B&W DM 603 με τι ενισχυτή 5.1?

vageliskokos

Established Member
14 August 2009
188
Χαιρετώ τα μέλη.

Έχω ένα ζεύγος-στήλες B&W DM 603 (120Watt) (την πρώτη version, νομίζω λέγεται S1) και ψάχνω τον κατάλληλο ενισχυτή, κυρίως για HC.

Θέλω να καταλήξω σε ενισχυτή 5.1 (δε με ενδιαφέρουν τα 7 ηχεία) που θα τα οδηγεί άνετα. Πόσα watt? Καμιά συγκεκριμένη πρόταση;

Θα διαλέξω και τα υπόλοιπα (sub, κεντρικό και rear), αλλά αυτά σε άλλο Post...

Το να αναφερει ενα κατασκευαστης βατ τι σημαινει? Τιποτα μπορεις αν ξερεις ή αν δεν ξερεις να τα καψεις με ενα ενισχυτη 10 ή και 110 βατ.Τωρα επειδη οι αγγλοι ειναι απαιτητικοι στα ρευματα τους (και στο μετρο του δικου σου οικονομικου μπατζετ ) θες απο ενα thule 150αρι και πανω .Επειδη ειχα αυτον τον τελικο πριν 7 χρονια ειναι μουσικος και γκαζιαρης για τα κυβικα του (βατ) Και για τα λεφτα που ζητα αξιζει .Καπου εκει γυρω θα βρεις πολλους τελικους .Απο audio analogue μεχρι ροτελ.

Και για να καταλαβεις τι σημαινει ρευμα δες και αυτο.Σε συνφορουμιτη προτεινα ενα pioneer 81 και ηχεια jamo d7 .Ο καημενος ο πιονερακος ιδρωνε πολυ στην θεα 5 τετραομων ηχειων ετσι ο φιλος βρεθηκε με ενα 5καναλο ροτελ με 120 πραγματικα βατ στο καναλι .Ο πιονερος στα χαρτια ειναι 180 βατ
στην πραγματικοτητα οχι πανω απο 70 βατ.Στον φιλο μας τωρα ο πιονερακος δεν ζεστενεται και δεν ιδρωνει και τα ηχεια παιζουν πολυ καλυτερα .Ολα αυτα πριν κανα μηνα .Τωρα δεν ξερω σε τι επιπεδο βρισκεται.

Αμα θες να κινηθεις μεχρι το 500αρικο,παρε κανεναν ολοκληρομενο 2-3 ετον απο Denon,Pioneer,Marantz κ καλημενος θα εισαι.Εκει στα 5x100 + - να σου δινει κ για την δουλιτσα του ειναι μια χαρα.Ετσι πιστευω εγω

Γιάννη και Argi, ευχαριστώ, το ξέρω ότι όλα είναι σχετικά, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσω να ψάχνω.

Μια απάντηση σαν του Παναγιώτη με βοηθάει αρκετά: προτείνει budget μάρκα και τι watt να ψάχνω.

Στην κατηγορία αυτή, συγκεκριμένες προτάσεις;

με αυτη τη σκεψη ψαξε για ενα pioneer 2011 του 2002 , ηταν 20τοσα κιλα μηχανακι και χωρις πολλα πολλα μπλιμπλικα οπως τα σημερινα.

Αν βρεις αυτον που λεει ο Αργυρης ηταν πολυ καλος σημερινη τιμη κ με 300 τον βρισκεις αν ψαξεις αν θελεις κατι παραπανω κ καλυτερο,παρε τον Denon 3806 που τον βρησκεις στα 450-500 η αλλιως αν δεν εχεις υπομονη να τον περιμενεις σε αυτη την τιμη παρε τον 3805.Μια χαρα εργαλιο ειναι κ αυτο στα χρηματα αυτα

Είμαι κατά του μεταχειρισμένου (ξέρω, υπάρχουν πολλά αντ-επιχειρήματα σε αυτό, αλλά είναι άλλη συζήτηση).

Για καινούργιο ενισχυτή με κάτω από 500€ ???

δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο,καθως τους ενισχυτες που σου ειπα λιγο δυσκολο να τους βρεις καινουριους μιας κ ειναι 2-3 χρονων κ σε αντιστοιχη κατηγορια σε καινουριο πας μαλλον πανω απο 1000.Κατα την αποψη μου μην το φοβασαι το θεμα του μεταχειρισμενου ειδικα σε A/V ενισχυτες καθως κανενας δεν τους ανοιγει να τους πειραξει.Αυτο το κανουν συνηθως καποιοι στους τελικους.Αν παλι υπαρχει πραγματικο κολλημα στο θεμα του μεταχειρισμενου,γιατι δεν παιρνεις καποιον που να ειναι ακομα μεσα στην εγγυηση.Συνηθως εχουν 2 χρονια αποτε μπορεις να βρεις εναν 1 χρονου περιπου κ να εχεις 1 χρονο εγγυηση ακομα.
Μετα απο αμετρητες αλλαγες μηχανηματων εγω κ αμετρητο χασημο χρηματων στην περιπτωση που τα επαιρνα καινουρια,εχω καταληξει.ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ,σε αριστη κατασταση ομως.

Καινουργιο ενισχυτη οχι.Δες για pioneer 2011 σε σχεση με τον ντενον 3805
ενα θα σου πω.Πιονεερ 22,3 κιλα, ντενον 17,8 .Αν δεις τα τροφοδοτικα θα καταλαβεις ποιος κανει τι .Αλλιως περιμενεις να πεσει ο 875 της ονκιο και περνεις εναν τετοιο.

Επειδή είμαι κολλημένος για καινούργιο (με budget έως 500 ), αν φύγω από το 5.1 και πάω στο 7.1 για να εκμεταλλευτώ την extra ισχύ?

Δηλαδή προκύπτει η Ερώτηση: ένας 5x100 και ένας 7x100 (της ίδιας εταιρίας, ίδιες συνθήκες μέτρησης, THD κλπ όλα ίδια), όταν έχω να οδηγήσω 5 ηχεία, είναι αλήθεια ότι ο 7.1 θα δίνει περισσότερη ισχύ ?