο το καταστημα το openrsi.ολα καλα μεχρι εδω.το προβλημα μου ειναι με τον Player που εχει.οτι ταινια και να του βαλω να παιξει την αναπαραγει κανονικα αλλα ο δεκτης δεν ανταποκρινεται.η ταινια παιζει και στην οθονη πανω αριστερα δειχνει τα γραναζια να γυριζουν συνεχως και ο δεκτης να μην υπακουει σε καμια εντολη.πρεπει να τον βγαλω απο το ρευμα για να ξεκολησει.υπαρχει κανενας player που να παιζει κανονικα η ειναι θεμα του δεκτη?

καλησπερα.πηρα τον Mini me και ειχε περασμενο απο το καταστημα το openrsi.ολα καλα μεχρι εδω.το προβλημα μου ειναι με τον Player που εχει.οτι ταινια και να του βαλω να παιξει την αναπαραγει κανονικα αλλα ο δεκτης δεν ανταποκρινεται.η ταινια παιζει και στην οθονη πανω αριστερα δειχνει τα γραναζια να γυριζουν συνεχως και ο δεκτης να μην υπακουει σε καμια εντολη.πρεπει να τον βγαλω απο το ρευμα για να ξεκολησει.υπαρχει κανενας player που να παιζει κανονικα η ειναι θεμα του δεκτη?

Πιθανότατα θέμα λογισμικού (του οποίου τη version δε μας αναφέρεις). Χρειάζεσαι αναβάθμιση σε νεώτερο, γιατί θυμάμαι ότι παλιά είχα παρόμοιο πρόβλημα με τα σπαστικά γρανάζια.

θα βαλω το τελευταιο που υπαρχει στο σαιτ τους τοτε να δω.απλα μπερδευτηκα λιγο.εχει δυο για τον Mini me με διαφορα 2 ημερων.ποιο να επιλεξω?και αν επιλεξω το Image για αναβαθμιση μεσω web interface πως θα το κανω απο τη στιγμη που δεν εχει οθονη για να βλεπω?συγνωμη για τις ερωτησεις αλλα ειμαι εντελως ασχετος με τον συγκεκριμενο δεκτη.ξερω απο dreambox και VU.

Δε θα κατεβάσεις κανένα από τα δύο που αναφέρεις γιατί είναι ολοκαίνουργια και έχουν ακόμα ατέλειες (φυσικά μπορείς να πειραματιστείς αν θες). Έχω την εντύπωση ότι η OpenRSI δεν έβγαζε λογισμικά για τους minime όταν πέρασε σε νέο kernel. Ας απαντήσει κάποιος που έχει το συγκεκριμένο δέκτη. Αλλιώς ή δοκίμασε το νέο image (αυτό με την πιο πρόσφατη ημερομηνία) ή πήγαινε σε image άλλου team.

δεν βλεπω να εχει για τον Mini me προηγουμενο Image.μονο για τον me.αν παω σε αλλο image εχετε να προτεινεται κατι?το sif coala λεει κατι?
ο me και ο mini me παιρνουν τα ιδια Image?

και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω στο usb tuner το έβαλλα και manual αλλά δεν σκαναρει κανάλια γιατί "

δεν βλεπω να εχει για τον Mini me προηγουμενο Image.μονο για τον me.αν παω σε αλλο image εχετε να προτεινεται κατι?το sif coala λεει κατι?
ο me και ο mini me παιρνουν τα ιδια Image?

O me και ο mini me ΔΕΝ παιρνουν τα ιδια image. O sifkoala είναι ακόμα με τον παλιό kernel και κατ' εμέ είναι η χειρότερη team για τον Azbox. Εάν σε ενδιαφέρουν κυρίως οι ταινίες (αλλά ΟΧΙ οι εγγραφές) γιατί δεν δοκιμάζεις το τελευταίο OpenAZBox που ενσωματώνει νέο media player (τον AZPlay);