AzerSpace 1 / Africasat-1A @ 46° East

spirosrma

Established Member
2 January 2012
206
Πριν κατι μερες επιανε καμπανα την 11174, V, 28800. 90%L και 72%Q και σημερα που το εβαλα δε κατεβαζει καθολου σημα! Εχεις κανεις σημα σε αυτη τη συχνοτητα??

Last edited by a moderator:
Ευχαριστω για την απαντηση ειναι δυσκολη συχνοτητα που βγαινει μονο με μεγαλο πιατο η οχι? 90 εκατοστα ειναι αυτο που εχω και τον Azerspace τον εχω παρακεντρα.

Παράξενο...σε μένα σε πιάτο Triax 0.92x1.00 κέντρο 39°E (Αθήνα) σε αυτήν την συχνότητα δεν έχω καθόλου σήμα.

Εγω ξαναεχω σημα ετσι στα καλα καθουμενα.. Τι στο καλο γινεται? :smash:

Αυτή τη στιγμή έρχεται με 13,5dB εδώ. Από ό,τι βλέπω έχει 8 γεωργιανά κανάλια σε αυτή τη συχνότητα...

georgia.jpg

Αν το σημα εμφανιζεται μονο οταν δυει ο ηλιος και χανεται αντιστοιχα οταν ανατελλει τι σημαινει αυτο?

Απάντηση: AzerSpace 1 / Africasat-1A @ 46°

Ότι η λήψη είναι οριακή, και μάλλον χρειάζεσαι μεγαλύτερο κάτοπτρο. Το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται στη μικρή μετατόπιση της δέσμης του δορυφόρου, η οποία ακολουθεί τη κίνηση του η οποία είναι και αυτή πολύ μικρή αυτή τη στιγμή αφού ο δορυφόρος είναι νέος, αλλά στα όρια είναι αισθητή. Κάτι αντίστοιχο έχω εδώ με τη λήψη του Hispasat 1D, το σήμα είναι πάντα καλό από τα ξημερώματα μέχρι λίγο μετά το μεσημέρι, όταν αρχίζει και χάνεται για να εμφανιστεί ξανά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο εδώ και χρόνια...

Ενδιαφερον! Ευχαριστω για τη βοηθεια.

Το δορυφόρο τον λαμβάνω παράκεντρα σε gibertini του μέτρου με κέντρο turksat. Δεν έχω σήμα στην 11174 (αν και λαμβάνεται κάποιες φορές) και στην 11095, H (εδώ ενδεχομένως χρειάζεται πείραγμα το lnb αν και η συχνότητα δεν είναι ισχυρή).

Εύκολη λήψη του συγκεκριμένου δορυφόρου σε όλα τα footprints
Από τη Μεγαλόνησο με 2.1μ κεραία

Rvwzq6h.jpg

vCvzGw8.jpg

Δν έχουμε δεί φώς ακόμη

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πρωτοχρονια θα ξεκινησει μαζι με τα αλλα κρατικα του αζερμπαιζαν σε δικια τους συχνοτητα

Δεν έχουμε δεί φώς ακόμη, αλλά ας μην βιαζόμαστε

παλαιοημερολογιτες

αμα δεις ακομα με τα χριστουγεννιατικα λογοτυπα ειναι και τα ξεστολιζουν στα μεσα Ιανουαριου

Αρχισε τις εκπομπές του από τη συχνότητα 11135 Η 27500 5/6 (DVB-S,QPSK) το κανάλι Lider TV. Στη συχνότητα εμφανίζεται με 2 id
1. Lider h264 (αλλά δεν είναι ΗD)
2. LIDER TV AZERBAIJAN

wdraelo.jpg

το ενα ειναι σε 4:3 MPEG 2 και το αλλο 16:9 MPEG 4

ολα τα μεγαλα καναλια του Αζερμπαιζαν κανουν δοκιμες σε HD και πιθανον μαζι με τα κρατικα να βουν και τα ιδιωτικα σε HD