B&W 801 bass alignment filter

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: B&W 801 bass alignment filter

λες οτι αν το δανειστώ θα μπορεί να αντιγραφεί?

Ε μα τι θα είναι πια;
Μια φώτο του να βάλεις εδώ,τα παιδιά θα στα πουν όλα..
Εδώ φτιάχνουν άλλα κι άλλα,πολύ πιο πολύπλοκα.
Κι επιπλέον θα σου πουν αν είναι και χρήσιμο ή βλαβερό...:stupido2:

Εδω η περιγραφή του φιλτρου

Και μια γνωμη για το φιλτρο

While the B&W Bass Alignment Filter adds a decent amount of bass, it does a great job smearing the rest of the sound. As you have found, the B&W filter is quite bad and it wrecked an otherwise fine sounding speaker. There were several aftermarket replacements made, the best of which was made by Krell and show up on Audiogon every once in a while. The Krell has none of the smearing caused by the B&W filter while yielding the desired bass response. Unless you pick up the Krell, I would suggest doing with it.

To αυθεντικό σχέδιο δεν περιλαμβάνει τελεστικούς ενεσχυτές ως buffers, αλλά διακριτά εξαρτήματα, τρανσιστορς αντιστάσεις και πυκνωτές.
Να έχεις δώσει δηλαδή 10.000 Ευρώ για έναν hi-end προενισχυτή και να παρεμβάλεις ανάμεσα σε αυτόν και τους τελικούς σου ένα πρόσθετο ενεργό σταδιο ποιότητας "smart-kit ".
Το προτείνει και ο αντιπρόσωπος ;

και κάποες προτεινόμενες βελτιώσεις με κορυφαίες αντιστάσεις
http://www.vishaypg.com/foil-resistors/case-studies/study/verity_1/

Last edited:
Re: Απάντηση: B&W 801 bass alignment filter

Εκτός κι αν καταρίπτεται ένας ακόμα μύθος, όλοι οι μηχανικοί της B&W ήταν τελικά άσχετοι και αναγκάστηκαν να δουλεύουν στην B&W επειδή δεν κατάφεραν να διοριστούν στο BBC ή στο Δημόσιο.

hehe.gif

σήμερα βρήκα το χρόνο και δοκίμασα τη λειτουργία του ισοσταθμιστή που μου πρότεινε ο Σωκράτης και όντως ο ήχος χαμηλά είχε μεγαλύτερο impact και γενικά ως αποτέλεσμα ήταν θελκτικο. Περιμενοντας τον αντιπροσωπο να ρωτησει για πιθανοτητα αντιγραφης του δικου του ειμαι σε αναζητηση εναλλακτικών λυσεων.

σε συζητηση με τον αντιπροσωπο μου ειπε οτι η ιδια η B&W προτεινει ως απαραιτητη τη χρηση του εν λογω φιλτρου

Ο λόγος ύπαρξης αυτού του φίλτρου, είναι να μπορεί ένας μέτριος ενισχυτής να οδηγεί τα ηχεία κυρίως με πηγή πικάπ.

Και εξηγώ...

Μέτριος ενισχυτής..., διότι αν πρόκειται για κάποιο θηρίο ενισχυτή δεν υπάρχει πρόβλημα να οδηγεί και να δαμάζει τα μεγάλα γούφερ με τις μεγάλες διαδρομές, οπότε για τους κατόχους αυτών των ηχείων συνιστώ κάποιον πολύ καλό τρανζιστοράτο ενισχυτή πάνω από 200rms, που θεωρώ προσωπικά το απολύτως ελάχιστο για την σωστή οδήγηση του ηχείου αυτού.

Πηγή πικάπ... παλαιότερα και όταν σχεδιάστηκαν αυτά τα ηχεία, παίζαμε με πικάπ που είχαν πολύ υποηχητικό σήμα... αυτό μαζί με το θέμα των όχι τόσο ισχυρών ενισχυτών δημιουργούσαν θέμα όχι μόνο οδήγησης αλλά και απόκρισης συχνοτήτων εν γένη, λόγω της άσκοπης κίνησης του μεγάλου γούφερ σε μεγάλες διαδρομές.

Για αυτούς τους λόγους έχει σχεδιαστεί το φίλτρο.

Απορώ πως ο σημερινός αντιπρόσωπος λέει τόσες ανακρίβειες, και δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω περίεργα πράγματα από αυτόν... τέλος πάντων ας το αφήσουμε αυτό το θέμα...

