B&W info

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
Μολις τελειωσα ενα ασπρομαυρο φιλμ αλλα δεν ξερω που να το παω για φιξαρισμα και εμφανιση.

Μπορειτε να υποδειξετε καποια εργαστηρια για Αθηνα?

Τα δικά μου τα Α/Μ τα μαζεύω και τα πάω στον Σταυρινάκη στην Ομόνοια. Όταν έμενα στο Περιστέρι τα πήγαινα στον Κατερέλο. Πολύ καλό σέρβις και καλές τιμές και οι δύο.

Τνχ !

Ενα και το εχω μεσα στην rollei πανω απο χρονο. εχθες καταφερα να το τελειωσω...

Μηπως υπαρχει κανεις προς τα βορεια ?

Και γώ από Χαλάνδρι κέντρο κατέβαινα. Στα εξάρχεια, αλλά δε θυμάμαι οδό. Είναι στον πάνω δρόμο από τον δρόμο που βγάζει στην πλατεία.

Πάω σχεδόν καθημερινά κέντρο, οπότε αν θές βρισκόμαστε και τα πάω εγώ. Έχω και κάτι δικά μου στο ψυγείο που έχουν χρονίσει...

Τνχ Δημητρη. Ηταν και ενας στην Κηφισια αλλα εκλεισε πριν λιγο καιρο. Ελπιζω να μην εχει κλαταρει το φιλμ, αν και στηριζω τις ελπιδες μου στο φουλ μεταλλικο σασι της μηχανης.

Το ριχνω σαν ιδεα, γιατι δεν ανεβαζετε τα λινκ των διευθυνσεων των εργαστηριων σε αυτο το νημα, σιγουρα θα ενδιαφερει και αλλους.

Mήπως να δοκιμάσεις να τα εμφανίσεις εσύ? Θα έχει και την επιπλέον χαρά το πράγμα. Χωρίς να έχω καμιά επαφή είδα μερικά πράγματα και βίντεο στον ιστό και μετά δεν είχα κανένα πρόβλημα με όσα εμφάνισα. (αν είναι άσχετο το μύνημα ας διαγραφεί)

Χρηστο, το να το εμφανίσω εγω προϋποθέτει να ξαναστησω μαυρο δωματιο, να δω τι κανει ο παλιος εξοπλισμός, να ξαναεφοδιαστω με χημικά και με το ρισκο να χαλασω και κανα φιλμακι στην σταθεροποίηση.

Ειναι ακόμα στο ψυγείο...

A, τότε αφού τα έχεις και ξέρεις δεν βλέπω το λόγο να μην το κάνεις. Για μαύρο δωμάτιο δεν είχα καμιά αποτυχία στο μπάνιο. Το κακό είναι τα χημικά που πρέπει να τραβάς μερικά φιλμάκια για να αξίζει. Για τον χρόνο πάντως που περιμένει το φιλμ μην σε απασχολεί, φαίνεται πως είναι πολύ σταθερά τα ασπρόμαυρα. Εδώ υπάρχει ολόκληρο κίνημα "found films" που ανάλογα την περίπτωση μπορούν να εμφανισθούν φιλμ πολλών δεκαετιών...

Ναι, τα ξερω, και για found films ξερω. Αλλα παραμένει το γεγονος οτι δεν τραβάω παρα ελάχιστες ποζες με την αγαπημένη μου μηχανή (Rollei 35) οποτε θα το δωσω εξω..

Είπα και γω να τα ξαναξεκινήσω, αλλά πλέον χημικά υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πράματα. Και χαρτιά μόνο μικρές διαστάσεις... Ειδικά φωτο-φλό που ήθελα και για τα βινύλια δεν κατάφερα να βρώ πουθενά.
Έξω λοιπόν... δεν έχουμε και πολύ χρόνο έτσι κι αλλιώς... σκέφτομαι να πουλήσω και τον εξοπλισμό... μόνο σκόνη μαζεύουν...

Ναι εκεί ψώνιζα κι εγώ. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι από τους εισαγωγείς που έχουν αραιώσει ΠΑΡΑ πολύ τις παραγγελίες τους, και ισχύει για όλα τα μαγαζιά...