b&w 703 ή Klipsch rf 82 ?

και τι μουσική ακούς; Σημαντικό. Για τα Β&W δε μπορώ να εκφέρω τη γνώμη μου μιας και τα συγκεκριμένα δε τα έχω ακούσει.Όμως εδώ και 2 χρόνια είμαι κάτοχος των Klipsch RF-35 (ίδια σχεδον με τα 82) και τα είχα αγοράσει αποκλειστικά για χρήση home cinema 5.1 (κεντρικό RC-35, πισω RB-25 και sub το 10ιντσο πάλι της Klipsch). Τα οδηγεί ένας Yamaha RX-V4600 επτακάναλος και το dvd Denon 1930.
Υπερβολικά ευχαριστημένος για τη χρήση Home cinema αν αναλογιστείς ότι το δωμάτιο είναι 20 το πολύ τετραγωνικά.

Εδώ και ενα 3μηνο έχω στραφεί στο δικάναλο stereo ήχο, και τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά με το παραπάνω σύστημα.
Βάζω να ακούσω cd και δε σου κρύβω πως ο ήχος με κουράζει αρκετά, μετά από λίγη ώρα. Ti pure direct και βλακείες της Yamaha;;; Επιστρατεύω ενα Tehnics 15ετίας 2x50W. Εχει πιστεψέ με καλήτερα αποτελέσματα.

Είμαι και γω σε αναζήτηση ενισχυτή ώστε να γλυκάνω τις ιδιαίτερες χροιές που έχουν τα Klipsch. Δε λέω, πανέμορφα ηχεία με υπερβολικά καθαρό ήχο που όμως.... κουράζει. Είμαι σίγουρος όμως ότι με ένα καλό δέσιμο ενισχυτή θα κάνουν θαύματα.(Musical Fidelity ή λαμπάτο λέω τώρα εγώ) Είναι άλλωστε τα πιο ευκολο οδήγητα ηχεία.Υπερβολική ευαισθησία.

Πολύ σωστά σε ρώτησε ο παραπάνω φίλος "με τι ενισχυτή;". Πρέπει να το προσέξεις αρκετά το ματσάρισμα για δικάναλο ήχο.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

και τι μουσική ακούς; Σημαντικό. Για τα Β&W δε μπορώ να εκφέρω τη γνώμη μου μιας και τα συγκεκριμένα δε τα έχω ακούσει.Όμως εδώ και 2 χρόνια είμαι κάτοχος των Klipsch RF-35 (ίδια σχεδον με τα 82) και τα είχα αγοράσει αποκλειστικά για χρήση home cinema 5.1 (κεντρικό RC-35, πισω RB-25 και sub το 10ιντσο πάλι της Klipsch). Τα οδηγεί ένας Yamaha RX-V4600 επτακάναλος και το dvd Denon 1930.
Υπερβολικά ευχαριστημένος για τη χρήση Home cinema αν αναλογιστείς ότι το δωμάτιο είναι 20 το πολύ τετραγωνικά.

Εδώ και ενα 3μηνο έχω στραφεί στο δικάναλο stereo ήχο, και τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά με το παραπάνω σύστημα.
Βάζω να ακούσω cd και δε σου κρύβω πως ο ήχος με κουράζει αρκετά, μετά από λίγη ώρα. Ti pure direct και βλακείες της Yamaha;;; Επιστρατεύω ενα Tehnics 15ετίας 2x50W. Εχει πιστεψέ με καλήτερα αποτελέσματα.

Είμαι και γω σε αναζήτηση ενισχυτή ώστε να γλυκάνω τις ιδιαίτερες χροιές που έχουν τα Klipsch. Δε λέω, πανέμορφα ηχεία με υπερβολικά καθαρό ήχο που όμως.... κουράζει. Είμαι σίγουρος όμως ότι με ένα καλό δέσιμο ενισχυτή θα κάνουν θαύματα.(Musical Fidelity ή λαμπάτο λέω τώρα εγώ) Είναι άλλωστε τα πιο ευκολο οδήγητα ηχεία.Υπερβολική ευαισθησία.