Οπότε δεν υπάρχει κάποιος λόγος να χρησιμοποιηθεί το φίλτρο αν δεν έχει κανείς πικάπ με πολύ subsonic... ή αν έχει κάποιον τελικό της προκοπής.

Όπως είπαν κάποιο προλαλήσαντες εάν υπάρχει πρόβλημα απόκρισης χαμηλών είναι πρωτίστως πρόβλημα ενίσχυσης αφενός ή/και πρόβλημα του χώρου/τοποθέτηση των ηχείων αυτών.

Προσωπικά δεν θα παρέμβαλα τίποτε και ποτέ ανάμεσα στο προενισχυτή μου και στους τελικούς μου, για να διορθώσω πρόβλημα χώρου, ή πρόβλημα λανθασμένης ενίσχυσης...

Ξέρω ότι κάποιο μπορεί να διαφωνήσουν αλλά τι να κάνουμε... ο καθένας με την γνώμη του.

Οταν λες Χρηστο 200rms εννοεις στα 8 ohm? τοτε ειμαι οριακα εκτος προδιαγραφων. Απ την αλλη εχοντας εναν ενισχυτη που, κατασκευαστικα τουλαχιστον, δειχνει 'τερατακι' οντας και το μεγαλυτερο μοντελο πιυ εβγαζε ο Ιταλος κατασευαστης αναρωτιεμαι αν αυτος μπορει να εχει προβλημα οδηγησης ακομα κι ενος ηχειου σαν τα 801. Ο κατασευαστης αναφεροταν στο φιλτρο σαν διορθωση καποιων ιδιοσυχνοτητων συντονισμου της καμπινας και οχι ελλειψης ενισχυσης απο της εποχης εκεινης τους ενισχυτες, αλλα δεν δηλωνω ειδικος οποτε μπορει να εχω και εντελως λαθος

Σε καθε περιπτωση θα ηθελα να δοκιμασω α) τι σηναινει ενισχυση μεγαλυτερη β)τι δουλεια κανει το φιλτρο αν μπει στην αλυσιδα παραγωγης..

Αν αναλογιστείς πως τα μοντέλα αναφοράς της Β&W ή της ATC είναι πολυενισχυμένα και μάλιστα με βαρβάτα ενισχυτικά,καταλαβαίνεις τα οφέλη.
Ο Χρήστος έχει απόλυτο δίκιο,η επαρκής οδήγηση είναι το Α και το Ω για ηχεία σαν το δικό σου.Η έλλειψη της είναι και ο κυριότερος λόγος που πολλοί απογοητεύονται και μπλέκουν με ματζούνια,κλπ...
Και μάλιστα ενισχυτικό που να είναι συνολικά καλό,να έχει και ρεύμα και ισχύ και να μπορεί να τα οδηγεί όσο χαμηλά κι αν πέφτουν σε εμπέδηση.
Δεν είναι τυχαίο που όλοι παλιότερα πρότειναν τον Krell των 2x400 μεταξύ άλλων.

Θωμά, ο ενισχυτής σου δεν είναι ιδανικός για αυτά τα ηχεία.

Το φίλτρο αυτό δίνει ένα μικρό boost σε κάποια συχνότητα δεν θυμάμαι που ακριβώς, παραμένει ταυτόχρονα φλατ σε όλες τις συχνότητες πάνω από κει και πέφτει κατακόρυφα κάτω από αυτή την συχνότητα.

Εξήγησα πολύ χονδρικά πιο πάνω γιατί, και ποια η χρησιμότητα του... και υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στο λινκ του Πάνου.

Το ηχείο πέφτει κάτω από τα 4 ohm και θέλει σταθερό ενισχυτή κάτω από τα 4 ohm.

Εγώ τα οδηγώ με τα Musical FIdelity 550K Supercharger (550 watt rms@8 ohm 750 watt@4ohm... 250 ampere peak to peak)...

Αν λέω αν (διότι δεν μας έχεις πει ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις), έχεις πρόβλημα στα χαμηλά, μπορεί νεμεν να βοηθήσει πολύ λίγο το φίλτρο, αλλά είναι σαν να έχεις κάποια σοβαρή πάθηση και να παίρνεις ασπιρίνη...

Διότι η έμφαση που θα πάρεις στην συχνότητα του φίλτρου, θα αποδυναμώσει τον ενισχυτή σου, αφού δεν θα έχεις κανένα όφελος από το κέρδος ισχύος στο υποηχητικό, αφού δεν παίζεις με πικάπ...

Για να μην ξοδεύεις λεφτά άδικα... κάνε ηλεκτρονική ισοστάθμιση, από την πηγή σου (jriver?) και δες που βελτιώνονται τα πράγματα (τελείως υποκειμενικό αλλά τσάμπα...)... και σε δεύτερη φάση μπες στον κόπο κάποιος να σου μετρήσει τον χώρο, για να δεις που βρίσκεσαι...

Τρίτη φάση βέβαια είναι να δεις την ενίσχυση σου... μήπως (σίγουρα...) κάτι ισχυρότερο...

Χρηστο δεν εχω καποιο ιδιαιτερο προβλημα, μια χαρα παιζουν τα ηχεια σε σχεση παντα με οτι ειχα πριν. Απλα δεν ξερω ποσο καλυτερα μπορουν να παιξουν που απ οτι λες σιγουρα μπορουν. Ειναι ομως δυσκολες εποχες γι αλλαγες ενισχυτων και δοκιμες αλλων. Ιδωμεν

Εντάξει... αφού δεν έχεις πρόβλημα, μην δημιουργείς πρόβλημα, διότι απ ότι κατάλαβες είσαι για κάποια έξοδα, αν θες να βελτιστοποιήσεις την αναπαραγωγή των 801 matrix...

Ο ενισχυτής σου είναι οριακός, αλλά αν δεν παίζεις σε μεγάλες στάθμες γενικά και αν δεν ακούς μεγάλα συμφωνικά έργα δυνατά, τότε όλα καλά... ειδάλλως μπορεί να γίνει και ζημιά να ξέρεις...

Το φίλτρο άστο καλύτερα, θα κάνει τον ήχο χειρότερο να είσαι σίγουρος...

Ο Unico σε λειτουργία ΑΒ δινει όντως 200+ βατ/8 Ohm (sta 230 volt δινει 350/8), σύμφωνα με τις μετρήσεις των Ιταλών. Εχω μια ένσταση βέβαια οσων αφορά τα 4 Ohm καθότι χρησιμοποιεί 2χ 500 VA toroidal transformers, που ως γνωστόν δεν συμπεριφέρονται καθόλου καλα στα ορια τους και βέβαια δεν μπορουν παρα μονο σε peak να δώσουν κατι παραπάνω απο τα 350-400 βατ στα 4, λαμβάνοντας υπόψιν και τις απώλειες.

(Οι οποιοι Ιταλοί του Audio Review ηταν και παραμένουν καραγκιόζηδες, καθοτι καταφεραν να μετρήσουν 2χ850/2 continuous απο ενα ενισχυτή που εχει μετα/τες 2χ500 και σε παλμο μετράνε 2χ1300. Οπου να ναι θα δημοσιευσουν και το αεικίνητο και θα λυθουν τα προβλήματα της ανθρωπότητας...)

Αν καποια στιγμη μπορεις να δανειστείς ενα μεγαλυτερο ενισχυτη κανε μια δοκιμη. Γιατι θα συμφωνησω με τον Χρηστο, το να παρεις ενα bump στους 60 κυκλους δεν ειναι λυση για κανενα προβλημα. Δες την γεωμετρια του χωρου σου, τυχων ακυρωσεις κτλ και δοκιμασε και κανα αλλο ενισχυτη.

Απάντηση: Re: B&W 801 bass alignment filter

(Οι οποιοι Ιταλοί του Audio Review ηταν και παραμένουν καραγκιόζηδες, καθοτι καταφεραν να μετρήσουν 2χ850/2 continuous απο ενα ενισχυτή που εχει μετα/τες 2χ500 και σε παλμο μετράνε 2χ1300. Οπου να ναι θα δημοσιευσουν και το αεικίνητο και θα λυθουν τα προβλήματα της ανθρωπότητας...)

Μην το λες,έχουν το Βατικανό από δίπλα που μάλλον έχει επιτελέσει ειδικό θαύμα για την περίσταση...:flipout:

ω ρε τι παρεα ειστε εσεις, ενα φιλτρακι ελεγα να βρω σε αλλαγη ενισχυτη, βελτιωση χωρου και δεν ξερω γω τι αλλο με οδηγείτε. Κατανοητά πάντως όσα λέτε κι ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας που βοηθάνε να ξεκαθαρίζει το τοπίο.