B&W 685 ηχειο βασης

2 December 2006
1,167
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Kαλησπερα σε ολους!
Φιλος πηρε και αυτος σημερα το σετ προ τελικου Advance mma-406/mpp206 και ειναι σε αναζητηση οπως και εγω ακομα...ηχειων βασης.
Εχει ακουσει τα B&W 685 και εχει κολλησει με αυτα,ο χωρος του ειναι 25τμ.
Ποια η γνωμη σας,ο ενισχυτης θα τα οδηγησει σωστα? Τα βρηκε και σε καλη τιμη και σκεφτεται να τα παρει.
Αλλο ενα ηχειο που του αρεσε παλι ειναι το KEF IQ30,ποιο απο τα δυο λετε θα ειναι καλυτερα?

Απάντηση: Re: B&W 685 ηχειο βασης

Μια χαρά συνδυασμός – δεν θα λείπει τίποτα και για κανένα είδος μουσικής

Σημερα πηγαμε και ακουσαμε και τους δυο συνδιασμους,εμενα μου εκατσαν στο αυτι μου τα b&w 685.

Με εχουν απασχολησει και μενα, και τα δυο μοντελα, αλλα χωρις να παω να τα ακουσω καπου. Απο τα reviews ομως που διαβασα, ξεχωριζουν το 685, το οποιο στην κατηγορια, για το λεφτα του, ειναι κυριαρχο.

Επειδη ενδιαφερομαι κ εγω για τα 685,ηθελα να ρωτησω αν εχει καποιος γνωμη για το ταιριασμα τους με τον a-s700 της yamaha.Το πρωτο θετικο ειναι οτι δεν εχουν τονισμενα υψηλα απο οτι μπορω να δω στα specs.Εχουν και γλυκο ηχο...?Φυσικα οταν θα μπορεσω θα τα ακουσω κ απο κοντα....sorry που δεν ανοιξα αλλο thread:D

Τα Β&W ισα ιοα που και ιδιαιτερες υψηλες εχουν, και δεν φημιζονται για τη γλυκυτητα τους. Με το Yamaha καλα θα πανε αν κ μπορει να σου βγει λιγο υπερ το δεος λαμπρο το γλυκο.

Τα Β&W ισα ιοα που και ιδιαιτερες υψηλες εχουν, και δεν φημιζονται για τη γλυκυτητα τους. Με το Yamaha καλα θα πανε αν κ μπορει να σου βγει λιγο υπερ το δεος λαμπρο το γλυκο.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.Τα φοβαμαι λιγο τα ''πριματα'' ηχεια σε σχεση με τον yamaha,γιατι αυτη την στιγμη ο ενισχυτης οδηγαει ενα παλλιο ζευγος sansui κ τα ψηλα που ακουω σε χαμηλες σταθμες ειναι κουραστικα κ πειραματιζομαι με το ποτενσιομετρο αρκετα!Να μην πω τη γινετε σε υψηλοτερες εντασεις...βεβαια σε αυτην την περιπτωση ειναι λιγο πιο συνθετα τα πραγματα.Τα ηχεια απο πισω απο την καμπινα γραφουν 60watts maximum input,βαλε κ την ευαισθησια που εχουν ερχετε κ ο yamaha με την ισχυ του και δενει το πραμα!!!Ισως με 1 ηχειο στα βαττ του yamaha τα πραγματα να ισορροπησουν.

Απο την αλλη σκεφτομαι σοβαρα κ τα magnat monitor supreme 800...θα παω για ακροασεις κ μεχρι τα χριστουγενα πιστευω να εχω κανει την αγορα...μια που ειναι κ χρονιαρες μερες:ADFADF1:

Ξέχνα τα 685, είναι ενα ηχείο που είναι παλιό και έχει ξεπεραστεί. Πρίν αγοράσεις άκου οπωσδήποτε τα PSB Alpha B1 και Dali Zensor 1 ειδικά μετά τα PSB ούτε καν θα θυμάσαι τα b&w.

ειναι παλιο και ξεπερασμενο ενα ηχειο που παραγεται κανονικα (τρεχων μοντελο εστω της προσιτης σειρας) απο μια απο τις πιο σημαντικες εταιρειες κατασκευης ηχειων?

+1 για τα PSB.
Πολύ καλά ηχεία ειδικά για τη τιμή τους που είναι σχεδόν η μισή των b&w αλλά ίσως είναι λίγο μικρά για χώρο 25 τ.μ.Είναι μικρότερο ηχείο, όπως και το Dali.

Τα 685 είναι ξεπερασμένα ως προς τον ήχο (μουντά και αργά).

Στα PSB γνώμη μου είναι οτι τα τετραγωνικά δεν είναι πρόβλημα. Μπορεί να είναι μικρά αλλά παράγουν κατά πολύ ποιοτικότερο και μεγαλύτερο ήχο.