Πολύ σωστά σε ρώτησε ο παραπάνω φίλος "με τι ενισχυτή;". Πρέπει να το προσέξεις αρκετά το ματσάρισμα για δικάναλο ήχο.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

ΜΠΡΑΒΟ αγαπητε φιλε, ειναι πολυ αποκαλυπτικο αυτο που γραφεις και σιγουρα θα βοηθησει αρκετους που ψαχνονται με home theater λυσεις για ακροαση και μουσικης (κατι που δεν ειναι εφικτο αν υπαρχουν καποιες στοιχειωδεις απαιτησεις).

:a0210:

Καλωσηρθες στην παρεα

Με λάμπα τα Klipsch παίζουν σαφώς πιο ξεκούραστα. Χτες άκουσα τα B&W 704 και με ικανοποίησαν αρκετά. Ξεκούραστο άκουσμα, πολύ καλή εικόνα ακόμα και σε μεγάλη ορχήστρα, και γενικά ισορροπημένο ηχείο(δεν φαινεται τονισμένο σε κάποια περιοχή δηλαδη).

Θα 'λεγα να παρεις κανενα λαμπάτο για δοκιμή με τα Klipsch σε πρώτη φαση, κι αν δεν ικανοποιηθείς τοτε ξεκίνα να ψάχνεις για ηχεία.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

φιλε δοκιμασε ενα Primare η ενα Holfi. Οδηγω ενα παλιοτερο μοντελο Klipsch τα KLF 10 με ενα Primare I 21 και το αποτελεσμα ειναι πολυ ικανοποιητικο....

σε γενικές γραμμές τα klipsch είναι ηχεία που τονίζουν τον ήχο (αναφέρομαι στις εμπορικές σειρές) και ενώ είναι πολύ εντυπωσιακά στο πρώτο άκουσμα, στην πορεία καταντούν κουραστικά.
θα τα χρησημοποιούσα αποκλειστικά και μόνο για πολυκάλο ήχο.

Τα ηχεια που ρωτας εχουν περιπου 1600 ευρω διαφορα!

Προερχονται απο δυο εταρειες με πολυ διαφορετικη προσεγγιση στον ηχο γι αυτο και εχουν τελειως διαφορετικο ηχο!

Με σωστη οδηγηση & matching μαλλον που αρεσουν και τα δυο. Ειχα τα Klipsch RF3II και με Musical Fidelity ενισχυτικα δε μου αρεσαν, το ακουσμα γινοταν κουραστικο μετα απο λιγο, ειδικα στις ψιλες συχνοτητες. Οπως τα περισσοτερα Klipsch ταιριαζουν πιο πολυ με λαμπα ή υβριδικο.

Τα B&W 703 τα ειχα ακουσει οταν ειχαν κυκλοφορησει και μου αρεσαν πολυ. Θελουν χωρο για να αναπνευσουν, αρκετα Watt ή πιο σωστα στιβαρη οδηγηση και ισορροπημενο setup γιατι μπορει και αυτα να "φωναξουν" ευκολα.

Απο τα δυο, διαλεγω τα 703. Τα θεωρω πιο ολοκληρωμενα και ισορροπημενα ηχεια. Μη ξεχναμε ομως οτι με τα χρηματα που απαιτουν αγοραζεις δυο ζευγαρια RF82 και εχεις ρεστα περιπου 500 ευρω!

Ακουσε τα, κατα προτιμηση στο ιδιο μαγαζι και θα καταλαβεις τις ηχητικες διαφορες τους.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους, για τις συμβουλές-προτάσεις. Προς αυτή τη κατεύθυνση είμαι και θα προσπαθήσω να ακούσω τους ενισχυτές που προτείνετε με τα ηχεία μου. Κάτι παραπάνω θα γνωρίζετε σίγουρα.

Όμως αισθάνομαι λίγο άβολα, διότι δεν είμαι εγώ αυτός που άνοιξε το Thread αλλά ο φίλος gathan.
Αν και πιστεύω δεν έχουμε βγεί :offtopic:. Τουλάχιστον αν αποφασίσει να αγοράσει τα Klipsch να ακούει γνώμες για πιθανά ματσαρίσματα ενισχυτών.

Τελικά εισαι ευχαριστημένος με τα ηχεία σου? Σε ερωτώ γιατί με ενδιαφέρουν και εμένα με εναν Denon PMA 1500...