Β&W 805s ή ATC 19 ή...;

Re: Απάντηση: Β&W 805s ή ATC 19 ή...;

Ιδου μια φωτο του χωρου και της τοποθετησης των ηχειων. Απορριφθηκε η θεση α´. οποτε στη θεση β´θα μπουν στη θεση των μικρων Μ1 που φαινονται (και η ακροαση απο απεναντι στον καναπε) ´.Στη θεση γ´θα μπουν εκει που σημειωνεται (με φατσα προς τον καναπε απεναντι στο παραθυρο. Αν μπουν στη θεση β´θα υπαρξουν προβληματα επειδη θα ειναι μεταξυ επιπλων;

ΙΜΗΟ όχι η β´περίπτωση.

γ' ή το αντίστροφο δηλαδή τα ηχεία μπροστά απο το παράθυρο! ΟΚ θα χρειαστεί κάποιες αλλαγες στην διαρυθμιση του χωρου!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Β&W 805s ή ATC 19 ή...;

ΙΜΗΟ όχι η β´περίπτωση.

γ' ή το αντίστροφο δηλαδή τα ηχεία μπροστά απο το παράθυρο! ΟΚ θα χρειαστεί κάποιες αλλαγες στην διαρυθμιση του χωρου!

Αν τα βαλω μπροστα απο το παραθυρο (αναμεσα στον καναπε και στα δυο επιπλα δηλ) τοτε εγω θα καθισω στο...κενο (με πλατη στον αλλο χωρο (απο οπου τραβηχθηκε η φωτο), οπου δεν υπαρχει θεση παρα μονο το σκαμπο που φαινεται (παρεμβαλλεται σκαλοπατι, αρα...)

πολυ δυσκολος χωρος φιλε... Πολλα επιπλα, κοντα το ενα στο αλλο, αλοιφη.. Θα δυσκολευτεις να βρεις καποια θεση με "αερα" γυρω απο τα ηχεια και να μην "πνιξεις" τη στερεοφωνικη εικονα.

Δεν νομιζω οτι σε αρχικη φαση το προβλημα ειναι το υπογουφερ.Πρωτα πρεπει να λυσεις τα του χωρου και της τοποθετησης και επειτα το υπογουφερ.Στην περιπτωση του 805 ,μαλλον θα χρειασθεις αλλον ενισχυτη.Τα 805 νομιζω οτι δεν δημιουργουν και τοσα προβληματα σε σχεση με την τοποθετηση τους στο χωρο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Β&W 805s ή ATC 19 ή...;

Αν τα βαλω μπροστα απο το παραθυρο (αναμεσα στον καναπε και στα δυο επιπλα δηλ) τοτε εγω θα καθισω στο...κενο (με πλατη στον αλλο χωρο (απο οπου τραβηχθηκε η φωτο), οπου δεν υπαρχει θεση παρα μονο το σκαμπο που φαινεται (παρεμβαλλεται σκαλοπατι, αρα...)

Πέρα απο χωροταξικά θέματα το να μην έχεις απο πίσω τοιχο δεν είναι απαραίτητα κακό... περισσότερο καλό μου φαίνεται!

Βαγγελη μου χρωστας μια ακροαση......και ελπιζω να παρεις τα B&W!!!!!