Ναί, για μένα το 685 είναι ξεπερασμένο. Εσύ έχεις ακούσει τα PSB ή έστω τα Dali ?

εγω εχω αυτα,ηχειο 15 ετων......συμφωνα με την λογικη σου θα πρεπει να τα κανω καυσοξυλα και να παω σε ενα ηχειακι των 250 ευρω

201010161929255237.jpg

Last edited:
Απο ότι φαίνεται δεν καταλαβαίνεις τη λογική μου. Αναφέρθηκα αποκλειστικά στα 685 και ήμουν σαφής διότι τα έχω ακούσει αρκετά. Προφανώς εσύ δεν έχεις ακούσει τα PSB. Είναι ένα μικρό και φτηνό ηχείο απο μια Καναδέζικη εταιρεία που όμως έχει πάρει πολλά βραβεία και το έχει κάνει review το Stereophile (http://www.stereophile.com/standloudspeakers/507psb/), το The Absolute Sound κ.α. Δυστηχώς η λογική σου λέει ξεκάθαρα οτι φτηνά ηχειάκια των 250 ευρώ απο άσημες εταιρείες δεν αξίζουν ούτε να τα απαξιώνεις. Κρίμα που πολλοί ακόμα σκέφτονται με τη φίρμα και τους αριθμούς.

εγω εχω αυτα,ηχειο 15 ετων......συμφωνα με την λογικη σου θα πρεπει να τα κανω καυσοξυλα και να παω σε ενα ηχειακι των 250 ευρω

201010161929255237.jpg

Αν είναι να τα κάψεις στα ανταλλάσσω με ένα τόνο καυσόξυλα :D

Πάντως και τα τρια ηχεία που αναφέρθηκαν είναι αξιόλογα και αν κάποιος μπορεί να τα ακούσει αξίζουν σίγουρα προσοχής.
Ως προς τη χρονολογία παραγωγής κλπ κλπ είναι γεγονός πως μέσα στο βάθος του χρόνου η κάθε εταιρία έχει κάνει από πολλά έως λίγα βήματα, άλλες φορές προς τα μπρος και άλλες προς τα πίσω. Αναφέρομαι σε σύγκριση ηχείων ίδιας κατάστασης και ωρών λειτουργίας, έτσι? Μη βάζουμε το μαθουσάλα που έχουν ασελγήσει πάνω του επί ετών πραγματικής χρήσης οι κάθε λογής ενισχυτές δίπλα δίπλα με το τζόβενο που μόλις άρχισε και στρώνει.
Ας θέσω ως παράδειγμα την "Αγγλική σχολή" στην οποία ως "πρότυπο" ηχείο και μέτρο σύγκρισης χρησιμοποιείται ένα minimonitor που χρησιμοποιούταν από τους ηχολήπτες του BBC πολλάαααα χρόνια πίσω...
Το ξενερουά με τα b&w είναι πως σε κάθε παροπλισμένη πλέον υπεραγορά ηλεκτρικών ειδών υπάρχει κάπου σκονισμένο και ξεχασμένο ένα demo από τις "καλές μέρες" που πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιός μ@λ@κ@ς περιμένουν να πληρώσει για αυτό. Νομίζω πως με τον τρόπο αυτό έχει πληγεί ουσιαστικά το brandname της εταιρίας. tragic...

Κρίμα που πολλοί ακόμα σκέφτονται με τη φίρμα και τους αριθμούς.

εγω δεν σκεφτομαι ετσι,τα ηχεια που ανεφερες ειναι απο γνωστες εταιρειες ηχειων και η psb που λες (η καναδεζικη εταιρεια......) ανηκει στον ιδιο group με τη nad (κατι ξερω και εγω).Αλλα επειδη η b&w φτιαχνει ηχεια πριν "γεννηθουν" οι αλλοι που λες , θα ηταν καλο να ξερουμε και τι λεμε. Το γεγονος οτι η εταιρεια επελεξε να δωσει στην συγεκριμενη σειρα ηχειων ενα ηχοχρωμα που μπορει να μην σου αρεσει δεν σημαινει οτι ειναι "ξεπερασμενο". Σκεφτηκες μηπως οτι ισως να μην ματσαρε σωστα με τον ενισχυτη που το ακουσες? σκεφτηκες μηπως καποιος πονηρουλης φροντισε να στα "θαψει" για τους δικους του λογους? σκεφτηκες οτι σαν πιο μεγαλο ηχειο ισως να ηθελε περισσοτερο χωρο λη μια πιο σωστη τοποθετηση για να αποδωσει σωστα και για αυτο σου φανηκε σαν αργο και μουντο ,ενω το μικροτερο ηχειο δεν ειχε τετοιο προβλημα?

Last edited: