B&W 685 vs Kef Q 300

trvgr

New member
10 December 2013
8
Αφού πρώτα χαιρετήσω όλη τη παρέα του forum σαν καινούριος εδώ θα ήθελα τις γνώσεις σας σχετικά με το παραπάνω ερώτημα. Ποιο κατά τη γνώμη σας υπερτερεί ?
Συνοπτικά θα σας πω πως βρίσκομαι σε δίλλημα για ένα από τα δύο ηχεία. Πρόκειται να παίξουν σε χώρο 30τμ περίπου με ένα ενισχυτή Yamaha 675 και για HiFi και για ταινίες φυσικά. Το sub είναι ένα Velodyne CHT-10Q

Re: B&W 605 vs Kef Q 300

Άλλης κατηγορίας μεταξύ τους τα δύο αυτά ηχεία,... πάντως προσωπικά δαγκωτό B&W... πολύ μεγάλος όγκος και δύναμη... εξαιρετικά...

Τα Kef δεν τα έχω ακούσει, αλλά δεν μου γεμίζουν το μάτι...

Ας σου πούνε και τα άλλα παιδιά που τα ξέρουνε καλύτερα από μένα...

Καλώς όρισες στο φόρουμ!!

Και εγώ αυτή την άποψη είχα μέχρι που άκουσα τα KEF και τότε μπερδεύτηκα. Ακούγονται πολύ καλά με πολύ διαυγή και πλούσιο ήχο και στα χαμηλά και στα μεσαία και στα ψιλά.

Όχι δεν είμαι σίγουρος καθόλου μάλιστα. Έχω την εντύπωση ότι όσον αφορά το κομμάτι του home cinema ίσως να επικρατεί λιγάκι και για αυτό η πρόθεση για το συγκεκριμένο ενισχυτή.
Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο για να με καλύψει?
Δεν έχω αγοράσει τίποτα ακόμα!

Απάντηση: B&W 605 vs Kef Q 300

Δεν είναι λίγο ανόμοια τα μεγέθη;
Το ένα τρίδρομο δαπέδου με 91 ευαισθησία,το άλλο δίδρομο βάσης με 87.
Η ζυγαριά γέρνει σαφώς προς τα B&W αν το ζητούμενο είναι κάποιες εντάσεις.
Το μόνο που θα ήταν αρνητικό είναι το αν ο χώρος είναι μικρός.

Ο 675 80 watt δεν βγάζει στο κανάλι σε δικάναλη λειτουργία ? Σε πολυκάναλη θα αποδίδει ακόμα λιγότερο. Θα μπορεί να ανταπεξέλθει στο φορτίο των B&W ?

Απάντηση: B&W 605 vs Kef Q 300

90 λέει.
Εδώ που τα λέμε όμως,έχεις κι ένα δίκιο με τα 3 ohm που κατεβαίνουν.Τα Kef επισήμως είναι οχτάρια,αλλά ακριβώς δεν ξέρουμε.
Πάντως δεν νομίζω να κατεβαίνουν τόσο χαμηλά.
Αν τελικά αποφασίσει για τα B&W,μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξει το θέμα ενισχυτή.
Είναι και η μικτή χρήση που μπερδεύει λίγο τα πράγματα...

Ο 675 από ότι γράφει τουλάχιστο είναι 7κάναλος και βγάζει 90 ανά watt ανά κανάλι στα 8 Ω
Να ζητήσω συγνώμη για το ορθογραφικό λάθος τα ηχεία που συζητάμε είναι 685

Απάντηση: Re: B&W 605 vs Kef Q 300

Μα είπα κι εγώ...
Παράξενο μου φάνηκε..

Δεν γνωρίζω αν μπορώ να αλλάξω το Thread και να διορθώσω τη σειρά των ηχείων

Τι ενισχυτή στη θέση του Yamaha θα μπορούσατε να προτείνεται σε αυτό το πεδίο τιμών φυσικά.
Το σύνολο σαν ιδέα θα αποτελείτε:
Q 300 μπροστά – Q 100 πίσω και Q 200 center
Αντίστοιχα : B&W 685 μπροστά, 686 πίσω και το κεντρικό HTM 62
Όσον αφορά το subwoofer και στις δυο περιπτώσεις σκέφτομαι το Velodyne CHT-10Q

Last edited:
Τι ενισχυτή στη θέση του Yamaha θα μπορούσατε να προτείνεται σε αυτό το πεδίο τιμών φυσικά.

Σε αυτά τα χρήματα μια χαρά είναι το μηχάνημα. Όμως προσωπικά αν ήταν να κινηθώ κάπου εκεί, θα έκανα λίγη υπομονή, θα μάζευα 150 ευρώ ακόμα και θα αγόραζα αυτό.

http://www.pioneer.eu/uk/products/22/98/405/SC-1223-K/page.html

Ο 675 από ότι γράφει τουλάχιστο είναι 7κάναλος και βγάζει 90 ανά watt ανά κανάλι στα 8 Ω

... μάλιστα... (μου έκανε εντύπωση ή τόσο μεγάλη διαφορά κατηγορίας ανάμεσα στα 605 και στα Q300)...τα 605 είναι ηχειάρες... για τα 685 δεν ξέρω...

Οπότε πιστεύεις ότι ο Pioneer SC-1223-K είναι ποιο καλός ενισχυτής από τον Yamaha. Βέβαια είναι και σε ποιο πάνω κατηγορία. Μπορείς να μου πεις γιατί τον προτιμάς ?
(να μαθαίνω και τίποτα)
Επίσης με ποιά ηχεία θα τα συνδύαζες?

Last edited:

... μάλιστα... (μου έκανε εντύπωση ή τόσο μεγάλη διαφορά κατηγορίας ανάμεσα στα 605 και στα Q300)...τα 605 είναι ηχειάρες... για τα 685 δεν ξέρω...

Και έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν είναι συγκρίσιμα αυτά τα δύο ούτε για πλάκα!!!

και εγώ είμαι fan και κάτοχος kef. Γενικά η σειρά Q, όποιας χρονιάς και αν είναι, ήταν πάντα τίμια σε σχέση απόδοσης-τιμής.