Τα ηχεία για τα οποία ψάχνεσαι φίλε μου, ευτυχώς, έχουν σαφώς διαφορετικό χαρακτήρα. Ακριβώς ένα χρόνο πριν ξεκίνησα να ψάχνω ηχεία της κατηγορίας των 2000 ευρώ (με μεγάλα χρονικά κενά είναι η αλήθεια λόγω οικογενειακών προβλημάτων). Άκουσα γύρω στις 7-8 μάρκες μεταξύ των οποίων και τις δύο συγκεκριμένες.
Με τα ATC βέβαια είχα ήδη μεγάλη εμπειρία καθώς τα έχουν δύο φίλοι μου. Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ηχεία που επάξια κατέχουν τον τίτλο monitor. Είναι χειρουργικά εργαλεία, με άλλα λόγια παίζουν με ακρίβεια και αυστηρότητα. Είναι κλειστού τύπου κι έτσι είναι πανεύκολα στην τοποθέτησή τους (αυτό ίσως είναι ένα πλεονέκτημα στο χώρο σου), αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα στην οδήγησή τους. Απαιτούν πολλά και ποιοτικά watt, κι αυτός ο παράγοντας τα βγάζει κατευθείαν από το παιχνίδι με τον ενισχυτή που έχεις. Ακόμα κι αν προχωρήσεις σε αναβάθμιση του ενισχυτή σου, τέτοια ηχεία θα σε ματώσουν οικονομικά (θεωρώντας πάντα ότι ο στόχος είναι το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα). Οι φίλοι στους οποίους αναφέρθηκα (έχουν τα 40άρια βέβαια) έχουν Krell. Καταλαβαίνεις...
Τα B&W από την άλλη σίγουρα χρωματίζουν τη μουσική. Ο τρόπος όμως που το κάνουν, στα δικά μου αυτιά πάντα, είναι τουλάχιστον μαγικός. Τα ηχεία αυτά έχουν τέτοια γλύκα, που μου μίλησαν από την πρώτη στιγμή. Κρίμα που άφησα το χρόνο να κυλήσει ακούγοντας διάφορες άλλες μάρκες (ήθελα όμως να είμαι και σίγουρος) γιατί στο τέλος το μοντέλο καταργήθηκε κι ίσα που πρόλαβα και πήρα κάποια demo που έπαιζαν σ' ένα μαγαζί. Να αναφέρω εδώ ότι σε σχέση με τα ATC είναι σαφώς πιο ευκολοδήγητα χωρίς να υστερούν και πολύ στην ευκολία τοποθέτησης.
Μιας και στο συγκεκριμένο thread ακούστηκαν και τα PMC κι επειδή τα άκουσα κι αυτά (συγκεκριμένα το FB1i που έχουν και εξαιρετικές κριτικές), μπορώ να πω ότι είναι αξιοπρεπές ηχείο αλλά κάτι με χάλαγε. Ένιωθα ότι πήγαινε να βγάλει πολύ καλό ήχο αλλά κάτι κάπου το έπνιγε. Αργότερα πέτυχα ένα άρθρο σε ξένο περιοδικό, που ανέφερε ένα θεματάκι στις μεσουψηλές του. Από εκεί πήγαζε το 'πνίξιμο' που άκουγα εγώ.
Άρα, σου προτείνω τα 805s τα οποία και αγόρασα? Όχι. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πάνω από όλα στην αγορά ενός ηχείου (το οποίο θεωρώ ότι είναι και το μουσικό όργανο του στερεοφωνικού μας) παίζει ρόλο το τι μουσική ακούμε. Αν άκουγες κλασική μουσική, θα πρότεινα τα ATC. Εγώ που ακούω περισσότερο ηλεκτρονική μουσική, post rock και εν γένη soft καταστάσεις, πήρα τα 805 που τα θεωρώ μανούλα σε τέτοιους ήχους. φοβερή σύμπτωση τώρα... από τα παραπάνω εσύ λες πως δεν ακούς τίποτα. Να πάω λοιπόν πιο πέρα. Αν ακούς jazz και blues, τα ATC τα θεωρώ καλύτερα. Αν πάλι ακούς rock, θα ψήφιζα τα 805. Ελληνικά δεν ακούω, δε μπορώ να κρίνω. Δεν εννοώ βέβαια ότι ένα 805 δε μπορεί να παίξει για παράδειγμα jazz. Απλά λέω ότι σε αυτό το είδος θεωρώ το ATC πιο ταιριαστό. Νομίζω ότι είμαι σαφής. Να προσθέσω επίσης ότι σε αυτά τα συμπεράσματα έφτασα με τα δικά μου αυτιά. Τα δικά σου μπορεί να σου πουν άλλα πράγματα.
Άρα πρέπει να πάρεις κάποια cd σου που τα θεωρείς αντιπροσωπευτικά του τι ακούς, και να βρεις τρόπο να ακούσεις και τα δύο ηχεία. Είναι πολύ καλά και τα δυο, αλλά ευτυχώς ο χαρακτήρας τους διαφέρει κι έτσι πιστεύω ότι θα αποφασίσεις πολύ εύκολα. Το θέμα της ενίσχυσης βέβαια, παραμένει κάτι στο οποίο θα πρέπει να δώσεις μια απάντηση (αργά η γρήγορα).

Nautilus εννοειται αρκει να τα προλαβω (αφου τα ακουσω πρωτα)

S.P.P. για τα βατ των 19 σε παραπεμπω στην απαντηση του, κατ´εξοχην ειδικου σ´αυτα, THEMILOC που εδωσε σε διπλανο θεμα :"Θέλω να ομολογήσω για μιά ακόμη φορά οτι μου είναι ακατανόητη η εμμονή για τα "χιλιάδες" βαττ που χρειάζονται τα ATC.
Η εταιρία λέει από 50 και πάνω.
Τα έχουν πάρα πολλοί και παίζουν με 50άρηδες ενισχυτές.
Και αν θέλετε ακούστε τη γνώμη μου:
Για μία απόσταση ακρόασης 2,5-3 μέτρα και ρεαλιστικές, όχι υπερβολικές στάθμες, τα 70-100 βαττ είναι αρκετά για να οδηγηθούν σωστά. Αν σας αρέσει λοιπόν κάποιος ενισχυτής σ' αυτά τα βαττ, μη διστάσετε θα είστε καλυμμένοι."
Τωρα κατα τα υπολοιπα περι ακουσματων, μαλλον στην πλευρα σου συγκλινω (παρα πολυ ροκ -ως... oldies! - πιο λιγο τζαζ/μπλουζ, ηλεκτρονικη κλπ οχι!) ) αλλα και Ελληνικα (στυλ Χατζηδακι-εντεχνου). Οποτε μαλλον για τα 805 συγκλινω (εχοντας και ενα σαμπ B&W/AS2 που του εβαλα πωλητηριο, αλλα μαλλον παραμενει). Εννοειται οτι πρωτα θα ακουσω (κυριως τα 805 που ειναι κοντα μου). Ευχαριστω για την αναλυτικοτατη απαντηση σου. Αλλα γιατι λες οτι καταργηθηκαν τα 805; εννοεις τα 805n; εφ´οσον αντικατασταθηκαν απο τα 805s (αυτα βρηκα μεταχ)

Last edited:
Θα σας ελεγα να δειτε λιγο τι γραφει σε συγκριτικη 11 ολοκληρωμενων, ενας ανθρωπος που πραγματοποιει τις πιο σοβαρες δοκιμες και μετρησεις στην Ελλαδα. Στη δοκιμη του XTZ λεει οτι οδηγει καλα τα 50αρια ATC :

"Όπως θα περίμενε κανείς με βάση τις προδιαγραφές και τις μετρήσεις, ο ενισχυτής δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες με τα ATC SCM-50 και επέτυχε αρκετά υψηλές στάθμες με καλό έλεγχο. Με βάση αυτά μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε έναν μικρό/μεσαίο χώρο."

http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_12.htm

Τyler (τοσο σε επηρεασε το εργο με τον Πιττ;) το διαβασα επανειλλημενα το τεστ αυτο, και οντως ετσι λεει. Απο την αλλη ομως οσοι εχουν ATC δηλωνουν, με την εμπειρια τους, πως θελει "τάισμα" καλο! Εν παση περιπτωσει νομιζω οτι ενας 100αρης ενισχυτης ανταπεξερχεται σε τετοιου ειδους φορτια - και δη οικιακης χρησης.

Εγω τα 19 τα άκουσα πριν λιγες μερες με τον xtz. Δεν θεωρω οτι εχει προβλημα να τα οδηγησει κάθε άλλο... ηχητικά κάτι δεν μου πηγε και τόσο καλά στα μεσοϋψηλά... όχι κάτι ιδιαίτερα κακό... απλά λιγο στεγνό μου φανηκε το άκουσμα...!!
Μπορει να είμαι και υπερβολικός και να ζηταω πολλά απο μηχανηματα αυτης της κατηγοριας τιμης!!

Απάντηση: Re: Β&W 805s ή ATC 19 ή...;

Εγω τα 19 τα άκουσα πριν λιγες μερες με τον xtz. Δεν θεωρω οτι εχει προβλημα να τα οδηγησει κάθε άλλο... ηχητικά κάτι δεν μου πηγε και τόσο καλά στα μεσοϋψηλά... όχι κάτι ιδιαίτερα κακό... απλά λιγο στεγνό μου φανηκε το άκουσμα...!!
Μπορει να είμαι και υπερβολικός και να ζηταω πολλά απο μηχανηματα αυτης της κατηγοριας τιμης!!

σε πιστευω, γιατι τα 19 ειναι αυστηρα ουδετερα οπως ολα τα ATC, και ο ΧΤΖ ειναι ενας γλυκος ουδετερος ενισχυτης με αρκετα βαρυ χαμηλο. Το ταιριασμα δυο μη λαμπρων κρικων σιγουρα θα ειναι στεγνο

Ο ΧΤΖ σε συνδυασμο με Monitor Audio και στα δικα μου RF-52 που τον εχω ακουσει, ειναι απλα απιστευτος. Ειδικα με τα Klipsch, και σε ταξη Α, ο φιλος και ιδιοκτητης του ΧΤΖ οριοταν οτι θα πεταξει τα RS6 του.

Εγω λεω να δοκιμασεις Rotel, εχουν ακριβως τον ενθουσιωδη χαρακτηρα που χρειαζεται για ταιριαξει με τον μονιτορ αυστηρο χαρακτηρα των 19.

Πάντως γλυκός δεν μπορώ να πω οτι μου φανηκε... με τα 19 πάντα! Μπορεί βεβαια να ηταν και θεμα πηγης...

Όσον αφορά το θέμα της οδήγησης των ATC, δε θα προχωρήσω σε αναλύσεις του στυλ άμα βάλω το αυτί μου μπροστά στο ηχείο κι ένας ενισχυτής 2x70 θα με κουφάνει. Έγραψα ότι στόχος μας είναι το μέγιστο δυνατό απότέλεσμα! Από εκεί και μετά, υπάρχει πλούσια αρθρογραφία για αυτήν την εξαιρετική εταιρία, και διαβάζοντάς την θα βγάλεις άνετα τα συμπεράσματά σου.

Για τα 805 τώρα, κάποτε υπήρχε η σειρά matrix (δεκαετία 90 νομίζω), μετά ήρθαν τα 805n (όπου n σημαίνει nautilus) και πριν λίγα χρόνια ήρθαν τα 805s (όπου s σημαίνει signature). Τα 805s καταργήθηκαν πριν λίγους μήνες (η τελευταία παραγγελία με ηχεία αυτής της σειράς παραλήφθηκε το Νοέμβρη αν δεν κάνω λάθος) και τώρα η B&W βγάζει τα 805d (όπου d σημαίνει diamond). Τα μεγάλα μοντέλα της σειρά 800 έβγαιναν σε 'diamond' εδώ και καιρό. Τώρα αναβάθμισε και τα 'προσιτά' μοντέλα αυτής της σειράς με αποτέλεσμα από εκεί που το 805s είχε τιμή λιανικής 2500 ευρώ (πρακτικά το έπαιρνες κάτι παρακάτω) το 805d το πουλάνε οι μάγκες 4500 ευρώ. :furious3:

Τώρα, αν αξίζει το διαμαντένιο τουίτερ 2000 ευρώ (αυτή είναι η βασική αναβάθμιση του ηχείου, τα υπόλοιπα είναι κόλπα του marketing), είναι μία ιστορία που ο χρόνος θα δείξει.

Re: Απάντηση: Β&W 805s ή ATC 19 ή...;

Ιδου μια φωτο του χωρου και της τοποθετησης των ηχειων. Απορριφθηκε η θεση α´. οποτε στη θεση β´θα μπουν στη θεση των μικρων Μ1 που φαινονται (και η ακροαση απο απεναντι στον καναπε) ´.Στη θεση γ´θα μπουν εκει που σημειωνεται (με φατσα προς τον καναπε απεναντι στο παραθυρο. Αν μπου ν στη θεση β´θα υπαρξουν προβληματα επειδη θα ειναι μεταξυ επιπλων;
Θεωρώ ότι για τον χώρο σου οποιοδήποτε ηχείο βάσεως είναι απλά συμβιβασμός,θέλεις δαπέδου για να φορτήσεις το χώρο σου.Τώρα μιας και έχεις πολύ ωραίο σπίτι και σαφώς όχι στούντιο θα κάνεις ότι οι περισσότεροι μας,υποχωρήσεις,το 805 νομίζω θα μπορέσει να σε καλύψει καλύτερα απο όλα τα ηχεία τις αγοράς,το είχα πολλά χρόνια, είναι για τον όγκο του απίστευτο!

Την δυνατότητα ( με ποιοτικά συνοδα ) να εξαφανίζεται λόγω κατασκευής της καμπίνας του το 805 ( n η s ) νομίζω ότι δεν την έχει το atc